ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σφραγίδα

σφραγίδα-750523

Σφραγίδα

Eνα χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 25 εκατ. ευρώ, για τη Θεσσαλία που περιλαμβάνει μεγάλα έργα που θα λειτουργήσουν ως πόλοι αριστείας, εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας καθώς και υποδομές που αναμένεται να έχουν τεράστιο αντίκτυπο, όχι μόνο στην έρευνα αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής ανακοίνωσε χθες η Περιφέρεια με τον Κώστα Αγοραστό δικαίως να δηλώνει ικανοποιημένος αφού πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει τη «σφραγίδα» του.

Β.Κ.

Δραματική υποστελέχωση του ΟΛΒ

Σε διαγωνισμό για την ανάθεση του συνόλου των βαρδιών του πάρκινγκ προχωράει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου. Οι τρεις υπάλληλοι που εργάζονταν στο χώρο στάθμευσης του λιμανιού μετακινούνται σε άλλες Υπηρεσίες, καθώς ο Οργανισμός είναι απογυμνωμένος από προσωπικό. Ο ΟΛΒ διατηρεί ακόμη τον έλεγχο των οικονομικών του πάρκινγκ, ως πότε όμως θα συμβαίνει αυτό; Το προσωπικό έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο και πρέπει οπωσδήποτε κάτι να γίνει.

Κ.Μ.

Χρειάζεται παράταση

Παράταση της προθεσμίας για τη συμπλήρωση του Ε9 ζητούν λογιστές – φοροτεχνικοί. Ο χρόνος για την ηλεκτρονική υποβολή των διορθώσεων, όπως ήταν από την αρχή γνωστό, αποδεικνύεται ότι δεν επαρκεί. Ο κλάδος των λογιστών -φοροτεχνικών ζητάει επιτακτικά να γίνει δεκτό το αίτημά τους και να μπορούν μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου να συνεχίσουν την ηλεκτρονική υποβολή. Αν δεν δοθεί παράταση, θα είναι άδικο για μία μεγάλη κατηγορία των φορολογουμένων.

Κ.Μ.

Απαράδεκτο

Απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο ο εκπρόσωπος ενός εργολάβου στα γραφεία μίας δημόσιας υπηρεσίας και μάλιστα ελέγχου της εργατικής νομοθεσίας, επιτέθηκε κατά μίας καθαρίστριας και συνδικαλίστριας. Επέλεξε σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες με τσαμπουκά, βρισιές και σπρωξίματα εναντίον μίας γυναίκας να λύσει τις διαφορές του. Σκαιότατη συμπεριφορά και καλώς οι υπηρεσιακοί παράγοντες κατά πρώτον και οι συνδικαλιστές κατά δεύτερον που ήταν παρόντες απαίτησαν την αποχώρησή του. Με το ζοριλίκι ας μην νομίζουν κάποιοι ότι θα φοβίσουν τον εργαζόμενο που θίγεται να διεκδικήσει το δίκιο του.

Β.Κ.

Τσίμα – τσίμα

Το ισχνό αποτέλεσμα στην πρώτη ψηφοφορία φάνηκε από πολύ νωρίς καθώς όποιος παρακολουθούσε την εξέλιξη έβλεπε ότι οι ψήφοι πήγαιναν «τσίμα – τσίμα» ενώ κάποια στιγμή τα ΠΑΡΩΝ είχαν φύγει μπροστά καμία δεκαριά ψήφους. Ακολούθησε «διόρθωση» αλλά στο τέλος ήταν ξεκάθαρο πλέον ότι οι 165 ψήφοι, που ορισμένοι διακινούσαν ότι τους είχαν σίγουρους στο τσεπάκι τους ήταν «όνειρο απατηλό».

Β.Κ.

Τακτική

Προφανώς και εντάσσεται σε κίνηση τακτικής η απουσία των δύο πρώην βουλευτών της Χ.Α Στ. Μπούκουρα και Χρ. Αλεξόπουλου να μην παρευρεθούν στη χθεσινή ψηφοφορία για να μην φανερωθούν, αφού όλοι τους προσμετρούν στους σίγουρους που θα ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα. Χθες πάντως δεν το έκαναν, εάν και είχαν πάρει άδεια για να παραστούν στη Βουλή για αυτό το λόγο.

Β.Κ.

Αγωνιούν

To βλέμμα στραμμένο στις πολιτικές εξελίξεις έχουν οι τουρ οπερέιτορς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ταυτόχρονα με τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό. Από το σύνολο των επαγγελματιών εκφράζονται φόβοι ότι το κλίμα πολιτικής αστάθειας θα έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στον εισαγόμενο τουρισμό και ενόψει εξελίξεων, εντείνεται η αγωνία τους.

Γ.Υ.

Προετοιμασίες

Υπ’ ατμόν βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, οι οποίοι προετοιμάζονται για την αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με σημαντικότερο θέμα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων. Από την άλλη πλευρά ο Δήμαρχος Πατής Κουτσάφτης ψάχνει τρόπους για να πιέσει και να εισπράξει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δημοτών, οι οποίες λόγω, κακής διαχείρισης της προηγούμενης δημοτικής αρχής έχουν συσσωρευτεί.

Αθ.Τ.

Στο δρόμο του αγώνα

Τους χρωστούν χρήματα, απολύθηκαν, χτες απειλήθηκαν με ξυλοδαρμό κι ούτε που ξέρουν αν ο ιδιώτης που ανέλαβε τη νέα εργολαβία θα τις επαναπροσλάβει. Πρόκειται για τις καθαρίστριες του Νοσοκομείου Βόλου που ήδη βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα και χρειάζονται τη λαϊκή συμπαράσταση.

…Ποιος ο λόγος που το Εργατικό Κέντρο Βόλου, το Νοσοκομείο Βόλου και η νέα εταιρία που ανέλαβε την καθαριότητα του Νοσοκομείου υπέγραψαν άρον άρον τη σύμβαση τα… μεσάνυχτα; Λέτε να έχει σχέση με το γεγονός ότι για την επομένη οι καθαρίστριες είχαν εξαγγείλει εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία;

Φ.Τ.

Προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ!

«…Προσχωρώ επίσημα και δημοσίως στο κόμμα τού ΣΥΡΙΖΑ του οποίου οι προγραμματικοί στόχοι με βρίσκουν σύμφωνο και πιστεύω ότι η υλοποίησή τους θα ανασυντάξει την ελληνική κοινωνία, η οποία βάλλεται στο σύνολό της, εκτός βέβαια των χαϊδεμένων τραπεζιτών και του συστήματός τους…».

Υπογραφή: Μπάμπης Τσιαπάλας, μέχρι και χτες υπεύθυνος οικονομικών τής ΝΟΔΕ Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας!!!

…Στην περίπτωσή του το συμφέρον του λαού και της χώρας κατίσχυσε τελικά, αλλά ήταν μια πύρρεια νίκη δεδομένης τής μέχρι τώρα συμβολής του στον πόλεμο κατά αυτού του συμφέροντος. Ωστόσο, σε πολιτικές περιόδους σαν τη δική μας το συμφέρον του λαού και της χώρας οφείλει να επιβιώνει και μέσω των ηττών του.

Φ.Τ.

Αψευδής μάρτυς

Η αποστασία, το βρώμικο παιχνίδι για να μην αλλάξει τίποτα, αυτή τη φορά απέτυχε παταγωδώς. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας αποτελεί τον αψευδή μάρτυρα.

…Και μαζί με αυτήν ηττήθηκαν κι όλες οι ποταπές πολιτικοοικονομικές κλίκες που υπηρετούν μεγάλα συμφέροντα και δεν επιδιώκουν τίποτε άλλο από πλούτο, δύναμη και την ατελεύτητη επέκτασή τους.

Φ.Τ.

Δεν μασάμε

Guardian: Ναι, υπάρχει εκστρατεία τρομοκράτησης της κοινής γνώμης στην Ελλάδα.

…Παρ’ όλα αυτά η κοινή γνώμη δε μάσησε, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στη χτεσινή ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς η λαϊκή πίεση απέτρεψε κάθε ιδέα αποστασίας στους γνωστούς και επιρρεπείς προς μια τέτοια κατεύθυνση βουλευτές. Η ζυγαριά έγειρε κι ο φόβος ηττήθηκε.

Φ.Τ.

Δεν αρκούν οι εκλογές

Καμιά επανάπαυση, ιδιαίτερα τώρα που η πτώση των πολιτικών εκπροσώπων της ολιγαρχίας είναι κοντά. Οι αστικές εκλογές, και μάλιστα με τον άδικο εκλογικό νόμο, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να μας φέρουν ένα καλύτερο μέλλον, αν δεν συνοδεύονται από την ενεργό συμμετοχή του λαού στα κοινά και τη διαρκή αγωνιστική του παρουσία και επαγρύπνηση.

Φ.Τ.

Επιλογή

Ανάμεσα σε δύο μείζονος για την πόλη σημεία πολιτιστικής και όχι μόνο αναφοράς, φαίνεται ότι έχει να επιλέξει η δημοτική αρχή: Δημοτικό Θέατρο Βόλου και Μουσείο της Αργούς.

Πρόκειται για εξίσου σημαντικά έργα, πλην όμως δαπανηρά. Η χρηματοδότηση θα διεκδικηθεί μέσω του νέου ΕΣΠΑ. Και πάλι όμως τα κονδύλια δεν είναι αστείρευτα. Ισως χρειαστεί να βάλει προτεραιότητες και να κάνει τις επιλογές της.

Μεταξύ των δύο πάντως, απ’ ότι φαίνεται μάλλον θα προκριθεί το Δημοτικό Θέατρο Βόλου, που σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα κουφάρι. Η Αργώ πιθανότατα έχει μπροστά της κι άλλες… φουρτούνες μέχρι να βρει το λιμάνι της.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου