ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο τουρισμός στο επίκεντρο

ο-τουρισμός-στο-επίκεντρο-317943

Ο τουρισμός στο επίκεντρο

Η ανάπτυξη του Αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου, είναι προτεραιότητα για το συνδυασμό «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» και όπως είπε ο Απόστολος Παπατόλιας, στο πρόγραμμα του συνδυασμού περιλαμβάνεται η δημιουργία γραφείου μάρκετινγκ στο Αεροδρόμιο με στόχο την προσέλκυση και άλλων αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κομίστρου, για όλο το χρόνο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των δράσεων τουριστικής προβολής της περιοχής, τόνισε ο κ. Παπατόλιας, προβλέπεται να αξιοποιηθεί το πρόγραμμα «COSME Τουρισμού» με συμμετοχή του Δήμου Βόλου, σε προτάσεις συνεργασίας για χρηματοδότηση διακρατικών ενεργειών ανάπτυξης και μάρκετινγκ τουριστικών προϊόντων βιώσιμου, θρησκευτικού, πολιτιστικού, βιομηχανικού, σιδηροδρομικού, γαστρονομικού τουρισμού, ενώ θα επιδιωχθούν και συνέργειες με πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες (cultural and creative industries), για παραγωγές ταινιών, διοργανώσεις φεστιβάλ, εκδηλώσεις μόδας, γραφιστικές τέχνες και εφαρμογές ιστοχώρου (web).

Ν.Τ.

Το μεγαλύτερο χειροκρότημα

O Δημ. Μπαρμπαγεωργόπουλος, που από έφηβος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, ήταν το πρόσωπο που εισέπραξε τα περισσότερα χειροκροτήματα από τους υποψήφιους στη χθεσινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Αχ. Μπέου στο ΞΕΝΙΑ.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Τυχαία;

Εξω από το εκλογικό κέντρο του Αχ. Μπέου τα έλεγαν προχθές, αργά το βράδυ, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Μπατζιάκας και Τέλης Δουλόπουλος. Μπορεί να ήταν μία φιλική κουβέντα, μπορεί ωστόσο η συνάντηση να είχε και πολιτικό ενδιαφέρον, από τη στιγμή που ο δεύτερος είναι ακόμη πολιτικά άστεγος… Πάντως ο Τέλης λέει ότι δεν πάει…

Οι συνδυασμοί

Οι όποιες εκκρεμότητες για προσχωρήσεις ή μετακινήσεις από τον ένα συνδυασμό στον άλλο, ολοκληρώνονται μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν τη ψήφο των εκλογέων στις εκλογές της 18ης Μαΐου θα πρέπει να καταθέσουν τους συνδυασμούς τους μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής στο Πρωτοδικείο Βόλου (είκοσι ημερολογιακές μέρες πριν τις εκλογές).

Οι συνδυασμοί αναμένεται να επικυρωθούν την επόμενη μέρα και αμέσως μετά παίρνουν «φωτιά» τα επιτελεία των συνδυασμών προκειμένου να τυπώσουν όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα τα ψηφοδέλτιά τους, για να γίνει μετά ο …σκοτωμός για τη ψήφο. Με άλλα λόγια τα …τόπια θα πάρουν κυριολεκτικά φωτιά με το που θα πάρουν οι υποψήφιοι στα χέρια τους τα ψηφοδέλτια.

Τις τελευταίες μέρες

Σύμφωνα με ανάλυση της ψήφου που δημοσιοποίησε μετά από έρευνα – δημοσκόπηση που έγινε για το Βήμα της Κυριακής, μόλις ο ένας στους δύο περίπου έχει αποφασίσει ήδη ποιο συνδυασμό θα ψηφίσει στις εκλογές με το υπόλοιπο 50% να σημειώνει ότι θα αποφασίσει τι θα πράξει μπροστά στην κάλπη τις τελευταίες μέρες. Αυτό φυσικά το γνωρίζουν πολύ καλά οι έμπειροι …εκλογομάγειροι που μία ή δύο μέρες πριν τις εκλογές μπαίνουν μέσα στα σπίτια και αλλάζουν τα ψηφοδέλτια…

Στο ψηφοδέλτιο Μιτζικού

Στο ψηφοδέλτιο του Μιχ. Μιτζικού προσχώρησε ο Ηλίας Ζαρκάδας ο οποίος εδώ και αρκετούς μήνες είχε γίνει γνωστός από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι κατέρχεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου.

Ψυχή τε και σώματι

Ψυχή τε και σώματι στο πλευρό του Δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη έχει συστρατευθεί ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου Σπ Μαβίδης, καθώς που τον βρίσκεις που τον χάνεις, γύρω από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού στην οδό Ιάσονος, τον βρίσκεις…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Προτεραιότητες

Ηρώ Διώτη, υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ: Η Θεσσαλία έχει τρομερές ανάγκες και πρέπει να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, την ανεργία, τη δυσκολία πρόσβασης στην πρωτοβάθμια Υγεία, την ύφεση, την απελπισία πολλών συνανθρώπων μας.
…Αυτές είναι προτεραιότητες κι όχι τα έργα πολυτελείας για λίγους και εκλεκτούς ή τα έργα βιτρίνας προκειμένου να υφαρπαγεί, για ακόμη μία φορά, η ψήφος των πολιτών.

Φ.Τ.

Καμιά αυταπάτη

Βαγγέλης Μπούτας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας του ΚΚΕ: Να πάρει ο λαός την τύχη του στα χέρια του για να δει καλύτερη μέρα.

…Ας μην αυταπατάται κανείς: Η εκλογική ενίσχυση των δεξιών και σοσιαλδημοκρατικών αυτοδιοικητικών παρατάξεων αποτελεί παράγοντα περαιτέρω εξαθλίωσης της κοινωνίας και όχι αποτέλεσμά της.

Φ.Τ.

Αριστερή Παρέμβαση

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Στάθης Ντούρος. Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Μάνος Σκούφογλου.

…Οι υποψήφιοι της Αριστερής Παρέμβασης δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί. Ανήκουν στον κόσμο της εργασίας, είναι άνθρωποι των λαϊκών αγώνων. Το ψηφοδέλτιό της είναι ψηφοδέλτιο αγώνα για την ανατροπή της συγκυβέρνησης, της πολιτικής της, των συμμάχων της και των εκφραστών τους στο τοπικό κράτος.

Φ.Τ.

«Εκλεισε»

Εκλεισε το ψηφοδέλτιο του Κώστα Αγοραστού στη Μαγνησία. Στην ενότητα των Βορείων Σποράδων, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος θα είναι ο δικηγόρος Γιάννης Καραγκιόζος και στη Μαγνησία ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Αγριάς Μπάμπης Ζάχος οι οποίοι μάλιστα έχουν αρχίσει και αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών.

Ν.Τ

Υποψήφιος

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον επισιτισμό Βαγγέλης Σταθαράκος, είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Μαργαρίτη Πατσιαντά και τους «Δρόμους Συνεργασίας». Ο ίδιος αποφάσισε να συμμετέχει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές επιλέγοντας και από αυτό το «βήμα» να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των εργαζομένων του κλάδου του και όχι μόνο.

Ν.Τ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου