ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συν δύο

συν-δύο-744360

Συν δύο

Δύο επιπλέον εργαζόμενοι του Δήμου Βόλου, πήραν… μετάθεση για τη σήραγγα της Γορίτσας, προκειμένου να διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία της.

Το «μέτωπο» ενισχύθηκε μετά τις χθεσινές διαμαρτυρίες των εργαζομένων οι οποίοι παράλληλα προσέφυγαν και στην Εισαγγελία Βόλου. Σε κάθε περίπτωση όμως, το προσωπικό δεν κρίνεται επαρκές. Οπως λένε οι εργαζόμενοι απαιτούνται δέκα άτομα και τρεις επόπτες για να στελεχωθούν όλες οι βάρδιες, όμως το υπάρχον προσωπικό απέχει από το ελάχιστο απαιτούμενο.

Ε.Χ.

Ενθαρρυντικές ενδείξεις

Αντιμετωπίσιμη είναι η δυσλεξία, όταν ανιχνεύεται έγκαιρα. Σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επισημάνθηκε ότι υπήρξαν ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι σημαντικές σχέσεις μεταξύ της δομής και της λειτουργίας στον αναπτυσσόμενο παιδικό εγκέφαλο και ότι οι διαφορές που παρατηρήθηκαν ανάμεσα στα δυσλεκτικά και μη δυσλεκτικά παιδιά αποδίδονται σε λειτουργικές διαταραχές. Χρειάζονται όμως έγκαιρη διάγνωση.

Κ.Μ.

Δεν συμφέρουν κανένα

Ευτυχώς άκαρποι αποβαίνουν στο μεγαλύτερο μέρος τους οι πλειστηριασμοί ακινήτων για οφειλές στην Εφορία. Οπως επισημάνθηκε, στις διαδικασίες για την κατάσχεση ακινήτων δεν εμφανίζονται πλειοδότες. Ενδιαφέρον για τα ακίνητα δεν παρουσιάζεται ούτε από τις Τράπεζες παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις όταν είναι προς το συμφέρον τους. Το υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του, δεν κατακυρώνει τα ακίνητα στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά ζητεί επανάληψη της διαδικασίας.

Κ.Μ.

Χοντρό δούλεμα

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Kυριάκος Μητσοτάκης τόνισε χθες ότι θα ψηφίσει «παρών» αν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι το ίδιο θα κάνουν και άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Καλά θα μας κουφάνουν χριστουγεννιάτικα. Και με τις δύο ψήφους Αλεξόπουλου και Μπούκουρα… νιώθουν καλά δηλαδή, ή επειδή έχουν δηλώσει ανεξάρτητοι εξιλεώθηκαν πια… για όλη την προηγούμενη πορεία τους; Είπαμε να λένε και καμία κουβέντα παραπάνω… αλλά όχι και τόσο δούλεμα μπροστά στα μάτια μας.

Β.Κ.

Συντονισμένες

Συντονισμένες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης πραγματοποιούνται στη Σκιάθο, με αιχμή του δόρατος τις γιορτινές μέρες. Οι Σύλλογοι του νησιού, πρωτοστάτησαν και φέτος, υπό το συντονισμό του Δήμου, προκειμένου να βοηθηθούν οι άποροι του νησιού. Στους στόχους και τις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι, εξάλλου, η διεύρυνση των πρωτοβουλιών και δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, σε δύσκολες εποχές.

Γ.Υ.

Αναμονή

Σε αναμονή βρίσκονται οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό, ενόψει πολιτικών εξελίξεων. Κοινή θέση είναι ότι το κλίμα πολιτικής σταθερότητας είναι καθοριστικό σε σχέση με τη διαμόρφωση και εξέλιξη της τουριστικής σεζόν και κατά συνέπεια οι επαγγελματίες αναμένουν με αγωνία τις εξελίξεις.

Γ.Υ.

Μετακομίζουν

Σε νέα κτίρια μετακομίζουν από το νέο έτος τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών της οδού Ιάσονος και της οδού 2ας Νοεμβρίου.

Το πρώτο μεταστεγάζεται στο Αχίλλειο και το δεύτερο σε κτίριο του Δήμου, απέναντι από την Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη.

Εξοικονομούνται έτσι χρήματα του δημοτικού προϋπολογισμού που καταβάλλονταν για ενοίκια.

Ε.Χ.

Σε επαγρύπνηση

Στην παρουσίαση των δράσεων της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας το 2014 θα προχωρήσει την Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Αθανάσιος Σπύρου, θα παρουσιάσει αναλυτικά όλες τις παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας. Τα προβλήματα που απασχόλησαν τους επαγγελματοβιοτέχνες δεν ήταν λίγα ενώ και η νέα χρονιά αναμένεται να είναι δύσκολη. Απαιτείται προγραμματισμός και συντονισμός δράσης.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου