ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«10 + 1» δράσεις για το μέλλον

10-1-δράσεις-για-το-μέλλον-327151

«10 + 1» δράσεις για το μέλλον

Δέκα συν μία δράσεις παρουσιάστηκαν χθες, από το συνδυασμό «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». Οι έντεκα αυτές προτεραιότητες, φέρουν τη σφραγίδα του Απ. Παπατόλια που ήταν και ο υπεύθυνος συντονισμού της ομάδας του προγράμματος.

«Δίνουν το στίγμα μας για το μέλλον» τόνισε ο πρώην Νομάρχης, επιμένοντας στο ριζοσπαστικό και καινοτομικό χαρακτήρα των πρωτοβουλιών, όπως μας είχε συνηθίσει από την περίοδο της νομαρχιακής του θητείας.

Προτάσεις όπως αυτή για την προσέλκυση επενδύσεων, για την ανάγκη εσωτερικής δημοκρατίας στο δήμο, για την αναβάθμιση της επικοινωνίας με τους πολίτες ή για την κοινωνική στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας θα αναδειχτούν με το παραπάνω σ’ αυτές τις εκλογές από τον πρώην νομάρχη.

Ν.Τ.

Απειλές και εκβιασμοί

Για εκβιασμούς, απειλές, υποσχέσεις και ταξίματα, τα οποία της στέρησαν άτομα για τη συμπλήρωση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού της, κάνει λόγο η υποψήφια δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Κατερίνα Τσερκέζη, στο προφίλ της στο facebook. Τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές, τα μαχαίρια ακονίζονται και οι σαράντα υποψήφιοι του συνδυασμού της πάνε για να πατήσουν την Αργαλαστή.

N.T.

Το βάπτισμα του πυρός

Υποψήφιοι πρωτοεμφανιζόμενοι μικρής ηλικίας παρατηρούνται σε ψηφοδέλτια για την περιφέρεια και για τους δήμους. Στροφή και εμπιστοσύνη στη νέα γενιά και στις ιδέες που φέρουν ή έσχατες λύσεις για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων; Οπως και να έχει, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και γερά στομάχια με όρεξη για προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Β.Π.

Η μπάλα στη σέντρα

Ολοι πήραν τη θέση τους για τη σέντρα. Υποψήφιοι παράγοντες του ποδοσφαίρου παίρνουν τη θέση τους στο γήπεδο της ελληνικής επικράτειας θέτοντας υποψηφιότητα στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Από τη Βέροια μέχρι τον Πειραιά, συναντούμε υποψήφιους ποδοσφαιριστές και ιδιοκτήτες ομάδων. Ο Βόλος θα ενωθεί με την Αρτα και θα αποτελέσουν το κέντρο του γηπέδου;

Β.Π.

Ανοικτά υπέρ ο Ζώης

Ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας Κ. Αγοραστού για την Περιφέρεια Θεσσαλίας τάχθηκε ο πρώην υφυπουργός, βουλευτής της Ν.Δ., κορυφαίο στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και σήμερα της Ενωσης για την Πατρίδα και το λαό Χρήστος Ζώης, αποδεικνύοντας ότι στο πρόσωπο του Κώστα Αγοραστού συγκλίνουν πολλές πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και αυτές που είχαν πολεμήσει τις πολιτικές του Μνημονίου. Αυτό το γεγονός λέει πολλά για τον πλουραλισμό του ψηφοδελτίου του Κ. Αγοραστού.

Κ. Μ.

Επιμελητήρια και εκλογές

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα των Επιμελητηρίων με την κυβέρνηση, αφού η κοινότητα, με ανακοίνωσή της, δήλωσε χθες ότι αποσύρει τους όποιους υποψηφίους έχει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Αιτία για τη σύγκρουση είναι η τροπολογία που έχουν υπογράψει 185 βουλευτές, με βάση την οποία αίρεται η υποχρεωτικότητα εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια. Το θέμα κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό για τα Επιμελητήρια της χώρας αφού κρίνεται η βιωσιμότητά τους. Είναι σοβαρό, αν και σε τοπικό επίπεδο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου επέλεξε να συμμετέχει σε ψηφοδέλτιο που στηρίζεται και από το ΠΑΣΟΚ. Συμβαίνουν αυτά στις εκλογές.

Κ.Μ.

Ζόρι

Ζορίστηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΔΗΜΑΡ χθες με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο Βόλο για τις δημοσκοπήσεις και το ότι δεν βρίσκει απήχηση το πολιτικό στίγμα του κόμματος και επέμειναν μέχρι τέλους ότι η κάλπη θα τους δικαιώσει. Μέχρι σήμερα πάντως αυτό παραμένει ζητούμενο και ο δρόμος είναι πολύ μακρύς και ανηφορικός άσχετα εάν ειδικά ο κ. Φωτεινός επέμενε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Β.Κ

«Μάχη»

«Πόλεμος» με ποιήματα και ακριτομυθίες στο ΠΑΣΟΚ μεταξύ Βενιζέλου και Γιώργου. Το βιβλίο της Μαριλένας Κοπά και τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός ΓΑΠ στην εκδήλωση άνοιξαν νέο μέτωπο σύγκρουσης μέσα στο ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε εξέλιξη «μάχη ανακοινώσεων και διαρροών». Τώρα ποιος θα βγει κερδισμένος από όλο αυτό το σκηνικό δεν μπορώ να ξέρω…, χαμένο σίγουρα θα είναι πάντως το ΠΑΣΟΚ.

Β.Κ

Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες

«Οι «πυρετώδεις» εργασίες απέδωσαν καρπούς, με αποτέλεσμα να διαψευστούν οι «Κασσάνδρες» που ήθελαν το συνδυασμό να μην συγκροτείται» έλεγαν χθες συνεργάτες του Μιχάλη Μιτζικού. Να σημειωθεί ότι το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Δύναμη Βόλου» αποτελείται στην πλειοψηφία του από νέους ανθρώπους, πλαισιωμένους από καταξιωμένα πρόσωπα, τόσο επαγγελματικά όσο και πολιτικά. Τα συστατικά αυτά αποτελούν εγγύηση για μια ανανεωμένη ανθρώπινη πόλη, με όραμα και αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Ν.Τ

«Πολιτικές αφίξεις»

Πολιτικά πρόσωπα πέρασαν την περασμένη Παρασκευή από το Τρίκερι με αφορμή την γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής, επισημαίνοντας τα προβλήματα που υπάρχουν στο χωριό. Οι κάτοικοι της περιοχής παρακολουθώντας τις «πολιτικές αφίξεις» στο χωριό τους σχολίαζαν χαρακτηριστικά : «Τα προβλήματα τα ξέραμε και μόνοι μας, να λυθούν θέλουμε όχι να μας πουν ότι τα γνωρίζουν». Αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το χωριό είναι η έλλειψη αγροτικών γιατρών αλλά δυστυχώς οι κάτοικοι βρίσκονται ακόμη στο περίμενε…

Αθ.Τ

«Ψήφησαν» Κουτσάφτη

Τάχθηκε τελικά χθες η «Ομάδα Κατοίκων Πουρίου» υπέρ του υποψηφίου δημάρχου Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Πατή Κουτσάφτη. Οπως υποστηρίζουν η απόφαση ήταν δύσκολη και πάρθηκε την τελευταία στιγμή. Μάλιστα τα δεκατρία άτομα -εκπρόσωποι της ομάδας- τοποθετήθηκαν και στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Αθ.Τ

Ούριος άνεμος

Η συνεργασία των Οικολόγων – Πράσινων Μαγνησίας με τον Μαργαρίτη Πατσιαντά εντείνει το ευνοϊκό κλίμα υπέρ των «Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» σε έναν ολόκληρο κόσμο, ο οποίος τέμνει οριζόντια και κάθετα το εκλογικό σώμα, τον κόσμο της οικολογίας.

…Να γιατί δεν διστάζουμε να βάλουμε τον τίτλο «Ούριος άνεμος» στο συγκεκριμένο σχόλιο.

Φ.Τ.

Ο Αντώνης

Αντώνης Τσελέντης. Δημοσιογράφος. Περίμενε πρώτα να συνταξιοδοτηθεί για να ανακοινώσει ακόμα και στους στενότερους φίλους του την υποψηφιότητά του με τον Μαργαρίτη Πατσιαντά. «Γιατί;» τον ρωτήσαμε. «Για να μην εκμεταλλευθώ προεκλογικά την προνομιακή μου θέση ως δημοσιογράφου του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ», μας απάντησε.

…Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι διαφορετικού είδους. Απορρίπτουν τα προνόμια που άλλοι με κάθε τρόπο επιδιώκουν. Αντιμετωπίζουν την προσφορά τους στην κοινωνία ως θέμα προς απόδειξιν και αποδειχθέν.

Φ.Τ.

Πολιτική αρχών

Απόστολος Νάνος: Δίνουμε τη μάχη των εκλογών, έχοντας εμπιστοσύνη στην τάξη που παράγει και που την κλέβουν, στην τάξη που από τα χέρια της περνάει όλη η ζωή και που της στερούν το παρόν και το μέλλον.

…Υπάρχει αδήριτη ανάγκη μιας πολιτικής αρχών, μιας πολιτικής του κόσμου της εργασίας που έχει συνείδηση της ταξικής του αποστολής.

Φ.Τ.

Ο λαός να αντιδράσει

Αριστερή Παρέμβαση (Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Μάνος Σκούφογλου): Η εικόνα στα κέντρα των πόλεων της Θεσσαλίας με τα εκατοντάδες κλειστά μαγαζιά αποτελεί την πιο ατράνταχτη απόδειξη για τη βίαιη φτωχοποίηση χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων.

…Ο λαός οφείλει στην προεκλογική περίοδο, στις εκλογές και μετά από τις εκλογές, να αντιδράσει όσο το δυνατό περισσότερο στη νεοφιλελεύθερη πολιτική και να αναγκάσει την κυβέρνηση σε υποχώρηση που φτάνει ως την πτώση της.

Φ.Τ.

Μπράβο, Σαμαρά!

Ο Παπανδρέου μάς έβαλε στο μνημόνιο με έλλειμμα «μόλις» 15,4%.

…Ο Σαμαράς, μετά από τέσσερα χρόνια και τόσο πόνο του ελληνικού λαού, κατόρθωσε να το φτάσει στο 16,5%!!!

Φ.Τ.

Μικρή

«Κλείσαμε τη μεγαλύτερη αίθουσα που υπήρχε στην πόλη, αλλά αποδείχθηκε μικρή», σχολίασε ο Δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, στην έναρξη της ομιλίας του κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του, στο αμφιθέατρο «Ι. Κορδάτος».

Ενα αμφιθέατρο, που πραγματικά ήταν ασφυκτικά γεμάτο, χαρίζοντας χαμόγελα αισιοδοξίας στους υποψηφίους.

Βρόντηξε

Αστραψε και βρόντηξε ο Δήμαρχος Βόλου, Π. Σκοτινιώτης, κατά του Αχιλλέα Μπέου. Δεν αναφέρθηκε μόνο στις εις βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις.

Τι «σύγχρονο Μαυρογιαλούρο» τον αποκάλεσε, τι «Χρυσή Αυγή με φερεντζέ», τι ότι έχει «πρότυπό του τη μαύρη περίοδος της χούντας».

Εκφράσεις και χαρακτηρισμοί που ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο, αφού μάλλον δεν θα μείνουν αναπάντητοι.

Καταπέλτης

Ανακοίνωση καταπέλτη κατά του υποψηφίου Δημάρχου Βόλου, Απ. Νάνου, εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, με αφορμή «απαξιωτικές» δηλώσεις του πρώτου ότι ο σύλλογος είναι συμπαραστάτης του Δημάρχου Βόλου.

«Αντί να χαιρετίσει τη μερική επιτυχία της πίεσης με την αναβολή της αξιολόγησης, αποκαλεί το γεγονός ψεύτικο και προεκλογικό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου, το οποίο σε αυστηρό τόνο διαμηνύει ότι διαπιστευτήρια δίνει μόνο στους εργαζόμενους.

Ε.Χ.

Εξόρμηση ΠΑΜΕ στη ΒΙΠΕ

Χθες εργαζόμενοι του ΠΑΜΕ, φοιτητές του ΜΑΣ και γυναίκες του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, βρέθηκαν στη ΒΙΠΕ για να καλέσουν τους βιομηχανικούς εργάτες στην πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση.

Από το πρωί ο κεντρικός δρόμος της ΒΙΠΕ. είχε «ντυθεί» όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ στα κόκκινα, ενώ όλες οι βάρδιες των εργοστασίων και των βιοτεχνιών, τα εκατοντάδες αυτοκίνητα, τα λεωφορεία των εργοστασίων, όλοι σταμάτησαν στο «κόκκινο μπλόκο» που στήθηκε και πήραν το αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την πρωτομαγιά στη συγκέντρωση που θα γίνει στην Πλατεία Πανεπιστημίου στις 10 το πρωί.

Ν.Τ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου