ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κοντά στον πολίτη

κοντά-στον-πολίτη-379175

Κοντά στον πολίτη

Το στίγμα μίας δημοτικής αρχής που θα είναι κοντά στον πολίτη και θα αντιμετωπίζει τα προβλήματά του δίνει από τις πρώτες κιόλας μέρες μετά τις εκλογές του β’ γύρου ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης. Ο νέος δήμαρχος την ημέρα των εκλογών δεν δέχτηκε πανηγυρισμούς για τη μεγάλη νίκη του καθώς η πόλη θρηνούσε την απώλεια δύο παιδιών σε τροχαίο. Χθες, ημέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, ο κ. Εσερίδης ευαισθητοποιήθηκε για τους μαθητές και τις μαθήτριες που διαγωνίζονται και έστειλε μήνυμα. Ευχήθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες καλή δύναμη, υπομονή και αισιοδοξία ώστε να φέρουν σε πέρας την προσπάθειά τους επιτυχώς.

Κ.Μ.

Δύσκολες μέρες

Πραγματικά εξαιρετικά δύσκολες ημέρες αυτές που διανύουμε και για τους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων. Προχθές στη Συνέλευση του ΤΕΕ για την ανάδειξη του 9μελούς συμβουλίου του ΤΕΕ προτάθηκε η συγκρότηση του προεδρείου να γίνει σε συνεχόμενη συνεδρίαση ώστε να υπάρχει χρόνος. Οι υποψήφιοι πρόεδροι να τοποθετηθούν για τα προβλήματα των Μηχανικών.

Κ.Μ.

Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας

«Ψωμί δεν είχαμε να φάμε… τυροκομείο αποκτήσαμε». Αυτό ταιριάζει στην είδηση ότι επίκεινται το Σάββατο τα εγκαίνια του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος που θα λειτουργήσει στο ΠΕΔΥ στο Βόλο. Το ΠΕΔΥ μπορεί να μην είναι στελεχωμένο με όλες τις ειδικότητες των γιατρών, οι ασφαλισμένοι μπορεί να ψάχνονται, όμως η Ζέττα θα «κόψει κορδέλα» για το Ιατρείο διακοπής Καπνίσματος. Αυτό και εάν είναι υποτίμηση της νοημοσύνης μας.

Β.Κ

Θα ειπωθούν πολλά

Η τοπική οργάνωση της ΔΗΜ.ΑΡ. στο Βόλο ήταν «ψυχή τε και σώματι» προεδρική και η αποχώρηση του κ. Κουβέλη προκαλεί έντονο προβληματισμό όπως και το αποτέλεσμα που ήταν ολέθριο για το κόμμα στη Μαγνησία. Σε αυτό βέβαια συντέλεσαν πολλά και υπάρχουν ευθύνες που έχουν ονοματεπώνυμο αλλά και αφετηρία στις δημοτικές εκλογές στο Βόλο και στο γεγονός ότι πριν από λίγους μήνες η οργάνωση είχε διχαστεί και αρκετά στελέχη είχαν αποχωρήσει. Χθες πάντως ο Γραμματέας Παντελής Μαστρογιάννης επικέντρωσε το κακό αποτέλεσμα εν πολλοίς στις επιλογές που έγιναν στο Δήμο Βόλου αλλά και στο «αναιμικό» μήνυμα που εξέπεμπαν τα στελέχη ενόψει ευρωεκλογών. Τις επόμενες μέρες θα ειπωθούν πολλά.

Β.Κ

Ενημέρωση

Γραφείο στο δημαρχείο θα έχει τις επόμενες μέρες ο νέος δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας που σκοπεύει μαζί με τους συνεργάτες του να αξιοποιήσει την κάθε μέρα μέχρι την 1η του Σεπτέμβρη για να ενημερωθεί ενδελεχώς για τις εκκρεμότητες του Δήμου και να ιεραρχήσει τις πρώτες προτεραιότητες ανά δημοτική ενότητα. «Καμία μέρα χαμένη» είναι το αγαπημένο του μότο το οποίο όπως έλεγαν χθες οι συνεργάτες του παρακινεί θετικά και όλη την ομάδα πλειοψηφίας.

Β.Κ

Ούτε στην ψηφοφορία

Το ΠΑΜΕ από την προηγούμενη εβδομάδα είχε σηκώσει «σκόνη» και ντόρο πολύ στην ΑΓΕΤ Ηρακλής χαρακτηρίζοντας μάλιστα το προεδρείο «εργοδοτικό», ζητώντας από τους εργαζόμενους να μην ψηφίσουν υπέρ της επιχειρησιακής σύμβασης με περικοπές αλλά υπέρ των κινητοποιήσεων. Τελικά οι εργαζόμενοι αποφάσισαν χθες με μεγάλη πλειοψηφία σε ψηφοφορία να υπογράψουν επιχειρησιακή σύμβαση. Οχι μόνο γιατί πείστηκαν από τα επιχειρήματα του προεδρείου αλλά και γιατί τρόμαξαν όταν είδαν σύσσωμο το ΠΑΜΕ έξω από την πύλη πριν δύο εβδομάδες και συνειδητοποίησαν ότι ορισμένοι επιχειρούσαν να εκμεταλλευτούν παραταξιακά το πρόβλημά τους. Και επειδή μπορεί σήμερα ορισμένοι από το ΠΑΜΕ να αρχίσουν πάλι τα γνωστά περί «μετώπου αντί ΠΑΜΕ» καταγράφω, ότι ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ στο σωματείο, δεν έδωσε το παρόν στην ψηφοφορία και ούτε καν ψήφισε για να υποστηρίξει την άποψή του. Είπατε τίποτα;

Β.Κ.

Χαμόγελα για Γραμματικάκη

«Είμαι ένας υποψήφιος τρομοκράτης. Δεν ξέρω από όπλα. Η ανάγκη μόνον με οδηγεί: Να δω πάλι λίγα χαμόγελα στους δρόμους, να αισθανθώ την ελπίδα να κυκλοφορεί», έγραψε σε άρθρο του πριν λίγους μήνες ο Γιώργος Γραμματικάκης. Πλέον, αυτή η ανάγκη του είναι η ευκαιρία που θα έχει για πέντε χρόνια στο ευρωκοινοβούλιο ως ευρωβουλευτής του Ποταμιού.

Β.Π.

Γοργά βήματα

Με γοργά βήματα προχωρούν τα έργα για τα υδατοδρόμια των Σποράδων και του Βόλου. Πρόκειται για έργα που θα τονώσουν τον τοπικό τουρισμό και την τοπική αγορά που έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης.

Β.Π.

Ο έτσι κι αλλιώς

Ο Μουλάς καταγγέλλει όσα ο ίδιος σε προηγούμενο χρόνο υπερψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο!

…Μακράν ο πιο επιτυχημένος δημοτικός σύμβουλος. Τα λέει έτσι, τα λέει κι αλλιώς. Ψηφίζει έτσι, ψηφίζει κι αλλιώς. Θεός.

Φ.Τ.

Ενας Βενιζέλος με σακίδιο

Στην ομάδα των Ευρωπαίων σοσιαλιστών εντάχθηκε το Ποτάμι. Μαζί με την Ελιά και τη ΔΗΜΑΡ.

…Αναμενόμενο. Ο όμοιος στον όμοιο… Προσεχώς -και με τις ευλογίες του MEGA- οι νέες μεταμορφώσεις της σοσιαλδημοκρατίας, προκειμένου να ανακοπεί το ρεύμα προς την Αριστερά.

Φ.Τ.

Ο αόρατος βουλευτής

Γ. Παπανδρέου (από το Βερολίνο): Να είμαστε ανοιχτοί για συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον.

…Του παλιού ή του ΠΑΣΟΚ υπό νέο ΑΦΜ, Γιώργο;

Φ.Τ.

Παραίτηση Κουβέλη

Διάλεξες, Φώτη. Κι επέλεξες για μας την ηρεμία του νεκροταφείου.

…Αλήθεια, υπάρχει ζωή μετά τον Κουβέλη; Μετά το Βενιζέλο; Μετά το Σαμαρά;

Φ.Τ.

Ανασχηματισμός

Ο Σαμαράς μαγειρεύει νέα κυβέρνηση με ακροδεξιούς, δεξιούς και σοσιαλδημοκράτες. Η διαφορά της σε σχέση με την προηγούμενη βρίσκεται στη δοσολογία υπέρ των πρώτων.

…Τα υπόλοιπα μία από τα ίδια. Πολιτική της νέας κυβέρνησης: η γνωστή. Αισθητική: επίσης η γνωστή, κάτι ενδιάμεσο μεταξύ Alabama – Bollywood. Χαρακτηριστικός τύπος υπουργού: ο Άδωνις όταν κοιτάζει το φακό με λάγνο ύφος μεγιστάνα Ινδού. Χαρακτηριστικό αξεσουάρ του υπουργικού συμβουλίου: γραβάτα πάμπλουτου Ρομά…

Φ.Τ.

Αρμοδιότητες

Το μάθαμε κι αυτό: τα φανάρια λέει, του δικού μας περιφερειακού, του Βόλου, είναι αρμοδιότητα της ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Βορείου Ελλάδος.

Σαν να λέμε ανάβουμε το φως στο σπίτι μας, μέσω του διακόπτη του γείτονα!

Ατελείωτη ελληνική πραγματικότητα…

Τελευταία στιγμή

Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, χθες, οι καθηγητές των Λυκείων, θα έπρεπε να κάνουν δοκιμαστικές κληρώσεις από την Τράπεζα Θεμάτων για να δουν πώς λειτουργεί το σύστημα, πριν κληθούν σήμερα να το εφαρμόσουν.

Το σύστημα όμως «κρέμασε» και επανήλθε στις 5:30 το απόγευμα. Για μισή ώρα δηλαδή. Οσο προετοιμάστηκαν… προετοιμάστηκαν. Σήμερα θα δούμε πώς θα πάει.

Αυτά γίνονται γιατί και ο νέος τρόπος εξέτασης των μαθητών της Α’ Λυκείου, αποφασίστηκε βιαστικά, με προχειρότητα και καλείται να εφαρμοστεί την τελευταία στιγμή.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου