ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Σήκωσαν τα μανίκια»

σήκωσαν-τα-μανίκια-377830

«Σήκωσαν τα μανίκια»

«Σήκωσαν τα μανίκια» από τη δεύτερη κιόλας μέρα μετά τις εκλογές ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατής Κουτσάφτης μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Απόστολο Κοντογιώργο, καθώς χθες το πρωί πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Δημαρχείο Ζαγοράς. Στόχος ήταν να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τους υπαλλήλους του Δημαρχείου. Το κλίμα ήταν θετικό και από τις δύο πλευρές ενώ ο νέος Δήμαρχος τόνισε ότι σύντομα τους περιμένει σκληρή δουλειά καθώς θα γίνει γενικό «ξεσκόνισμα» του Δήμου.

Αθ.Τ.

Σε κανονικούς ρυθμούς

Σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχονται οι δημοτικές αρχές και οι φορείς της Μαγνησίας. Μετά την ολοκλήρωση του β’ γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών καθώς και των ευρωεκλογών ο Νομός επιστρέφει στην καθημερινότητά του σιγά – σιγά. Ηταν μία δύσκολη εκλογική αναμέτρηση σε κάθε επίπεδο. Ομως τώρα όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να γυρίσουν πίσω στη δουλειά.

Κ.Μ.

Διπλή ερμηνεία Νόμου

Σε υψηλούς τόνους κύλησε χθες στο ΤΕΕ Μαγνησίας η προδικασία για τη διανομή των υπόλοιπων τεσσάρων εδρών της Διοικούσας Επιτροπής. Οι ενστάσεις και οι αντενστάσεις των μελών της Αντιπροσωπείας αφορούσαν στη νομιμότητα εκλογής μελών στη Διοικούσα που είναι ταυτόχρονα και πρόεδροι ή μέλη Συλλόγων. Η ερμηνεία του Νόμου ήταν διπλή αφού οι θέσεις εκπροσώπων των παρατάξεων ήταν διαφορετικές και έγγραφη απάντηση από τη Νομική Υπηρεσία του ΤΕΕ Ελλάδος δεν υπήρχε.

Κ.Μ.

Στο ΒΗΜΑ

Χθες το ΒΗΜΑ ασχολήθηκε με το Βόλο γράφοντας:

«Τα μάθατε τα νέα; Η «νίκη» της Ζέττας

Κύριε διευθυντά,

Ενώ ο Βόλος έβγαζε τον Αχιλλέα Μπέο, η βουλευτής Μαγνησίας και υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή επισήμαινε με μεγάλη υπερηφάνεια «στη Μαγνησία δεν βγάλαμε ούτε έναν του ΣΥΡΙΖΑ».

Επειτα η Ν.Δ. ψάχνει να βρει πού οφείλονται οι ακραίες ψήφοι…

Ν.Τ.

Ψαριανός για Κουβέλη

Την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη ζήτησε ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., Γρηγόρης Ψαριανός, κατηγορώντας τον για τα μικρά ποσοστά του κόμματος στις ευρωεκλογές. «Πήγαν το κόμμα στην ίδια κατηγορία με τους Κυνηγούς και κόμματα τύπου Πουλάω Οικόπεδα», φέρεται να δήλωσε ο βουλευτής. Αν αγόραζε καμιά ελιά, ίσως τα ποσοστά να ήταν μεγαλύτερα…

Β.Π.

Αυτόματη αργία

Κατοχυρώθηκε συνταγματικά από το ΣτΕ η αυτόματη αργία για τους δημόσιους υπάλληλους που πέφτουν σε πειθαρχικό παράπτωμα. Αυτό θα ισχύει και για τους βουλευτές ή εκεί θα υπάρχει η ασυλία;

Β.Π.

Εμφάνιση

«Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις στο πρόγραμμά μας και θα μπούμε μπροστά όπου χρειαστεί για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της πόλης τόνισε χθες ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη. Ο κ. Πατσιαντάς μιλώντας εξάλλου για την επόμενη μέρα και αναφερόμενος στο αποτέλεσμα ανέφερε επίσης ότι «οι πολίτες θα πρέπει και οι ίδιοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για τις επιλογές τους» εμφανώς πικραμένος διότι δεν περίμενε επικράτηση του Αχ. Μπέου.

Β.Κ

Καμία γραμμή

«O κόσμος ήθελε αλλαγή και αυτό φάνηκε ακόμη και από το γεγονός ότι μόλις ανοίχτηκαν τα ψηφοδέλτια περίπου 5.500 ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Νέα Δυναμική – Νέα Εποχή» ήταν χωρίς κανένα σταυρό. Και αυτό κάτι λέει» τόνισε χθες ο νέος δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος στην TRT για να ενισχύσει την άποψή του ότι οι «Βολιώτες αντιστάθηκαν» στον πόλεμο που δέχτηκε η παράταξή του και ότι δεν υπήρχε γραμμή σταυροδοσίας.

Β.Κ.

Σαν ΣΥΡΙΖΑ

Δεν μιλούσε σαν εκπρόσωπος της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας» αλλά σαν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνισε χθες στη στήλη ο Κώστας Δελημήτρος. Ο ίδιος βέβαια επέμεινε και χθες στη «σκληρή γραμμή» περί ακροδεξιών στοιχείων παρά το γεγονός ότι έδειξε να καταλαβαίνει ότι τέτοιες τοποθετήσεις δεν κάνουν καλό, ειδικά όταν «μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι» οι πολίτες, στο όνομα των οποίων, μέχρι προχθές όλοι οι συνδυασμοί ζητούσαν την ψήφο τους και τους «εξυμνούσαν» προκειμένου να τους έχουν υποστηρικτές.

Β.Κ.

Γίναμε περίγελος

Πανελλήνιος χλευασμός για το Βόλο εξ αιτίας των ύβρεων του νέου δημάρχου κατά των ανθρώπων των Γραμμάτων, των Τεχνών, του Πολιτισμού.

…Κάποιοι ψήφισαν Πατσιαντά κι έχασαν κερδίζοντας. Κάποιοι άλλοι ψήφισαν Μπέο και κέρδισαν χάνοντας.

Φ.Τ.

Στης Ζέττας την ποδιά

Ιστορική ήττα της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία με τη χειρότερη εκλογική επίδοση από… καταβολής της!

…Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά, στο Βόλο παλικάρια και στης Ζέττας την ποδιά σφάζεται η Ν.Δ.!

Φ.Τ.

Ολα εδώ πληρώνονται

Καζάνι που βράζει η ΔΗΜΑΡ.

…Τι είν’ ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του.

(Ουδεμία έκπληξη. Το μνημόνιο καταβροχθίζει τα πολιτικά του παιδιά).

Φ.Τ.

Τζάμπα μάγκας

Υπέρ της αμοιβής βάσει απόδοσης στο Δημόσιο ο υπουργός Οικονομικών.

…Τότε αυτοί που μας κυβερνούν πρέπει όχι μόνο να μην πληρώνονται, αλλά να μας πληρώνουν κι από πάνω.

Φ.Τ.

Ανασχηματισμός

Αντώνη Σαμαρά, η μόνη σίγουρη ψηφοθηρική επιλογή είναι η άμεση σύλληψη του Στουρνάρα για κλοπή των Ελλήνων πολιτών.

Φ.Τ.

Να γίνει νόμος να νικάει ο δεύτερος!

Κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών προωθούν Σαμαράς – Βενιζέλος.

…Ομολογία και νέας, συντριπτικής ήττας, αυτή τη φορά στις βουλευτικές εκλογές, από τους πρωθιερείς των μνημονίων.

(Μη χαίρεστε, γατάκια! Το βράδυ ο Πρετεντέρης θα έχει δημοσκόπηση!)

Φ.Τ.

Παρών

Το παρόν στην πρώτη μετά τις εκλογές συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έδωσε χθες ο νέος Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος και εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιό του δημοτικοί σύμβουλοι.

Κάθισαν στη διπλανή αίθουσα και παρακολούθησαν διακριτικά τη συνεδρίαση, μπαίνοντας σιγά – σιγά στο κλίμα.

Σταυροδοσία

Στην έβδομη θέση σύμφωνα με τη σταυροδοσία εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος Βόλου με το συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου, ο Θανάσης Σταυρίδης.

Συγκέντρωσε 893 σταυρούς κι όχι 833 όπως εκ παραδρομής γράφτηκε.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου