ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Φτάνει η λάσπη»

φτάνει-η-λάσπη-346177

«Φτάνει η λάσπη»

«Φτάνει η λάσπη» αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Σταμάτης Βακούλας, με αφορμή εμφάνιση ανώνυμου άρθρου που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δυσφημεί τόσο τον ίδιο όσο και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Μιλτιάδη Γαϊτανά. Χαρακτηριστικά ο κ. Βακούλας επισημαίνει: «Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ντροπή, έως εδώ ο κατήφορος όλων των υποστηρικτών του κ. Φορτούνα. Οσο φτάνουν κοντά στην ήττα τόσο ο τρόμος τους μεγαλώνει».

Ν.Τ.

Πατέντα

Σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Πατσιαντά σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ότι στο δεύτερο γύρο των εκλογών για το Δήμο Βόλου θα περάσει ο συνδυασμός «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» και ο συνδυασμός του κ. Μπέου, από το Γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», επισημαίνεται ότι:

«Η στάση του κ. Πατσιαντά αποτελεί πραγματικά παγκόσμια πολιτική πατέντα: ενώ θεωρεί βέβαιο ότι ο συνδυασμός του θα περάσει στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, επιδίδεται σε μονομέτωπο αγώνα όχι κατά του υποτιθέμενου αντιπάλου του στο δεύτερο γύρο, αλλά εναντίον αυτού που θεωρεί ότι θα έλθει τρίτος και, συνεπώς, θα έχει ανάγκη της στήριξης των ψηφοφόρων του στο δεύτερο γύρο!

Τα σχόλια περιττεύουν. Απλώς φέραμε στη μνήμη μας τα δελτία τύπου που εξέδιδε στις δημοτικές εκλογές του 2010, όπου μιλούσε για το «φαινόμενο Πατσιαντά».

Ν.Τ.

Συνεδρίαση παραμονή εκλογών;

Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές δρομολογείται να συνεδριάσει η Αντιπροσωπεία για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου και του νέου προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Μετά από τόσες αναβολές η προαναφερόμενη συνεδρίαση θα πρέπει όπως προκύπτει από τη νομοθεσία να συμπίπτει παραμονές εκλογών. Ξέρουμε ότι η Αντιπροσωπεία είναι δύσκολο να συγκληθεί. Υπάρχουν αντιδράσεις επειδή μειοψηφούσες παρατάξεις δεν πήραν απάντηση στα ερωτήματά τους από το νομικό σύμβουλο του κεντρικού ΤΕΕ. Ομως ελπίζουμε η κόντρα να μην οδηγήσει και σε συνεδρίαση παραμονή εκλογών!

Κ.Μ.

Δεν έχουν το Θεό τους

Πραγματικά, δεν μπορούμε να σκεφτούμε κανένα απολύτως επιχείρημα που να δικαιολογεί την κίνηση των Τραπεζών να κατασχέσουν το κοινωνικό μέρισμα από δικαιούχους. Οι Τράπεζες και ήξεραν για την κατάθεση των χρημάτων και γνώριζαν για το ακατάσχετο του κοινωνικού μερίσματος. Ωστόσο λειτούργησαν με τον αυτόματο πιλότο. Ορμισαν να τσακίσουν δηλαδή και το βοήθημα.

Κ.Μ.

Δηλώσεις Βενιζέλου

Ο Βενιζέλος δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι αν καταρρεύσει η Ελιά, η κυβέρνηση θα πέσει. Πώς το έλεγε η Βανδή το τραγούδι; «Ανακαλύπτω τώρα πως υπάρχει ζωή και μετά από σένα…». Ακουσέ το Βαγγέλη! Στο ίδιο τραγούδι, αναφέρεται και ένας ήλιος… Μήπως είναι σημαδιακό ή συνωμοτικό;

Β.Π.

Εκπαίδευση στο ναδίρ

Το χειρότερο εκπαιδευτικό σύστημα είναι το ελληνικό, σύμφωνα με το βρετανικό εκδοτικό οίκο Pearson. Τι να κάνουμε; Η Ελλάδα τρώει τα «μυαλά» των παιδιών της. Γι’ αυτό το λόγο, οι πολιτικοί φεύγουν στα πανεπιστήμια του εξωτερικού για να διδάξουν (βλ. Παπανδρέου, κ.ά.)…

Β.Π.

Σφοδρή επίθεση

«Είναι τρίτος και καταϊδρωμένος ο κ. Σκοτινιώτης. Ανοίγει ο δρόμος για να είμαστε δημοτική αρχή στις 25 Μαΐου» σημείωσε χθες ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς στη συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο της Νέας Ιωνίας και έγινε αμέσως αντιληπτό ότι ο υποψήφιος δήμαρχος των «Δρόμων Συνεργασίας» ανεβάζει ακόμη περισσότερο τους τόνους στην τελική ευθεία των δημοτικών εκλογών. Ο κ. Πατσιαντάς επίσης απάντησε και στο «κομματικός υποψήφιος» που αντιτείνει ο κ. Σκοτινιώτης για τον ίδιο για να επισημάνει ότι «Ο κ. Σκοτινιώτης από το 2004 και μετά είναι στέλεχος ενταγμένο στο ΠΑΣΟΚ και μιλάει για όλους τους άλλους λες και προέρχεται ξαφνικά από πολιτική παρθενογένεση».

Ν.Τ

Το αναλόγιο

Χωρίς αναλόγιο η χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση του Μαργαρίτη Πατσιαντά στη Νέα Ιωνία. Οι εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας» απευθύνθηκαν, όπως κατήγγειλαν χθες το βράδυ, στον αντιδήμαρχο Ν. Ιωνίας Χαρ. Τσαμπάζη και εκείνος αρνήθηκε την παραχώρηση αναλογίου, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι στη διακομματική που έγινε για τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών δεν είχε υποβληθεί τέτοιο αίτημα… Λύση ωστόσο βρέθηκε χάρη στη συμβολή των ίδιων των μελών της παράταξης.

Ν.Τ

Ο τόπος δεν «σήκωνε» άλλο υποψήφιο

Ο τόπος δεν «σήκωνε» άλλους υποψηφίους απάντησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Αντώνογλου – Κασσαβέτης στο πλαίσιο χθεσινής συνέντευξης τύπου για την πορεία της Εταιρείας Ανάπτυξης Πηλίου ερωτηθείς για το ποιοι ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν να αποσύρει την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Οπως ανέφερε σε περίπτωση που υπήρχε κοινή κάθοδος με άλλους υποψηφίους μπορεί να μην αποσύρονταν αλλά από τη στιγμή που δεν έγινε κάτι τέτοιο… οι επιλογές υποψηφίων ήταν περιορισμένες και ο τόπος μικρός για τέταρτο υποψήφιο.

Αθ.Τ.

Η μάχη είναι πολιτική

Ηρώ Διώτη, υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας (ΣΥΡΙΖΑ): Η μάχη που καλούμαστε να δώσουμε για την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πρωτίστως μία πολιτική μάχη.

…Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη στήριξη της κοινωνίας, είναι οι θεσμοί που μπορούν να σταθούν ουσιαστικά δίπλα στον πολίτη, αλλά και να τον κινητοποιήσουν να αντισταθεί στις κυβερνητικές καταστροφικές πολιτικές.

Φ.Τ.

Ο λαός χάνει, οι λίγοι κερδίζουν

Βαγγέλης Μπούτας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας (ΚΚΕ): Η ανεργία είναι πολύ μεγαλύτερη από τα καταγεγραμμένα ποσοστά που δίνει ο ΟΑΕΔ, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες είναι εκείνοι που απασχολούνται χωρίς ασφάλιση και με τις πάσης μορφής ελαστικές σχέσεις εργασίας.

…Η ρίζα του κακού βρίσκεται στις ισχύουσες σχέσεις ιδιοκτησίας. Τις ισχύουσες σχέσεις ιδιοκτησίας υπηρετούν οι δεξιοί και σοσιαλδημοκράτες κυβερνήτες, περιφερειάρχες, δήμαρχοι. Οπότε…

Φ.Τ.

Το τίμημα

Αριστερή Παρέμβαση, υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Στάθης Ντούρος (ΑΝΤΑΡΣΥΑ): Η συγκέντρωση του αγροτικού κλήρου στην τράπεζα Πειραιώς και η αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής υπέρ των μεγάλων αγροτοδιατροφικών μονάδων οδηγεί χιλιάδες φτωχούς αγρότες στην ανεργία.

…Η ανεργία κι η εξαθλίωση είναι το τίμημα που πληρώνουν τα άτομα κι οι ομάδες που στηρίζουν το σύστημα.

Φ.Τ.

Χαμένος στα διλήμματα

Βενιζέλος: Εάν δεν με ψηφίσετε, κινδυνεύει η χώρα!

…ΠΑΣΟΚ ή Ουκρανία; Ιδού η απορία!

Φ.Τ.

Δώστε φρέντο στο λαό!

Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο που μονιμοποιεί τη λιτότητα.

…Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ: 18 – 25 του Μάη, ψήφος εμπιστοσύνης στο μνημόνιο!

Φ.Τ.

Στήριξη

Την υποψηφιότητα του επικεφαλής του συνδυασμού ΛΑΣ για τον Αλμυρό, Σάββα Τσόγκα, στηρίζει με επίσημη ανακοίνωσή του, ο κτηνοτρόφος από τη Σούρπη, Αθανάσιος Αλαμανιώτης.

Ο κ. Αλαμανιώτης, αναφερόμενος στο σκεπτικό της στήριξής του στο πρόσωπο του κ. Τσόγκα, μιλά για έναν «ακέραιο χαρακτήρα και τίμιο υποψήφιο με αρχές».

Κι όταν αυτή η αναγνώριση και μάλιστα δημοσίως προέρχεται από ένα στέλεχος, «αντίπαλης» παράταξης, η αξία της είναι διπλή.

Ε.Χ.

Αισθητή απουσία

Αισθητή έγινε η απουσία του Βαγγέλη Καπούλα από την πολιτική σκηνή του Βόλου, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Και αυτό δεν εκφράζεται μόνο με λόγια αγάπης που εισπράττει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά».

Φαίνεται από τις αντιδράσεις των πολιτών, πώς τον πλησιάζουν, πώς τον στηρίζουν, ο καθένας με τον τρόπο του.

Το τετραετές διάλλειμα από τα πολιτικά δρώμενα, δεν έσβησε από τη μνήμη των πολιτών, τα όσα πρόσφερε ο Βαγγέλης Καπούλας στην πόλη και κυρίως σε θέματα της καθημερινότητάς τους.

Ν.Τ.

«Γραφείο καταναλωτή στο Δήμο» «Μια καλή πρακτική της Νομαρχίας θα συνεχιστεί από τη νέα δημοτική αρχή», δήλωσε χθες ο Απόστολος Παπατόλιας. Πρόκειται για τη στενή συνεργασία των δομών του δήμου με την Ενωση Καταναλωτών στο πλαίσιο ενός εξειδικευμένου Γραφείου Καταναλωτή. Το Γραφείο αυτό θα υποστηρίζει οργανωμένα τους δημότες για την επίλυση των διαφορών τους με εμπορικές ή άλλες επιχειρήσεις (π.χ. Τράπεζες) και προασπίζοντας τα δικαιώματά τους έναντι των ισχυρών της αγοράς. «Οι επιτυχίες της Ενωσης καταναλωτών αποτελούν εγγύηση για τη θετική έκβαση αυτής της συνεργασίας» δήλωσε ο Απόστολος Παπατόλιας.

Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου