ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δωρεά

δωρεά-746596

Δωρεά

Για μια ακόμη φορά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου και ο πρόεδρος Νικήτας Πρίντζος απέδειξαν την ευαισθησία που έχουν σε κοινωνικά ζητήματα που αφορούν την πόλη. Η χθεσινή δωρεά ενός οχήματος στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου είναι πραγματικά πολύ σημαντική. Μάλιστα σε μια εποχή που η Ελληνική Αστυνομία «πάσχει» στο κομμάτι του τεχνικού εξοπλισμού θα πρέπει να μιμηθούν και άλλοι το παράδειγμα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου.

Αθ.Τ

Αναστάτωση για το ΤΣΑΥ

Απίστευτη κατάσταση έχει δημιουργηθεί στον ιατρικό κόσμο με το ΤΣΑΥ. Το πρώην Ταμείο Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, όπως αναφέρουν γιατροί κακοδιαχείρισης. Τα δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά site διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, ενώ πλέον το θέμα έχει φτάσει και στα Δικαστήρια μετά από μηνυτήρια αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Κ.Μ.

Εν αναμονή αποφάσεων

Πολλοί μηχανικοί απευθύνθηκαν χθες στο ΤΕΕ Μαγνησίας για να ενημερωθούν τι συμβαίνει με τη λίστα του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ προς την Εφορία Βόλου. Το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων έστειλε τη λίστα με τις ασφαλιστικές οφειλές αν και εκκρεμεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ θα συζητήσει σήμερα εκτάκτως το θέμα.

Κ.Μ.

Νέος σύλλογος

Σύλλογος φανοποιών ιδρύθηκε στο Βόλο προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα του κλάδου διεκδικώντας παράλληλα την επίλυσή τους. Την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Συλλόγου έχει αναλάβει ο Μιχάλης Σπανός, ένας έμπειρος επαγγελματίας του κλάδου και γνωστό επιμελητηριακό στέλεχος του Βόλου και δίπλα του συμπορεύονται και άλλοι επαγγελματίες της περιοχής.

Β.Κ.

Με ποιά στόχευση;

Κατά την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, το Εργατικό Επαναστατικό κόμμα -όπως ανακοίνωσε- οργανώνει πικετοφορία καλώντας «την εργατική τάξη και τη νεολαία να αναλάβουν δράση και να δώσουν ένα τέλος στην κυβέρνηση των καπιταλιστών. «Η διαδικασία της εκλογής του ΠτΔ και οι πιθανές εθνικές εκλογές, δεν πρόκειται να επιλύσουν ούτε στο ελάχιστο τα κομβικά ζητήματα της κρίσης, την ίδια στιγμή που εντός κι εκτός της χώρας τα επιτελεία του κεφαλαίου συνωμοτούν και σχεδιάζουν για την επόμενη μέρα των εκλογών πως θα συντρίψουν το λαϊκό κίνημα» υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων, αλλά πιστέψτε, ποιά είναι η πολιτική στόχευση δεν κατάλαβα. Ισως είναι υψηλά νοήματα… για εμάς τους αδαείς.

Β.Κ.

Ορφανές κορασίδες

Υπάρχουν ορισμένα sites του Βόλου, τα οποία θέλουν να αυτοαποκαλούνται και σοβαρά -ειδησεογραφικά, που αντιγράφουν τις χειρότερες συνήθειες των συμβατικών μέσων ενημέρωσης. Σε ένα από αυτά που θα μπορούσε να φέρει τον τίτλο «taorfanatouPanou.gr» δεν περιορίζονται στην… κατάρτιση των ψηφοδελτίων των κομμάτων αλλά -διαδίδοντας ψευδέστατες και αστήρικτες «πληροφορίες»- δημοσιεύουν και ποιοι από τους εκλεκτούς τους προπορεύονται στην κούρσα των εκλογών που δεν προκηρύχθηκαν! Υπάρχει τουλάχιστον …αντίκρισμα για τις μπαρούφες τους ή έτσι από γινάτι γράφουν; Κοίτα συμπτώσεις! Είναι οι ίδιοι που υποστήριζαν ότι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές θα έβγαινε δήμαρχος Βόλου ο Πάνος Σκοτινιώτης. Οταν αποφασίσουμε να στοιχηματίσουμε σε εσάς θα απευθυνθούμε. Τουλάχιστον να …πάμε κουβά από γνωστούς κουβάδες.

Ν.Τ.

Μήνυμα

Μήνυμα προς την κεντρική πολιτική σκηνή έστειλε χθες ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Με αφορμή την παράδοση σε κυκλοφορία της σήραγγας της Γορίτσας, μίλησε για χαρακτηριστικό παράδειγμα συνεργασίας. «Αυτό πρέπει να γίνει μάθημα και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να βγει από την κινούμενη άμμο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα μας. Γιατί όλα όσα γίνονται τα πληρώνει η ελληνική οικογένεια. Ελεος λυπηθείτε τις θυσίες του ελληνικού λαού», είπε.

Το καλό παράδειγμα…

«Τα έργα πρέπει να ολοκληρώνονται τάχιστα για να απορροφούνται τα διαθέσιμα κονδύλια», δήλωσε στα εγκαίνια της σήραγγας της Γορίτσας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Ανέφερε δε ως καλό παράδειγμα την κατασκευάστρια εταιρεία ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ. «Αξίζει συγχαρητήρια», είπε χαρακτηριστικά.

…και το κακό

Δεν είχε όμως το ίδιο ύφος για την εταιρεία που ανέλαβε την εργολαβία «σκούπα», που παρουσιάζει μεγάλες καθυστερήσεις. Αφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο έκπτωσης του εργολάβου. «Κάποιοι άνθρωποι ίσως να αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Δεν είναι κακό. Ο εργολάβος όμως πρέπει να κάνει γρήγορα. Η αλλιώς να φύγει. Δεν πάει άλλο η καθυστέρηση, δημιουργεί τεράστια προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.

Ε.Χ.

Περιφερειακός τζίφος

Μπορεί να χρειάστηκε μια δεκαετία, αλλά παραδόθηκε τελικά χτες στην κυκλοφορία η σήραγγα της Γορίτσας.

…Όχι όμως και το τμήμα του Περιφερειακού από το Σωρό έως τη Λαρίσης. Ούτε το τμήμα του Περιφερειακού από τα Αστέρια Αγριάς ως το Μαλάκι. Όσο για την εργολαβία – σκούπα του υφισταμένου ημιτελούς τμήματος από Λαρίσης έως τα Αστέρια Αγριάς ούτε φωνή ούτε ακρόαση, προς δόξαν των παλαιοτέρων αλλά και της σημερινής κυβερνητικής βουλευτού, του Δημάρχου Βόλου και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, που περιέφεραν χτες τα πλατιά τους χαμόγελα ενώπιον των καμερών, υπερήφανοι για τη μεγάλη αυτή… επιτυχία της πόλης, η οποία προφανώς και δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τη δραστική συμβολή τους.

Φ.Τ.

Ουρά χιλιομέτρων

Και, βέβαια, η πρώτη παρενέργεια της νέας λειτουργίας του λειψού Περιφερειακού ήταν, όπως αναμενόταν, η ουρά χιλιομέτρων που σχηματίστηκε λόγω των νέων φαναριών χτες στις 2.30 μ.μ. στο ρεύμα προς Αγριά της Εθνικής Περιφερειακής Οδού Βόλου – Τσαγκαράδας, από το ύψος των Αστεριών μέχρι τις στροφές της Γορίτσας! Εκεί που από το κέντρο του Βόλου ήθελες μέχρι τώρα περίπου 7 λεπτά για να φτάσεις στην Αγριά, χτες χρειαζόσουν… 14! Του Κουτρούλη ο γάμος προβλέπεται για το καλοκαίρι!

…Τη φοβερή αυτή επιτυχία πιστώνονται όσοι από τη Μαγνησία χρημάτισαν έως τώρα υπουργοί, υφυπουργοί, κυβερνητικοί βουλευτές, δήμαρχοι Βόλου, νομάρχες και οι συν αυτοίς.

Φ.Τ

Αρχιερέας της αποστασίας

Μητσοτάκης: Ελπίζω ο Τσίπρας να μην ταυτιστεί με το βούρκο.

…Θεέ μου! Ξυπνάνε μνήμες του ’65! Τότε που ο Μητσοτάκης ηγούνταν της αποστασίας που έριξε την κυβέρνηση και άνοιξε το δρόμο για τη χούντα και την προδοσία της Κύπρου!

Φ.Τ.

Αυταπάτες της ολιγαρχίας

Daily Telegraph: …Τα γεγονότα εξέθεσαν με τραχύ τρόπο την αυταπάτη ότι ο λαός της Ελλάδας θα υποταχθεί ήσυχα σε μια δεκαετία αποικιοκρατικής μεταχείρισης και υποδούλωσης στους δανειστές…

…Εξανίσταται ακόμα και η ναυαρχίδα του δεξιού Τύπου στην Αγγλία. Όχι όμως ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος.

Φ.Τ.

Πυροτεχνήματα

«Θέλουμε ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για τα σκάνδαλα που κατά καιρούς καταγγέλλει. Δεν μπορεί να εκτοξεύει μόνο πυροτεχνήματα».

Τάδε έφη στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, ο δημοτικός σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας, Νίκος Χαυτούρας, αφήνοντας αιχμές κατά της δημοτικής αρχής για τη «σιωπή» που τηρείται τόσο στο θέμα των προνοιακών επιδομάτων όσο και των συνδέσεων ρεύματος και νερού που χρεώνονταν στο Δήμο.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου