ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σίγουρος για τη νίκη

σίγουρος-για-τη-νίκη-358391

Σίγουρος για τη νίκη

Σίγουρος για τη νίκη του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», στην κάλπη της Κυριακής, δήλωσε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Βαγγέλης Καπούλας.

Δεν πρόκειται για ένα… τυπικό μήνυμα νίκης. Είναι η αίσθηση που αποκόμισε από την επαφή του με τους πολίτες όλο αυτό το διάστημα. Από ανθρώπους που έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν, να συζητήσουν μαζί του, να του εκφράσουν τις ανησυχίες τους. Αλλωστε, το Βαγγέλη Καπούλα, οι πολίτες είχαν πάντα αποκούμπι τους, τόσο κατά την περίοδο της αντιδημαρχίας του όσο και κατά το διάλλειμα από τα πολιτικά δρώμενα του Βόλου.

Ν.Τ.

Αισιόδοξος

Ενα πολύ αξιοπρεπή, σοβαρό προεκλογικό αγώνα έδωσε ο γνωστός κτηνίατρος Μιχάλης Τακόπουλος που είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Βόλο με το συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική». Χθες δήλωνε στη στήλη ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτό το «συναρπαστικό ταξίδι» όπως το χαρακτήρισε και μάλιστα πολύ αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα τόσο για το συνδυασμό όσο και για προσωπικά τον ίδιο, αφού καθημερινά γίνεται αποδέκτης της υποστήριξης του κόσμου.

Ν.Τ.

Σημαντική ενίσχυση

Σημαντική ενίσχυση και επιπλέον δυναμική στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατή Κουτσάφτη, δίνει η υποψηφιότητα του Απόστολου Κοντογιώργου, πρώην αντιδήμαρχου Ζαγοράς, καθώς πρόκειται για ένα άτομο με εμπειρία στο χώρο και ευρύτερη αποδοχή.

Ν.Τ.

Ενεργός συμμετοχή

Ο υπ. δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Συρίης είναι Ειδικός Παιδαγωγός Α. Μ.Ε.Α. Εργάστηκε 2 χρόνια σε Σχολείο Ειδικής Αγωγής στη Λάρισα και τα τελευταία 3 χρόνια σε σχολεία στο Βόλο, ως Αναπληρωτής. Ως άτομο με κινητική αναπηρία, ο κ. Συρίης είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικές Αναπηρίες «Ο Ιππόκαμπος». Διετέλεσε πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής για 4 έτη, ενώ είναι αντιπρόεδρος στον Αθλητικό Σύλλογο ΑΜΕΑ «Οι Αργοναύτες».Με τη θεατρική ομάδα ΑΜΕΑ, «Η Έκφραση», συμμετέχει σε παραστάσεις σε τοπικά θέατρα του Βόλου. Επιπλέον, η ενασχόλησή του με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα social media του άνοιξαν νέους ορίζοντες στην προσπάθειά του να γνωρίσει περισσότερους συμπολίτες και όχι μόνο. Η συμμετοχή του Ειδικού Παιδαγωγού Α.Μ.Ε.Α στoσυνδυασμό «Δύναμη Βόλου» με το Μιχάλη Μιτζικό που συνεργάζεται με την «Προσβάσιμη Πόλη» αποτελεί ψήφο στην ενεργό συμμετοχή.

Κ.Μ.

Για την Περιφέρεια

Η «Δημιουργία, ξανά!» στηρίζει τον υπ. Περιφερειάρχη, Τσιλιμίγκα Νικόλαο και τον συνδυασμό Θεσσαλών Συμπολιτεία κατόπιν απόφασης της Περιφερειακής Οργάνωσης του Νομού Μαγνησίας της «Δημιουργίας, ξανά!». «Πιστεύουμε στην ειλικρίνεια, στις γνώσεις και στις ικανότητες του υπ. Περιφερειάρχη και των συνεργατών του» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, που συμμετέχει και με υποψήφιο στο συνδυασμό τον κ. Σταμάτη Παπαγγελή μέλος του Δ/Σ της “Δημιουργίας” στο Νομό Μαγνησίας.

Δέσμευση

Ο Γεώργιος Ποδάρας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Μαργαρίτη Πατσιαντά «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έδωσε με αξιοπρέπεια τον προεκλογικό του αγώνα με σεβασμό σε όλους τους συνυποψηφίους και ανθυποψηφίους του. Δέσμευση και υπόσχεση δική του και του συνδυασμού «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» αποτελεί ο σεβασμός σε όλες τις απόψεις, η σύνθεση και εν τέλει η συναπόφαση για το καλύτερο για τον άνθρωπο, τη πόλη μας και το περιβάλλον. Εγγύηση άλλωστε γι’ αυτό αποτελεί η έως τώρα θετική παρουσία του τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και η διαχρονικά επιτυχημένη πορεία του Γεωργίου Ποδάρα στον επαγγελματικό χώρο που δραστηριοποιείται ως μαχόμενος δικηγόρος με τις μάχες που δίνει καθημερινά από τα δικαστικά έδρανα».

Απαραίτητη διευκρίνιση

Προς αποφυγή συγχύσεων από τους ψηφοφόρους του συνδυασμού «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» του Αχιλλέα Μπέου, θα πρέπει να επισημανθεί ότι με το επώνυμο ΚΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗΣ συμμετέχουν δύο υποψήφιοι ο Μιχάλης Καπουρνιώτης, Γυμναστής – προπονητής στην Νέα Ιωνία και ο Αναστάσιος (Τάσος) Καπουρνιώτης Αρχιτέκτονας στο Βόλο στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

Θετικό πρόσημο

Θετικό πρόσημο είχε η συμμετοχή του Λεωνίδα Ρίνη στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας από το 2010 που εκλέχτηκε πρώτη φορά, στις πρώτες Περιφερειακές εκλογές, Περιφερειακός Σύμβουλος Μαγνησίας. Μάλιστα ανταποκρίθηκε με πολύ αποτελεσματικότητα στα καθήκοντα που ανέλαβε του Εντεταλμένου Συμβούλου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας αλλά και ως μέλος της Επιτροπής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Αγροτικού Τομέα. Οι πολίτες της Μαγνησίας έχουν κάθε λόγο να τον στηρίξουν και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση που είναι εκ νέου υποψήφιος με τον Κώστα Αγοραστό και την παράταξη «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών».

«Τι έκανες στον πόλεμο μπαμπά;»

Ησυχος με τη συνείδησή του ολοκλήρωσε την προεκλογική του προσπάθεια ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Ξηρακιάς. Οργωσε την πόλη και τα κοινωνικά δίκτυα προσπαθώντας να πείσει τους θυμωμένους, από την κυβέρνηση, συμπολίτες του ότι πέρα από τα συναισθήματα πρέπει να επικρατήσει στο τέλος η λογική. «Στις 18 Μαΐου εκλέγουμε για πρώτη φορά Δήμαρχο με 5ετή θητεία. Δεν δοκιμάζουμε την εκλογή ενός βουλευτή κι αν δεν μας αρέσει δεν πειράζει, τονίζει ο ίδιος.

O ρόλος του Δήμαρχου μιας μεγάλης πόλης είναι δύσκολος, έχει άμεσο αντίκτυπο στον πολίτη (δημοτικά τέλη, λογαριασμός νερού κλπ) και δεν μπορεί να τον αναλάβει ο καθένας ιδιαίτερα αν είναι εντελώς ξένος με την Αυτοδιοίκηση. Θέλει μια προσωπικότητα με βαθιές γνώσεις και εμπειρία, που μπορεί να συνθέτει προτάσεις και να ενώνει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Από τις υποψηφιότητες που έχουμε σήμερα μπροστά μας ο Πάνος Σκοτινιώτης μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα, την προοπτική και την ελπίδα. Μαζί του είναι μια ισχυρή ομάδα υποψηφίων ΔΣ που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Οι λαϊκισμοί και οι κομματικές καταγραφές δεν εξυπηρετούν σήμερα το συμφέρον της πόλης».

Δυνατό χαρτί

Μέχρι να κλείσουν οι κάλπες δεν σταματάμε, δίνουμε τη μάχη για τη μεγάλη αλλαγή στο Βόλο μαζί με τους πολίτες» έλεγε χθες η Κατερίνα Αναστασιάδου που αποτελεί ένα από τα «δυνατά χαρτιά» στο συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» με υποψήφιο δήμαρχο τον Αχιλλέα Μπέο. Μάλιστα οι συνυποψήφιοί της την χαρακτηρίζουν «άλογο του ιπποδρόμου» στο οποίο κανείς μπορεί να ποντάρει άνετα.

Ισόρροπη ανάπτυξη

Μετά από μία θητεία όπου κυριολεκτικά έπρεπε να στηθεί ο Καλλικράτης, ήρθε η ώρα της ισόρροπης ανάπτυξης για όλες τις δημοτικές ενότητες, έλεγε χθες μιλώντας σε φίλους του στα Κανάλια, ο Γιώργος Κουκότσικας, αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη δήμαρχο Ελ. Λαΐτσου, επικρίνοντας μάλιστα όσους όπως τόνισε «αρέσκονται στο μηδενισμό και την ισοπέδωση χωρίς να αναγνωρίζουν την προσπάθεια που έγινε αλλά και τις βάσεις που μπήκαν για την ανάπτυξη συνολικά της περιοχής».

Όχι στο λαϊκισμό

Η πόλη δεν πρέπει να παραδοθεί στο λαϊκισμό και να αφεθεί στην τύχη της σε ανθρώπους που νομίζουν ότι ο Βόλος είναι το «παιχνιδάκι τους» και προσπαθούν μέσα από την εμπλοκή τους με τα κοινά, να διασφαλίσουν την επιβίωσή τους». Αυτό τόνιζε χθες η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα με το συνδυασμό «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» που μέχρι τελευταία στιγμή δίνει τη μάχη για την επικράτηση της παράταξης της σημερινής δημοτικής αρχής.

Στα δημοτικά έδρανα

Η Αγγέλα Γκουρού – Βογιατζή, καθηγήτρια φιλόλογος, διευθύντρια του 8ου Λυκείου Βόλου, είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό του δημάρχου Βόλου «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής «Αγιος Ιωσήφ» Βόλου και με μεταπτυχιακό δίπλωμα με ειδίκευση στην αρχαία ελληνική φιλολογία είναι ένας άνθρωπος που θα είναι χρήσιμος στα δημοτικά έδρανα.

Με δύναμη

Σημαντική η παρουσία της Μίνας Καλογήρου, υποψηφίας δημοτικής συμβούλου Βόλου στο ψηφοδέλτιο «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» και στον Αχιλλέα Μπέο. Η Μίνα Καλογήρου, γνωστή δικηγόρος στο Βόλο θέλει να προσφέρει και που η απόφασή της να ασχοληθεί με τα κοινά έχει βρει ήδη πολλούς υποστηρικτές και αυτό την κάνει να νιώθει διπλά ικανοποιημένη για την επιλογή της να συμμετέχει στο συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου που είναι ανεξάρτητος και μακριά από κομματικές περιχαρακώσεις.

Βεβαιότητα

Τη βεβαιότητα ότι ο συνδυασμός «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» θα είναι νικητής των εκλογών εξέφραζε χθες ο Βασίλης Χαλαστάρας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου που χθες ολοκληρώνοντας τις επαφές του με φίλους και πολίτες, αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους τον στήριξαν σε αυτή την προεκλογική περίοδο.

Οργώνει..

Οργωσε όλη την πόλη ο «πλατειάρχης» Λάμπρος Μακρής, υποψήφιος σύμβουλος στο Βόλο με το ψηφοδέλτιο «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» και τον Αχιλλέα Μπέο. Χθες μάλιστα ήταν στα μεγάλα του κέφια αφού η μεγάλη του αγάπη ο Ολυμπιακός Βόλου, όπως έλεγε, ανέκαμψε και στοιχημάτιζε ότι πλέον «δεν τον σταματά τίποτα».

Ν.Τ.

Ελλάδα αλά Γερμανία

Περισσότερη Γερμανία δήλωσε πως θέλει ο πρώην δήμαρχος Βόλου, Δημήτρης Πιτσιώρης, στο χαιρετισμό του στην ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Νίκου Τσιλιμίγκα προχτές στο Μεταξουργείο Νέας Ιωνίας, δηλώνοντας πως οι Γερμανοί είναι πιο προοδευτικοί. Μήπως να εκφράσουμε την επιθυμία για περισσότερη Ελλάδα στην Ελλάδα με την αυτοδιαχείριση των λαών;

Β.Π.

Δυο μέρες μόνο

Δυο μέρες μόνο, όπως λέει και το τραγούδι της Δήμητρας Γαλάνη, έμειναν για να δούμε ποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα περάσουν στον τελικό της δεύτερης Κυριακής. Ενδιαφέρον και βαρύτητα θα δώσουν και οι ενδεχόμενες -αν υπάρξουν- δηλώσεις στήριξης των «κομμένων» υποψηφίων προς τους δύο φιναλίστ που θα προκύψουν.

Β.Π.

Μεγάλη δύναμη

«Εχω αποδείξει διαχρονικά στην πορεία μου στα κοινά ότι είμαι από τους ανθρώπους που έχουν μάθει να προσφέρουν ανιδιοτελώς, τιμώντας πάντα πάνω και πρώτα από όλα την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει διαχρονικά οι συμπολίτες μου» έλεγε χθες ο Τέλης Δουλόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Μιχάλη Μιτζικό και τη «Δύναμη Βόλου» αποδεχόμενος την ζέση με την οποία ο κόσμος τον αποδέχεται και του εκφράζει τη στήριξή του, γεγονός που του δίνει μεγάλη δύναμη.

Ν.Τ.

Στήριξη πρωτογενούς τομέα

Στην πρόθεσή του να στηρίξει με κάθε μέσο τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο των περιφερειακών ενοτήτων του ενιαίου Δήμου Βόλου έχει αναφερθεί σε πολλές συνεντεύξεις του ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Μιχάλης Μιτζικός.

Χθες το μεσημέρι βρέθηκε σε κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή του Διμηνίου, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα των επαγγελματιών του κλάδου από τον ιδιοκτήτη της μονάδας, καθώς και τον πρόεδρο του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων κ. Στέλλο και την πρόεδρο του Συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων Αισωνίας κ. Χαρά Διβάνη.

Ο κ. Μιτζικός αναφέρθηκε στην πρόταση του συνδυασμού του για σύσταση Γραφείου Συμπαράστασης του Αγρότη στο Δήμο Βόλου, την οποία οι πρόεδροι των δύο Συλλόγων χαρακτήρισαν ως ιδιαίτερα χρήσιμη και πρωτοποριακή.

Ν.Τ.

Στη νυχτερινή βάρδια

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου επισκέφθηκε προχθές το βράδυ ο υπ. Δήμαρχος Βόλου κ. Μιχάλης Μιτζικός και συναντήθηκε με τους πυροσβέστες της νυκτερινής βάρδιας.

Ο κ. Μιτζικός συνομίλησε με τους πυροσβέστες για τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο τους, τους συνεχάρη για το έργο τους και αναφέρθηκε στις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρουν για την ασφάλεια των πολιτών.

Δρέπει καρπούς

Μπορεί η «βάση» του υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου Μαγνησίας με το συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού, Γιάννη Τέα, να είναι το Βελεστίνο, ο ίδιος φρόντισε όμως να κάνει αισθητή την παρουσία του τόσο στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου όσο και στην υπόλοιπη περιφέρεια του νομού.

Και φαίνεται ότι κέρδισε τις εντυπώσεις και την αγάπη του κόσμου. Απομένει να δρέψει τους καρπούς της προσπάθειάς του, την Κυριακή, στην κάλπη.

Ν.Τ.

Εγκώμιο για το Νικόλα

OΝικόλας Δεληγεώργης, όπως μας δήλωσε, προσκάλεσε την υποψήφια Περιφερειάρχη Μαρίνα Χρυσοβελώνη, και επισκέφθηκαν το γραφείο του Εκλογικού Κέντρου του Μιχάλη Μιτζικού, που παραχώρησε δωρεάν ο ίδιος.

Κατά την επίσκεψή της Μ. Χρυσοβελώνη με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμένο τους υποδέχθηκε ο Νικόλας Δεληγεώργης λέγοντάς τους: «Είμαστε το ίδιο αίμα, εφ’ όσον δεν έχετε υποψήφιο Δήμαρχο να στηρίξετε τον δικό μας τον Μιχάλη Μιτζικό».

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη έπληξε το εγκώμιο του Νικόλα Δεληγεώργη στον Πάνο Καμένο, ο οποίος ευχαρίστησε και ανταπέδωσε εξαίροντας την προσωπικότητα της Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου