ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Χρυσό» copy paste

χρυσό-copy-paste-748666

«Χρυσό» copy paste

Τον τίτλο του πιο ακριβοπληρωμένου copy paste, διεκδικεί η ΑΝΕΒΟ, αν ισχύουν οι καταγγελίες του αντιδημάρχου αξιοποίησης δημοτικής περιουσίας, Θάνου Θεοδώρου, ότι η εταιρεία έλαβε 50.000 ευρώ για να κάνει καταγραφή της δημοτικής περιουσίας, κοπιάροντας την ηλεκτρονική καταγραφή που είχαν κάνει επί των ακινήτων του Δήμου Βόλου, οι ίδιες οι υπηρεσίες!

Και όπως κατήγγειλε η πραγματική καταγραφή των ακινήτων του Δήμου έχει γίνει σε ποσοστό μόλις 6%. «Κάνατε καταγραφή με τα λόγια», κατήγγειλε ο κ. Θεοδώρου.

Ε.Χ.

Αναγνώρισαν το πρόβλημα

Τελικά κατάλαβαν ότι υπάρχει πρόβλημα και θα δώσουν παράταση για την υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9. Η ανακοίνωση του υπουργείου λέει ότι εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί και τροπολογία για τη συνέχιση της υποβολής μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου. Επρεπε να δημιουργηθεί ο πανικός πρώτα και μετά να δώσουν παράταση. Τι να πούμε…

Κ.Μ.

Ανοργανωσιά

Φοβερή ανοργανωσιά επικρατεί στο ΤΣΑΥ. Το Ταμείο Συντάξεων Αυτασφάλισης Υγειονομικών έχει ξεκινήσει τη μηχανογράφηση εδώ και δύο χρόνια. Και δυστυχώς αντί να μπει σειρά κυριαρχεί απόλυτη αταξία. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι γιατροί που έχουν πληρώσει εισφορές καλούνται να αποδείξουν ότι όντως τις κατέβαλαν για να ανανεώσουν το βιβλιάριό τους για το 2015;

Κ.Μ.

Πειστικός λόγος

«Ο άνθρωπος πεθαίνει βιολογικά όταν σταματάει να χτυπάει η καρδιά του και κάθε μέρα όταν είναι στη μοναξιά και την απομόνωση». Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Τάσος Μπατζιάκας τεκμηρίωσε χθες με δηλώσεις του με τον πλέον εμπεριστατωμένο τρόπο γιατί η δημοτική αρχή πρέπει και θα είναι δίπλα στην τρίτη ηλικία. Ανθρώπινα, ειλικρινή, ακράδαντα επιχειρήματα.

Κ.Μ.

Ανησυχούν

Ισες ευκαιρίες στη μάθηση ζητούν οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου της Αλοννήσου, που αναμένουν με αδημονία την ανακοίνωση για πλήρωση της θέσης οικονομολόγου καθηγητή. Τα εκπαιδευτικά κενά που υπάρχουν από την αρχή της χρονιάς, δυσχεραίνουν την κάλυψη της διδακτέας ύλης, κυρίως για όσους πρόκειται να συμμετάσχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις. Είναι λογικό να εντείνεται η ανησυχία των μαθητών του νησιού, οι οποίοι επιζητούν ισότιμη αντιμετώπιση από την πολιτεία, σε σχέση με τους μαθητές χερσαίων περιοχών.

Γ.Υ.

Υποστελέχωση

Πονοκέφαλος είναι για τους αιρετούς η υποστελέχωση δομών και υπηρεσιών, κυρίως στους νησιωτικούς δήμους. Η συνταξιοδότηση υπαλλήλων, οι μετακινήσεις και η αδυναμία προσλήψεων λόγω μνημονίου, είναι οι βασικοί λόγοι στους οποίους οφείλεται η αδυναμία αναπλήρωσης των κενών που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.

Γ.Υ.

Παπαδίστικο βέτο!

Βολιώτικο μαθητικό ροκ συγκρότημα με την επωνυμία «Όμπραξ» είχε προγραμματιστεί να λάβει μέρος στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Πλην όμως η συναυλία δεν δόθηκε ποτέ, γιατί ο ιερέας του Αγίου Νικολάου πρόβαλε… βέτο!!!

…Αχιλλέα Μπέο, από πότε οι παπάδες αποφασίζουν για τι θα ακούμε και τι όχι σε τούτη την πόλη; Εν τοιαύτη περιπτώσει δεν τους εκχωρείς το δικαίωμα βέτο και στις υπόλοιπες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει πράξη μια ώρα αρχύτερα το Βόλος Βολιωτών χριστιανών;

Φ.Τ.

Στρίβειν δια του αρραβώνος

Ζέττα Μακρή: Εάν δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, είναι κάκιστο.

…Εσύ, κυρία Ζέττα, δεν γνωρίζεις ότι ΔΕΝ εφαρμόζεται; Δεν γνωρίζεις ότι τα δικαιώματα της μειοψηφίας ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ; Ή η υπεκφυγή επιβάλλεται όταν είναι να μη στενοχωρηθούν κάποιοι από τους οποίους έχουμε προσδοκίες;

Φ.Τ.

ΓΑΠ, the return

Νέο κόμμα ετοιμάζει ο Γιωργάκης. Κλείνουν ψηφοδέλτια. Έτοιμο το όνομα.

…Είχε δίκιο ο Μαρξ. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα.

Φ.Τ.

Ο κόσμος το ’χει τούμπανο

Παύλος Χαϊκάλης (βουλευτής ΑΝΕΛ): Μου έταξαν δυο – τρία εκατομμύρια για να ψηφίσω Πρόεδρο.

…Ανεξάρτητα από την έκβαση αυτής της υπόθεσης, η προσπάθεια για μια νέα αποστασία, έστω με «νόμιμα» μέσα, είναι έκδηλη και αποτελεί την απεχθή μορφή της κυρίαρχης τάξης πραγμάτων που εκφράζεται πολιτικά από τη συγκυβέρνηση δεξιάς – σοσιαλδημοκρατίας. Γι’ αυτό ό,τι σήμερα αποκαλείται από τον κυβερνητικό λόγο «υπεύθυνη στάση των βουλευτών της αντιπολίτευσης» κι έχει να κάνει με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, δεν περιέχει μέσα του παρά μόνο το απόλυτο πολιτικό έγκλημα της καταπάτησης της λαϊκής εντολής που οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έλαβαν. Και μια κυβέρνηση που έχει ανάγκη από την καταπάτηση της λαϊκής εντολής, δεν είναι κυβέρνηση του λαού.

(Όταν στις 18 Νοεμβρίου στη σελ. 2 του «Τ» σε άρθρο με τίτλο «Νέα αποστασία» έλεγα ότι ζούμε μέρες τού 1965, από ορισμένους δεξιούς και Πασόκους άκουσα τα μύρια όσα. Τώρα που αποκαλύφθηκε ότι διερευνάται προσπάθεια χρηματισμού βουλευτή τούς έψαξα, μα δεν τους βρήκα. Δε σηκώνουν τηλέφωνα. Έχουν λουφάξει στην τρύπα τους)

Φ.Τ.

Μελαγχόλησε

Η επίθεση με λόγια και με έγγραφα που δέχθηκε από τον Θάνο Θεοδώρου ο πρώην Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης, ήταν κάτι που δεν περίμενε ο δεύτερος. «Με μελαγχολεί το ύφος του νέου συναδέλφου τον οποίο γνωρίζω προσωπικά και οικογενειακά», είπε ο κ. Σκοτινιώτης, ισχυριζόμενος ωστόσο ότι ο αντιδήμαρχος είπε μισές αλήθειες για την καταγραφή της δημοτικής περιουσίας.

Ε.Χ.

Ευθύνες

Για την επίμαχη έκταση φιλέτο της Ν. Αγχιάλου, που «άρπαξε» η Κτηματική, ο κ. Σκοτινιώτης μίλησε για λάθη και παραλείψεις προηγούμενων δημοτικών αρχών της Ν. Αγχιάλου ενώ άφησε αιχμές εναντίον της σημερινής δημοτικής αρχής Βόλου ότι θα έπρεπε να είχε ασχοληθεί με τα ακίνητα του Δήμου από την πρώτη ημέρα. «Ο δήμος δεν είναι πολιτικά πρόσωπα. Οι υπηρεσίες είναι οι ίδιες. Η παραλαβή και συνέχεια του Δήμου είναι δεδομένη», είπε χαρακτηριστικά.

Την απάντηση έδωσε, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. «Αποποιείστε των ευθυνών σας Λέτε ότι φταίνε οι υπάλληλοι. Για ό,τι καλό και ό,τι κακό συμβαίνει στην πόλη την ευθύνη έχει η δημοτική αρχή. Εμείς διοικούμε. Όχι οι υπηρεσίες», είπε ο κ. Μπέος.

Ε.Χ.

Σπέκουλα

Λόγο για απίστευτη πολιτική σπέκουλα με φόντο την έκταση της Ν. Αγχιάλου, έκανε ο Π. Σκοτινιώτης.

«Η πολιτική σπέκουλα είναι δικό σας πλεονέκτημα», η απάντηση του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου που επανέλαβε τις κατηγορίες του εναντίον του προκατόχου του ότι βάζει το «δημοσιογραφικό του στρατό να τον καλύπτει».

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου