ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανοιχτή γραμμή

ανοιχτή-γραμμή-382797

Ανοιχτή γραμμή

Μάχη χαρακωμάτων αναμένεται στη ΔΗΜ.ΑΡ. στο Βόλο καθώς η οργάνωση είναι διχασμένη. Οι περισσότεροι είναι προεδρικοί και στο πλευρό του Φώτη Κουβέλη ενώ όσοι είχαν διαφωνήσει με διάφορες προσωπικές στρατηγικές, στην πλειοψηφία τους «χρεώνουν» διάφορα στον παραιτηθέντα πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Το θέμα είναι εάν οι τριγμοί του κέντρου επηρεάσουν και τοπικά τους συσχετισμούς στα κομματικά όργανα. Ο Γραμματέας της Ν.Ε Παντελής Μαστρογιάννης πάντως ως μέλος και της Κ.Ε. του κόμματος είναι σε ανοιχτή γραμμή με την Αγ. Κωνσταντίνου, προκειμένου να έχει ενημέρωση για τα τεκταινόμενα.

Β.Κ.

Πολιτική εκτίμηση

Χαλαρός και ευδιάθετος χθες ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας Στέφανος Φούσκης στην οδό Τοπάλη μαζί με φίλους του σχολίαζαν τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Ολοι τους ομονόησαν ότι για το πώς διαμορφώθηκε η κατάσταση στο Δήμο Βόλου είχε διαφανεί μήνες πριν όταν ο κ. Αχιλλέας Μπέος είχε δημιουργήσει «κλίμα και δυναμική» την οποία όλοι οι υπόλοιποι είχαν υποτιμήσει πιστεύοντας ότι θα «ξεφουσκώσει», όμως τελικά αυτό δεν έγινε και οι ευθύνες όπως έλεγε ο κ. Φούσκης έχουν ονοματεπώνυμο «αρκεί κανείς – όπως είπε- να έχει την πολιτική γενναιότητα- να το παραδεχτεί» χωρίς όμως να γίνει πιο αποκαλυπτικός.

Β.Κ.

Στο νέο σχήμα

Για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες «οδεύει» ο βουλευτής Λάρισας Φίλιππος Σαχινίδης όποτε γίνει ο ανασχηματισμός. Ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ που είναι ο μοναδικός εκλεγμένος στη Θεσσαλία, βολιδοσκοπείται για τη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης της συγκυβέρνησης και δεν αποκλείεται να είναι στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα. Η παρουσία του πάντως σίγουρα θα βοηθήσει τη Θεσσαλία.

Β.Κ.

«Τσιμπημένες» τιμές

Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες από παραγωγούς τις τελευταίες ημέρες για τις «τσιμπημένες» τιμές που πληρώνουν για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου – Βορείων Σποράδων. Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλουν παραγωγοί του Πηλίου, για τη φετινή τους δήλωση πλήρωσαν 90 ευρώ όταν πέρυσι πλήρωσαν 55 ευρώ. Ωστόσο από τη διοίκηση του Συνεταιρισμού αναφέρουν πως δεν ευθύνονται για την αύξηση των τιμών καθώς ο Συνεταιρισμός λειτουργεί ως «διεκπεραιωτής» και πως την ευθύνη έχει η «GaiaEπιχειρείν».

Αθ.Τ.

Εσπευσε άμεσα

Αμεσα έσπευσε χθες η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, στις πληγείσες περιοχές από τη χαλαζόπτωση προκειμένου να συνομιλήσει με τους αγρότες αλλά και να τους διαβεβαιώσει ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να αποζημιωθούν για την καταστροφή που υπέστησαν. Η παραπάνω κίνηση άφησε θετικές εντυπώσεις στον αγροτικό κόσμο που ελπίζει να συνεχιστεί η καλή συνεργασία και στο μέλλον.

Αθ.Τ.

Η εξουσία επιτίθεται

Μετά την επίθεση γενικά κατά των ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών ο νέος δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος εστίασε τα πυρά του ειδικά στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λάζαρο Γαϊτάνη.

…Όταν η έννοια του δικαίου εξαφανιστεί κι από τη σκέψη ακόμα του αθώου που αδικείται, η εξουσία θεμελιώνει το δικό της καθοριστικό κανόνα επί της κοινωνίας.

Φ.Τ.

Το μπεστ σέλερ της αποτυχίας

Ζέττα Μακρή: Ανενεργοί οι αντικαπνιστικοί νόμοι λόγω πολιτικού κόστους.

…Του οποίου το βάρος ομολογεί ή ίδια εμμέσως ότι, ως καθ’ ύλην αρμόδια υφυπουργός, αποφεύγει επιμελώς να σηκώσει.

Φ.Τ.

Μικρή μου Νατάσσα

Ενα μισάωρο δυνατής βροχής ήταν αρκετό για να αποδειχτεί η απίστευτη εγκατάλειψη του Βόλου από την απερχόμενη δημοτική αρχή.

…Μικρή μου Νατάσσα. Μην αφήνεις την πίκρα σου από την απώλεια του δήμου να σε παρασύρει ως το σημείο της έσχατης αδράνειας. Μέχρι το Σεπτέμβριο ασκείς εξουσία. Κάνε λίγο κουράγιο ακόμα, να μην ξαναπνιγούμε απ’ τα βουλωμένα φρεάτια και τα ακαθάριστα ρέματα, να μην καούμε απ’ τα άκοπα ξερόχορτα και, γενικώς, μεγάλο κακό να μη μας έβρει στην πόλη αυτή, παρακαλώ.

Φ.Τ.

Το… θερίο

Μπράβο, Κώστα Αγοραστέ! Μετά από τρεισήμισι χρόνια αδιατάρακτης «πρωθυπουργίας» σου στη Θεσσαλία, θυμήθηκες να ευαισθητοποιηθείς επιτέλους για το τμήμα του Περιφερειακού Γορίτσα – Αγριά και θα κατέβεις, λέει, στην Αθήνα ν’ αναποδογυρίσεις τραπέζια!

…Θερίο λαρισαίικο, όχι παίζουμε. (Κάτι μου θυμίζει αυτό με τα τραπέζια, αλλά δεν έχει πια σημασία).

Φ.Τ.

Μούγκα στη στρούγκα!

Πολυετείς ποινές κάθειρξης στους κατηγορούμενους για το δομημένο ομόλογο.

…Ποιος ήταν τότε πρωθυπουργός; Ποιοι ήταν στο υπουργικό συμβούλιο; Ποιοι βουλευτές στήριζαν την κυβέρνηση; Ποιο κόμμα; Ποια συμφέροντα; Ποια ΜΜΕ; Ποιος έχει την πολιτική ευθύνη που βούλιαξαν τα ασφαλιστικά ταμεία; Το κορόιδο, ε; Τσιμουδιά! Μούγκα στη στρούγκα!

Φ.Τ.

Γραφείο

Το γραφείο του αντιδημάρχου Οικονομικών, Ηλία Ξηρακιά, παραχωρήθηκε χθες στο νέο Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε αναλαμβάνει καθήκοντα.

Η παραχώρηση του γραφείου έγινε μετά από αίτημα του νέου Δημάρχου, προκειμένου να ενημερώνεται για τα του Δήμου, στη μεταβατική αυτή περίοδο.

Πίδακες με σκουπίδια

Στους Αγίους Αναργύρους, στον απόηχο της προχθεσινής νεροποντής, κάτοικοι διαμαρτύρονταν ότι από τα φρεάτια των ομβρίων δημιουργούνταν πίδακες νερού, απ’ όπου ξεπηδούσαν μπουκάλια και κάθε λογής σκουπίδια.

Ισχυρίζονται δε ότι τα συγκεκριμένα σκουπίδια έφραζαν τους σωλήνες με αποτέλεσμα το νερό να μην απορροφάται και να δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα.

Κατά τ’ ‘άλλα οι αγωγοί ήταν καθαροί…

Ε.Χ.

Εκλεισε το ραντεβού

Στα έργα της Ε-65 περιόδευσε χθες ο υπουργός Δημοσίων Εργων Μιχ. Χρυσοχοϊδης και μαζί του ήταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Ο περιφερειάρχης δεν έχασε την ευκαιρία να τον ενημερώσει για την εκκρεμότητα του υπουργείου, εδώ και ένα χρόνο, σχετικά με τη μελέτη για την αδειοδότηση του τμήματος του περιφερειακού από τη σήραγγα έως την παραλιακή Αγριάς. Σε διαφορετική περίπτωση, το οδικό έργο αν και θα παραδοθεί πριν την ώρα του, δεν θα μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία. Το ραντεβού στο υπουργείο κλείστηκε ήδη. Την ερχόμενη Τρίτη, ο Κ. Αγοραστός αναμένεται να έχει θετικά νέα από Αθήνα.

Β.Σ.

Χαμηλή πίεση

Η πίεση του νερού στα σπίτια στα Πευκάκια είναι τόσο χαμηλή, που αν δύο -τρία σπίτια μαζί ανοίξουν τις βρύσες, το νερό πέφτει…. σταγόνα – σταγόνα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε κάτοικος της περιοχής, ότι περιμένει πότε ο γείτονας να τελειώσει το μπάνιο του για να κάνει ο ίδιος μπάνιο!

Ε.Χ.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα

Ενδιαφέρουσα η επιστημονική διημερίδα που ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενία Βόλου με θέμα τις «Διαγνωστικές και θεραπευτικές προκλήσεις στη σύγχρονη Ηπατολογία». Μεταξύ των άλλων σήμερα (στο στρογγυλό τραπέζι στις 6.30 το απόγευμα) θα συζητηθεί και το θέμα της θεραπείας της Ηπατίτιδας C. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης κ. Κοσκίνας ανέφερε ότι: «Βιώνουμε πραγματικά ένα εξαιρετικό περιβάλλον από πλευράς θεραπείας. Έρχονται καινούργια φάρμακα. Υπάρχουν ήδη στην αγορά αλλά έρχονται και καινούργια με εξαιρετικά αποτελεσματικά και πιθανότητα ίασης 90-95%»!

Κ.Μ.

Είναι διαφωτιστικές

Οι επιστημονικές εκδηλώσεις για θέματα ιατρικής είναι πάντοτε σημαντικές. Οι σύγχρονες τεχνικές και θεωρήσεις αντιμετώπισης νόσων που συζητούνται είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικές. Ο βαθμός σοβαρότητας μίας νόσου του ήπατος, επισημάνθηκε χαρακτηριστικά χθες, μπορεί να διαγνωστεί και με εργαστηριακές εξετάσεις και νέες με καινούργια μηχανήματα ώστε να μπορεί να αποφύγει κανείς την αιματηρή μέθοδο της βιοψίας. Αυτό και μόνο τα λέει όλα.

Κ.Μ.

Δις ανεξαρτητοποίηση

Πόσο σουρεαλιστικό ακούγεται όταν διαβάζει ή ακούει κανείς τη φράση «Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Βασίλης Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Ελληνες»; Πόση πια ανεξαρτητοποίηση μπορεί να αντέξει αυτός ο τόπος;

Β.Π.

Επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών

Λύση φαίνεται να βρίσκεται στο πρόβλημα των υπό διαθεσιμότητα δημοτικών αστυνομικών. Οι 2.670 δημοτικοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν σε πέντε υπηρεσίες. Σειρά να πάρουν και άλλοι κλάδοι!

Β.Π.

Ζητούμενο

Η ανάγκη θέσπισης ενός εθνικού brandnameστον τομέα των εξαγωγών, εν πολλοίς μιας ενιαίας εθνικής στρατηγικής, είναι ένα βασικό σημείο, το οποίο επισημαίνουν σε κάθε περίπτωση όσοι δραστηριοποιούνται, ή τουλάχιστον προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν, προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας υπογράμμισε χθες από το Βόλο η κ. Αρετή Σκαφιδάκη, Α Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών. Οι προσπάθειες πληθαίνουν στην κατεύθυνση των εξαγωγών και κατά συνέπεια, βασικό ζητούμενο είναι η θεσμοθέτηση ενός πλαισίου που θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση στους ενδιαφερόμενους.

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου