ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κόντρα

κόντρα-333356

Κόντρα

Υπόσταση στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, πήρε η κόντρα μεταξύ του Δημάρχου Βόλου, Π. Σκοτινιώτη και του συνδυασμού του Αχ. Μπέου, που χαρακτηρίστηκε ως «η Χρυσή Αυγή με φερεντζέ».

«Φερεντζέδες εμείς δεν φοράμε», απάντησε ο δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος, Τάσος Μπατζιάκας, αδυνατώντας προφανώς να «καταπιεί αμάσητες» τις αιχμές του Δημάρχου, τον οποίο μάλιστα έσπευσε να προειδοποιήσει: «προσέξτε κύριε Δήμαρχε, γιατί υπάρχουν και μαύρες πλερέζες, μην αναγκαστείτε να τις φορέσετε εσείς».

Ε.Χ.

Καλή διάθεση και ευαισθητοποίηση

Αμεση ήταν χθες η κινητοποίηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου για την θεραπευτική κάλυψη καρκινοπαθή. Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, που ενημερώθηκε για την έλλειψη των επίμαχων φαρμάκων από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, παρενέβη στο ΓΝΒ και ο Διοικητής κ. Κώστας Καραμπάτσας, που ευαισθητοποιήθηκε, μερίμνησε για τη προμήθεια φαρμάκων από το Νοσοκομείο της Λάρισας. Ο καρκινοπαθής θα κάνει κανονικά τη θεραπεία του μέχρι τη Δευτέρα οπότε το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Βόλο θα έχει καλύψει το κενό. Οταν υπάρχει καλή διάθεση και ευαισθητοποίηση, τα προβλήματα αντιμετωπίζονται.

Κ.Μ.

Αποδεκατισμένη

Αποδεκατισμένη η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, μετά τη συνταξιοδότηση πέντε εργαζομένων και την αναρρωτική άδεια ενός ακόμη υπαλλήλου.

«Εξι άτομα μείον, όσο δηλαδή το προσωπικό για τρία απορριμματοφόρα», αναφέρει η αντιδήμαρχος, Νατάσσα Οικονόμου, που αναζητά λύσεις για την αναπλήρωση των κενών θέσεων.

Ε.Χ.

Εδώ Αλόννησος

Στη Σκόπελο και στη Σκιάθο σήμερα και αύριο, αντίστοιχα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης, Βαγγέλης Μπούτας. Ωστόσο, να ενημερώσουμε όλους τους υποψήφιους ότι στις Βόρειες Σποράδες ανήκει και η Αλόννησος, στην οποία κατοικούν 2.750 άνθρωποι, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή.

Β.Π.

Δεν λείπουμε

Στη 10η θέση της λίστας των πιο εξαθλιωμένων χωρών του πλανήτη κατατάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Catoτης Αμερικής. Η Ελλάδα της ανάπτυξης και των αγορών φιγουράρει ανάμεσα στη Βενεζουέλα (1η), στην Αργεντινή (4η), στη Νότια Αφρική (8η) και από πάνω μας η Βραζιλία (9η). Τουλάχιστον, είμαστε κοντά -όχι γεωγραφικά-..στη λίστα.

Β.Π.

Παρόντες

Στελέχη του συνδυασμού του υποψηφίου Δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου, έδωσαν χθες το παρόν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, απ’ όπου θα περνούσε το Μουσείο της Αργούς.

Εμφανίστηκαν -όπως και οι δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι με το κ. Μπέο, κ.κ. Γ. Μουλάς και Τάσος Μπατζιάκας- βέβαιοι για την εκλογική τους νίκη και έσπευσαν να διασφαλίσουν ότι δεν θα δεσμευτούν για το έργο του Μουσείου της Αργούς από την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Ενδιαφέρων και ο διάλογος μεταξύ του κ. Μουλά και του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Απ. Φοινικόπουλου, με τον πρώτο να λέει ευθέως στο δεύτερο ότι για λίγες μέρες θα βρίσκεται ακόμη στη θέση του.

Για την εκδήλωση

Επενδύουν πολλά στην εκδήλωση της Δευτέρας τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της ΕΛΙΑΣ στο Βόλο. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει προσκληθεί να μιλήσει εκτός από τους υποψηφίους ευρωβουλευτές ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα θεωρείται από τους «προωθημένους» της πολιτικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχει μαζί με άλλα κινήματα στην ΕΛΙΑ.

Β.Κ

Πάρτε θέση

Θέτουμε ένα ερώτημα: Μιας και όλες οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις που διεκδικούν τη δημαρχία του Βόλου κόπτονται για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης, πώς τοποθετούνται στο ενδεχόμενο λειτουργίας εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος δίπλα στο Βόλο; Πολύ περισσότερο, απορρίπτουν κάθε ενδεχόμενο λειτουργίας εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στη ΒΙ.ΠΕ Βόλου, το οποίο θα παράγει ηλεκτρικό ρεύμα;

…Όχι τίποτε άλλο, αλλά αδειοδοτήθηκε ο πρώτος επιχειρηματίας που θα πουλάει ηλεκτρικό ρεύμα σε ιδιώτες (Μυτιληναίος) κι η ΜΕΤΚΑ πέφτει κοντά.

Φ.Τ.

Υπέρ Πατσιαντά

Η Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση ΞΕΚΙΝΗΜΑ στηρίζει τον Μαργαρίτη Πατσιαντά και συμμετέχει στο ψηφοδέλτιό του.

…Στόχος να αποκτήσει ο Βόλος μια Δημοτική Αρχή που να υπηρετεί τους απλούς ανθρώπους, τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες, την αγροτιά, το λαό και όχι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, την τρόικα.

Φ.Τ.

Μνημονιακοί δήμαρχοι

Απόστολος Νάνος: Τα χτυπήματα στο λαό έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ.

…Έτσι είναι. Πώς μπορεί κανείς να το ελέγξει, όταν ψηφίζει μνημονιακούς δημάρχους;

Φ.Τ.

Επιμνημόνιος δέηση

Τα μνημόνια μπορεί να… «τελειώνουν». Τα «μεσοπρόθεσμα» ποτέ!

…Έχε, Θεούλη μου, καλά το Σαμαρά, το Βενιζέλο και τ’ άλλα τα παιδιά στην Αθήνα και το Βόλο! Προφύλαξέ μας από το τέρας του αριστερού λαϊκισμού, που έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο! Φώτισέ μας να τους ξαναβγάλουμε πρωθυπουργούς και δημάρχους για το καλό μας!

Φ.Τ.

Τα όσια και ιερά

Στουρνάρας: Δεν παίζουμε με το νόμισμα, τα όσια και ιερά.

…Παίζετε όμως με τη ζωή των ανθρώπων, κύριε. Αυτή για σας ούτε όσια είναι ούτε ιερή. Δεν αξίζει τίποτα στο παζάρι σας.

Φ.Τ.

Παρών

Παρών στην πρεμιέρα των παραστάσεων της Θεατρικής Ομάδας της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, θα είναι ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης.

Οι καθηγητές θα ανεβάσουν το έργο του Ντάριο Φο «Κλέψε λίγο λιγότερο», στη σκηνή της Παλιάς Ηλεκτρικής, στις 6, 8 και 9 Μαΐου.

Ε.Χ.

«Πλημμύρισε» από κόσμο

Από κόσμο «πλημμύρισε» χθες το απόγευμα η κεντρική πλατεία της Αργαλαστής καθώς πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του συνδυασμού «Ολοι Μαζί για το Νότιο Πήλιο» με υποψήφιο δήμαρχο το Σταμάτη Βακούλα. Διοργανωτές της εκδήλωσης εκτιμούν ότι στη συγκέντρωση βρέθηκαν πάνω από 300 άτομα, τονίζοντας παράλληλα ότι ήταν άκρως πετυχημένη.

Αθ.Τ

Πρόγραμμα και για τους μικρούς πολίτες

Η ευαισθησία για το παιδί και την εκπαίδευσή του πρέπει να είναι ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά μιας Δημοτικής Αρχής.

Γι΄αυτό, όπως είπε χθες ο συντονιστής του προγράμματος της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», Απόστολος Παπατόλιας τα μέτρα που προβλέπονται στο πρόγραμμα προσπαθούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

Περίπου 1.500 παιδιά θα φιλοξενηθούν στους 25 δημοτικούς σταθμούς, το 80% θα φιλοξενηθεί δωρεάν, με χρήματα του ΕΣΠΑ, ενώ από τα έξοδα απαλλάσσονται και όσοι έχουν εισόδημα μικρότερο από 9.000 ευρώ.

Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου