ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Cool

cool-329392

Cool

Ούτε όρους ούτε προϋποθέσεις, έχει θέσει ποτέ για τη συμμετοχή του σε debate ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου, Μιχ. Μιτζικός.

Εμφανίζεται χαλαρός και δεκτικός σε κάθε πρόσκληση – πρόκληση «αναμέτρησης» με συνυποψηφίους του, χωρίς να βάζει προσκόμματα, δείγμα ετοιμότητας και αποφασιστικότητας να πει τα πράγματα με το όνομά τους, απέναντι σε όποιον κληθεί και για ότι ερωτηθεί.

Ν.Τ.

Στο Βόλο ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής

Το Βόλο και την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος επισκέφθηκε προχθές ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, ο οποίος είναι

Πολιτικός Επιστήμων, ιστορικός και συγγραφέας, ειδικευμένος στα εθνικά μας θέματα, στέλεχος της Ιεράς Συνόδου και Αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εκκλησία». Ο κ. Χολέβας συναντήθηκε με το Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στον οποίο παρουσίασε τις βασικές θέσεις του και το όραμά του για την Ενωμένη Ευρώπη.

Γ.Υ.

Ακυρώθηκαν και τα δύο debate τελικά

Το ένα μετά το άλλο ακυρώνονται τα debate των υποψηφίων δημάρχων Βόλου. Και τι άλλο θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που ο ένας υποψήφιος Δήμαρχος έχει πρόβλημα με ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού, ο άλλος με τον τάδε δημοσιογράφο, ο δείνα με άλλο δημοσιογράφο. Λες και θέλουν να λειτουργούν σε ένα αποστειρωμένο – προστατευμένο περιβάλλον συμπεριφέρονται οι υποψήφιοι. Αντί να αδράξουν την ευκαιρία και να δώσουν πειστικές εξηγήσεις στους πολίτες απαντώντας στις αιχμηρές ερωτήσεις των δημοσιογράφων προτίμησαν να λάμψουν διά της απουσίας τους.

Κ. Μ.

Εχουν εικόνα εγκατάλειψης

Οργώνει τα χωριά του Αλμυρού ο υποψήφιος δήμαρχος Αλμυρού με το συνδυασμό «Αλμυρός – Ευθύνη και Δημιουργία», Δημήτρης Εσερίδης. Ο κ. Εσερίδης επισκέφτηκε χθες την Αγία Τριάδα Σούρπης και συζήτησε με τους κατοίκους για τα καθημερινά τους προβλήματα. Την ερχόμενη εβδομάδα που θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του συνδυασμού του, ο υποψήφιος δήμαρχος θα δώσει και ικανοποιητικές απαντήσεις στα ζητήματα που θέτουν οι πολίτες. Οπως είπε, τα χωριά έχουν εικόνα εγκατάλειψης.

Κ. Μ.

Κάθε σπίτι και υποψήφιος

Ενας στους 83 κατοίκους της Μαγνησίας είναι υποψήφιος στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Κάθε οικογένεια με την ευρεία έννοια εκπροσωπείται στα ψηφοδέλτια. Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες δύο και τρία μέλη (αδερφοί, σύζυγοι, γιοι και κόρες) είναι στη λίστα των υποψηφίων.

Β.Π.

Babyboom στο Βόλο

Αν οι υποψήφιοι είναι 5.000 και η αντιστοιχία των υποψηφίων είναι ένας στους τετρακόσιους, με έναν απλό μαθηματικό λογαριασμό, που λέγεται πολλαπλασιασμός, ο πληθυσμός της Μαγνησίας ανέρχεται σε 2.000.000. Λύσαμε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας! Γίναμε Σαγκάη! Μάλλον στο Βόλο γεννούν και τα κοκόρια!

Β.Π.

Πανθεσσαλική συνείδηση

Εκατοντάδες χιλιόμετρα κάθε μέρα για τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Βέβαια επειδή και όλη την 4ετία κάθε μέρα έκανε το ίδιο δρομολόγιο από Νομό σε Νομό, πλέον αυτό το «ταξίδι» του φαίνεται παιχνιδάκι για αυτό και απολαμβάνει όπως έλεγαν οι συνεργάτες του και αυτή την προεκλογική περίοδο αφού δεν έχει αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητά του. «Κοντά στους πολίτες ήταν τέσσερα χρόνια, κοντά τους παραμένει» έλεγαν χαρακτηριστικά στη στήλη συμπληρώνοντας ότι «έτσι πέτυχε να εμπεδώσει την πανθεσσαλική συνείδηση».

Ν.Τ

Για τον άνθρωπο

Ο κοινωνικός τομέας είναι αυτός που πρέπει και θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα ως δημοτική αρχή τόνιζε χθες η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Αναστασιάδου, μιλώντας σε συμπολίτες με τους οποίους βρέθηκε σε κεντρικό καφέ της παραλίας του Βόλου. Η Κατερίνα γίνεται καθημερινά αποδέκτης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και έχει βάλει σκοπό να αναδείξει αυτά τα ζητήματα βλέποντας ότι υποφέρουν και δεν υπάρχουν εκείνες οι δομές που θα τους ανακούφιζαν.

Ν.Τ

Θεμελιώδης στόχος

Γιώργος Σταμπουλής, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας (ΣΥΡΙΖΑ): Θεμελιώδης στόχος είναι να υπηρετήσουμε την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με μια στρατηγική παραγωγικής ανασυγκρότησης, η οποία θα οδηγήσει σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης για τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης.
…Η Αριστερά ζητά την πολιτική εξουσία, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει για να πετύχει τους κοινωνικούς στόχους της.

Φ.Τ.

Το σύνδρομο της καμήλας

Γιώργος Λούμας, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας (ΚΚΕ): Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι έβαλαν πλάτη στην εφαρμογή των πολιτικών που αποσάθρωσαν τις εργασιακές σχέσεις και έφεραν φτώχεια και ανέχεια.
…Έτσι είναι τα πράγματα. Την καμήλα δε θα τη φόρτωναν, αν δεν έσκυβε.

Φ.Τ.

Οι Οικολόγοι…

Οικολογική Θεσσαλία – Ανοιχτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση (υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Γιάννης Γρηγορίου): Είμαστε εδώ επειδή θέλουμε να γίνουμε φορείς της αλλαγής, γιατί θέλουμε μια ηχηρή πράσινη φωνή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
…Η νεοφιλελεύθερη εξουσία έχει κάθε διάθεση να ξεθεμελιώσει τη Φύση για το κέρδος. Αν την αφήσουμε…

Φ.Τ.

Ολα τα λουλούδια…

Ο Σπύρος Μανώλης, βιομηχανικός εργάτης, είναι ο Βολιώτης υποψήφιος του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ – Τροτσκιστές) για την Ευρωβουλή.
…Η σοβαρή αντίσταση στην κοινωνική αδικία περιλαμβάνει όλες τις εκφάνσεις της Αριστεράς.

Φ.Τ.

Μπράβο, Σαμαρά!

Η Moody’s αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες.
…Και υποβαθμίζει περαιτέρω τις συνθήκες ζωής του λαού.

Φ.Τ.

Επίθεση

Προσωπική επίθεση κατά του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Γιώργου Μουλά με το συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου, εξαπολύει ο αντιδήμαρχος Βόλου, Νίκος Μόσχος, με αφορμή απάντηση που έδωσε ο πρώτος στις αιχμές του Δημάρχου Βόλου, Π. Σκοτινιώτη, ότι ο συνδυασμός Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική, είναι η Χρυσή Αυγή με… φερεντζέ.

«Προφανώς ο κ. Μουλάς, αφού απέτυχε να πάρει το χρίσμα από τη Ν.Δ., επιδιώκει για μια ακόμη φορά να γίνει Δήμαρχος, ή μάλλον επικεφαλής μειοψηφίας, από καραμπόλα. Γι’ άλλη μια φορά επέλεξε να επιτεθεί ανοίκεια στον Δήμαρχο, χωρίς να μπορεί να απαντήσει επί της ουσίας για τα όσα είπε ο Πάνος Σκοτινιώτης για τον Μπέο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Νίκος Μόσχος.

Ν.Τ.

Το πρώτο debate

Η πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψηφίων περιφερειαρχών Θεσσαλίας φιλοξενείται σήμερα το μεσημέρι στις 15:30 στην TRT. Σε απευθείας μετάδοση και από τα τέσσερα studios της Θεσσαλίας και οι επτά υποψήφιοι περιφερειάρχες απαντούν στα ερωτήματα των δημοσιογράφων της TRT. Σε μια διαδικασία που θα ξεπεράσει τις δύο ώρες, οι υποψήφιες και υποψήφιοι για την περιφέρεια θα έχουν την ευκαιρία να παραθέσουν και να αντιπαραθέσουν θέσεις, απόψεις, επιχειρήματα και σχέδιο για την επόμενη μέρα. Βασικά χαρακτηριστικά αυτού του πρώτου debateθα είναι η αντικειμενική και ισόνομη όλων των επικεφαλής των υποψηφίων παρατάξεων

Ν.Τ.

Πρόταση για «Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών»

Δημιουργία «Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών» κατά το πρότυπο του Δήμου Αθηναίων, προτείνεται μέσα στις 10+1 δράσεις του προγράμματος της «Επιλογής Ευθύνης», που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα. Μια πρόταση που η υλοποίησή της θα ενισχύσει αποτελεσματικότερα τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, με είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες χρήσιμες για τη λειτουργία του νοικοκυριού και την ομαλή λειτουργία της οικογενειακής τους ζωής.

«Υλοποιούμε τον «Κοινωνικό Δήμο», ενισχύοντας το «Δίκτυο Κοινωνικής αλληλεγγύης» σε συνεργασία με το σύνολο των εθελοντικών οργανώσεων», τόνισε ο επικεφαλής της ομάδας του προγράμματος Απόστολος Παπατόλιας.

Ν.Τ.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να αλωθεί η πόλη»

Ο Βόλος δεν θα γίνει η «παραγκούπολη» της Ελλάδας, τόνισε στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος και του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπρστά» ο Πάνος Σκοτινιώτης. Ο Δήμαρχος, μιλώντας χθες με δημοσιογράφουςυπογράμμισε ότι στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, η διαπλοκή επιδιώκει να σηκώσει κεφάλι και να ψαρέψει στα θολά νερά.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να αλωθεί η πόλη. Περιμένω από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο, να ξυπνήσουν από τον κομματικό λήθαργο, να κινητοποιηθούν και να πάψουν να σύρονται πίσω από εκείνους που εκπροσωπούν άδηλα και κυριολεκτικά σκοτεινά συμφέροντα. Κατανοούμε το θυμό της κοινωνίας απέναντι σε όλα όσα έχουν συμβεί. Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε την εναγώνια αναζήτηση του νέου. Το νέο όμως πρωτίστως είναι ηθικό, είναι αξιακό», είπε ο Πάνος Σκοτινιώτης.

Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου