ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τα καταφέρνει καλά

τα-καταφέρνει-καλά-370183

Τα καταφέρνει καλά

Ολόκληρο τον προεκλογικό αγώνα της «Θεσσαλών Συμπολιτεία» και του Ν. Τσιλιμίγκα στη Μαγνησία έχει αναλάβει ο πολύπειρος Θανάσης Παπαγιάννης. Ασχολείται με όλα, μετρ του είδους, με τεράστια εμπειρία, από τη δεκαετία του ’80, σίγουρα από «την παιδική χαρά» πολύ καλύτερος.

Ν.Τ.

Εχει μεγάλη σημασία

Στην τελική ευθεία για το β’ γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στη Μαγνησία αλλά και για τις ευρωεκλογές υπάρχει διάχυτος προβληματισμός για τα κριτήρια ψήφου με τα οποία θα προσέλθουν οι εκλογείς στις κάλπες. Βεβαίως η λογική των εκλογέων θα αναλυθεί την επόμενη των εκλογών. Θα έχει όμως πολλή μεγάλη σημασία αφού πολλοί ευρωβουλευτές προέβλεψαν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Κ.Μ.

Δεν αναφέρθηκε συμμετοχή

Ευτυχώς στη Μαγνησία δεν έχουμε περιπτώσεις καρκινοπαθών -τουλάχιστον μέχρι τώρα διαβεβαίωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μαγνησίας- που να συμμετείχαν οικονομικά στη φαρμακευτική τους αγωγή. Οι καταγγελίες του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού σχετικά με τη συμμετοχή καρκινοπαθών στη θεραπεία με ποσά από 181 έως και 1.752 ευρώ δεν αφορούν στο Νομό μας. Εξάλλου η συμμετοχή των ασθενών στη φαρμακευτική αγωγή σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία πρέπει να είναι μηδενική για όσους πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.

Κ.Μ.

Μήνυμα στους νέους

Το μήνυμα του Βολιώτη υποψηφίου ευρωβουλευτή με τους Πράσινους Ευτύχη Εσμάουι – Νάσσερ, προς τους νέους είναι σαφές:« Δεν συμβιβαζόμαστε. Δεν μας αρκεί «ολίγο» από Ευρώπη. Οι Πράσινοι – Αλληλεγγύη -Δημιουργία – Οικολογία έχουμε τη δύναμη και τη δυνατότητα, με καινοτόμες προτάσεις, με δυναμική παρουσία, να πείσουμε τους πάντες και να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Να ενωθούμε με τους πιο μορφωμένους, με τους πιο καταρτισμένους, τους πιο δυναμικούς νέους της Ελλάδας και της Ευρώπης, σε ένα κοινό σκοπό: Την Ευρώπη των Λαών και όχι των αριθμών. Την Ευρώπη της προόδου και όχι της οπισθοδρόμησης. Την Ευρώπη της ευημερίας και όχι της μονόπλευρης λιτότητας. Δεν ανεχόμαστε να μας αποκαλούν «χαμένη γενιά». Μπορούμε να αποδείξουμε σε όλους πως όταν κάτι μας εμπνέει, αγωνιζόμαστε για να το κατακτήσουμε. Η αξιοπρέπεια μας εμπνέει. Η πρόοδος μας εμπνέει. Η αλληλεγγύη μας εμπνέει. Η οικολογία μας εμπνέει. Η δημιουργία μας εμπνέει. Οι πράσινοι μας ενώνουν. Η Ελλάδα είμαστε εμείς. Η Ευρώπη είμαστε εμείς. Το μέλλον τους είναι στα δικά μας χέρια. Ελάτε λοιπόν, όλοι μαζί οι νέοι να δείξουμε την παρουσία μας.Την Κυριακή 25 του Μάη πρέπει να μας δουν και να μας ακούσουν όλοι. Να μη λείψει κανείς».

Ν.Τ.

Ανανέωση προσώπων

Ανανέωση με νέα πρόσωπα έβγαλε η κάλπη για τους περιφερειακούς συμβούλους στη Μαγνησία. Ο 26χρονος Δημήτρης Λουφόπουλος εκλέχτηκε πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων «Θεσσαλών Συμπολιτεία» για τη Μαγνησία. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα για την επιλογή νέων και άφθαρτων προσώπων στην πολιτική σκηνή.

Β.Π.

Πρώτη η Ελλάδα

Πρώτη στη χωρητικότητα των πλοίων βρίσκεται η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλία, σύμφωνα με δημοσίευμα αθηναϊκού τύπου. Αλήθεια, πόσα ελληνικών συμφερόντων πλοία έχουν σημαία άλλης χώρας;

Β.Π.

Αποχή

Στα ύψη κινδυνεύει να εκτοξευτεί η αποχή των ψηφοφόρων από την κάλπη της β’ Κυριακής των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση που συμπίπτει με τις Ευρωεκλογές.

Κι αυτό γιατί, αρκετοί είναι εκείνοι που λένε ότι δεν μπορούν να υποβληθούν δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα στα έξοδα που συνεπάγεται η μετακίνησή τους προς την ιδιαίτερη πατρίδα τους, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ποσοστό της αποχής που καταγράφτηκε ακόμη και από την πρώτη Κυριακή στις Βόρειες Σποράδες, με τη Σκόπελο να αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» στο νομό, με ποσοστό αποχής 43,27%!

Ε.Χ.

«Δώρο Θεού»

Ο Κώστας Αγοραστός «είναι δώρο Θεού» για τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία ολόκληρη υπογράμμισε με πολύ ζεστό τρόπο χαιρετώντας τον ο Ζήσης Παπαθεοδώρου, παλιός επαγγελματίας του Βόλου που χθες βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο της παράταξης «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» στο Βόλο στην οδό Ιάσονος για να χαιρετήσει τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Και δεν ήταν ο μόνος ο οποίος με πολύ καλά λόγια εκφράζονταν για τον κ. Αγοραστό ενώ δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί πολίτες μόλις αντιλήφθηκαν ότι βρίσκονταν στο εκλογικό, έσπευσαν να τον χαιρετήσουν… με αποτέλεσμα η συνέντευξη να ξεκινήσει μετά από αρκετή ώρα.

Ν.Τ.

Διαχρονικά

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Σούρλας μιλάει για τη διαφάνεια στην πολιτική και στην αυτοδιοίκηση και είναι διαχρονικές αυτές οι απόψεις του» διευκρίνιζαν χθες στενοί συνεργάτες του, καθώς δημιουργήθηκε ένα κλίμα ότι με τη δήλωσή του στρέφει τους πολίτες προς έναν συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο στο Βόλο. «Η δήλωση του Γ.Γ. Διαφάνειας περί διαφάνειας στην πολιτική και στα πρόσωπα της αυτοδιοίκησης αφορά σε όλους τους υποψηφίους. Δεν είναι δυνατόν να δέχεται κριτική για αυτό, διότι θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο από όλους όσους αντιδρούν ότι συμμετέχουν σε συνδυασμούς που πληρούν αυτό το κριτήριο» έλεγαν οι ίδιοι άνθρωποι.

Ν.Τ.

Περήφανος πατέρας

Περήφανος πατέρας ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Τρικάλων Αχιλλέας Λιούτας ο οποίος αμέσως μετά την κεντρική ομιλία του γιού του, υποψηφίου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Λιούτα, τον πήρε στην αγκαλιά του και τον ευχαρίστησε για τη χαρά που του έδωσε. Τα βουρκωμένα μάτια του μαρτυρούν τη συγκίνηση του πατέρα ο οποίος είδε τον γιό του να κερδίζει με την ομιλία και το πάθος του το κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο.

Ν.Τ.

Για να συνεννοηθούμε…

Πατσιαντάς ή Μπέος;

…Ο,τι σπείρεις, θα θερίσεις.

Φ.Τ.

Η μεγάλη ευθύνη

Μαργαρίτης Πατσιαντάς: Είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη ευθύνη, γιατί έχουμε πρόγραμμα. Ξέρουμε πού πηγαίνουμε και πού πρέπει να πάει ο Δήμος.

…Το ερώτημα τι θα έπρεπε «κάποιος» να κάνει την εξουσία της πόλης από τη στιγμή που την αποκτάει είναι εξόχως σημαντικό για τους πολίτες να απαντηθεί ΠΡΙΝ από τις εκλογές.

Φ.Τ.

Αρχισαν τα όργανα!

H μπάντα ροκ ElectricLitany ακύρωσε τις συναυλίες της στον Πειραιά και το Βόλο λόγω του εκλογικού αποτελέσματος!

…Ωχ!

Φ.Τ.

Το ΕΠΑΜ

Σήμερα η πολιτική εκδήλωση του ΕΠΑΜ στο Βόλο (Αχίλλειον, 8.30 μ.μ.).

…«Θα πρέπει να είσαι αρκετά δυνατός ώστε να μπορείς να σταθείς μόνος σου αν χρειαστεί, θα πρέπει να έχεις δικιά σου προσωπικότητα ώστε να μπορείς να ξεχωρίζεις από τους υπόλοιπους, αλλά πάνω απ’ όλα, θα πρέπει να είσαι αρκετά σοφός ώστε όταν έρθει η ώρα να ενωθείς με όλους».

Φ.Τ.

Κυβερνητική προπαγάνδα

Σίμος Κεδίκογλου (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Πρώτη φορά ναζί κι Αριστερά μαζί.

…Η προπαγάνδα αυτή χάνει τη σημασία της από τη στιγμή που προέρχεται από την κυβέρνηση του ακροδεξιού Μπαλτάκου.

Φ.Τ.

Με χρυσά κουτάλια

Στις ευρωεκλογές δεν υπάρχουν διλήμματα. Ψηφίζουμε Ν.Δ. και Ελιά (μεταμφιεσμένο ΠΑΣΟΚ).

…Θα συνεχιστεί η πολιτική σταθερότητα. Θα φάμε με χρυσά κουτάλια. Το εγγυώνται η τρόικα, η Μέρκελ, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Ψυχάρης, ο Μπόμπολας, ο Λάτσης, ο Βαρδινογιάννης, η Τρέμη, ο Πρετεντέρης, η Μαρία Σπυράκη και τ’ άλλα παιδιά.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου