ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κοινές αγωνίες

κοινές-αγωνίες-343874

Κοινές αγωνίες

Το παρόν σε όλες τις περιοδείες του συνδυασμού «Δρόμοι Συνεργασίας» δίνει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου Βαγγέλης Σταθαράκος έχοντας έτσι την ευκαιρία να μιλήσει με τους δημότες αλλά και να «μοιραστεί» μαζί τους κοινές αγωνίες και κοινά οράματα για τον νέο ενιαίο Δήμο Βόλου. Η επαφή με τους πολίτες όπως έλεγε χθες στη στήλη είναι ιδιαίτερα εποικοδομητική για αυτό και ο ίδιος έχει δεσμευτεί ότι από τα δημοτικά έδρανα θα παλέψει για τα προβλήματα της πόλης.

Ν.Τ

Αποδοχή

Η επιλογή του Δημήτρη Γούργου να συστρατευθεί με το συνδυασμό «Δύναμη Βόλου» και το Μιχάλη Μιτζικό επιδοκιμάζεται καθημερινά από φίλους, συναδέλφους και γνωστούς και αυτό αποτελεί για τον ίδιο ηθική και πολιτική δικαίωση αφενός και αφετέρου μία πολύ καλή αφετηρία στην προσπάθειά του να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Βόλου με το συνδυασμό.

Ν.Τ

Για τεχνικά θέματα

Τις γνώσεις του σε τεχνικά θέματα και την εμπειρία του στην αυτοδιοίκηση είχε την ευκαιρία να αναδείξει στην περιοδεία του συνδυασμού «Δύναμη Βόλου» στα Λεχώνια ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου Τέλης Δουλόπουλος ο οποίος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους της περιοχής για έργα και παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους και τα οποία δεν αφορούν μόνο τις υποδομές αλλά και το κυκλοφοριακό.

Ν.Τ

Ανάστατοι

Οι παραγωγοί αχλαδιών Βελεστίνου και γενικότερα της Μαγνησίας όπως έλεγε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας είναι ανάστατοι από την ανακοίνωση της τιμής ασφάλισης της παραγωγής αχλαδιών από τον ΕΛΓΑ. Η τιμή ασφάλισης για την περίοδο 2013 ήταν 48-50 ευρώ κατά στρέμμα, ενώ για τη φετινή περίοδο 2014 η τιμή ασφάλισης της παραγωγής ανέρχεται στα 100,80 ευρώ κατά στρέμμα. «Αυτό είναι εξωπραγματικό για μια καλλιέργεια με υψηλό κόστος καλλιέργειας και με μικρή απόδοση παραγωγής τα τελευταία χρόνια. Είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που παρατηρείται υψηλή καρπόπτωση και αναμένεται μικρή έως μηδαμινή παραγωγή αχλαδιών. Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες των παραγωγών και γενικότερα των γεωργών δεν νοείται ο ΕΛΓΑ να κινείται σε τέτοια επίπεδα ασφάλισης των προϊόντων οδηγώντας τους παραγωγούς σε απόγνωση και στη εγκατάλειψη της καλλιέργειας αχλαδιού» τόνιζε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος.

Ν.Τ

Η χαμένη τιμή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Μαργαρίτης Πατσιαντάς: Μπορούμε και θέλουμε να επιβάλλουμε κανόνες απόλυτης διαφάνειας, ελέγχου και λογοδοσίας στο Δήμο. Να συμβάλλουμε ώστε να αποκατασταθεί η χαμένη τιμή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

…Μέχρι τώρα η δημοτική πλειοψηφία κρατάει τους δημότες σε ερμητική απομόνωση από τις εξελίξεις για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το Βόλο και ανέχεται τη συμμετοχή τους μόνο σαν αποτέλεσμα της δικής της εξουσίας.

Φ.Τ.

«Πωλείται» η Παιδόπολη;

Απόστολος Νάνος: Να μην περάσουν σε χέρια ιδιωτών για «αξιοποίηση» οι εγκαταστάσεις της Παιδόπολης Αγριάς. Να στεγαστούν σ’ αυτές όλες οι προνοιακές δομές του Δήμου Βόλου.

…Σχεδιάζουν κάποιοι να ξεπουλήσουν την Παιδόπολη, Αποστόλη; Ποιοι;

Φ.Τ.

Θα σκύψουμε το κεφάλι;

Μέρκελ, Λαγκάρντ, Σόιμπλε, Τόμσεν, Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς, Βενιζέλος…

…18 – 25 Μαΐου! Η ευθύνη δική μας!

Φ.Τ.

Τα δάκρυα του Χρυσαυγίτη

Δεν είμαι φασίστας! έκλαψε ο Μπούκουρας στη Βουλή. Ποιος; Ο Μπούκουρας που οργάνωνε το τάγμα μαυροφορεμένων στην Κορινθία. Που καθοδηγούσε τα πογκρόμ κατά των μεταναστών. Που χίμηξε στο δήμαρχο Κορίνθου, που απειλούσε…

…Ετσι είναι οι φασίστες. Μάγκες μόνο όταν είναι πολλοί. Δύναμή τους η δύναμη της αγέλης. Οταν έρχεται η ώρα να πληρώσουν για τις πράξεις τους απαρνούνται την «ιδεολογία» τους, μαζεύονται στα λαγούμια τους, σέρνονται, μυξοκλαίνε, εκλιπαρούν για έλεος.

Φ.Τ.

Συνέντευξη για «χρίσματα»

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει αύριο Σάββατο στις 10 το πρωί στο Ξενία Βόλου ο αντιπρόεδρος της «Δημιουργία ξανά!» Γιώργος Γιαννούλης Γιαννουλόπουλος. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το συνδυασμό «Γέφυρες» θα συνοδεύεται από τον πρόεδρο της περιφερειακής οργάνωσης Μαγνησίας και επίσης υποψήφιο ευρωβουλευτή Διανέλο Γεωργούδη. Η επίσκεψή του στο Βόλο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιαννούλης Γιαννουλόπουλος θα δηλώσει στήριξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Νίκου Τσιλιμίγκα και του υποψήφιου δημάρχου Βόλου Μιχάλη Μιτζικού.

Κ.Μ.

Απών

Απών από την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος του συνδυασμού «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική», ο επικεφαλής Αχιλλέας Μπέος.

Ζητήματα υγείας μέλους της οικογένειάς του, τον ανάγκασαν να βρίσκεται στην Αθήνα, το βράδυ όμως έδωσε το παρόν στην ανοιχτή εκδήλωση στο Πολιτιστικό Ν. Ιωνίας.

Παρέλαση

«Παρέλαση» υποψηφίων και στα σχολεία του νομού. Το τελευταίο διάστημα, οι υποψήφιοι δεν παραλείπουν να κάνουν και μια βόλτα από τα σχολικά προαύλια, όπου μπορούν να συναντήσουν ταυτόχρονα καθηγητές, γονείς αλλά και τους αυριανούς πολίτες, τους μαθητές.

Ε.Χ.

Πρόγραμμα

Η παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού «Δύναμη Βόλου», πρόκειται να ακολουθήσει μία μέρα μετά τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Βόλου, Μιχ. Μιτζικού, στη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη και Ιάσονος.

Πρόκειται μάλιστα για πρόγραμμα με πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις, που προσφέρουν άμεσες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις στα προβλήματα της πόλης.

Στο επίκεντρο μπαίνει και πάλι ο άνθρωπος, με στόχο τη δρομολόγηση λύσεων σε ζητήματα της καθημερινότητας και σε τομείς όπως ο τουρισμός και η επιχειρηματικότητα.

Ν.Τ.

Στήριξη νέων επενδύσεων

Οπως τόνισε ο υπεύθυνος προγράμματος του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», Απόστολος Παπατόλιας, μεγάλη σημασία αποδίδουμε στη στήριξη των νέων επενδύσεων. «Προοπτική μας είναι να μετατραπεί ο Βόλος, με τις ενεργητικές και συντονισμένες παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής, σε «Πόλη Ποιότητας» με το μικρότερο ποσοστό ανεργίας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό δημιουργούμε Δίκτυο Στήριξης Επενδύσεων, που θα αναλαμβάνει να παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη στην υλοποίηση των επενδύσεων. Το Δίκτυο αυτό θα δραστηριοποιείται στην προσέλκυση επενδυτών βάσει ενός Τοπικού Συμφώνου ποιότητας και Ανταγωνιστικότητας. Ο Δήμος Βόλου υιοθετεί από κοινού με τους τοπικούς φορείς (Εργατικό Κέντρο, Επιμελητήριο, Σύνδεσμος Βιομηχανιών, ΤΕΕ, Ενωση Καταναλωτών) Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας και Ανταγωνιστικότητας ».

Ν.Τ.

Επαφές

Διαρκείς επαφές με κατοίκους της Ν. Αγχιάλου αλλά και άλλων περιοχών του δήμου Βόλου έχει η Γεωργία (Γιούλη) Μποντού – Τοκαλή. Η υποψήφια με τον εκλογικό συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου όχι μόνο γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της περιοχής της αλλά προτείνει και λύσεις, που, αν υλοποιηθούν θα δώσουν νέα πνοή στο δήμο μας. Από τις πρώτες προτεραιότητές της είναι η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, προκειμένου να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Με γνώμονα, τέλος, την ανάγκη ανάπτυξης της περιοχής μας, δεν χάνει ευκαιρία να τονίζει ότι η νέα δημοτική αρχή οφείλει να στηρίξει τη νέα γενιά μας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την τοπική οικονομία μας.

Ν.Τ

Σώζει ζωές

Ιδιαίτερα σημαντικό έργο είναι η ανάπτυξη αρχείου νεοπλασιών που ξεκινά το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Παρά το γεγονός ότι εδώ και χρόνια οι νεοπλασματικές νόσοι προσβάλλουν ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό ατόμων ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει μία συντονισμένη προσπάθεια από τους αρμόδιους φορείς να καταγράφουν τα περιστατικά και να διερευνήσουν τα αίτιά τους. Την ίδια στιγμή ήταν γνωστό ότι η πρόληψη ή η αντιμετώπιση μίας νεοπλασματικής νόσου σε πρώιμο στάδιο μπορεί να σώσει ζωές.

Κ.Μ.

Τι φταίνε οι πολίτες;

Απερίγραπτη έχει καταντήσει η κατάσταση που επικρατεί στα Διαγνωστικά Κέντρα με τον ΕΟΠΥΥ να χρωστάει όλο και περισσότερα χρήματα και την ίδια στιγμή να ζητάει όλο και μεγαλύτερες επιστροφές. Και μιλάμε για ποσά που απειλούν να κλείσουν Διαγνωστικά Κέντρα αφού οι εξετάσεις σε αρκετές περιπτώσεις είναι πανάκριβες. Ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να βάλει τάξη γρήγορα. Δεν φταίνε οι πολίτες για να πληρώνουν τη συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ στις εξετάσεις. Μήπως δεν τους φτάνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους;

Κ.Μ.

Αριστούχοι

Λίστα με τις σχολές από τις οποίες βγαίνουν αριστούχοι οι φοιτητές είδε το φως της δημοσιότητας. Αυτό δεν με εκπλήττει! Θα ενδιαφερόμουν να δω τη λίστα των σχολών με την απορροφητικότητα στις θέσεις εργασίας.

Β.Π.

Από ΠΑΣΟΚ σε Ελιά

Τη θεώρηση της Ελιάς ως διάδοχο του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μην χαθούν τα χρέη του ΠΑΣΟΚ. Δεν νοιάζει κανέναν το όνομα του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που νοιάζει τον υπερφορολογούμενο πολίτη είναι να μην πληρώσει χρέη που δεν του ανήκουν! Τα κομματικά χρέη φέρουν ένα ή πολλά ονοματεπώνυμα!

Β.Π.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου