ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πίκρα

πίκρα-374861

Πίκρα

Βαρύ το κλίμα στη δημοτική αρχή Δήμου Ρήγα Φεραίου. Η κ. Λαΐτσου ξεκινώντας αυτή η προεκλογική περίοδος, νόμιζε ότι θα κάνει περίπατο όμως αποδείχτηκε ότι δεν είχε ολοκληρωμένη εικόνα για το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί όχι μόνο στον πρώην Δήμο Κάρλας αλλά και γενικότερα σε όλες τις δημοτικές ενότητες κυρίως εξαιτίας των προσωπικών της στρατηγικών, τις οποίες πλήρωσε τελικά όλος ο συνδυασμός. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μόλις χθες αργά το μεσημέρι η κ. Λαΐτσου, ευχήθηκε στον Δημ. Νασίκα συγχαρητήρια για την εκλογή του.

Β.Κ.

Μπέρδεμα

Αν και ολοκληρώθηκε και ο β’ γύρος των εκλογών ακόμα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τις έδρες των επικεφαλής στις Εκλογικές Περιφέρειες. Η διανομή των εδρών όπως έλεγαν χθες στον Αλμυρό, εξαρτάται από τα υπόλοιπα αποτέλεσματα των συνδυασμών του πρώτου γύρου ή από την εφαρμογή του εκλογικού μέτρου. Οταν υπάρχουν αδιάθετα υπόλοιπα υπερισχύουν από το εκλογικό μέτρο αφού η εφαρμογή του εκλογικού μέτρου στην κατανομή των εδρών δεν είναι υποχρεωτική. Καταλαβαίνετε. Πρέπει το Πρωτοδικείο να κάνει την κατανομή ώστε να κλείσει και αυτό το θέμα. Πρέπει οι επικεφαλής να γνωρίζουν τις έδρες τους.

Κ.Μ.

Κλείνουν εκκρεμότητες

Αναδείχτηκαν οι καινούργιες δημοτικές αρχές ωστόσο οι απερχόμενες παραμένουν στο τιμόνι των δήμων μέχρι και τις δημαιρεσίες ασκώντας κανονικά τα καθήκοντά τους. Οι απερχόμενες δημοτικές αρχές λοιπόν θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις εκκρεμότητές τους. Οι δε καινούργιες να κατατοπιστούν καλύτερα στο δήμο και τις υπηρεσίες και να γνωρίσουν καλύτερα τους υπαλλήλους.

Κ.Μ.

Για 5η φορά

Για πέμπτη φορά εκλέγεται δήμαρχος Σκιάθου ο Δημήτρης Πρεβεζάνος. Αυτό δείχνει τόσο εμπειρία από την πλευρά του όσο και αγάπη από τον κόσμο που τον τίμησε για 5η φορά.

Β.Π.

Αποχή

Σχεδόν ένα στους δύο προσήλθε στις κάλπες των εκλογικών τμημάτων της Σκοπέλου, διαψεύδοντας όσους υποστήριζαν ότι λόγω των ευρωεκλογών, οι ψηφοφόροι θα ήταν περισσότεροι τη δεύτερη Κυριακή. Τριακόσιοι πέντε ψήφοι υπολείπονταν ώστε η αποχή που σημείωσε ποσοστό 44,40% να φτάσει το 50%.

Β.Π.

Πέμπτη θέση

Με δύο Βολιώτισσες υποψήφιες η ΕΛΙΑ στη Μαγνησία συγκέντρωσε ποσοστό 6,46% και κατετάγη στην 5η θέση, πίσω από ΠΟΤΑΜΙ και τη Χρυσή Αυγή. Μπορεί βέβαια ο κ. Ε. Βενιζέλος να βολεύεται με το ποσοστό της ΕΛΙΑΣ και να το χρεώνει στο ΠΑΣΟΚ για να μπορεί να παραμένει στην Κυβέρνηση, φαντάζομαι όμως τουλάχιστον στη Μαγνησία να κάνουν τη «σωστή ανάγνωση» του αποτελέσματος στην αποτίμηση και να μην βροντοφωνάξουν «αντέξαμε» διότι δεν θα γίνουν πιστευτοί.

Β.Κ.

Τα εσκαμμένα

Η πίκρα μετά από ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα είναι πάντα κακός σύμβουλος για αυτό και χρειάζονται πάντα δεύτερες και τρίτες σκέψεις πριν ο κάθε υποψήφιος αποφασίσει να βρεθεί απέναντι στην κοινή γνώμη για να μιλήσει. Χθες εκ μέρους των Δρόμων Συνεργασίας ο Κώστας Δελημήτρος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος και πικραμένος -μέχρι εδώ λογικό και αναμενόμενο- όμως σε αρκετά σημεία ξεπέρασε τα «εσκαμμένα» υιοθετώντας άκριτα ότι ακούγεται στο δρόμο. Ενα πολιτικό στέλεχος όταν έχει στοιχεία έχει υποχρέωση να τα καταγγείλει δημοσίως. Διαφορετικά «άκουσα, είδα, μου είπαν» συνιστούν μηδενισμό και ισοπέδωση και δείχνουν ότι δεν υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα. Χρειάζεται πιο νηφάλια αντιμετώπιση και κυρίως σωστή ανάλυση των δεδομένων.

Β.Κ.

Απαραίτητη διευκρίνιση

Σε δήλωση που απέστειλε την Κυριακή στις 12.38 το μεσημέρι, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρώην Υφυπουργός και δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης, επισημαίνει «στο φύλλο της εφημερίδας σας της 23/5/2014 δημοσιεύθηκε δήλωση πρώην δημάρχων στήριξης του κ. Πατσιαντά για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Επιθυμώ όσον αφορά το περιεχόμενο της δήλωσης αυτής να σας δηλώσω τα παρακάτω:Oταν το βράδυ της 23/5/2014, Παρασκευή, ενημερώθηκα για το περιεχόμενο της δήλωσης αυτής ζήτησα από τον συντάκτη της να μην περιληφθεί το όνομα μου διότι δεν με αντιπροσωπεύει ως άνθρωπο. Και αυτό γιατί σε όλη την πολιτική μου σταδιοδρομία τα επιχειρήματα των πολιτικών μου αντιπαραθέσεων ήταν πάντα πολιτικά και ποτέ προσωπικά και επίσης η στήριξή μου στο πρόσωπο του κ. Πατσιαντά δεδομένη».

Ν.Τ.

Πρώτη φορά Αριστερά!

Για πρώτη φορά στην ελληνική Ιστορία πρώτο κόμμα σε εκλογές είναι ένα κόμμα της Αριστεράς.

…Το γεγονός διαμορφώνει ένα νέο μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό υπέρ του κόσμου της εργασίας, υπέρ της χώρας και του λαού.

Φ.Τ.

Δεν αισθάνομαι Ρουβάς

Πρώτο διάγγελμα Μπέου προς το βολιώτικο λαό (ανθολογία): Δεν αισθάνομαι Ρουβάς – Της π… το χαβά – Του κ… τα εννιάμερα.

…Βλέπεις μεγάλη μπάλα, δήμαρχε. Καλή χώνεψη τα τέσσερα τυριά.

Φ.Τ.

Κάντε τη Ζέττα υπουργό!

Πριν έναν μήνα ο Άδωνις στοιχημάτιζε ότι θα παραιτηθεί, αν η Ν.Δ. δεν κερδίσει τις ευρωεκλογές! Τώρα που έχασε το στοίχημα, πότε με το καλό μάς αδειάζει τη γωνιά;

…Εκτός των άλλων, μετά την τρομερή της επιτυχία στις βολιώτικες δημοτικές εκλογές πεθαίνω να δω και τη Ζέττα υπουργό! Το αξίζει, βρε αδερφέ! Ρωτήστε τον Μιτζικό ή εν ανάγκη τη Σπανομήτρου!

Φ.Τ.

Εφιάλτες

Ο λαός καταψήφισε τον εφιάλτη της ελληνικής χρεοκοπίας.

…Υπερψήφισε τη χρεοκοπία του ευρωπαϊκού εφιάλτη.

Φ.Τ.

Πρετεντέρειο θεώρημα

Ποιος μιλάει για νέα κυβέρνηση; Η διαφορά της τετραγωνικής ρίζας του ΣΥΡΙΖΑ από το διπλάσιο του αθροίσματος των δυνάμεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ επιτρέπει στην παρούσα κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της!

…Το θέλουν πολύ ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο! Συμφωνούν απόλυτα κι η Μέρκελ με τον Σόιμπλε!

Φ.Τ.

Καιρός ν’ αλλάξουμε

Ας μην ξεχνιόμαστε, τέσσερα χρόνια καναπές και μία μέρα κάλπη δεν είναι δημοκρατία!

…Είναι καιρός ν’ αλλάξουμε τακτική.

Φ.Τ.

Κίνδυνος

Τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων στην παραλιακή της Αγριάς, επισημαίνουν καταστηματάρχες της περιοχής.

Οπως τονίζουν, στο δρόμο που παραδόθηκε στην κυκλοφορία προ δεκαπενθημέρου περίπου, οπότε και ολοκληρώθηκε το έργο δημιουργίας δικτύου ακαθάρτων, έγινε ασφαλτόστρωση, δεν έγινε όμως ποτέ διαγράμμιση.

Αποτέλεσμα, τα οχήματα να κινούνται όπου θέλει το καθένα και ο κίνδυνος ατυχήματος να ελλοχεύει.

Τα μάτια των καταστηματαρχών της Αγριάς, έχουν δει πολλά και σίγουρα δεν θέλουν να γίνονται μάντεις κακών, όμως βλέπουν το κακό να έρχεται, όσο δεν γίνεται η απαραίτητη διαγράμμιση.

Ε.Χ.

Περίοδος προσαρμογής

Περίοδος προσαρμογής ξεκίνησε από χθες για τους καινούργιους δημάρχους της Μαγνησίας με εξαίρεση τον Π. Βαφίνη και το Ν. Φορτούνα που συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη θητεία στη θέση του δημάρχου. Για τους υπόλοιπους έξι καινούργιους δημάρχους της Μαγνησίας, η περίοδος μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, όταν και θα ορκιστούν είναι μεταβατική. Μάλιστα μόλις χθες είδαμε νέους δημάρχους να πιάνουν κατευθείαν δουλειά, αιφνιδιάζοντας τους πάντες θετικά.

Αθ.Τ.

Ψηφοφόρος

Η χαριτωμένη μικρούλα της φωτογραφίας, είναι σίγουρα η πιο μικρή… ψηφοφόρος.

Εριξε το ψηφοδέλτιο, με τη βοήθεια της μητέρας της φυσικά, που τη σήκωσε στην αγκαλιά της για να φθάσει την κάλπη.

Ν.Τ.

Το γιόρτασαν

Μπορεί η Κατερίνα Αναστασιάδη, να μην πήρε εισιτήριο για την είσοδο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, με τον Αχιλλέα Μπέο, προχθές το βράδυ όμως, γιόρτασε τη νίκη του συνδυασμού στο β’ γύρο των εκλογών.

Εξω από το εκλογικό κέντρο του κ. Μπέου, όπου είχε στηθεί μικρή εξέδρα για μιλήσει ο νέος Δήμαρχος Βόλου, η Κατερίνα Αναστασιάδη, χόρεψε με την καρδιά της, όταν ακούστηκε το τραγούδι «Στου Βόλου τις ακρογιαλιές» ξεσηκώνοντας τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για τα επινίκια.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου