ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τις πταίει;

τις-πταίει-380957

Τις πταίει;

Για αυτοδιοικητική ατολμία της αριστεράς που οδήγησε σε αντιφατικά αποτελέσματα και πολλές φορές σε οπισθοδρόμηση, με επιλογή στελεχών από το «βαθύ» παρελθόν που έχουν ως επιπτώσεις το αβέβαιο μέλλον, την οπαδοποίηση της πολιτικής και φαινόμενα σύγχρονου λαϊκισμού έκανε λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς. Ο ίδιος επίσης τονίζει ότι η εκλογή του κ. Αχιλλέα Μπέου σόκαρε το πολιτικό σύστημα, οι εκπρόσωποι του οποίου όμως στην τοπική αυτοδιοίκηση έδειξαν ασυγχώρητη αδράνεια και εφησυχασμό ενώ ξεκαθαρίζει ότι θα συνεργαστεί με τον κ. Αχιλλέα Μπέο και εύχεται «να διαψευσθούν όλες οι αρνητικές για το πρόσωπό του προβλέψεις».

Β.Κ.

Τραγική παραδοχή

Πρέπει να δείξουμε πιο ανθρώπινο πρόσωπο, παραδέχτηκε χθες ο Γ. Γ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης για τον τομέα είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο σε δηλώσεις του που έκανε στη Δ.Ο.Υ. Βόλου με αφορμή την επίσκεψή του στο Βόλο. Και πρόκειται για μία τραγική παραδοχή αφού οι επαγγελματίες έχουν περιέλθει λόγω του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος σε τέτοια κατάσταση ώστε να μην μπορούν να μπουν σε ρύθμιση αν αυτή είναι μικρότερη από 100 δόσεις. Κανονική θηλιά στο λαιμό τα χρέη και συσωρρεύονται.

Κ.Μ.

Δεν βγάζει άκρη

Αν και οι κατανεμηθείσες οργανικές θέσεις ήταν λιγότερες κατά 33 σε σχέση με όσες αντιστοιχούσαν αθροιστικά στις Εφορίες του Νομού η Ειδική Επιτροπή Επεξεργασίας και Τελικού Σχεδιασμού του Σχεδίου Ενοποιήσεων των Δ.Ο.Υ. έκρινε ότι υπάρχουν 36 πλεονάζοντες υπάλληλοι. Τα προαναφερόμενα επισήμανε στο υπόμνημά του ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Εφορίες του Νομού προς το Γ. Γ. Εσόδων τονίζοντας ότι το γεγονός προκάλεσε απορίες και αναπάντητα ερωτήματα…

Κ.Μ.

Πολιτικές πρωτοβουλίες

Πολιτικές πρωτοβουλίες που αφορούν και τον ανασχηματισμό προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η Ανγκελα Μέρκελ το εγκρίνει ή όχι;

Β.Π.

Ποτέ στο ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ στο ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος σε δηλώσεις του. Ποτέ μη λες ποτέ!

Β.Π.

Ας τριφτούν πρώτα

Σε αυτή την πόλη σε κάθε εκλογική διαδικασία έχουμε και κάποιους «περαστικούς» από το Βόλο που κάθε φορά έρχονται για να μας σώσουν και αυτοαναγορεύονται σε σωτήρες της πόλης και των πολιτών. Εγώ δεν λέω μπορεί να έχουν καλές προθέσεις, αλλά ας δουλέψουν πρώτα, ας «τριφτούν» με την τοπική κοινωνία, ας συγκρουστούν με τα κακώς κείμενα και μετά ας δοκιμαστούν εάν μπορούν να μας διοικήσουν. Ντε και καλά «βασιλιάδες» με το καλημέρα δεν γίνεται… ρε παιδιά.

Β.Κ.

Το ΠΑΜΕ για την ΑΓΕΤ

Απαντώντας το ΠΑΜΕ σ ε σχόλιο της Β.Κ. για την ΑΓΕΤ επισημαίνει:

Οι αναγνώστες πρέπει να κρίνουν την Βάσω Κυριαζή για τους πανηγυρισμούς της που εκατοντάδες οικογένειες εργατών στην ΑΓΕΤ θα πρέπει να κόψουν κι άλλα από τα κομμένα μετά τη μείωση στους μισθούς τους που επέβαλαν η εταιρεία και οι εργοδοτικοί στο εργοστάσιο. Ας πάρουν υπόψη ότι ούτε η ίδια η εταιρεία δεν έχει βγει να πανηγυρίσει τόσο πολύ που τελικά δεν πέρασε η πρόταση του ΠΑΜΕ να μην υπογραφεί η σύμβαση με τις μειώσεις και να διεκδικηθεί σύμβαση με καμία μείωση ενώ πέρασε η πρόταση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. και της εταιρείας να κοπούν δραματικά οι μισθοί. Να την κρίνουν και για το ότι στη μέθη της από τους πανηγυρισμούς δεν ξέχασε να χύσει και το γνωστό της δηλητήριο στο ΠΑΜΕ, με τους γνωστούς πλέον γκεμπελισμούς που έχει σπουδάσει στο ΠΑΣΟΚ και τον Αυριανισμό του. Τα ίδια πανηγύρια έκανε και το ίδιο δηλητήριο έχυνε για τη Χαλυβουργία, για τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό και στα Ξενοδοχεία και γενικότερα για όπου η εργοδοσία κατάφερε να κόβει δικαιώματα και κατακτήσεις. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να ακολουθήσουν εκείνη και τους εργοδότες στα πανηγύρια. Πρέπει να ανασυνταχτούν και να πετάξουν έξω από τις διοικήσεις του εργατικού κινήματος τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Με τέτοιες ηγεσίες που στηρίζει με νύχια και με δόντια η Βάσω Κυριαζή μέσα από τον Ταχυδρόμο, δεν θα βρουν ποτέ προκοπή.

Απάντηση Συντάκτριας : Eυτυχώς που σε αυτή την πόλη γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Επί προσωπικού… δεν έχω τίποτα με το ΠΑΜΕ για αυτό και πάντα τα ερωτήματα που θέτω αφορούν καθαρά αποφάσεις και τακτικές της συνδικαλιστικής παράταξης σε αντίθεση με το μένος του ΠΑΜΕ εναντίον μου, όπως επίσης και τις προσωπικές επιθέσεις που εξαπολύει όταν δεν μπορεί να απαντήσει επί της ουσίας στα ζητήματα που τίθενται. Εάν στο σχόλιο που υπέγραψα αυτό που διέκριναν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είναι «πανηγυρικός τόνος» δεν απορώ καθόλου γιατί χάνουν διαρκώς ερείσματα.

Β.Κ.

Το σύνθημα

Καλύτερα ο Μπέος παρά ο Συριζαίος.

…Απoστόλη Νάνο, πώς σου φαίνεται σαν σύνθημα;

Φ.Τ.

Υφυπουργός Ζέττα

Η Ζέττα Μακρή αισθάνεται ικανοποιημένη που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε κανένα Δήμο στη Μαγνησία.

…Για την εκλογή Μπέου αισθάνονται ικανοποιημένοι οι ομοϊδεάτες και πολιτικοί φίλοι της που στήριξαν το ψηφοδέλτιό του.

Φ.Τ.

Αμέρικαν μπαρ

Αμέρικαν μπαρ την έκαναν τη ΔΗΜΑΡ. Άλλοι τραβούν για ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι για Βενιζέλο!

…Ποιον θα πάρει το Ποτάμι;

Φ.Τ.

Μπόλεκ και Λόλεκ

Ο Αντώνης Μπόλεκ και ο Βαγγέλης Λόλεκ αναζητούν επικοινωνιακά τρικ για να αναστείλουν τις γοργές πολιτικές εξελίξεις.

…Ουαί τοις ηττημένοις. Ούτε βροχή τους σώζει ούτε ανασχηματισμός.

Φ.Τ.

Μην κλαις, καλή μου

Αντώνης Σαμαράς: Στόχος να διορθώσουμε τις αδικίες.

…Τις οποίες προηγουμένως φροντίσαμε να κάνουμε.

(Μην κλαις, καλή μου, τα παιδιά θα φάνε αναβάθμιση από τον Fitch).

Φ.Τ.

Πανελλαδικές

Κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, ανήμερα της πρεμιέρας του «Γολγοθά» που ανεβαίνουν οι μαθητές στην προσπάθειά τους, να ανοίξουν οι πόρτες των σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η πρόταση σίγουρα βρίσκει αρκετούς οπαδούς. Αποτελεί άλλωστε διεθνή πρακτική η ελεύθερη είσοδος στο Πανεπιστήμιο, όπου καθένας κρίνεται μετά αν μπορεί να αποφοιτήσει ή όχι.

Και επιπλέον, οι υποψήφιοι δεν θα χρειάζεται να παίζουν… λόττο με τις σπουδές τους, συμπληρώνοντας το μηχανογραφικό τους ανάλογα με το πώς έγραψαν, ποια είναι η βάση των σχολών και πού μπορούν να περάσουν.

Καθένας θα ακολουθεί το όνειρό του και αν είναι ικανός να το πραγματοποιήσει θα φαίνεται στην πορεία. Δεν θα βγάζουν ένα πτυχίο για το πτυχίο.

Ε.Χ.

Τυφλή εκδίκηση

Εγκυρες πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ αναφέρουν ότι το θέμα με το ροζ υλικό και πρωταγωνιστή Λαρισαίο αυτοδιοικητικό, είναι καθαρή περίπτωση αντεκδίκησης.

Γυναίκα από τα Φάρσαλα που έχει μηνυθεί από τον αυτοδιοικητικό πολιτικό, προ δεκαετίας είχε σχέση μαζί του. Από τότε προέρχεται και το ροζ υλικό, το οποίο όμως περιέχει και υλικό μοντάζ με άλλον αυτοδιοικητικό «πρωταγωνιστή» από την Αθήνα.

Τόσο μίσος πια;

Ν.Τ.

Σαμαράκια

Στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, οι μειοψηφίες, καταψήφισαν τη μελέτη για τα «σαμαράκια» στο δρόμο Βόλου – Βελεστίνου.

Κατά τ’ άλλα τείνουν ευήκοον ους στις διαμαρτυρίες των πολιτών…

Ν.Τ.

Σεμνή εκδήλωση

Σε μία σεμνή εκδήλωση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο οποίος ανανέωσε στο πρόσωπό του την εμπιστοσύνη των πολιτών, ευχαρίστησε χθες το απόγευμα στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού στο Βόλο, τους υποψηφίους, τα στελέχη του γραφείου του και πολίτες που έσπευσαν να τον συγχαρούν για την επανεκλογή του. Ικανοποίηση διάχυτη στα πρόσωπα όλων και ευχές να συνεχίσει με επιτυχία το δύσκολο έργο του, σε δύσκολους καιρούς. Επί δύο ώρες περίπου παρέμεινε στο εκλογικό κέντρο και συνομίλησε με όλους και τον κάθε ένα χωριστά ο περιφερειάρχης.

Β.Σ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου