ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δημοκρατική ανατροπή

δημοκρατική-ανατροπή-349657

Δημοκρατική ανατροπή

Μαργαρίτης Πατσιαντάς: Είμαστε εδώ για να φέρουμε στο προσκήνιο τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, για τη μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στο Δήμο Βόλου.

…Η δεξιά κι η σοσιαλδημοκρατία, από την ίδια τους την ουσία, παίζουν το ρόλο των αντιπολιτευόμενων το βολιώτικο λαό παρατάξεων, οι οποίες δεν μπορούν να διοικήσουν το δήμο παρά μόνο πάνω στα ερείπια των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας.

Φ.Τ.

Με εμπειρία

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, μεθοδικά και αθόρυβα, κινείται όλο αυτό το διάστημα η Φωτεινή Κοκκινάκη που είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του Μαρ. Πατσιαντά και τους «Δρόμους Συνεργασίας». Εχοντας συσσωρευμένη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο Δήμο η Φωτεινή Κοκκινάκη, είναι ιδιαίτερα αγαπητή αλλά και αναγνωρίσιμη και θα αποτελέσει όπως λένε οι συνεργάτες της ένα σημαντικό συνεργάτη του Μ. Πατσιαντά στο Δήμο.

Ν.Τ

Δεν πρόκειται να κάνουν πίσω

Καθολική φαίνεται ότι είναι η συμμετοχή των Διαγνωστικών Κέντρων Μαγνησίας στην επίσχεση εργασίας που κήρυξε η Ομοσπονδία τους με αιτήματα την κατάργηση των επιστροφών Clawback και rebateκαι αξιοπρεπή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ. Η επίσχεση αναμένεται να κρατήσει για μεγάλο διάστημα αφού τα Διαγνωστικά Κέντρα δεν έχουν καμία πρόθεση να οπισθοχωρήσουν εάν δεν υπάρξει ικανοποιητική απάντηση από το υπουργείο. Τους οφείλονται πολλά λεφτά και δυστυχώς την πληρώνουν τώρα οι εξεταζόμενοι.

Κ.Μ.

Που καιρός για συνεδρίαση

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες μετά από αναβολή συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Ελλείψει απαρτίας το Διοικητικό Συμβούλιο καλείται να μετάσχει εκ νέου σε συνεδρίαση τη Δευτέρα στις 8 το απόγευμα. Ακόμη και με μειωμένη συμμετοχή η συνεδρίαση του Επιμελητηρίου θα πραγματοποιηθεί. Δεν χωρά τρίτη αναβολή.

Κ.Μ.

Κατώτατος μόνο για ιδιωτικούς

Για την επαναφορά κατώτατων μισθών που θα αφορά μόνο τους ιδιωτικούς υπαλλήλους έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης. Επίσης, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπόσχεται επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση. Μήπως να μας πείτε και πιο συγκεκριμένες κουβέντες; Οχι μόνο τι αλλά και τι δεν υπόσχεστε!

Β.Π.

Οικονομία σε αριθμούς

Το 56% των Ελλήνων ή, αλλιώς, ένας στους δύο Ελληνες είναι απαισιόδοξοι σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας για τους επόμενους 12 μήνες. Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, ο Στουρνάρας έλεγε ότι οι Ελληνες έχουν σιωπήσει γιατί βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ. Μάλλον, το μόνο φως στο τούνελ που βλέπουν είναι η εκπομπή της Νικολούλη κάθε Παρασκευή.

Β.Π.

Εχουν πανικοβληθεί

Κύκλοι από την παράταξη του Μαργαρίτη Πατσιαντά «Νέοι Δρόμοι Συνεργασίας» έλεγαν χθες ότι «η λυσσαλέα και χωρίς αρχές επίθεση Σκοτινιώτη, Παπατόλια και «λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων» είναι ο καθρέφτης του εκλογικού αποτελέσματος που έρχεται. Ο πανικός τους είναι έκδηλος και θα είναι πιο εμφανής τις επόμενες μέρες γιατί όσο και εάν αρνούνται την πραγματικότητα, τα μηνύματα τα λαμβάνουν και όσο περνούν οι μέρες θα όλο και πιο ηχηρά».

Ν.Τ

Υποψήφιος

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων της ΑΓΕΤ και μέλος του σωματείου των εργαζομένων Δημ. Βαΐτσης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Μιχ. Μιτζικού στο Δήμο Βόλου. Ο Δημ. Βαΐτσης είναι ένας από τους νέους και πολλά υποσχόμενους συνδικαλιστές που δίνει τώρα τη «μάχη» της εκλογής στο Δήμο Βόλου μαζί και με άλλα νέα και άφθαρτα πρόσωπα στη «Δύναμη Βόλου».

Ν.Τ

Για τον εθελοντισμό

«Ο εθελοντισμός αποτελεί μία πράξη αγάπης, μια ανιδιοτελής πράξη αγάπης, γι’ αυτό και οι εθελοντές μας, οι εθελοντές αυτής της πόλης είναι άξιοι συγχαρητηρίων, που με όλες τους τις δυνάμεις, αφήνοντας την προσωπική τους αλλά και την επαγγελματική τους ζωή συστρατεύονται στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης». Αυτό τόνιζε μιλώντας σε εκπροσώπους εθελοντικών ομάδων ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Αχιλλέα Μπέο, Στέργιος Παπαευσταθίου, επικρίνοντας τη σημερινή δημοτική αρχή ότι δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες και υπογραμμίζοντας ότι «οιεθελοντέςδενστηρίζονταιόσο πρέπει και ότι ο Δήμος πρέπει να είναι μπροστάρης και να αποτελεί την ομπρέλα, με τους εθελοντές να ακολουθούν».

Ν.Τ

Αίσθημα ευθύνης

«Είμαι βέβαιος ότι οι Βολιώτες έχουν νου και κρίση ώστε να μην παρασυρθούν από την αγανάκτηση της στιγμής και στις 18 Μαΐου να δώσουν τη δυνατότητα στον συνδυασμό μας να πάμε με ευθύνη μπροστά» έλεγε χθες ο Δημ. Κουτσός, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Παν. Σκοτινιώτη και δήλωνε αισιόδοξος ότι την Κυριακή το βράδυ θα έχει γίνει το πρώτο βήμα.. ώστε ο Δήμος να προχωρήσει με σταθερά βήματα την επόμενη 5ετία.

Ν.Τ

Τρέχει

«Οργώνει» όλες τις δημοτικές ενότητες καθημερινά ο Τέλης Δουλόπουλος και τα μηνύματα που παίρνει για το συνδυασμό «Δύναμη Βόλου» όπως έλεγε ο ίδιος στη στήλη είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τόσο για το ψηφοδέλτιο συνολικά όσο και για τον ίδιο προσωπικά και αυτό είναι που λειτουργεί ως «κινητήριος δύναμη» για τον ίδιο που συνεχίζει ακάθεκτος και όπως λέει αποφασισμένος «μέχρι να κλείσει και η τελευταία κάλπη».

Ν.Τ.

Μαριονέττα

Απόστολος Νάνος: (Η υπόθεση του δήμου) δεν είναι υπόθεση ικανών ή ανίκανων δημάρχων, αλλά ποια πολιτική υπηρετεί ο δήμαρχος. Για ποια ανάπτυξη μιλά. Από ποιον για ποιον. Με το λαό ή με τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα μονοπώλια;

…Αφαίρεσε από το δήμαρχο την ταξική του συνείδηση και τι μένει; Μια μαριονέττα που χορεύει καθώς κρέμεται από μια κλωστή της κυβέρνησης των ολιγαρχών!

Φ.Τ.

Εχουν δίκιο οι διαδηλωτές

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή(υποψήφιος Περιφερειάρχης Στάθης Ντούρος):Η κυρίαρχη πολιτική το λέει καθαρά. Αυτοί θα πουλάνε κι εμείς θα ζητιανεύουμε. Εμείς, όμως, ούτε χρωστάμε ούτε πουλάμε ούτε πληρώνουμε!

…«Οι πολίτες έχουν δίκιο. Και εγώ θα διαδήλωνα στη θέση τους καθώς τα οικονομικά μέτρα που λάβαμε είναι επώδυνα» (Γ. Παπανδρέου, πρωθυπουργός, εφημ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 21 Μαΐου 2010 («Έχουν δίκιο οι διαδηλωτές»).

Φ.Τ.

Προς Θεού!

Για να σωθεί η χώρα πρέπει να ψηφίσει αυτούς που την κατέστρεψαν!

… Προς Θεού! Δαγκωτό στο Σαμαρά, το Βενιζέλο και τους δεξιούς και σοσιαλδημοκράτες Βολιώτες εκπροσώπους τους!

Φ.Τ.

Καθαρό μήνυμα

Ξεκάθαρο μήνυμα πολιτικής και ηθικής στήριξης στην υποψηφιότητα Μιχάλη Μιτζικού για το Δήμο Βόλου, στέλνει η επίσκεψη του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου και της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, το Σάββατο το μεσημέρι, στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Δύναμη Βόλου».

Η φωτογραφία του κλιμακίου της ΑΝΕΛ στην πύλη του εκλογικού κέντρου του κ. Μιτζικού, που ανέβασε στη σελίδα της στο Facebook, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη «μιλάει» από μόνη της.

Πρόκειται για μία ακόμη έκφραση στήριξης στην υποψηφιότητα Μιτζικού, μετά την επίσημη στήριξη της Ν.Δ. στο πρόσωπό του. Θετικά άλλωστε βλέπουν την υποψηφιότητα και τοπικά στελέχη του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» που έχει πρόεδρο τον Βολιώτη Θάνο Τζήμερο.

Ν.Τ.

«Μπαμπούλες»

Εξω φρενών ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Μπάμπης Ζάχος, για το εξώδικο Αχιλλέα Μπέου στην οικονομική επιτροπή στην οποία συμμετέχει ως μέλος.

Εμφανίστηκε στους διαδρόμους του Δημαρχείου, να λέει «δεν έχουμε ανάγκη από… μπαμπούλες».

E.X.

«Ενα παράδειγμα… αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού»

Ετος 1969. Επαιρνα μισθό από το Δημόσιο 1.035 δραχμές. Πηγαίνοντας να τον εισπράξω στο ταμείο, μου έδωσαν 535 δραχμές μετρητά και ένα ομόλογο του Δημοσίου ονομαστικής αξίας 500 δραχμών, το οποίο έγραφε ότι τις 500 δραχμές θα τις εισπράξω μετά 10 χρόνια με κάποιο τόκο. Βγαίνοντας από το ταμείο, επειδή χρειαζόμουν τα λεφτά, πούλησα (σε κάποιον που προφανώς είχε λεφτά), το ομόλογο 200 δραχμές μετρητά. Ετσι έχανα το 30% του μισθού μου, και ο μάγκας (και φραγκάτος της εποχής), κέρδιζε ακαριαία 250%.

Αυτό ακριβώς είναι ο «Αναγκαστικός Εσωτερικός Δανεισμός επί Εισοδήματος».

Με τίποτε δεν θέλω να πιστεύω ότι ο Συμβολικός Μανόλης Γλέζος επεθύμισε να επανέλθουμε σε αυτές τις καταστάσεις, ούτε, όπως είπε στο Mega, ότι ο κόσμος (επί Σύριζα) θα σπεύσει να δίνει οικειοθελώς τα δακτυλίδια του «υπέρ του Δημοσίου», όπως έκανε επί δικτατορίας Μεταξά το 1937 «υπέρ Αεροπορίας».

Ν. Παπαγεωργίου σ. Πολιτικός Μηχανικός

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου