ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πήρε θέση

πήρε-θέση-367662

Πήρε θέση

Σαφής και κατηγορηματικός χθες ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Μόλις από το διπλανό τηλεοπτικό παράθυρο ο Δημ. Παπαδημούλης, έβαλε θέμα για το Δήμο Βόλου και ότι απέναντι στον Μαργαρίτη Πατσιαντά είναι ο Αχιλλέας Μπέος, ο Υπουργός χωρίς δεύτερη κουβέντα τόνισε: «Είναι αυτονόητη η στάση μου και με ποιόν δεν είμαι».

Ν.Τ.

Τηρούν αποστάσεις

Δεν παίρνουν θέση στην εκλογική αντιπαράθεση μεταξύ Χατζηκυριάκου – Εσερίδη οι υπόλοιποι συνδυασμοί που μετείχαν στον α’ γύρο των δημοτικών εκλογών στον Αλμυρό. Τουλάχιστον επισήμως οι επικεφαλής των συνδυασμών τηρούν σαφείς αποστάσεις από την καθοριστική εκλογική μάχη του β’ γύρου στηριζόμενοι στη λογική ότι οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν ελεύθερα για το μέλλον του Αλμυρού.

Κ.Μ.

Χρειάζονται και άλλες ενέργειες

Καμία οδηγία δεν έχουν λάβει οι Τράπεζες για την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για την αναστολή δόσεων εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Η «επίμαχη» οδηγία με τις βασικές προϋποθέσεις δημοσιοποιήθηκε, όμως χρειάζονται και άλλες ενέργειες να γίνουν από το υπουργείο προς τις Τράπεζες ώστε να προετοιμαστούν για τη διεκπεραίωση αιτημάτων των αιτούντων επιχειρήσεων και επαγγελματιών. Δεν φτάνει μόνο η δημοσιοποίηση των εγκυκλίων, σχολίαζε χθες διευθυντικό στέλεχος Τράπεζας.

Κ.Μ.

Κουβέλης για Βόλο

Να πάρει θέση για το δήμο Βόλου ζήτησε στη διακαναλική του συνέντευξη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, από τον πρωθυπουργό. Νωρίς το θυμήθηκες το Βόλο, Φώτη μου! Το δημοκρατικό τόξο έσπασε από το πολύ λύγισμα..

Β.Π.

Καρτάλης για Μαργαρίτη Πατσιαντά

Κάλεσμα για στήριξη του Μαργαρίτη Πατσιαντά στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών φέρεται να απηύθυνε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Καρτάλης. Κάλλιο αργά, ποτέ παρά, Κώστα μου! Κάλλιο αργά..

Β.Π.

Εκλεισε τον κύκλο της

Η παρούσα Βουλή έχει κλείσει τον κύκλο της και ως περιεχόμενο πολιτικής και ως αποτέλεσμα μηχανισμών επιλογής και ανάδειξης πολιτικού προσωπικού. Αν το αποτέλεσμα είναι «τιμωρητικό» για την κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν ή είναι έτοιμα να τη στηρίξουν αν χρειαστεί τότε πρέπει να υπάρξει άμεση προσφυγή στις κάλπες. Η συνέχιση της ίδιας πολιτικής, έστω και με μικρές παραλλαγές αλλά χωρίς να αλλάζει η δομή της, αποτελεί σενάριο πολιτικής ανωμαλίας και βίαιας αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος» τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες η Βολιώτισσα Μαρία Πολύζου, υποψήφια ευρωβουλευτής με την «Ενωση για την Πατρίδα και τον Λαό» του Βύρωνα Πολυδωρα και του Χρήστου Ζώη.

N.T.

Για το δεύτερο γύρο τι;

Αλήθεια ο κατά τα άλλα λαλίστατος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παν. Ηλιόπουλος που αυτοχαρακτηρίζεται και «πολιτικός κρατούμενος του Κορυδαλλού» που ήταν και υποψήφιος περιφερειάρχης, δεν έχει πάρει ακόμη θέση, εν όψει δεύτερου γύρου, γιατί άραγε; Ρωτάμε διότι πολλά ακούγονται στο παρασκήνιο τα οποία εκθέτουν κυρίως όσους σπεύδουν να είναι «υποδοχείς» αυτής της στήριξης εάν φυσικά ισχύουν όσα ακούγονται σε διάφορα πολιτικά πηγαδάκια. Χθες άλλωστε ξέσπασε ολόκληρος «πόλεμος» στην Αθήνα για το «φλέρτ» με τη Χρυσή Αυγή εν όψει δεύτερου γύρου.

Β.Κ.

Αξιέπαινος

Η επιλογή του Βολιώτη υποψήφιου ευρωβουλευτή με τους Πράσινους Ευτύχη Εσμάουι- Νάσσερ να αποποιηθεί το μισθό του εάν εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ των πολιτών, είναι πράγματι μία αξιέπαινη δέσμευση και ειδικά διότι προέρχεται από έναν άνθρωπο νέο που δίνει από τώρα το παράδειγμα. Αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει «οδηγό» και για άλλους μήπως και καταφέρει αυτή η κοινωνία τελικά να επιστρέψει στο δρόμο της λογικής και της αλληλεγγύης και όχι του βολέματος.

Β.Κ.

Με αίσθημα ευθύνης

Μαργαρίτης Πατσιαντάς: Δεν χωρίσαμε, ενώσαμε. Δεν υποχωρήσαμε, προστατέψαμε -δεκαετίες τώρα- με αίσθημα ευθύνης την πορεία της πόλης.

…Υπάρχει κάτι σαν προκαθορισμένη αρμονία ανάμεσα στις στιγμές που ο Βόλος βρισκόταν σε ανάταση και την παρουσία των αυτοδιοικητικών παρατάξεων της Αριστεράς στο δημαρχείο της πόλης.

Φ.Τ.

Υφυπουργός Ζέττα

Την εγκύκλιο με τις προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση των μονάδων ψυχικής υγείας υπέγραψε χτες η υφυπουργός Ζέττα.

…Αναμένεται να υπογράψει οσονούπω και την εγκύκλιο για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης της ψυχικής υγείας των Βολιωτών Νεοδημοκρατών, η οποία επλήγη βαρύτατα, όπως και η αυτοδιοικητική τους παράταξη, εξ αιτίας των χειρισμών της στην υπόθεση Μιτζικού.

Φ.Τ.

Θαμαριονέττες

Σαμαράς ή Θαμαράς: Μέχρι το 2018 δημιουργούμε 550.000 θέσεις εργασίας και 700.000 μέχρι το 2021!!!

…Και οι θαμαριονέττες του στα ΜΜΕ άρχισαν να χειροκροτούν ατελείωτα, μπας κι υποκλέψει την Κυριακή ο Αντώνης από το λαό την ψήφο.

Φ.Τ.

Επιχορήγηση

Χέρι στο δικό τους ταμείο, αναγκάζονται να βάζουν τα σχολεία που λειτουργούν ως εξεταστικά κέντρα για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Σε μια εποχή μάλιστα «ισχνών αγελάδων» τα σχολεία κάνουν αιματηρές οικονομίες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα που συνεπάγεται η λειτουργία τους ως εξεταστικών κέντρων.

Δεν είναι τυχαίο ότι κατά το παρελθόν σε κάποιες περιπτώσεις είχε καθυστερήσει η αναπαραγωγή των θεμάτων, λόγω προβλήματος που παρουσίασαν ασυντήρητα φωτοτυπικά μηχανήματα.

Ενδεικτικό το ποσό που απαιτείται για τη συντήρηση ενός και μόνο φωτοτυπικού μηχανήματος: 700 ευρώ.

Και τα σχολεία δεν έχουν πίσω τους… μηχανή να κόβει χρήμα. Η Πολιτεία θα πρέπει να φροντίζει για την έκτακτη οικονομική επιχορήγησή τους.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου