ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εδώ είναι ο Παράδεισος κι η Κόλαση εδώ

εδώ-είναι-ο-παράδεισος-κι-η-κόλαση-εδώ-339183

Εδώ είναι ο Παράδεισος κι η Κόλαση εδώ

Απόστολος Νάνος: Δρομολογείται η ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Φωτισμού, με αποτέλεσμα οι λαϊκές οικογένειες να επιβαρυνθούν με επιπλέον κόστος.

…Και τι έγινε, Αποστόλη; Εμείς, και να μας πεθάνουν, πάλι στον Παράδεισο θα πάμε! Αυτοί θα πάνε στην Κόλαση μαζί με τα κέρδη τους από το ξεπούλημα των φιλέτων του Δήμου!

Φ.Τ.

Καμία μείωση

«Καμία μείωση στις συντάξεις του δημοσίου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Θυμηθείτε την ημερομηνία της δήλωσής του για τυχόν μελλοντικές ήξεις-αφίξεις. Τόσα έχουμε δει!

Β.Π.

Επιτάφιος

Τον Επιτάφιο του Περικλή έδωσε πριν 13 ημέρες ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Ελιάς ως δώρο, κυρίως για τους πρωτοεμφανιζόμενους στην πολιτική. Ελπίζω να προλάβουν να το διαβάσουν πριν τις εκλογές και όχι να το αφήσουν στη μοίρα του, όπως έκαναν μερικοί με τα μνημόνια.

Β.Π.

Διαψεύδει τα περί επιτακτικής αποχωρήσεως

Η Διεύθυνση του περιφερειακού Τμήματος του ΟΑΕΕ στο Βόλο διέψευσε χθες ότι ζήτησε από τον 80χρονο λογιστή (που απευθύνθηκε στο ΤΕΒΕ για το θέμα οφειλής 68χρονου συνταξιούχου διοικητικού υπαλλήλου που αποδείχτηκε ότι ήταν λάθος) να αποχωρήσει επιτακτικά από τα γραφεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεύθυνση συζήτησε με τον 80χρονο για το θέμα και ζήτησε την προσκόμιση εξουσιοδότησης για τη διεκπεραίωση του ζητήματος. Επειδή ο συνταξιούχος λογιστής δεν είχε εξουσιοδότηση η Διεύθυνση απάντησε ότι θα έπρεπε ο ίδιος ο αιτών, ο 68χρονος, Αλμυριώτης διοικητικός υπάλληλος, να κάνει αίτηση μέσω ΚΕΠ με την οποία να βεβαιώνει ότι δεν χρωστάει χρήματα στο ΤΕΒΕ. Αυτές είναι οι προβλέψεις του Νόμου για τις εξυπηρετήσεις τρίτων.

Κ.Μ.

Πώς να αποφασίσουν;

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Η αξιολόγηση του προσωπικού βρίσκει αντίθετο το Σύλλογο Εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο αφού το 15% των εργαζομένων θα πρέπει να κριθούν ανεπαρκείς. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να τεθούν σε ομηρία τόσοι συνάδελφοί μας, δήλωσε χθες η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τσιώμου. Η οδηγία κρύβει άλλους σκοπούς, πρόσθεσε. Και δυστυχώς το πιο πιθανόν είναι να μην έχει άδικο.

Κ.Μ.

Διάθεση προσφοράς

H επιθυμία να προσφέρει στην πόλη αλλά και να μπορέσει να συμβάλει ώστε να δοθούν λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας ήταν κυρίως οι λόγοι που ώθησαν τον Στέργιο Παπαευσταθίου, πτυχιούχο γεωλόγο με μεταπτυχιακό στην διαχείριση αποβλήτων, να ασχοληθεί με τα κοινά με ενεργό πλέον τρόπο ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Νέα Εποχή- Νέα Δυναμική» με υποψήφιο δήμαρχο τον Αχιλλέα Μπέο. Το θετικό για τον ίδιο είναι ότι η απόφασή του αυτή επικροτήθηκε από φίλους και γνωστούς που ήδη έχουν σπεύσει να συνδράμουν τον αγώνα του.

Ν.Τ.

Οχι πρόσωπα αλλά προσωπικότητες

Στην ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη που έγινε την Κυριακή στο Βόλο παρευρέθηκε και ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός, βραβευμένος σε Ελλάδα και Ευρώπη για το έργο του, που είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι. Σε συνομιλία που είχαμε σχετικά με ευρωπαϊκά ζητήματα απέδειξε ότι δεν ψηφίζουμε πρόσωπα αλλά προσωπικότητες-φορείς γνώσεων και εμπειρίας.

Β.Π.

Ψήφους από Αυστρία…

H Eλένη Κρίτσα υποψήφια στην Πορταριά με το συνδυασμό του δημάρχου Βόλου Παν. Σκοτινιώτη, ο Γιώργος Ζαφείρης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ζαγοράς – Μουρεσίου με το συνδυασμό του Πατή Κουτσάφτη και ο Κ. Λεβέντης που κόρη του είναι υποψήφια με τον Κώστα Αγοραστό βρίσκονται στην Αυστρία σε τουριστική έκθεση. Χθες δεν είναι τυχαίο ότι δέχονταν τα πειράγματα φίλων από το Βόλο ότι «ψαρεύουν» ψήφους στην Αυστρία ως «Αυστριακούς» που μας λένε.

Ν.Τ

Αδραξε την ευκαιρία

Δεν έχασε ευκαιρία η Πρόεδρος Τουρισμού, κα Σούλα Μπαρτζιώκα, να προβάλει τον τόπο στην αγορά της Γερμανίας και στο Διευθυντή του Κρατικού Ραδιοφώνου της Βαυαρίας, κ. Γαϊτανίδη, ο οποίος ήταν ο διοργανωτής της ποδηλατοδρομίας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου FTI Berlin στο Βόλο. Μεταξύ άλλων η κα Μπαρτζιώκα τον ενημέρωσε και για την πρόσφατη επίτευξη της αεροπορικής σύνδεσης Βόλου – Μονάχου.

N.T

Επίσκεψη

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της δημοκρατικής παράταξης «Ελιά» κ.κ Κατερίνα Γαργάλα , Βάσω Στάμου και Δημήτρης Καρέλας συνοδευόμενοι από τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής της Μαγνησίας Λάμπρο Νούση και Ιωάννη Σακκόπουλο επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Τέλη Μπασδάνη και ενημερώθηκαν για τα ζητήματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικής τάξης που πλήττονται εν μέσω κρίσης, καθώς η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά οδηγεί στο κλείσιμο τους.

Ν.Τ

«Μονομαχία»

Σε τηλεοπτική «μονομαχία» καλεί το δήμαρχο Βόλου ο «πλατειάρχης» Λάμπρος Μακρής, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Αχιλλέα Μπέο.

«Επειδή πρόκειται περί προσωπικού θέματος και με το σκεπτικό ότι είχατε στόχο να «χτυπήσετε» τον Αχιλλέα Μπέο, πίσω από την πλάτη μου, σας προσκαλώ σε τηλεοπτικό διάλογο, με την προϋπόθεση με στοιχεία που έχω, να σας αποδείξω το σχέδιο που είχατε εξυφάνει εις βάρος μας…» τόνιζε χθες στη στήλη ο ίδιος ο Λάμπρος Μακρής.

Ν.Τ

Στο Πήλιο

Στο Πήλιο βρέθηκε προχθές σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μαζί με τη σύζυγό του Νατάσσα και τα δίδυμα. Η οικογένεια Καραμανλή εθεάθη από κατοίκους στην περιοχή της Νταμούχαρης να τρώει σε χαλαρή διάθεση με αρκετούς ντόπιους να σπεύδουν να χαιρετήσουν τον πρώην πρωθυπουργό.

Ν.Τ

Βάση αντίστασης

Μαργαρίτης Πατσιαντάς: Βασικός μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα της πόλης και η πολιτική που τα προκαλεί.

…Μια σοβαρή βάση αντίστασης στην αδικία που υφίσταται ο λαός και η πόλη μας περιλαμβάνει κατ’ ανάγκη τη διατήρηση εκείνων ακριβώς των χαρακτηριστικών της αστικής τάξης πραγμάτων, που η σοσιαλδημοκρατία και η δεξιά κατακρημνίζουν σήμερα στο δήμο του Βόλου.

Φ.Τ.

Παρά τον πόλεμο

Αντεξε ο Μιτζικός. Παρά τον πόλεμο, παρά τη λάσπη, παρά τα πισώπλατα μαχαιρώματα και την εγκατάλειψη απ’ τους συντρόφους του.

…Στη Νέα Δημοκρατία του Βόλου ορισμένοι είναι και σήμερα εντελώς ανίκανοι να καταλάβουν τι πρέπει να είναι η πολιτική ηθική. Ένα θεμελιώδες πλαίσιο αρχών χωρίς το οποίο δεν υπάρχει οργανωμένη κοινωνία και που πρέπει εξάπαντος να έχει και το κόμμα; Δεν έχουν φτάσει ακόμα τόσο μακριά.

Φ.Τ.

Κυβερνητική Εντολή

Με υπουργική απόφαση τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν προβάλλουν ούτε επί πληρωμή το σποτ του Φαρμακευτικού Συλλόγου που στρέφεται κατά της κυβέρνησης.

…Στηρίξτε τους δεξιούς και σοσιαλδημοκράτες υποψηφίους. Στις εκλογές βάλτε τους στη θέση που τους αρμόζει!

Φ.Τ.

Εγκαίνια

Την Παρασκευή, στις 8:30 το βράδυ, πρόκειται να εγκαινιαστεί το εκλογικό κέντρο του επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Βόλου», Μιχάλη Μιτζικού.

Το εκλογικό κέντρο έχει ήδη ετοιμαστεί, σε γωνιακό κατάστημα, στη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη και Ιάσονος και ήδη από τις πρώτες ώρες λειτουργίας του, φίλοι του συνδυασμού σπεύδουν να δηλώσουν με την παρουσία τους τη στήριξή τους στο πρόσωπο του υποψηφίου Δημάρχου Βόλου.

Ν.Τ.

Υποτονικά

Σε υποτονικό κλίμα θα διεξαχθούν σήμερα, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι φοιτητικές εκλογές. Οι φοιτητικές παρατάξεις, μάλλον έχουν κατεβάσει… ταχύτητα σε σχέση με άλλες χρονιές.

Ελπίζουμε και η συμμετοχή των φοιτητών να μην είναι εξίσου υποτονική στις εκλογές.

Ε.Χ.

Αλλοι αγχώνονται.. και άλλοι χαλαρώνουν!

Απαλλαγμένος από το άγχος των εκλογών, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητάς του από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Γιώργος Αντώνογλου- Κασσαβέτης παραβρέθηκε προχθές σε πολιτική εκδήλωση της ΕΛΙΑΣ στο Βόλο. Αντίθετα με τους υπόλοιπους υποψήφιους Δημάρχους για το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου φαίνεται ότι φουντώνει η «μάχη» έντεκα ημέρες πριν την «ώρα της κάλπης».

Αθ.Τ

Κυκλική εναλλαγή δρόμων στις Λαϊκές

«Η νέα κανονιστική απόφαση για τον ορισμό των δρόμων όπου θα λειτουργήσουν λαϊκές αγορές το 2015 στο Δήμο Βόλου θα έχει ως αφετηρία τη δέσμη των οδών που προβλέπονται στην κανονιστική απόφαση του 2010, με σύστημα κυκλικής εναλλαγής ώστε και η επιβάρυνση των πολιτών να μειώνεται και η συρρίκνωση του κλάδου των μικροπωλητών να αποτρέπεται».

Αυτό δήλωσε ο Απόστολος Παπατόλιας υπεύθυνος του προγράμματος του συνδυασμού «Επιλογή – Ευθύνης», σε χθεσινή του συνάντηση με εκπρόσωπο των Λαϊκών Αγορών, υιοθετώντας ένα από τα δίκαια αιτήματα του κλάδου.

Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου