ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προσιτός στον πολίτη

προσιτός-στον-πολίτη-372791

Προσιτός στον πολίτη

O Δημήτρης Νασίκας, υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου «κερδίζει με το χαρακτήρα του» έλεγαν χθες δημότες της περιοχής καθώς είναι ένα καλό παιδί, πάντα χαμογελαστός, προσιτός και καλόκαρδος που μπορεί να τον πλησιάσει ο κάθε δημότης και να του μιλήσει. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού γνωρίζουν οι πολίτες ότι η πόρτα του στο δημαρχείο θα είναι πάντα ανοιχτή για τους δημότες και τα προβλήματά τους.

Ν.Τ.

Δυσαρέσκεια

Εκατοντάδες ήταν τα παράπονα που δέχτηκε το 2013 το Γραφείο Μεσολαβητή Τραπεζικών Επενδυτικών Υπηρεσιών. Σύμφωνα με τον απολογισμό του για το περασμένο έτος το Γραφείο έλαβε 1.508 παράπονα. Από αυτά, 1.214 αφορούσαν τραπεζικές συναλλαγές ιδιωτών, 183 επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων και 111 επενδυτικές συναλλαγές. Συνολικά, το 2013 διεκπεραιώθηκαν 1.894 γραπτές υποθέσεις. Πολλά αιτήματα αφορούσαν ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη μετατροπή δανείων χορηγηθέντων σε ελβετικό φράγκο, τόσο ιδιωτών όσο και επιχειρηματιών. Χάος.

Κ.Μ.

Προσλήψεις τέλος

Θεαματική είναι η μείωση στο προσωπικό του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Τα τελευταία 18 χρόνια το προσωπικό μειώθηκε στα 44 άτομα από 112 με την πλειοψηφία των συνταξιοδοτήσεων (κατά 70%) να κατατίθενται τη διετία 2009-2009. Οι κενές οργανικές θέσεις καλύπτονται με εργολαβίες. Στον Οργανισμό είναι ξεκαθαρισμένο ότι προσλήψεις δεν γίνονται. Οι τελευταίες προσλήψεις έγιναν πριν 7 χρόνια και αφορούσαν σε μονιμοποίηση υπαλλήλων από πεντάμηνα κατ’ εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων!

Κ. Μ.

Διευκρίνηση Μιχάλη Κουντούρη

Σε δήλωσή του προς τον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ο πρώην δήμαρχος Βόλου, Μιχάλης Κουντούρης διευκρινίζει τα εξής: «Δεν υπέγραψα καμία κοινή στήριξη δήλωσης του Μαργαρίτη Πατσιαντά και τούτο για δύο λόγους: Πρώτον, διότι από την πρώτη στιγμή στήριξα σταθερά την υποψηφιότητά του και με την παρουσία μου στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωσή του και δεύτερον, με παρέμβασή μου, που ανταποκρίνεται στο λεξιλόγιό μου, στο ύφος μου, και στην αντίληψή μου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζω την υποψηφιότητά του για τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση. Προφανώς το όνομά μου συμπεριελήφθη εκ παραδρομής στο τελευταίο κείμενο στήριξης, καταλήγει η δήλωση του Μιχάλη Κουντούρη.

Χ.Μ.

Οχι του Κουτσούμπα

Οχι στα προεκλογικά αλισβερίσια με το ΣΥΡΙΖΑ είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Μια φορά να ενωθεί η αριστερά και τι στον κόσμο!

Β.Π.

Ενδιαφέρον στις Σποράδες

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα σημερινά εκλογικά αποτελέσματα για τη Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο. Θα επαληθευτούν οι θέσεις της πρώτης Κυριακής ή θα έχουμε ανατροπές; Εις αύριον τα νεώτερα.

Β.Π.

Βρήκε απήχηση

Μετά από ένα ανεπανάληπτο προεκλογικό σπρίντ όχι μόνο στη Θεσσαλία, όπου είναι ο μοναδικός υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. αλλά σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας, ο Θανάσης Λιούτας προτίμησε, το Σάββατο, να τα πει σε χαλαρούς ρυθμούς με τον φίλο του, δήμαρχο Μουζακίου, Γιώργο Κωτσό και άλλους φίλους από την περιοχή. Εκεί, όπως και όπου πήγε τον προηγούμενο μήνα, της προεκλογικής περιόδου, το μήνυμά του βρήκε πολλούς αποδέκτες. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ως ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, ζήτησε να τον τιμήσουν με τη ψήφο του, στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου για να εκφράσει τη δική τους φωνή στην Ευρώπη. Για να εκπροσωπηθεί δυναμικά ο τόπος μας, η Θεσσαλία στο Ευρωκοινοβούλιο. Για να εκφράσει αυθεντικά τη νέα Ελλάδα, της προσπάθειας, της παραγωγής και της δημιουργίας.

N.T

Πρότυπο Ψωμιάδη;

Το’ χω ξαναδεί το έργο. Σε κούρασαν τα εσκαμμένα, θαυμάζεις ότι δεν σέβεται κανόνες, ότι βγάζει τον τσαμπουκά που δεν τόλμησες, την πέφτει σε
ξαναμμένους τύπους κυριλέ. Στη Θεσσαλονίκη, για χρόνια ο Ψωμιάδης επιβίωνε ντυμένος Ζορό με λόγο αντισυμβατικό. Τώρα το έργο είναι εδώ.

Κ42

Στην κάλπη

Η παρούσα Βουλή έχει κλείσει τον κύκλο της και ως περιεχόμενο πολιτικής και ως αποτέλεσμα μηχανισμών επιλογής και ανάδειξης πολιτικού προσωπικού. Αν το αποτέλεσμα είναι «τιμωρητικό» για την κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν ή είναι έτοιμα να τη στηρίξουν αν χρειαστεί τότε πρέπει να υπάρξει άμεση προσφυγή στις κάλπες. Η συνέχιση της ίδιας πολιτικής, έστω και με μικρές παραλλαγές αλλά χωρίς να αλλάζει η δομή της, αποτελεί σενάριο πολιτικής ανωμαλίας και βίαιης αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος» τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες η Βολιώτισσα Μαρία Πολύζου, υποψήφια ευρωβουλευτής με την «Ενωση για την Πατρίδα και το Λαό» του Βύρωνα Πολύδωρα και του Χρήστου Ζώη.

N.T.

«Σάρωσαν» σε σταυρούς

«Σάρωσαν» σε σταυρούς οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Πατή Κουτσάφτη, της εκλογικής περιφέρειας Ζαγοράς, Δημήτρης Χιώτης και Απόστολος Κοντογιώργος και από την εκλογική περιφέρεια Μουρεσίου οι Απόστολος Σουλδάτος και Γεωργία Χριστοδούλου. Και στις τέσσερις περιπτώσεις πρόκειται για αγαπητά και δραστήρια πρόσωπα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου τα οποία έχουν επιδείξει διάθεση για προσφορά στον τόπο τους.

Ν.Τ.

Λειτουργεί η έκθεση CERN;

Ως «προεκλογικό πυροτέχνημα» της δημοτικής αρχής χαρακτήρισε η επικεφαλής του συνδυασμού «Νότιο Πήλιο – Δήμος Ανατροπής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» Κατερίνα Τσερκέζη τη μόνιμη έκθεση CERN στο Νεοχώρι. Οπως ενημερώθηκε η ίδια από κάτοικους του χωριού η έκθεση λειτούργησε τις πρώτες ημέρες ενώ σήμερα βρίσκεται κλειδωμένη. Τι γίνεται τελικά με την έκθεση -αναρωτιούνται οι κάτοικοι του χωριού- δεν υπάρχουν υπάλληλοι να τη λειτουργήσουν ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Ν.Τ.

Δημοκρατικό προσκλητήριο

Πολίτες και πολιτικοί, εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, νυν και πρώην δήμαρχοι και κοινοτάρχες, πρώτοι φορά στους καιρούς μας τόσοι πολλοί και με τέτοιο πάθος συστρατεύονται και παρεμβαίνουν στα πράγματα της πόλης, ζητώντας τη στήριξη του Μαργαρίτη Πατσιαντά.

…Οι άνθρωποι αυτοί προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα, πλην της ακροδεξιάς. Πρόκειται για το πρώτο παμβολιώτικο δημοκρατικό προσκλητήριο ύστερα από δεκαετίες, σημάδι της κρισιμότητας που έχει για το Βόλο η σημερινή εκλογική αναμέτρηση για τη δημαρχία της πόλης!

Φ.Τ.

Ημαρτον!

Δηλαδή, για να έχουμε καλό ρώτημα: Υπάρχει αριστερός ψηφοφόρος που μεταξύ Μπέου και του αριστερού Πατσιαντά θα προτιμήσει αποχή, λευκό, άκυρο; Και τι θα κάνει το βράδυ αν, εξ αιτίας κι αυτής του της στάσης, πανηγυρίζει ο Μπέος στο δημαρχείο; Θα περηφανεύεται ότι πέρασε η κομματική γραμμή;

…Ποιος ωφελείται, μωρέ, απ’ όλα αυτά τα καμώματα;

Φ.Τ.

Ηθος και συνέπεια

Βασίλης Μιχαλολιάκος, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά (Ν.Δ.) απέναντι στην «ποδοσφαιρική» υποψηφιότητα Μώραλη:Αν το βράδυ της Κυριακής είμαι δήμαρχος του πειραϊκού λαού, θα το οφείλω στο ιστορικό ήθος της Αριστεράς.

Φ.Τ.

Δαγκωτό

Ή Ν.Δ. ή Ελιά (ΠΑΣΟΚ). Δαγκωτό.

…Γιατί υπάρχουν ξένοι καταλληλότεροι από σένα. Που αγαπούν και νοιάζονται την Ελλάδα περισσότερο από σένα.

Φ.Τ.

Η Υβρις του πτωχευμένου

Στ’ αλήθεια, με 70 φόρους στην πλάτη και 400 ευρώ στην τσέπη, με το άνεργο παιδί σου κλεισμένο στο «νοικιασμένο» από την τράπεζα σπίτι σου, θα επιβραβεύσεις σήμερα με την ψήφο σου την πολιτική του Σαμαρά και του Βενιζέλου;

Φ.Τ.

Στο επίκεντρο

Στο επίκεντρο του πανελληνίου πολιτικού ενδιαφέροντος ο Βόλος, λόγω της εκλογικής αναμέτρησης του Αχιλλέα Μπέου και του Μαργαρίτη Πατσιαντά για το Δήμο.

Το πώς θα επιδράσουν τα όσα προηγήθηκαν στη μάζα των ψηφοφόρων, απομένει να το δούμε σήμερα το βράδυ.

Μπες – βγες

Τρεις φορές θα μπουν και θα βγουν από τα παραβάν σήμερα οι εκλογείς, προκειμένου να ψηφίσουν κατά σειρά για τις Ευρωεκλογές, τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Εκτιμάται ότι κάθε ψηφοφόρος θα χρειαστεί περίπου πέντε λεπτά για τα… δρομολόγια πίσω από το παραβάν μέχρι τις τριπλές κάλπες.

Τη διαδικασία που αναμένεται να είναι χρονοβόρα, σώζει το γεγονός ότι σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τα ψηφοδέλτια θα είναι μόνο δύο για κάθε περίπτωση και δεν θα χρειάζεται σταυρός.

Αλλιώς δεν τελειώναμε ούτε τα ξημερώματα…

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου