ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Ιδιοκτησιακό δικαίωμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ;»

ιδιοκτησιακό-δικαίωμα-στους-ψηφοφό-352178

Νέα κριτική Παπατόλια σε Πατσιαντά: «Ο κ. Πατσιαντάς ελλείψει άλλων πλεονεκτημάτων, έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες του για να εκλεγεί Δήμαρχος στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Συμπεριφέρεται αλαζονικά λες και έχει κάποιο ιδιοκτησιακό δικαίωμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ λησμονώντας ότι η υποψηφιότητά του δίχασε την κοινωνική βάση του κόμματος. Καλό θα ήταν να πάψει να «λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο». Πολλοί απ’ αυτούς που θεωρεί ότι του ανήκουν, θα εκφράσουν την κομματική τους προτίμηση στην κάλπη των ευρωεκλογών, ενώ θα επιλέξουν μια πιο αξιόπιστη και προοδευτική λύση για το Δήμο…».

Ν.Τ.

Κρίνουν εξ’ ιδίων τα αλλότρια

Κάποιοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους κι επιδίδονται σε ύβρεις κατά του προσώπου του υποψήφιου Δημάρχου Σταμάτη Βακούλα, χωρίς στοιχεία μόνο και μόνο για εντυπωσιασμό.

N.T

Αξίζει να το ψάξουν

Δικαίωμα σύνταξης από το γερμανικό δημόσιο μπορούν να αποκτήσουν, λόγω αλλαγών στο γερμανικό σύστημα συνταξιοδότησης, πολλοί Ελληνες που εργάστηκαν στη Γερμανία και μέχρι σήμερα δεν πληρούσαν τις σχετικές προϋποθέσεις. Η αύξηση του χρόνου ανατροφής παιδιών που γεννήθηκαν μέχρι το 1992 από ένα σε δύο χρόνια μπορεί να συνυπολογιστεί στην καταμέτρηση των πέντε ασφαλιστικών χρόνων που απαιτούνται για τη χορήγηση σύνταξης από το γερμανικό δημόσιο. Κάτι τέτοιο λοιπόν ανοίγει το δρόμο για συνταξιοδότηση σε πολλούς Ελληνες.

Κ.Μ.

Αχιλλέας Μπέος: Ενας από εμάς…

«Στιγμές ανθρώπινες, στιγμιότυπα βγαλμένα μέσα από τη ζωή, από αυτά που καθιστούν τη συμμετοχή στα κοινά να αποκτά νόημα και που δίνουν το μέτρο της ευαισθησίας, της ουσιαστικής επικοινωνίας, της κατανόησης και της αντίληψης για τις ανάγκες του ανθρώπου και της κοινωνίας», σχολίαζαν κύκλοι προσκείμενοι στον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο.

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι από την επίσκεψη του κ. Αχιλλέα Μπέου στα ΚΑΠΗ, όπου αφού άκουσε και συζήτησε τα προβλήματα των πολιτών για μια σειρά από θέματα που αφορούν την κοινωνική δραστηριότητα του Δήμου, άδραξε την ευκαιρία και μέσα σε ένα υπερφορτωμένο πρόγραμμα, έδειξε ακριβώς ποιο είναι το στοιχείο που τον ξεχωρίζει από τους επαγγελματίες της πολιτικής, όπως έλεγαν.

Οι ίδιοι κύκλοι συνέχιζαν: Η αμεσότητα της σχέσης του με τον συμπολίτη και τον συνάνθρωπο. Μια παρτίδα τάβλι, ασφαλώς και δεν είναι κάτι συγκλονιστικό, είναι όμως απολύτως συμβολικό για το πώς αντιλαμβάνεται τη σχέση του με τον πολίτη, πως τον προσεγγίζει. Και εν τέλει ότι ο Αχιλλέας Μπέος δεν είναι ο «πορφυρογέννητος ηγέτης», σαν κάτι άλλους, αλλά ένας από μας!

Ν.Τ.

«Τρικυμία εν κρανίω…»

Κύκλοι συνεργατών του υποψηφίου δημάρχου Μαργαρίτη Πατσιαντά, σχολιάζοντας χθες τις επιθέσεις του Απ. Παπατόλια προς τον υποψήφιο δήμαρχο των Δρόμων Συνεργασίας, τόνιζαν ότι από τη μία κατηγορεί το Μαργαρίτη Πατσιαντά για κομματοποίηση και από την άλλη αποφαίνεται ο ίδιος- αυθαιρέτως ως συνήθως- ότι δεν του ανήκουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. «Με δύο λόγια «τρικυμία εν κρανίω» ή άλλως «τρεις λαλούν και δύο χορεύουν» συμπλήρωναν οι ίδιοι κύκλοι.

Ν.Τ

Τεχνικές γνώσεις

Οι τεχνικές γνώσεις και η εμπειρία του Τέλη Δουλόπουλου χρειάστηκαν στη χθεσινή συγκέντρωση στα Λεχώνια όπου τα θέματα που έβαλαν οι κάτοικοι της περιοχής στο Μιχ. Μιτζικό και το κλιμάκιο των υποψηφίων αφορούσαν την ύδρευση και την άρδευση, την αγροτική οδοποιία αλλά και έργα υποδομών που λείπουν από την περιοχή. Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα στην κατάμεστη αίθουσα του παλιού δημαρχείου.

Ν.Τ

Αισιόδοξος

Μηνύματα αισιοδοξίας πως η «Θεσσαλών Συμπολιτεία» μπορεί να έχει νικηφόρα πορεία λαμβάνει από όλες τις περιοχές της Μαγνησίας που επισκέπτεται ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Ζαχαρόπουλος. Μάλιστα ο ίδιος χθες μιλώντας σε φίλους του έλεγε ότι η Θεσσαλία μπορεί να κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον, με όραμα και σχέδιο και ότι ήρθε η ώρα η Περιφέρεια να παίξει αποφασιστικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία.

Ν.Τ

Αποτελέσματα

Η καλή χημεία με τους άλλους φορείς και το πείσμα δικαιώνουν τη Σούλα Μπαρτζιώκα που χθες δικαίως ένιωθε ιδιαίτερα ικανοποιημένη μετά τις ανακοινώσεις ότι η ελληνική αεροπορική εταιρεία SkyExpress, ξεκινά πτήσεις για Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Μύκονο και Σαντορίνη από τις 25 Ιουνίου. «Κορυφαία υποδομή για την ανάπτυξη είναι το αεροδρόμιο. Η λειτουργία του αεροδρομίου και μάλιστα η προσέλκυση πτήσεων σε δωδεκάμηνη βάση αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο, προκειμένου ν’ αλλάξει και η τουριστική ταυτότητα της περιοχής» έλεγε χθες ικανοποιημένη η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και εκ νέου υποψήφια με το συνδυασμό του Παν. Σκοτινιώτη.

Ν.Τ.

Νέοι άνθρωποι

Νέους ανθρώπους χρειάζεται ο δήμος Βόλου, για να ξεφύγει από το τέλμα των τελευταίων ετών. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου στην εκλογική περιφέρεια της Ν. Αγχιάλου Γεωργία (Γιούλη) Μποντού – Τοκαλή. Η συμμετοχή της για πρώτη φορά στα κοινά ενθουσίασε τους φίλους και γνωστούς της, καθώς όλοι αναγνωρίζουν την αγάπη της για τη Ν. Αγχίαλο και τη διαρκή προσπάθειά της για ανάπτυξη και δημιουργία. Τέτοιου είδους προσωπικότητες μας κάνουν να αισιοδοξούμε για το μέλλον του δήμου μας.

Ν.Τ

Για τις παραγωγικές δυνάμεις

Με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλη Μπασδάνη συναντήθηκε η υποψήφια ευρωβουλευτής με την «Ενωση για την πατρίδα και το λαό» Μαρία Πολύζου. Η κ. Πολύζου άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μεγάλες και οι μικρές επιχειρήσεις της χώρας, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα θέματα φορολογίας και πρότεινε λύσεις για την αναζωογόνηση της οικονομίας.

Ν.Τ

Αρχισαν τα όργανα

«Οσοι ψηφίσουν Σπηλιωτόπουλο, ψηφίζουν Καμίνη», δήλωσε ο άλλος διεκδικητής του δήμου Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, έξι ημέρες πριν τις εκλογές. Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν!, λέει ο σοφός λαός μας.

Β.Π.

Ποιους υπολογίζουν;

Το προεκλογικό πρόγραμμα ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ο Βαγγέλης Βενιζέλος την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, δημιουργούνται 972.400 θέσεις εργασίας. Σε αυτούς υπολογίζουμε ή όχι τους ήδη απολυμένους ή όσους πρόκειται να απολυθούν;

Β.Π.

Ανατροπή του κατεστημένου

Μαργαρίτης Πατσιαντάς: Να ανατραπεί το κατεστημένο στο φαραωνικό δήμο Βόλου και να αναγεννηθεί η πόλη έξω από μνημονιακές πολιτικές και μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες.

…Ενας πολύτιμος οδηγός σχετικά με την αναγκαιότητα αυτής της εξέλιξης υπάρχει παντού στη βολιώτικη επικράτεια: Η τραγική κατάσταση της πόλης και της κοινωνίας της πόλης εξ αιτίας της πολιτικής του κατεστημένου.

Φ.Τ.

Υπό το μηδέν

Απόστολος Νάνος: Περικοπές, συρρίκνωση, εθελοντισμός, επιχειρηματική «φιλανθρωπία», πελατειακό σύστημα, εκμετάλλευση του πόνου, κοινωνικός αποκλεισμός. Αυτό είναι το παρόν και το μέλλον των ελάχιστων υποβαθμισμένων δομών Πρόνοιας που απέμειναν στο δήμο Βόλου.

…Ισως να πεταχτεί κανείς όρθιος και να πει ότι αυτά είναι ψέματα. Κάτι τέτοιο δεν είναι και τόσο δύσκολο. Αλλά μετά ακολουθεί η ανάγκη να αποδείξει την αλήθεια του ισχυρισμού του, πράγμα αδύνατον.

Φ.Τ.

Πράσινη φωνή

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση (υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Γιάννης Γρηγορίου): Είμαστε εδώ επειδή θέλουμε μια ηχηρή πράσινη φωνή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

…Για τους λίγους και ισχυρούς όσο ο άνθρωπος είναι ιερός, τόσο στερούνται ιερότητας οι συνθήκες της ύπαρξής του, η ίδια η Φύση. Γιατί, άραγε;

Φ.Τ.

Καλοφάγωτα, μπρε!

Οι θυσίες μας έπιασαν τόπο! Η Eurobank με τα λεφτά μας είναι πλέον υγιής κι αγόρασε από το Δημόσιο 14 ακίνητα (μεταξύ τους και τέσσερα… υπουργεία) έναντι συνολικού τιμήματος 145 εκ. ευρώ, τα οποία και νοίκιασε αμέσως στο… Δημόσιο(!) για 20 χρόνια έναντι συνολικού μισθώματος 280 εκ. ευρώ!!! Ακριβώς τα διπλά!!!

…Πολεμήστε, αδέρφια, στα κανάλια, να σώσουμε τραπεζίτες, Σαμαρά, Βενιζέλο και μνημόνια!

Φ.Τ.

Τον εμπιστεύονται

Μπορεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Μιχάλης Μιτζικός να ξεκίνησε αργότερα από άλλους, μόλις λίγες μέρες πριν, την προσπάθεια της εκλογής του στο Δήμο, ωστόσο οι εκφράσεις στήριξης των πολιτών στην υποψηφιότητά του πολλαπλασιάζονται καθημερινά.

Η σοβαρότητα, η επιστημονική του μόρφωση και η πλούσια επαγγελματική εμπειρία του σε σημαντικές θέσεις ευθύνης, φαίνεται πως αποπνέουν εμπιστοσύνη στον κόσμο που συνεχώς στέλνει θετικά μηνύματα τόσο προς τον ίδιο τον κ. Μιτζικό, όσο και προς τους υποψηφίους του συνδυασμού του «Δύναμη Βόλου».

Εχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής…

Αναγνώριση προσφοράς

Δημόσια ευχαρίστησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Μιχάλης Μιτζικός τον κ. Νίκο Δεληγεώργη, πρόεδρο του Ιδρύματος «Αφοι Δεληγεώργη» για την ευγενική παραχώρηση του καταστήματος, που στεγάζεται το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Δύναμη Βόλου».

Ο κ. Δεληγεώργης χειροκροτήθηκε θερμότητα από τους εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση των εγκαινίων του συνδυασμού. Το γεγονός αυτό, όπως δήλωσε ο κ. Μιτζικός, αποτελεί σαφή ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς του κ. Δεληγεώργη και του Ιδρύματος στην πόλη, τόσο με τις πολλές δωρεές στο Δήμο Βόλου για κοινωνικούς και πολιτιστικούς σκοπούς, όσο και για την προσφορά του στον πολιτισμό. «Είναι σημαντικό ως άνθρωποι και ως πόλη να σεβόμαστε και να τιμούμε εκείνους που προσφέρουν κοινωνικό έργο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου.

Συνειδητή επιλογή

Συνειδητή ήταν η επιλογή του Βαγγέλη Καπούλα να συστρατευτεί με το συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη.

Αλλωστε όπως λέει, ήταν ο Δήμαρχος που ασκώντας χρηστή διοίκηση κατάφερε να μειώσει το έλλειμμα στον Ενιαίο Δήμο Βόλου από τα 44 εκ. ευρώ στα 3.800 ευρώ, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα και την ανεξαρτησία του.

«Μετά το νοικοκύρεμα μπορεί να δοθεί προτεραιότητα και πάλι στα θέματα της καθημερινότητας που είναι και το τελικό ζητούμενο των πολιτών από το Δήμο», δηλώνει ο Βαγγέλης Καπούλας.

Ν.Τ.

Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια

Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια απαντά ο Γιώργος Μουλάς στον Α. Παπατόλια, ότι δήθεν έχει κάνει συμφωνία με τον κ. Μπέο. Συναλλαγές και βρώμικες συμφωνίες ουδέποτε έκανα τονίζει ο Γ. Μουλάς σε όλη την διαδρομή μου όπως μερικοί άλλοι όνομα και μη χωριό. Κρίνουν με τον δικό τους τρόπο που σήμερα η κοινωνία τους καταδικάζει.

Ν.Τ.

Παίζει δυνατά και στα κεντρικά ΜΜΕ

Στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, για την ανάγκη να ενισχυθεί μέσω οργανωμένου σχεδίου, η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας, μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Λιούτας.

Ο μοναδικός Θεσσαλός υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας παίζει δυνατά και εκτός θεσσαλικών συνόρων. Οχι μόνο με τις προγραμματισμένες κομματικές περιοδείες ανά την Ελλάδα αλλά και με παρουσίες στα κεντρικά ΜΜΕ. Είναι ο νέος παραγωγός που μπορεί να εκφράσει το συλλογικό όραμα της γενιάς του για μια πιο ελπιδοφόρα Ελλάδα κι αυτό φαίνεται πως βρίσκει απήχηση.

N.T

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου