ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ξεκίνησε με δυναμισμό

ξεκίνησε-με-δυναμισμό-384924

Ξεκίνησε με δυναμισμό

Δεν είναι ότι κάθε μέρα από τις 7 το πρωί βρίσκεται στο Δημαρχείο του Αλμυρού και σε γραφείο που έχει παραχωρηθεί για την αντιπολίτευση, προκειμένου να ενημερωθεί. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης ενδιαφέρεται και για τις δομές της περιοχής του Αλμυρού, που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του δήμου. Προ τριημέρου, 7.15 το πρωί, όπως μας έλεγε τηλεφωνικά «έσκασε μύτη» στο Κέντρο Υγείας. Εκεί βρήκε μόνο νοσηλευτές και τη γιατρό, η οποία εφημέρευε. Ουδείς άλλος από το ιατρικό προσωπικό. Φυσικά, με τον Εσερίδη που μπλέξανε, δεν θα έχουν καλά ξεμπερδέματα. Ακούτε κ. Καραμπάτσα; Γιατί ο Εσερίδης ξέρει και από καταλήψεις, απεργίες πείνας και ό,τι άλλο χρειαστεί. Βάλτε τάξη στον Αλμυρό γιατί δεν σας βλέπω καλά.

Ν.Τ.

Παρακολουθεί τις εξελίξεις

Μεγάλη συμμετοχή γιατρών είχε η διημερίδα που πραγματοποίησε η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ηπατος στο Ξενία Βόλου με θέμα τις διαγνωστικές και θεραπευτικές προκλήσεις στη σύγχρονη ηπατολογία. Η αίθουσα του Ξενία στο ισόγειο όπου γινόταν η εκδήλωση ήταν γεμάτη από γιατρούς που ευαισθητοποιήθηκαν να πάρουν μέρος σε ένα ακόμη επιστημονικό συνέδριο. Η συμμετοχή των γιατρών είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού δείχνει ότι η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις. Δεν εφησυχάζει.

Κ.Μ.

Είναι τραγικό

Εξαιρετικά ανησυχητικά είναι τα μηνύματα που ελήφθησαν στο πλαίσιο της αντικαπνιστικής εκστρατείας σε σχολεία σε πανελλαδικό επίπεδο. Δύο στους τρεις μαθητές, όπως προέκυψε, δοκιμάζουν τσιγάρο πριν τη συμπλήρωση των δέκα χρόνων τους. Πραγματικά το κάπνισμα είναι μεγάλη εξάρτηση και όταν δοκιμάζεται σε τόσο νεαρές ηλικίας είναι τραγικό. Ο εθισμός στη νικοτίνη κατά γενική ομολογία δεν κόβεται εύκολα.

Κ.Μ.

Ξέχασαν

Εφτιαξαν τη σήραγγα της Γορίτσας – ξέχασαν την αδειοδότηση σύνδεσης!

Θαύμα πάλι. Ετοιμος ο Περιφερειακός παράκαμψης του Βόλου ως την παραλιακή Αγριάς, αλλά δεν θα τον περνάμε, γιατί κάποιοι στα Υπουργεία τα ξύνουν.

Ερώτημα 1ον : Γιατί αυτούς τους κυρίους δεν τους στέλνουν στον κ. Κυριάκο Μ. για διαθεσιμότητα (και έξοδο;), προς γνώση και συμμόρφωση;

Ερώτημα 2ον : Αφού κανείς ανευθυνοϋπεύθυνος δεν υπογράφει να περνάμε από τη σήραγγα (και να μην βασανίζουμε έτσι όλο το Βόλο ή τη Ν. Δημητριάδα), γιατί δεν βγάζουν τις μπάρες ώστε να περνάνε οι οδηγοί, όσοι θέλουν «με δική τους ευθύνη». Ας βάλουν και μια σχετική ταμπέλα για να «κατοχυρωθούν».

Νισάφι. Δισεκατομμύρια δώσαμε.

Νίκος Παπαγεωργίου, σ. Πολιτικός Μηχανικός

Καταργούνται οι αργίες

Σε κατάργηση των σχολικών αργιών προχωράει το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με το σχέδιο υπουργικής απόφασης. Ούτε των Τριών Ιεραρχών, ούτε του Αϊ Γιάννη, ούτε και η Λευκή Εβδομάδα! Κρίμα που με ρωτούσε ο ανιψιός μου για το που θα κάνει σκι. Τι να του απαντήσω τώρα;

Β.Π.

Τηλεψηφοφορία από Καπερνάρο

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να πάρει τηλέφωνο τους ψηφοφόρους του ο ανεξάρτητος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, προκειμένου να τους ρωτήσει για το αν θα ψηφίσει ή όχι για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Γιατί δεν το κάνεις με εντολή Σαμαρά; Πού να παίρνεις τηλέφωνο να βρεις τους ψηφοφόρους, αν έχουν μείνει κιόλας;

Β.Π.

Οι πρώτες εντάσεις

Ενταση δημιουργήθηκε στο προχθεσινό πρώτο Δ.Σ. του Δήμου Νοτίου Πηλίου, μετά τις εκλογές. Η ένταση προκλήθηκε μετά από παρέμβαση Δημοτικού Συμβούλου από την παράταξη του Σταμάτη Βακούλα, που συνεχάρη τους υποψηφίους των εκλογών για τον προεκλογικό αγώνα που έδωσαν. Μετά τη συγκεκριμένη παρέμβαση το κλίμα στο Δ.Σ. οξύνθηκε όταν ο Δήμαρχος Ν. Φορτούνας αντέδρασε έντονα υποστηρίζοντας πως το πρώτο που έπρεπε να γίνει ήταν να συγχαρούν τον ίδιο σε προσωπικό επίπεδο.

Αθ.Τ.

Περιφερειακός Βόλου – Αγριάς

Κώστας Αγοραστός (για τα έργα στο οδικό δίκτυο Πύλης Τρικάλων): Και οι άνθρωποι στα ορεινά έχουν δικαίωμα στην ασφαλή επικοινωνία.

…Οι μόνοι που εξαιρούνται του δικαιώματος αυτού είναι οι άνθρωποι στα πεδινά του Βόλου και της Αγριάς.

Φ.Τ.

Μια στιγμή, ρε παιδιά!

Μουτσινάς: Ως βουλευτής θα συνεργαστώ με τον κύριο Μπέο.

Μεϊκόπουλος: Ως βουλευτής θα συνεργαστώ με τον κύριο Μπέο.

…Μια στιγμή, ρε παιδιά της Αριστεράς και της προόδου! Μόνο εγώ απέμεινα που αρνούμαι να συνεργαστώ με τον κύριο Μπέο και ό,τι πολιτικά αυτός εκπροσωπεί ή κάνω λάθος;

Φ.Τ.

Εχω τρελαθεί…

Αχιλλέας Μπέος (νέος δήμαρχος Βόλου): Μακάρι να κερδίσει ο Ολυμπιακός τα Χανιά κι ο Ηρακλής τη Νίκη.

…Να με συμπαθάς (και συγνώμη κιόλας), δήμαρχε. Μετά απ’ αυτό που ανέφερες ο Βόλος πάει να τρελαθεί, τα βλέπει όλα μπλε.

Φ.Τ.

Ελένη, χάσαμε

Ελένη Λαΐτσου: Δεχτήκαμε πόλεμο λάσπης από ομάδες εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων.

…Και γιατί δεν τις ονοματίζεις;

Φ.Τ.

Σώωωωπα!

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν είμαι οπαδός της απλής και ανόθευτης αναλογικής.

…Είμαι οπαδός της απλής και ανόθευτης καλπονοθευτικής.

Φ.Τ.

Για τι, βρε κουτά;

Spiegel: Σε παραχωρήσεις από την ΕΕ ελπίζει η ελληνική κυβέρνηση μετά τη μεγάλη της αποτυχία στις Ευρωεκλογές.

…Τι τη θέλετε, βρε κουτά, την ελληνική κυβέρνηση; Να σας ζαλίζει τα αυτιά ζητιανεύοντας ψίχουλα, για να μην την πάρουν οι Έλληνες με τις πέτρες; Αφού έτσι κι αλλιώς εσείς κυβερνάτε!

Φ.Τ.

Πηγαίο νερό

Μειώθηκε λένε τα στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ το ποσοστό του πηγαίου νερού, που πίνουμε. Σε λίγο, αν συνεχίζουμε να σπαταλάμε το νερό, όχι μόνο δεν θα υπάρχει πηγαίο, αλλά ούτε καν γεώτρησης.

Κραυγαλέο παράδειγμα σπατάλης, τα λάστιχα που έχουν ήδη αρχίσει να επιστρατεύουν νοικοκυρές, για το πλύσιμο μπαλκονιών, αυλών και αυτοκινήτων.

Η ΔΕΥΑΜΒ εκτός από τις συστάσεις θα πρέπει να βγάλει έξω συνεργεία ελέγχου και όπου καταγράφεται κατασπατάληση του νερού να επιβάλλει τσουχτερά πρόστιμα.

Πριν να είναι αργά και μέχρι και γίνει σε όλους μας συνείδηση ότι το νερό δεν είναι αστείρευτο.

Αυτοσχέδια αντιπλημμυρικά

Στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων, η οποία μαζί με τη Νεάπολη, στην κυριολεξία «πνίγηκαν» τον Οκτώβριο του 2006 και σε κάθε δυνατή βροχόπτωση «καρδιοχτυπούν», οι κάτοικοι βρήκαν τρόπους να κρατούν τα νερά έξω από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους.

«Κόφτες» μπροστά από το περβάζι του σπιτιού τους που τους τραβάνε και λειτουργούν σαν φράχτες απέναντι στα ορμητικά νερά της βροχής, καταπακτές, είναι μερικά από τα αυτοσχέδια αντιπλημμυρικά που δημιούργησαν οι κάτοικοι για να μη βλέπουν τις περιουσίες τους να «κολυμπάνε».

Ε.Χ.

Τα μύθια της Καρδίτσας

Η φράση του τίτλου ακούγεται πολύ συχνά στην πόλη του κάμπου, μετά τις εκλογές. Την ακούσαμε και ρωτήσαμε να μάθουμε. Καλά ενημερωμένες πηγές μας είπαν ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η εκλογή Αλεξάκου στο δήμο της Καρδίτσας. Πέραν όλων των άλλων, μιλούν για κουμπάρους βουλευτών της συμπολίτευσης που συμμετείχαν σε αντάρτικα ψηφοδέλτια, αλλά εκείνη που θα παραμείνει μνημειώδης είναι η αρωγή βουλευτή της συμπολίτευσης προς τον επίσημο υποψήφιο του κόμματος. Οταν του ζήτησε ο κ. Παπαλός βοήθεια τι λέτε ότι έκανε ο αθεόφοβος; Του έστειλε τον οδηγό του! Μάλλον, τον πέρασε για βόδι…

Ν.Τ.

Ονειρο θερινής νυκτός

Iδιαίτερη μνεία στα υδατοδρόμια έγινε από τον υφυπουργό Υποδομών Μιχ. Παπαδόπουλος. Τα μηνύματα, είπε, που λαμβάνουμε είναι ενθαρρυντικά και σύντομα αναμένεται να εκδοθούν οι τρεις πρώτες άδειες λειτουργίας υδατοδρομίων σε Κέρκυρα, Βόλο και Λαύριο.

Την ίδια ώρα, όμως, δημοσίευμα της «Καθημερινής» ενημέρωνε ότι οι τακτικές πτήσεις με υδροπλάνα μετατρέπονται σε όνειρο θερινής νυκτός. Και αυτό, διότι σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να προσθαλασσωθούν μόνο ναυλωμένες πτήσεις (τσάρτερ) με υδροπλάνα. Παρά το γεγονός ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήθελε την άνοιξη του 2014 να βρίσκει πολλές περιοχές της χώρας με τις κατάλληλες υποδομές για την εκτέλεση προγραμματισμένων πτήσεων με υδροπλάνα, αυτές θα αντικατασταθούν από τις δοκιμαστικές, τις οποίες θα ακολουθήσουν μόνο πτήσεις τσάρτερ που θα εκτελεστούν για να γνωρίσει ο κόσμος το νέο αυτό μέσο. Αντικρουόμενες εκτιμήσεις…

Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου