ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Οργώνει»

οργώνει-335705

«Οργώνει»

Απ’ άκρη σε άκρη «όργωσε» τις τελευταίες ημέρες τον Καλλικρατικό Δήμο Βόλου, ο υποψήφιος με το συνδυασμό «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», Βαγγέλης Καπούλας.

Εδωσε το παρόν ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του δήμου, για να έρθει σε επαφή με τους δημότες, να καταγράψει τις απόψεις τους αλλά και να ακούσει τα προβλήματά τους.

Πρόκειται άλλωστε για τακτική που πάντα εφάρμοζε ο Βαγγέλης Καπούλας. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπήρχε ούτε… πέτρα που να μη γνωρίζει στο Δήμο Βόλου, ούτε… σημείο της πόλης για το οποίο να μην έχει εικόνα.

Θερμή υποδοχή

Τα δεσμά καθήλωσης της πόλης, του Δήμου Βόλου και το νήμα σύνδεσης του απερχόμενου Δημάρχου με το χθες, κόβει στις 18 του Μάη η μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Σε κάθε περιοδεία του υποψηφίου Δημάρχου Μαργαρίτη Πατσιαντά -όπως έλεγαν χθες οι συνεργάτες του- η υποδοχή του αυριανού Δημάρχου, όπως αποκαλούν τον επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης, είναι εγκάρδια από τους απλούς πολίτες.

Το πλειοψηφικό ρεύμα γιγαντώνεται καθημερινά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και η ελπίδα γίνεται ισχυρή πεποίθηση για νίκη και δημοκρατική ανατροπή στο Δήμο Βόλου.

Ν.Τ

Αισιόδοξος ο Βενιζέλος

Αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα των ερχόμενων ευροεκλογών εμφανίστηκε στην Ελλη Στάη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Καθένας έχει δικαίωμα στην ελπίδα, μόνο που από τους πολίτες αρχίζει και εκλείπει..

Β.Π.

46 κόμματα

Σαράντα έξι τα ψηφοδέλτια που κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές και θα αντικρίσουμε στα εκλογικά κέντρα στις 25 Μαΐου. Δε μπορώ να φανταστώ πότε θα τελείωνε ένα debate με όλους τους υποψήφιους επικεφαλής αν ξεκινούσε σήμερα.

Β.Π.

Απάντηση

Στον ίδιο χώρο, όπου πριν ένα μήνα σχεδόν είχε δακρύσει στο άκουσμα της πληροφορίας που ήθελε την απόσυρση της στήριξης από το πρόσωπό του για τις δημοτικές εκλογές, σε αυτό τον χώρο, την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Βόλου», Μιχάλης Μιτζικός, άφησε να κυλήσουν δάκρυα χαράς, αυτή τη φορά.

Χαράς και συγκίνησης για την ανταπόκριση του κόσμου, στη σταθερή, χαμηλών τόνων και ανθρώπινη υποψηφιότητά του για ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη.

Η προχθεσινή εκδήλωση για την παρουσίαση του συνδυασμού και των προγραμματικών θέσεων του Μιχάλη Μιτζικού, ήταν από μόνη της μία απάντηση και μάλιστα ηχηρή σε… κέντρα που φαίνεται να τον πολέμησαν.

Σκαλί – σκαλί

Σκαλί – σκαλί συνεχίζει την προεκλογική του πορεία, ο Μιχάλης Μιτζικός. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, πρόκειται να εγκαινιάσει το εκλογικό του κέντρο, που έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται στη συμβολή των οδών, Κ. Καρτάλη και Ιάσονος.

Η τελετή εγκαινίων μάλιστα θα φέρει στην πόλη και υψηλόβαθμο στέλεχος της Ν.Δ. που θα δώσει το παρόν στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Βόλου.

Ν.Τ.

Χειροκρότημα

Το πιο δυνατό χειροκρότημα στην προχθεσινή εκδήλωση του Μιχάλη Μιτζικού πήραν οι δημοτικοί σύμβουλοι Τέλης Δουλόπουλος, Θεολόγης Διαμαντένιας και Χρήστος Νομικός και αυτό διόλου τυχαία αφού συστρατεύθηκαν με τον κ. Μιτζικό και δεν «λοξοδρόμησαν» από εδώ και από εκεί σε άλλα δημοτικά ψηφοδέλτια, όπως έλεγαν μέλη της παράταξης.

Ν.Τ

Σημαντική παρουσία

Μπορεί να ανακοινώθηκε με την τελευταία «φουρνιά» των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο του Μιχάλη Μιτζικού, όμως ο Αρτέμης Χαλάτσης, υπάλληλος στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, είναι ιδιαίτερα αγαπητός και γνωστός ενώ παράλληλα δεκάδες φίλοι του έχουν σπεύσει ήδη προς βοήθεια προκειμένου να στηρίξουν την υποψηφιότητά του. Τέτοιοι άνθρωποι είναι πολύ χρήσιμοι στα δημοτικά έδρανα διότι πάνω από όλα με τις γνώσεις τους μπορούν να βοηθήσουν την πόλη να προχωρήσει μπροστά.

Ν.Τ

Ψηλά ο πήχυς

Ψηλά τον πήχυ και δικαίως έχουν βάλει οι διοργανωτές της κεντρικής εκδήλωσης της ΕΛΙΑΣ στο Βόλο την ερχόμενη Δευτέρα στο Αχίλλειο. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι υποψήφιες με το ευρωψηφοδέλτιο, Κατερίνα Γαργάλα – Δικηγόρος Βόλου, Δημήτρης Καρέλας – Αρχιτέκτονας Μηχανικός, Παναγιώτης Πάτρας – Γεωργο-οικονομολόγος, Βάσω Στάμου – Νομικός-Πολιτικός Επιστήμων ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος που έρχεται και ο ίδιος για να στηρίξει την εκδήλωση και φυσικά την προσπάθεια του ευρωψηφοδελτίου ΕΛΙΑ – Δημοκρατική Παράταξη.

Ν.Τ

Παρέμβαση

Ακόμη μία παρέμβαση από τον Μπάμπη Ζάχο που πλέον είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Κατέθεσε ερώτηση με την ιδιότητα του συμβούλου στο Δήμο Βόλου για τα έργα στην Αγριά και ειδικότερα στη Λεωφόρο Δημοκρατίας (παραλιακή) όπου έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση από τα έργα της αποχέτευσης, πλην όμως όπως αναφέρει ο κ. Ζάχος «δεν έχουν συνδεθεί με την εταιρεία φυσικού αερίου αρκετές ιδιοκτησίες. Αν μετά την ασφαλτόστρωση – τονίζει ο ίδιος-οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες καταθέσουν αίτηση σύνδεσης αερίου στο ακίνητό τους πώς θα πραγματοποιηθεί;

Μήπως πρέπει να ειδοποιηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και να δοθεί συγκεκριμένος χρόνος απαγόρευσης τυχόν σκαψίματος εκ νέου της

Ασφάλτου;Επίσης ευκαιρίας δοθείσης σε τακτά σημεία ας τοποθετηθούν και υπόγειες σωληνώσεις με τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται

για τυχόν ηλεκτροδοτήσεις στο παραλιακό μέτωπο σύμφωνα πάντα με την σχετική νομοθεσία».

Ν.Τ

Ο Μάκης

Μάκης Μπαλλής, υποψ. Περιφερειακός σύμβουλος (Δρόμος Ανατροπής, ΣΥΡΙΖΑ): Η πραγματική Ελλάδα του Βενιζέλου και του Σαμαρά είναι αυτή που βιώνουμε όλοι μας.

…Και μόνο η αγανάκτηση που γεννάει η σκέψη ότι ακόμα κι αυτά τα περιορισμένα δικαιώματα των αρχών του 20ου αιώνα εκμηδενίζονται από τους δεξιούς και τους σοσιαλδημοκράτες που θέλουν να ξαναγίνουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες, Μάκη, είναι αρκετή να σε βγάλει στον αγώνα εναντίον τους.

Φ.Τ.

Η πόλη που έχουμε κι η πόλη που θέλουμε

Μαργαρίτης Πατσιαντάς: Να κάνουμε το Βόλο πόλη φιλική και βιώσιμη για όλους. Να δώσουμε προτεραιότητα στην καθαριότητα και την ανακύκλωση, να αποδώσουμε τους δημόσιους χώρους στους πολίτες, να βοηθήσουμε το ποδήλατο, τους πεζούς και κυρίως τους ανθρώπους με αναπηρία.

…Είναι προφανές ότι ανάμεσα στην πόλη αυτή και την πόλη που έχουμε υπάρχει μεγάλη απόσταση, Μαργαρίτη.

Φ.Τ.

Βούτυρο στο ψωμί

Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Βόλου (υποψήφιος Δήμαρχος Απ. Νάνος): Οι βανδαλισμοί σε εκλογικά κέντρα και στα γραφεία της ΝΔ στο Βόλο είναι βούτυρο στο ψωμί όλων όσων θέλουν να αποπροσανατολίσουν από τα κύρια ζητήματα που χρειάζεται να συζητηθούν μπροστά στις εκλογές και όσων θέλουν να εφαρμόσουν μέτρα – που είναι στα σκαριά – για τον περιορισμό της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης.

…Εκείνο που θέλουν είναι να βοηθήσουν στη διατήρηση της (μνημονιακής) τάξης στην κοινωνία. Χάρη κάνουν στο Σαμαρά, το Βενιζέλο και τους Βολιώτες συνοδοιπόρους τους. Πού το κακό, Αποστόλη;

Φ.Τ.

Η εργατική τάξη πάει στον παράδεισο

Από την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά: Μέσα στις σημερινές συνθήκες, η «παρέλαση» δημάρχων και περιφερειαρχών στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς μόνο οργή μάς προκαλεί.

…Ποιος τη χάρη μας! Οι συνυπεύθυνοι για τη δημιουργία των σημερινών συνθηκών εξαθλίωσης του λαού, οι πανταχού απόντες από τους αγώνες για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, οι στηρίζοντες την αντιλαϊκή πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων δήμαρχοι και περιφερειάρχες, προεκλογικά… θυμήθηκαν την εργατική τάξη!

Θαύμα, θαύμα!

Φ.Τ.

Να αναβαθμίσει το δίκτυό του

Εκκληση προς τους φορολογούμενους να προχωρήσουν στην υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης άμεσα απευθύνει το υπουργείο Οικονομικών. Το υπουργείο Οικονομικών φοβάται για την παρουσίαση προβλημάτων λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου από τώρα όταν η προθεσμία υποβολής λήγει στις 30 Ιουνίου. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει. Το Taxisβγαίνει ανά τακτά διαστήματα εκτός λειτουργίας προκαλώντας αναστάτωση και ταλαιπωρία στους φορολογουμένους. Δίκιο έχει λοιπόν το υπουργείο Οικονομικών που ανησυχεί. Ομως πραγματικά αναρωτιόμαστε τι είναι πιο πιθανό να συμβεί; Να αναβαθμιστεί το δίκτυο του Taxisή να αλλάξει νοοτροπία ο Ελληνας και να σταματήσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του την τελευταία στιγμή;

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου