ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σαν F16

σαν-f16-371182

Σαν F16

«Χωρίς πλάτες» και μηχανισμούς ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Γρηγόρης Ιγγλέσης εκλέχτηκε και μάλιστα με καλή σειρά στο περιφερειακό συμβούλιο και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα δίνει τις μάχες για τη Μαγνησία από τα έδρανα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την παράταξη του Κώστα Αγοραστού. Οι φίλοι του χθες μόλις ενημερώθηκαν για την εκλογική επιτυχία του, έλεγαν με νόημα και δεν είχαν άδικο ότι ο Γρηγόρης «είναι F16» ξέροντας να δίνει μάχες και να τις κερδίζει.

Β.Κ.

Θετική ψήφο

O πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φώτης τόνιζε μεταξύ άλλων τόνισε ότι «την Κυριακή κρίνεται η αξιοπρέπεια, η ιστορία και ο πολιτισμός της πόλης μας και ολόκληρης της Μαγνήσιας. Ηδη είμαστε αντικείμενο αρνητικών και υποτιμητικών σχολίων σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Ο σκοταδισμός και ο χρυσαυγίτικος λόγος έχουν βρει την έκφρασή τους στην κρυψώνα του δήθεν γνήσιου απλού μάγκα λαϊκού ηγέτη που «όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει», ενώ στην πραγματικότητα ο κ. Μπέος εκπροσωπεί την ποιο αποκρουστική και χυδαία εκδοχή της μεταπολίτευσης. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να στηρίξουμε το ψηφοδέλτιο του κ. Πατσιαντά, μόνο με θετική ψήφο. Νομίζω δεν χρειάζεται να αναλύσω ότι με δεδομένη τη διαφορά του α’ γύρου, οποιαδήποτε άλλη επιλογή (αποχή-λευκό-άκυρο), από εμάς που ψηφίσαμε διαφορετικά την περασμένη Κυριακή, στην ουσία σημαίνει θετική ψήφο στον κ. Μπέο».

Ν.Τ.

Ο πρώτος

Ηταν ο πρώτος που δεν δίστασε να συγκρουστεί ανοιχτά με τον Αχιλλέα Μπέο, αναδεικνύοντας το ηθικό ζήτημα που μπαίνει σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές. Σήμερα, ως πρώτος δημοτικός σύμβουλος της «Επιλογής Ευθύνης», συνεχίζει με συνέπεια τον αγώνα του, στηρίζοντας Πατσιαντά. «Αισθάνομαι δικαιωμένος», δήλωσε ο Απόστολος Παπατόλιας, «αφού η κριτική που πρώτοι ασκήσαμε γίνεται σήμερα η σημαία της δημοκρατικής πανστρατιάς ενάντια στην παρακμή του Μπέου. Είναι πλέον θέμα τιμής για την πόλη».

Ν.Τ.

Ακυρο

Ακυρο από «το Βήμα» και «τα Νέα» στις εταιρείες δημοσκοπήσεων μετά την αποτυχία των exitpolls. Η συνείδηση της ευθύνης της ψήφου δίνει το αποτέλεσμα, όχι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που απέτυχαν παταγωδώς το 2000.

Β.Π.

Ατύχημα

Ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στα Ιωάννινα. Εδώ και 4 χρόνια μετράμε θύματα άλλου ατυχήματος και ο αριθμός αυξάνεται. Καλή η κρίση αλλά καλύτερη η αυτοκριτική…

Β.Π.

Δυναμική εκπροσώπηση στο Βελεστίνο

Δυναμική εκπροσώπηση στο Βελεστίνο από το συνδυασμό του Δημήτρη Νασίκα από έμπειρους αλλά και νέους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, τους Γιαννακό Βαγγέλη, Κολοκοτρώνη Χρήστο, Κορώνα Ιωάννη, Παπανικολάου Βασιλική, Παπαρούνς Χρήστο, Παπατόλια Γεώργιο, Πρίντζο Νικόλαο, Σκρίμπα Ιωάννη, Τσουμπέκου Αγγελική, Χατζηθεοδώρου Δημήτρη, Χατζή Γεώργιο και Χατζή Σταύρο.

Ν.Τ

Δυνατό πέρασμα

Η Καλαμπάκα έστειλε το μήνυμα της νίκης για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Λιούτα ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου. Συναντήθηκε με φίλους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού Αγοραστού – Μιχαλάκη και μίλησε με συντοπίτες Καλαμπακιώτες οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στο δικό τους άνθρωπο.

Ν.Τ

Θετικές εντυπώσεις

Θετικές εντυπώσεις άφησε χθες το βράδυ στην τηλεοπτική του εμφάνιση στην TRTo υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Νοτίου Πηλίου κ. Σταμάτης Βακούλας, ο οποίος ανέπτυξε με συντομία και σαφήνεια τους τέσσερις άξονες του προγράμματός του.

Ν.Τ.

Πατσιαντάς ή Μπέος;

Το να έχεις επίγνωση τι περιλαμβάνει η επόμενη μέρα για το δήμο του Βόλου σημαίνει ότι ξέρεις για τι ψηφίζεις. Χωρίς την επίγνωση αυτή η ψήφος σου είναι τυφλή, το βήμα σου λανθασμένο, οι ελπίδες σου φρούδες.

…Οπως στρώσεις, θα κοιμηθείς.

Φ.Τ.

Δυο ικανότητες

Μαργαρίτης Πατσιαντάς: Αύριο ψηφίζουμε για το μέλλον της πόλης, την πρόοδο, την αλλαγή.

…Ο πολίτης είναι προικισμένος με δυο πολύτιμες ικανότητες: Την ικανότητα του σκέπτεσθαι και την ικανότητα του επαναστατείν. Αύριο χρειάζονται και τα δυο.

Φ.Τ.

Για την πόλη, για τη δημοκρατία

Οικολόγοι Πράσινοι Μαγνησίας: Στηρίζουμε Πατσιαντά. Για την πόλη. Για τη δημοκρατία.

…Είναι προφανές. Μεταξύ Μπέου και Πατσιαντά δεν χωρούν λογικές ίσων αποστάσεων. Καμιά αποχή. Κανένα λευκό.

( Τ’ ακούς, κυρία Ζέττα;)

Φ.Τ.

Ο νηστικός κομμάτια ονειρεύεται

Ευ. Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πρόβλημα μετά τις εκλογές, όχι το ΠΑΣΟΚ.

…Η Ελιά δεν είναι που αντιγράφει πολιτικά και αισθητικά τον Βενιζέλο; Πώς, δηλαδή, δε θα ’χει πρόβλημα το ΠΑΣΟΚ και θα ’χει ο… ΣΥΡΙΖΑ;

Φ.Τ.

Σταθερότητα, αχάριστοι!

Αντώνης Σαμαράς: Να μην πάνε όλα στράφι.

… Τ’ ακούτε, αχάριστοι; Σταθερότητα μέχρι πλήρους εξαθλιώσεως!

Φ.Τ.

Σκούρα τα πράγματα

Το σύστημα θέλει την αποχή.

…Βοηθήστε το.

Φ.Τ.

Στήριξη

Οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστήριξαν στον Α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών όπως και στον πρώτο γύρο έτσι και στο δεύτερο γύρο στο Δήμο Βόλου στηρίζουν για δήμαρχο τον Μαργαρίτη Πατσιαντά. Στο μεταξύ υπέρ της εκλογής του Μαργαρίτη Πατσιαντά στο Δήμο Βόλου τάσσεται και ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Στηρίζω και ελπίζω στην εκλογή του Μαργαρίτη Πατσιαντά, χωρίς δεύτερη συζήτηση ή σκέψη. Είναι η μοναδική δημοκρατική απάντηση».

Ν.Τ.

Δεν έχει τέλος

Στιγμές ανυπόφορης αγωνίας έζησαν χθες πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι συνδυασμών για τα επίσημα αποτελέσματα και τη σταυροδοσία από το Πρωτοδικείο Βόλου. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε πέντε ολόκληρες μέρες μετά τις δημοτικές εκλογές του α’ γύρου. Ακόμη και σήμερα δηλαδή οι υποψήφιοι σύμβουλοι συνεχίζουν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα. Δύσκολο το έργο διασταύρωσης των ψήφων του Πρωτοδικείου Βόλου δε λέμε, όμως και το «μαρτύριο» των υποψηφίων δεν έχει τέλος σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.

Κ.Μ.

Χρειάζεται υπομονή

Ενόψει του β’ γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι και οι Εφορευτικές Επιτροπές θα πρέπει να επιδείξουν μεγάλη υπομονή και δύναμη για να ολοκληρωθεί το έργο της εκλογικής διαδικασίας χωρίς προβλήματα. Η δουλειά των Εφορευτικών Επιτροπών είναι αντικειμενικά δύσκολη, όμως καλή θέληση να υπάρχει και όλα γίνονται.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου