ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρόσωπα και πολιτικές

πρόσωπα-και-πολιτικές-354237

Πρόσωπα και πολιτικές

Μαργαρίτης Πατσιαντάς: Η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση, ο Δήμος παραπαίει, η πόλη αιμορραγεί. Συγκεκριμένες πολιτικές και πρόσωπα που τις υπηρετούν έφεραν το Βόλο στο «κόκκινο».

…Γι’ αυτό το θέμα ας ρωτήσουμε τους σοσιαλδημοκράτες και τους δεξιούς που διοίκησαν και διοικούν το δήμο: κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια;

Φ.Τ.

Πολύτιμος για τους νέους

Εγγύηση για την προώθηση θεμάτων της νεολαίας και του αθλητισμού στο δήμο Ρήγα Φεραίου αποτελεί η συμμετοχή του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Καραβά στο συνδυασμό «Νέος Δήμος – Νέα Εποχή» του υποψηφίου δημάρχου Δημήτρη Νασίκα. Ο κ. Καραβάς κατάγεται από τα Κανάλια. Είναι απόστρατος Αξιωματικός Μηχανικού. Διετέλεσε επί 15 συνεχιζόμενα έτη πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Απόλλων Καναλίων, ενώ είναι ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Θεσσαλίας. Η γνώση του για τον αθλητισμό και τη νεολαία είναι δεδομένη.

Ν.Τ.

Αεικίνητη

Η Βολιώτισσα δικηγόρος Χριστίνα Παναγή, σύζυγος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό όλο αυτό το διάστημα να τρέχει και να στηρίζει την προεκλογική εκστρατεία της παράταξης «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών». Ακούραστη πραγματικά, είναι το «οργανωτικό μυαλό» και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σίγουρα της οφείλει πολλά.

Στην κάλπη

«Είναι καιρός και οι πολίτες που έχουν γυρίσει την πλάτη στους επαγγελματίες της πολιτικής, να κάνουν πράξη αυτό που ζητάει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού: ανθρώπους άφθαρτους και αποφασισμένους να συγκρουστούν με τα κακώς κείμενα προς όφελος της πόλης και των δημοτών». Αυτό έλεγε χθες ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Τέλης Δουλόπουλος με το συνδυασμό «Δύναμη Βόλου» και το Μιχ. Μιτζικό που καθημερινά «εισπράττει» την αποδοχή του κόσμου και τη στήριξή τους, γεγονός που αναμένεται να εκφραστεί και στην κάλπη.

Αυτοπεποίθηση

«Δεν σταματάμε» μέχρι την Κυριακή το βράδυ, έλεγε χθες μιλώντας σε φίλους του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Αχιλλέα Μπέο, Στέργιος Παπαευσταθίου. Ο ίδιος μάλιστα τόνιζε ότι τα μηνύματα που λαμβάνει είναι ιδιαίτερα θετικά και πως «Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στο χθες και ατενίζουν με αισιοδοξία το αύριο και ότι όλο και περισσότεροι πολίτες ομονοούν ότι ο συνδυασμός «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» με υποψήφιο δήμαρχο Βόλου τον Αχιλλέα Μπέο, είναι αυτός που εγγυάται, αυτό το καλύτερο αύριο για την πόλη μακριά από κομματικές περιχαρακώσεις».

Κάλεσμα

«Σήμερα η πόλη γιορτάζει μαζί με τον Αχιλλέα και οι Βολιώτες θα δώσουν το παρόν στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού στην Ιάσονος όπου ο υποψήφιος δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος θα στείλει το μήνυμα της νίκης για το Δήμο Βόλου» έλεγε χθες ο «πλατειάρχης» Λάμπρος Μακρής, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Βόλο με το συνδυασμό «Νέα Δυναμική – Νέα Εποχή» που έχει οργώσει κυριολεκτικά όλη την πόλη.

Για τον τουρισμό

«Είμαστε περήφανοι για το έργο μας και εξακολουθούμε να εντάσσουμε στα μεγάλα έργα της θητείας μας την εξωστρέφεια και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος που πετύχαμε για το Δήμο Βόλου. Βάλαμε τα θεμέλια ώστε ο Βόλος να συμπεριληφθεί στο χάρτη της παγκόσμιας κρουαζιέρας, πετυχαίνοντας εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων που επισκέπτονται την πόλη μας ετησίως». Αυτό τόνιζε χθες η Σούλα Μπαρτζιώκα που είναι εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του δημάρχου Βόλου «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» που πραγματικά έχει «παθιαστεί» με τον Τουρισμό και αυτό της το αναγνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι που εμπλέκονται με το χώρο καθώς έχουν βρει στο πρόσωπό της το συμπαραστάτη που ήθελαν και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο της «ατού» στην μάχη των εκλογών.

Συνθέτει

Αθόρυβα αλλά με πολύ μεθοδικότητα κινείται στις εκλογές ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΒ Ηλίας Τασιός, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «Θεσσαλών Συμπολιτεία» ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός καθώς προέρχεται από το χώρο της εργασίας, χρόνια εργαζόμενος και συνδικαλιστής στην ΑΓΕΤ και από τους ανθρώπους που συνθέτουν και δεν πολώνουν, έχοντας παράλληλα αποδοχή και πέρα από τα στενά κομματικά όρια.

Ν.Τ.

Πρόσωπα και πολιτικές

Μαργαρίτης Πατσιαντάς: Η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση, ο Δήμος παραπαίει, η πόλη αιμορραγεί. Συγκεκριμένες πολιτικές και πρόσωπα που τις υπηρετούν έφεραν το Βόλο στο «κόκκινο».

…Γι’ αυτό το θέμα ας ρωτήσουμε τους σοσιαλδημοκράτες και τους δεξιούς που διοίκησαν και διοικούν το δήμο: κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια;

Φ.Τ.

Για να αλλάξει η ζωή μας

Απόστολος Νάνος: Για να αλλάξει η ζωή μας χρειάζεται να λυθεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας.

…Η ιδέα ενός δημάρχου που να απηχεί τα λαϊκά συμφέροντα έχει ριζώσει στη συνείδηση του βολιώτικου λαού ως προϋπόθεση για μια γενικότερη αλλαγή στον προσανατολισμό της χώρας.

Φ.Τ.

Δεν χρειαζόμαστε «σωτήρες»

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή(υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Μάνος Σκούφογλου):Για να ζήσουμε, αλλά και για να κινήσουμε ξανά εμείς τους κινητήριους ιμάντες του σύμπαντος και όχι οι τρόικες, οι τραπεζίτες και όλη η σαπίλα του καπιταλισμού, δεν χρειαζόμαστε «σωτήρες».

…Η πάλη του λαού δεν είναι ένα αξιοθρήνητο όνειρο. Είναι μια πράξη που καθορίζεται από την ανάγκη του κόσμου της εργασίας για απολύτρωση, μια αναπόφευκτη διαδικασία της κοινωνικής δομής. Πράγματι. Δεν χρειαζόμαστε «σωτήρες». Ο λαός θα σωθεί από μόνος του.

Φ.Τ.

Ο Αλμυρός δεν ξεχνάει

Λαϊκή Συσπείρωση Αλμυρού (υποψήφιος Δήμαρχος Σάββας Τσόγκας): Δεν πρέπει να ξεχαστεί ποιος στήριξε και ποιος στηρίζει τη σημερινή πολιτική, ποιος συνεχίζει να μοιράζει απλόχερα αυταπάτες.

…Η δράση της ΛΑΣ Αλμυρού συμβάλλει αποφασιστικά προς την κατεύθυνση αυτή.

Φ.Τ.

Θερμή υποδοχή

Σε πολυπληθή συγκέντρωση στα Ανω Λεχώνια μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου, Μιχάλης Μιτζικός.

Ο κ. Μιτζικός έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της περιοχής, ενώ νωρίτερα είχε επαφή με εκπροσώπους σωματείων και συλλόγων από τους οποίους ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Δείγμα πολιτισμού

Οι κορύνες δεν συνιστούν δείγμα πολιτισμού, αναφέρει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Βόλου», Μιχάλης Μιτζικός, ο οποίος κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία, εκφράζει τη βούλησή του να απομακρύνει τις κορύνες από τους δρόμους του Βόλου.

Κατά τον ίδιο, σε μια πολιτισμένη πόλη, οι κορύνες δεν έχουν καμία θέση, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Ν.Τ.

H χαμένη τιμή και η χαμένη ψήφος

«Για το ΚΚΕ η προσπάθεια καταγραφής των κομματικών δυνάμεων- τόνιζε χθες ο Ηλίας Ξηρακιάς υποψήφιος εκ νέου δημοτικός σύμβουλος με τον δήμαρχο Βόλου Παν. Σκοτινιώτη- σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, είναι εδώ και χρόνια πλέον «θεσμός». Σεβαστό μεν αντιαυτοδιοικητικό δε.

Η έκπληξη αυτών των εκλογών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η θεωρούμενη ανανεωτική αριστερά, που επί σαράντα χρόνια «διακονεί» τον αυτοδιοικητικό λόγο, ενώ σήμερα επιδιώκει κομματικοποίηση των Δημοτικών και μάλιστα τη στιγμή που έχει τη δυνατότητα της γνήσιας κομματικής καταγραφής στην διπλανή κάλπη των ευρωεκλογών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μ. Πατσιαντάς που επί 35 χρόνια συμμετέχει σε σχήματα συνεργασίας του Δήμου μας, σήμερα, το 2014, μας γυρίζει πίσω στις κομματικές καταγραφές, όταν μάλιστα στην πόλη η ιδιαίτερη υποψηφιότητα Α. Μπέου προκαλεί το πανελλήνιο.

Ο Μ Μιτσικός με την υποψηφιότητά του προσπαθεί να σώσει την τιμή του κόμματός του παρά τη μεταχείριση που του επιφύλαξαν, δεν βοηθάει όμως στην απόκρουση του «φαινόμενου» Μπέου.

Η επιλογή ευθύνης έναντι της πόλης όμως υπερέχει κάθε άλλου συναισθήματος».

Ν.Τ

«Ποιος κερδίζει στο δεύτερο γύρο;»

«Είναι ή όχι αλήθεια», αναρωτιόταν χθες σε συνέντευξή του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Παπατόλιας, «ότι στη βολιώτικη κοινωνία κυριαρχεί το αίσθημα ότι μόνο η «Επιλογή Ευθύνης» μπορεί να νικήσει στο δεύτερο γύρο την παράταξη Μπέου και να αποτρέψει έναν οδυνηρό κατήφορο για την πόλη; Είναι αλήθεια ή όχι ότι ο κ. Πατσιαντάς, τσουβαλιάζοντας ανιστόρητα τον Μπέο με το Σκοτινιώτη, απενοχοποίησε το μεγαλοπαράγοντα και «κόντυνε» τον εαυτό του στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου γύρου; Ποιος δεν πιστεύει σήμερα ότι ο Πατσιαντάς είναι αδύναμος απέναντι στον Μπέο;» κατέληξε ο πρώην Νομάρχης.

Ν.Τ.

Εχέγγυο η αξιοπιστία

Σε δεκάδες περιοχές εντός και εκτός πόλης έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Λεωνίδας Ρίνης συναντώντας συμπολίτες και ανταλλάσσοντας απόψεις για τα ζητήματα που απασχολούν τις κοινωνίες.

Μετριοπαθής και ουσιαστικός τονίζει τις ενέργειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπογραμμίζοντας τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται το έργο της Περιφερειακής Αρχής.

Και οι συνομιλητές ζητούν, τονίζουν διάφορα θέματα, αλλά δείχνουν και κατανόηση και διάθεση για στήριξη. Γιατί ξέρουν, τι συμβαίνει γύρω τους, κυρίως, όμως αναγνωρίζουν την αξιοπιστία του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου κ. Ρίνη με τον οποίο όλα αυτά τα χρόνια έκτισαν μια ουσιαστική σχέση εμπιστοσύνης και θέλουν να τη συνεχίσουν.

Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου