ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αποτελεσματικότητα

αποτελεσματικότητα-337184

Αποτελεσματικότητα

Αποτελεσματικότητα, σοβαρότητα και ήθος χαρακτήρισαν την τρίχρονη πορεία του κ. Λεωνίδα Ρίνη, ως εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου σε θέματα πολιτικής προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφιου με το συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών του κ. Κώστα Αγοραστού.

Πρόκειται δηλαδή για τα στοιχεία αυτά που τον συνόδευσαν σε όλη την επαγγελματική σταδιοδρομία του στο χώρο της Αστυνομίας. Δεν είναι τυχαίο πως είναι από τους λίγους πρώην Αστυνομικούς Διευθυντές που ο κόσμος περιβάλλει με μεγάλη εκτίμηση και αγάπη.

Ν.Τ.

Υπάρχουν και εξαιρέσεις

Είναι γεγονός ότι για την εξυπηρέτηση τρίτων από Υπηρεσίες του Κράτους οι αιτούντες οφείλουν να προσκομίζουν εξουσιοδοτήσεις στους υπαλλήλους των γραφείων. Ο Νόμος είναι αυστηρός και υπάλληλοι και προϊστάμενοι οφείλουν να τον τηρούν πιστά χωρίς διακρίσεις. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν και τον κανόνα. Πως μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά από εξαίρεση η περίπτωση εσφαλμένου ειδοποιητηρίου οφειλής που μας προσκομίζει στο γραφείο μας ηλικιωμένος μετά από τουλάχιστον δύο επισκέψεις στα γραφεία μας στο Βόλο αλλά και τη Λάρισα για το ίδιο θέμα;

Κ.Μ.

Είναι δυνατόν;

Αν και δεν γνωρίζουμε εάν είναι αλήθεια -θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποιο άλλο ζήτημα υπήρχε- σίγουρα όμως προκαλεί έντονο προβληματισμό η περίπτωση υποβολής αίτησης προς την Πολεοδομία για έγκριση εργασιών ανακαίνισης χωρίς απάντηση εδώ και οχτώ μήνες! Πραγματικά σε μία χρονική στιγμή που η οικοδομή περνάει τόσο μαύρες μέρες πως είναι δυνατόν τέτοια αιτήματα να προχωρούν με τόσο απελπιστικούς ρυθμούς;

Κ.Μ.

Ε όχι και έτσι

O τρόπος με τον οποίο ο κ. Γρηγοράκος έθεσε το δίλημμα των ευρωεκλογών δεν άρεσε καθόλου σε πολλούς από τους παραβρισκόμενους πράσινους που εξέφραζαν το φόβο τους στη στήλη ότι αυτό μπορεί και να «γυρίσει μπούμερανγκ» στην ΕΛΙΑ και το ΠΑΣΟΚ που ήδη βλέπουν τα δημοσκοπικά ευρήματα να είναι απογοητευτικά για το χώρο. Το να λες επιπλέον ότι εάν η ΕΛΙΑ δεν ψηφιστεί την Κυριακή το βράδυ η χώρα κινδυνεύει να γίνει Ουκρανία ή Βόρειος Αφρική… είναι τουλάχιστον εξωπραγματικό. Μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτούν τη στρατηγική τους διότι…

Β.Κ

Ηχηρές απουσίες

Από την εκδήλωση πάντως καταγράφηκαν ηχηρές απουσίες και μάλιστα στελεχών που πρωτοστάτησαν στη συγκρότηση της ΕΛΙΑΣ. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι αυτή η επιλογή τους δεν είναι καθόλου τυχαία και αυτό διότι θέλουν να κρατήσουν αποστάσεις από τη στρατηγική των τελευταίων ημερών με την οποία διαφωνούν αφού φαίνεται η ΕΛΙΑ ότι «σέρνεται» πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ και κάνει ακριβώς το ίδιο για το οποίο κατηγορεί τον κ. Τσίπρα «θέτει διλήμματα χρησιμοποιώντας την εθνική ατζέντα και όχι το πραγματικό διακύβευμα των ευρωεκλογών που αφορά στην Ευρώπη και στους συσχετισμούς που πρέπει να υπάρξουν.

Β.Κ

Πορεία νίκης

Πορεία απόλυτης νίκης όπως λένε οι συνεργάτες του συνδυασμού έχει χαράξει το ψηφοδέλτιο «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» με επικεφαλής το Δημήτρη Νασίκα. Με την κατάθεση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού ανακοινώθηκαν επίσημα και τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων που τον πλαισιώνουν. Η δυναμική, η πολυσυλλεκτικότητα η ποιότητα και η αριθμητική αρτιότητα του συνδυασμού επιβεβαιώνεται με τη συμμετοχή σε αυτόν υποψηφίων που εκτός των άλλων χαρακτηρίζονται για την ηθική τους, τη διάθεση προσφοράς και την εμπειρία τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Συμμετέχουν πρώην και νυν αντιδήμαρχοι του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και νέοι άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν αναμφισβήτητα σε επίπεδο τεχνοκρατικό και επιστημονικό.

Ν.Τ

Σημάδι εξ’ ουρανού

Η βροχή σταμάτησε τη συζήτηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον κόσμο πενήντα λεπτά μετά την έναρξή του. Μάλλον, η βροχή είναι ένας καλός οιωνός για το Ποτάμι, όπως έλεγαν όσοι παρευρέθησαν στην επίσκεψη του κόμματος στο Βόλο.

Β.Π.

Παρουσίες

Ανθρωποι προερχόμενοι από άλλους πολιτικούς χώρους και γνωστοί από την τοπική αυτοδιοίκηση βρέθηκαν στη συγκέντρωση του Ποταμιού. Η ελπίδα για το νέο αυτό εγχείρημα ίσως πληγεί αν αποδειχτεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Β.Π.

Δάκρυα για τη Μαγνησία

Ηρώ Διώτη, υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας (ΣΥΡΙΖΑ): Στη Μαγνησία – εκτός από απουσία παρέμβασης για την ΕΒΕΤΑΜ, το Τεχνολογικό Πάρκο και το ΚΕΤΕΑΘ (το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας υποβαθμίσθηκε σε Ινστιτούτο και τέθηκε υπό τη διοίκηση του ΕΚΕΤΑ στην Θεσσαλονίκη) – διαλύθηκε η ΚΕΚΑΝΕΜ, με 2,5 εκ. ευρώ σε έργα υπό υλοποίηση, ενώ χάθηκε και το πρόγραμμα Αλιεία (άλλα 5 εκ. ευρώ).

…Οι σατανικοί αυτοί Συριζαίοι, συνεπικουρούμενοι κι από άλλα αριστερά και αναρχικά στοιχεία, δυσφημούν το μεγάλο έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Μαγνησία, αδιαφορώντας για την πολιτικώς ορθή στάση που κρατάει ο Δήμος Βόλου σχετικά με το ζήτημα. Ποιος δεν δακρύζει γι’ αυτή την αδικία;

Φ.Τ.

Εξαρτημένοι

Βαγγέλης Μπούτας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας (ΚΚΕ): Εμείς είμαστε εξαρτημένοι από τα λαϊκά συμφέροντα, για τα οποία είμαστε ταγμένοι να αγωνιζόμαστε.

…Ο δεξιός και ο σοσιαλδημοκράτης κυβερνήτης είναι ένας άνθρωπος χαμένος για το λαό, ό,τι και να κάνει.

Φ.Τ.

Ολοι ΠΑΣΟΚ!

Βενιζέλος: Αν το ΠΑΣΟΚ πέσει κάτω από 10% στις ευρωεκλογές, τότε θα υπάρξει πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας.

…Λοιπόν. Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε όλοι ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα παίρνει 51%. Αμέσως ο Βενιζέλος ρίχνει την κυβέρνηση Σαμαρά και ζητάει βουλευτικές εκλογές για να γίνει αυτός πρωθυπουργός. Στις βουλευτικές εκλογές δεν τον ψηφίζει κανείς, το ΠΑΣΟΚ παίρνει 2,75%, δεν μπαίνει στη Βουλή και έναν περίπου μήνα μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου γλυτώνουμε δια παντός από τον Βενιζέλο!!!

Φ.Τ.

Οι ανάγκες κι οι φανφάρες

Εκεί που δεν έχει φως γιατί ο Δήμος δίνει προτεραιότητα στις φανφάρες και δεν του περισσεύουν δέκα ευρώ να αλλάξει την καμένη λάμπα του δρόμου, εκεί βρίσκεται η Αριστερά.

Φ.Τ.

Η άλλη όψη

Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος στην Αγριά.

Ναι μεν, οι καταστηματάρχες στο παραλιακό μέτωπο διαμαρτύρονται ότι κάθε Μάιο τρέχουν για εις βάρος τους καταγγελίες, υπάρχουν όμως και κάτοικοι, που διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν ούτε στα πεζοδρόμια να περπατήσουν, εξαιτίας των «εμποδίων» που συναντούν.

Πρόκειται για έπιπλα που χρησιμοποιούν τα μαγαζιά και που αναγκάζουν τους πεζούς, να κατεβαίνουν στο δρόμο για να τα παρακάμψουν, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

«Είπαμε, να δουλέψουν τα μαγαζιά, αλλά να έχουμε κι εμείς χώρο να κυκλοφορήσουμε», ανέφερε πολίτης που επικοινώνησε με τον «Τ».

Χημικές τουαλέτες

68.000 ευρώ περίπου, αναμένεται να κοστίσουν στα ταμεία του Δήμου Βόλου, οι χημικές τουαλέτες που προβλέπεται να τοποθετηθούν (για ένα χρόνο) σε λαϊκές αγορές και (για τους καλοκαιρινούς μήνες) σε ακτές της περιοχής, όπου δεν υπάρχουν κοντά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός, αναμένεται να περάσει σήμερα, από την οικονομική επιτροπή, που συνεδριάζει στη μία το μεσημέρι, με στόχο την αποφυγή δημιουργίας εστιών μόλυνσης.

Ζητούμενο είναι βεβαίως, η χρήση των χημικών τουαλετών..

Ε.Χ.

Πρόγραμμα αξιοποίησης ακινήτων

Περισσότερα από 1.200 ακίνητα ανήκουν στο Δήμο Βόλου και περιμένουν να αξιοποιηθούν. Γι’ αυτό όπως είπε ο υπεύθυνος προγράμματος του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», Απόστολος Παπατόλιας, έχουν ιδιαίτερη σημασία οι συγκεκριμένες προτάσεις που διατυπώνονται στο πρόγραμμα. «Στόχος μας είναι, να αξιοποιήσουμε τα 15 προσφορότερα ακίνητα που έχουμε εντοπίσει για επενδύσεις τουριστικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα, μετά από ανοιχτή πρόσκληση σε υποψήφιους επενδυτές». Αυτή είναι η πρόταση Παπατόλια για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου. «Ποια είναι, αντιθέτως, η πρόταση Πατσιαντά που μιλάει κι αυτός για αξιοποίηση;» αναρωτήθηκε δημόσια ο πρώην Νομάρχης, περιμένοντας απαντήσεις…

Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου