ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εντονη κινητικότητα

εντονη-κινητικότητα-331066

Εντονη κινητικότητα

Το Κέντρο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α «ΔΗΜΗΤΡΑ» Αλμυρού επισκέφθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Μπατζιάκας και υποψήφιος με τον Κώστα Αγοραστό, όπου συναντήθηκε με τον υπεύθυνο Παναγιώτη Μιχαλακόπουλο και ενημερώθηκε για τα προγράμματα εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και ενημέρωσης των Νέων Αγροτών.

Στη συνέχεια συναντήθηκε στην πόλη του Αλμυρού με αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

N.T

Θα συζητηθούν όλα

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την κατάργηση της διάταξης με την οποία καθιερώνεται ως μη υποχρεωτική η συνδρομή των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια της χώρας αναμένεται να απασχολήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα και πιθανότατα την Τετάρτη. Η Διοικητική Επιτροπή συνεδρίασε χθες το απόγευμα για τα θέματα συζήτησης. Μάλιστα η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης Μπασδάνης απουσίαζε σε περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Ν. Τσιλιμίγκα. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας πρέπει να τοποθετηθεί. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Κ.Μ.

Το εκλογικό

Στην καρδιά της πόλης, Καρτάλη με Ιάσονος, το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Βόλου με το συνδυασμό «Δύναμη Βόλου» Μιχάλη Μιτζικού. Η διαμόρφωση του χώρου ολοκληρώνεται και τις επόμενες μέρες θα ανοίξει τις πόρτες του για τους πολίτες.

Ν.Τ

Στήριξη από ΔΗΚΚΙ

To ΔΗΚΚΙ – Σοσιαλιστική Αριστερά στη Μαγνησία εξέδωσε ανακοίνωση και δηλώνει ότι στηρίζει την παράταξη «ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» με υποψήφιο Δήμαρχο το Μαργαρίτη Πατσιαντά και την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Βόλου τη Μαρία Νεοφώτιστου, που είναι μέλος πολιτικού συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ, μέλος Κ.Ε. του ΔΗΚΚΙ, μέλος νομαρχιακής επιτροπής και γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και υπεύθυνη του τομέα Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Πολιτικής.

Ν.Τ

Εχει ξεφύγει

Σε μια πολύ βαριά δήλωση κατά του Φώτη Κουβέλη προέβη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξή του που παραχώρησε καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε εντελώς παρασιτική την συμπεριφορά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ. Η αντιπαράθεση έχει ξεφύγει και χρειάζεται ψυχραιμία. Δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να μην αντιλαμβάνεται ότι «πυροδοτεί» με τις κουβέντες που εκστομίζει, συνεργασίες που έχουν γίνει σε αυτοδιοικητικό επίπεδο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, όπως π.χ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Δεν συσπειρώνονται έτσι οι δυνάμεις…

Β.Κ

Θέλει να προσφέρει

Ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Νικόπουλος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τους Δρόμους Συνεργασίας και το Μαργαρίτη Πατσιαντά. Ο Χρήστος πέρα από την εμπειρία που έχει σε θέματα αγροτικά είναι και απόφοιτος των ΚΑΤΕΕ με μεγάλη θέληση προσφοράς αλλά και υπόβαθρο για να βοηθήσει στην αυτοδιοίκηση. Η επιλογή του να συστρατευθεί με τους Δρόμους Συνεργασίας ήδη επιδοκιμάζεται από τους πολίτες καθώς είναι ένα πρόσωπο με ευρύτερη αποδοχή.

Ν.Τ

Κεφάλαιο

Πολύτιμο κεφάλαιο για το συνδυασμό του Μιχάλη Μιτζικού αποτελεί ο δημοτικός σύμβουλος Τέλης Δουλόπουλος. Με την εμπειρία του μάλιστα έχει συμβάλλει καθοριστικά στη διάδοση των αρχών και των προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού στις επισκέψεις του συνδυασμού στις γειτονιές του Βόλου αλλά και στην περιφέρεια του νέου Καλλικρατικού Δήμου.

Ν.Τ

Ξεκάθαρος

«Το χρίσμα από το Μιχάλη Μιτζικό δεν αφαιρέθηκε ποτέ θεσμικά, παραμένει ο υποψήφιος της παράταξης και στηρίζεται από τη Ν.Δ.» σημείωσε χθες ο Γ.Γ. Διαφάνειας και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΒΕΡΑ. Η ξεκάθαρη θέση του κ. Γ. Σούρλα, νομίζουμε όπως και η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ίδιο προχθές με την οποία τάσσεται υπέρ του κ. Μιτζικού και αφήνει αιχμές εναντίον ορισμένων που προσπαθούν να αλλοιώσουν τις απόψεις τους, αποστομώνει πολλούς που μάλλον μετά τη δημόσια παρέμβασή του έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Β.Κ

Εργων συνέχεια

Σε πολλές περιοχές του Βόλου παρατηρούνται εντατικά έργα τον τελευταίο καιρό και σε περιοχές, κυρίως, οι οποίες έχουν αρκετό καιρό να δούνε οι πολίτες οχήματα του δήμου. Η εντατικότητα των έργων θυμίζει τις αγγαρείες των φαντάρων όταν πληροφορούνται την επίσκεψη κάποιου ανώτερου στη μονάδα τους.

Β.Π.

Ποιητές

Από το «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» του Παπανδρέου στο «χτίζουμε τη νέα Ελλάδα» του Σαμαρά. Οσο περνούν τα χρόνια, με τόσες παρομοιώσεις, αρχίζω να πιστεύω πως κυβερνούμαστε περισσότερο από ποιητές παρά από πολιτικούς αρχηγούς.

Β.Π.

Οι χωροφύλακες έχουν γερή όραση…

Μαργαρίτης Πατσιαντάς: Εδώ και 3,5 χρόνια ο Δήμος Βόλου απέφυγε να σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας. Δέχτηκε αδιαμαρτύρητα το σύνολο των κυβερνητικών αποφάσεων, που κατέστρεψαν την αυτοδιοίκηση. Ποτέ δεν υπερασπίστηκε τα δικαιώματα της πόλης και των πολιτών.

…Μα όλα έγιναν για το καλό των κακών εργαζόμενων και μη εργαζόμενων Βολιωτών (κυρίως με την περιστασιακή ιδιότητά τους ως «ανήθικων» απεργών ή «τρομοκρατών» διαδηλωτών), Μαργαρίτη!

Φ.Τ.

Τι θέλει ο κόσμος

Απόστολος Νάνος: Οι πολιτικές που υλοποιούνται εις βάρος των αυτοαπασχολουμένων έχουν στόχο να εξαλείψουν το μικρό επαγγελματοβιοτέχνη.

…Όλα εξαρτώνται από το τι θέλει ο κόσμος της εργασίας. Κατά το παρελθόν, αγνοώντας την πραγματική αιτία της δυστυχίας του, θέλησε πολύ λίγα και κέρδισε ελάχιστα. Σήμερα που τίθεται ζήτημα επιβίωσής του θα εξακολουθήσει να στηρίζει αυτούς που τον ρήμαξαν και θέλουν να συνεχίσουν να τον ρημάζουν;

Φ.Τ.

Χρήμα και εξουσία

Ηρώ Διώτη, υποψήφια Περιφερειάρχης (ΣΥΡΙΖΑ): Στη Μαγνησία με την ανοχή και τη σιωπή της Περιφέρειας η κυβέρνηση προχωρά στην εκποίηση δημόσιας περιουσίας. Έχει παραχωρήσει στο ΤΑΙΠΕΔ μια σειρά ακίνητα του δημοσίου προς πώληση σε ιδιώτες. Αυτά περιλαμβάνουν εκατοντάδες στρέμματα δημόσιας γης, όπως είναι στην Αισωνία και στα Πευκάκια και κυρίως στο Πήλιο, όπως είναι στα Καλά Νερά, στις Μηλιές, στη Μαύρη Πέτρα. Επίσης στο Πήλιο έχει προς πώληση την περιουσία του ΕΟΤ, δηλαδή το Ξενία Πορταριάς, το αρχοντικό Ξηραδάκη και το αρχοντικό Μουσλή στη Μακρινίτσα, το αρχοντικό Ευαγγελινάκη στις Μηλιές.

…Ε, ναι, πού το παράξενο; Όταν ο σκοπός δεν είναι ο λαός, αλλά το χρήμα κι η εξουσία…

Φ.Τ.

Το μήνυμα

Βαγγέλης Μπούτας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας (ΚΚΕ): Το μήνυμα που χρειάζεται να στείλουμε από την κάλπη των ερχόμενων τριπλών εκλογών είναι ενιαίο και αφορά στη συνολική καταδίκη της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής.

…Όχι άλλο ψηφίζω στο Δήμο κι… άλλο στην Περιφέρεια ή το Ευρωκοινοβούλιο. Η ίδια πολιτική είναι που εφαρμόζεται παντού και τσακίζει το λαό.

Φ.Τ.

Καθηλώθηκε

Καθηλωμένο καταμεσής της Δημητριάδος, μπροστά από τα ΕΛΤΑ παρέμεινε χθες για μερικά λεπτά της ώρας, αστικό λεωφορείο.

Αιτία, ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στη διασταύρωση Δημητριάδος και Αγίου Νικολάου, που όχι μόνο «έφραξε» τη ροή της κυκλοφορίας στο δεξί μέρος της λεωφόρου, αλλά απέκλεισε και τη ράμπα που υπάρχει στο πεζοδρόμιο.

Ούτε οι κορύνες που τοποθετήθηκαν στη Δημητριάδος, απέτρεψαν την παράνομη στάση του οδηγού του αυτοκινήτου, που φέρεται όπως και πολλοί άλλοι, να θεωρούν ότι οι δρόμοι τους ανήκουν.

Ο οδηγός του λεωφορείου, πατούσε επί ώρα κόρνα μέχρι ο οδηγός να… ευαισθητοποιηθεί να πάρει το αυτοκίνητό του από το σημείο.

Ε.Χ.

Οχι στο δημαρχοκεντρισμό

Παρουσιάζοντας τα «10+1 σημεία που θα αλλάξουν το Δήμο Βόλου», ο Απ. Παπατόλιας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αρχή της συλλογικής λειτουργίας της νέας Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία θέση το νοσηρό σύμπτωμα του συντηρητικού δημαρχοκεντρισμού, αλλά μόνον η οικοδόμηση σχέσης με τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις και τους πολίτες.

Ταυτόχρονα ο πρώην Νομάρχης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις καλές αυτοδιοικητικές πρακτικές στην Ευρώπη στον τομέα της οργάνωσης και διαχείρισης των Δήμων, απ’ όπου, όπως είπε, «θα πρέπει απ’ τη μια να διδαχθούμε, αλλά και απ’ την άλλη να εξασφαλίσουμε εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης».

Ν.Τ.

Ελπίδα και προοπτική

Ιδιαίτερα θετική απήχηση στην τοπική κοινωνία είχαν οι προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», όπως παρουσιάστηκαν στη μεγαλειώδη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οπως έλεγαν χθες στελέχη της παράταξης, όταν οι άλλοι αναζητούν την κομματική επιβεβαίωση ή, απλά, δεν έχουν τίποτα να πουν, εμείς καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις που δίνουν ελπίδα και προοπτική στον τόπο. «Το πρόγραμμά μας εγγυάται ότι ο Βόλος θα διεκδικήσει πραγματικά τη θέση που του αξίζει», υπογράμμισε ο Πάνος Σκοτινιώτης και, βέβαια, στο πλαίσιο αυτό θα υποχρεωθούν τις επόμενες μέρες, αναγκαστικά, όλοι οι υποψήφιοι να μιλήσουν -αν έχουν κάτι να πουν- για τα σοβαρά ζητήματα της πόλης.

Ν.Τ.

Απόλυτη διαστρέβλωση

«Η απόλυτη διαστρέβλωση, ο αποπροσανατολισμός και η πολιτική κατάπτωση έχουν γίνει συνώνυμα των ανακοινώσεων του απερχόμενου Δημάρχου» υπογράμμιζαν χθες οι συνεργάτες του Μαργαρίτη Πατσιαντά με αφορμή την ανακοίνωση του κ. Σκοτινιώτη. Συνεχίζοντας δε τόνιζαν ότι « Είναι εμφανή τα αδιέξοδά του και εντονότερα μετά την απέλπιδα προσπάθειά του να προσεγγίσει τον συντηρητικό χώρο, να κλείσει το μάτι σε παλιούς δεξιούς και να συμπορεύεται με υβριστές του. Δεν θα τον ακολουθήσουμε. Δεν πάμε πίσω. Γυρίζουμε σελίδα. Πορευόμαστε για μια μεγάλη νίκη στις Δημοτικές εκλογές, για την ιστορική ανατροπή στο Δήμο Βόλου».

Ν.Τ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου