ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η άλλη Ελλάδα

η-άλλη-ελλάδα-386797

Η άλλη Ελλάδα

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητούν οι ξενοδόχοι, προκειμένου να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση στην περιοχή μας. Οπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κώστας Λεβέντης, αίτημα του ιδίου αλλά και των ξενοδόχων στο σύνολό τους, είναι να ενσκήψει η πολιτεία στα προβλήματα της «άλλης Ελλάδας», δηλαδή της περιοχής μας, όπου ο εσωτερικός τουρισμός είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σε σύγκριση με άλλους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη. Με αφορμή τη χθεσινή ενημερωτική ημερίδα που απευθύνονταν σε καταρτιζόμενους ανέργους της περιοχής μας, ο κ. Λεβέντης επίσης ανέφερε ότι κάνουν αγώνα δρόμου οι επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στους ημεδαπούς τουρίστες».

Γ.Υ.

Γιατί κυκλοφορούν

Αυτόματο μηχάνημα δεν δεχόταν χάλκινα νομίσματα, όπως είναι το 5λεπτο, με αποτέλεσμα χρήστης του ΚΤΕΛ στην Ανακασιά να μείνει χωρίς εισιτήριο και να μην εξυπηρετηθεί στη μετακίνησή του. Πρόκειται για ένα από τα πολλά ενδεικτικά παραδείγματα χρήσης ή όχι του 5λεπτου που εγείρει εύλογα ερωτηματικά για το λόγο κυκλοφορίας του νομίσματος.

Κ.Μ.

Δεν έχει οριστικοποιηθεί

Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί ποιο πλοίο θα εξυπηρετήσει τον τουρισμό στις Σποράδες. Ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την έκδοση και ισχύ -από την ερχόμενη εβδομάδα- των καινούργιων δρομολογίων δεν έχει κοινοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς ποιο πλοίο θα είναι στη γραμμή Βόλος – Σποράδες. Από έγκυρες πηγές αναφέρθηκε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά καθώς η βασική πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν γνωστοποιεί τους σκοπούς της ή τουλάχιστον καθυστερεί.

Κ.Μ.

Πολύτιμοι οι εθελοντές

Πολύτιμη φαίνεται να είναι η συνδρομή των εθελοντών σε εποχή κρίσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Σκιάθος όπου ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Σκιάθος» έδωσε 21 βαρέλια με νερό για την προστασία του δάσους Μαντράκι. Ο ενεργός πολίτης έχει επίγνωση της ευθύνης του και δηλώνει ενεργός με τη συμμετοχή του.

Β.Π.

Ελπίζουν στην τόνωση

Στην τόνωση του τουρισμού ελπίζουν κάτοικοι των Σποράδων με τη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση που αποκτούν τα νησιά των Σποράδων με την Εύβοια.

Β.Π.

Ολα μπλε!

«Η ιστορία και ο πολιτισμός μας έχει χρώμα μπλε. Η χώρα, ανακάμπτει από μία σοβαρή κρίση», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στα εγκαίνια της ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδωνία 2014. Και το χρώμα της Ν.Δ. μπλε είναι. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Β.Π.

Μαθήματα σε άπορους

Ξεκίνησαν χτες οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου για την παροχή δωρεάν μαθημάτων σε παιδιά φτωχών οικογενειών. Αυτή η δράση ενισχύει την αλληλεγγύη στις μέρες μας.

Β.Π.

Απολογισμός

Μέχρι αργά το βράδυ συνεχίζονταν η συνεδρίαση στη ΔΗΜ.ΑΡ. για το αποτέλεσμα ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών. Από πού να ξεκινήσουν και που να φτάσουν, καθώς όλα τα αποτελέσματα ήταν τα πλέον αρνητικά στο Νομό Μαγνησίας, στο Βόλο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το μόνο παρήγορο όπως λένε τα ίδια τα τοπικά στελέχη είναι η καλή παρουσία του κ. Τσιλιμίγκα παρά το γεγονός ότι δεν εκλέχτηκε. «Παρηγοριά στον άρρωστο» δηλαδή…

Β.Κ.

Βλέποντας και κάνοντας

Δεν βιάζονται στη Νέα Δημοκρατία όπως πληροφορείται η στήλη να κάνουν απολογισμό για τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές και αυτό διότι τα αποτελέσματα ασφαλώς δεν είναι και για πανηγυρισμούς ειδικά στις ευρωεκλογές όπου η κυβερνητική παράταξη έχασε πολλές μονάδες και υπολείπεται στη Μαγνησία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές όπου στο Δήμο Βόλου ειδικά τα έκαναν μαντάρα. Ακόμη και σε Δήμους περιφερειακούς που εκλέχτηκαν στελέχη που προέρχονται από το χώρο της κεντροδεξιάς, οι νίκες έχουν να κάνουν κυρίως με την αποδοχή που είχαν τα ίδια τα πρόσωπα που τέθηκαν επικεφαλής αφενός και αφετέρου διότι δεν είχαν ποτέ σφιχτούς εναγκαλισμούς με τους κομματικούς μηχανισμούς. Και πρόκοψαν.

Β.Κ.

Χωρίς κόμματα

Ασφαλώς και θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση να δοθούν «ταμπέλες» σε κανέναν από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της ομάδας πλειοψηφίας του Αχιλλέα Μπέου. Επειδή όμως πρέπει να καταγραφούν ορισμένες διευκρινίσεις οφείλουμε να επισημάνουμε όπως τόνισε στη στήλη ο ίδιος ο Απ. Μαλαματίνης από την Αγριά «ουδέποτε έχει ενταχθεί κομματικά στη Ν.Δ.» όπως σημειώθηκε στο σχετικό ρεπορτάζ.

«Καμία σχέση με κομματικούς μηχανισμούς» όπως επίσης τόνιζε δεν έχει και η Δέσποινα Κόντογλου που όπως ανέφερε στη στήλη αποφάσισε να είναι υποψήφια θέλοντας να προσφέρει στην πόλη για κάτι νέο μακριά από τις δεσμεύσεις που δημιουργούν τα κόμματα αλλά και οι πολιτικές αποχρώσεις.

Β.Κ.

Μπάλα, η κόκα του λαού

Με Ανιέτε στην Α΄ Εθνική και με Μπέο δήμαρχο στο Βόλο τα πιάσαμε τα λεφτά μας.

…Θεάματα μάλιστα δίχως άρτον. Αρκούν για να λυθούν όλα μας τα προβλήματα.

Φ.Τ.

Ανω ποταμών η Ελιά

Ο Στ. Θεοδωράκης θεωρεί ότι στις επόμενες εκλογές το Ποτάμι μπορεί να έχει παραπάνω έδρες από την Ελιά.

…Οπότε, Μπένι Βενιζέλο, η ενότητα της κεντροαριστεράς εξασφαλίζεται με την προσχώρηση της Ελιάς στο Ποτάμι!

(Με τον Σταύρο πρόεδρο ΠΑΣΟΚ, Ελιάς, ΔΗΜΑΡ και πασών των Ρωσιών).

Φ.Τ.

Περί ανεξαρτησίας

Σβόμποντα (πρόεδρος της σοσιαλδημοκρατικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο): Σεβόμαστε την ανεξαρτησία του… Ποταμιού.

…Οχι όμως και την ανεξαρτησία της χώρας μας, κύριε.

Φ.Τ.

Βούρκος

Τ. Μπαλτάκος: Η Αριστερά θα ζήσει μία «νέα Βάρκιζα».

…Κι έναν νέο εμφύλιο, έτσι δεν είναι κύριε μέχρι πρότινος εξ απορρήτων σύμβουλε του πρωθυπουργού;

(Αχ, καλή μου ΝΔ! Κυλιστήκαμε στον ακροδεξιό βούρκο, Χρυσή μου!)

Φ.Τ.

Ω, τι συγκίνηση!

Το είπε το ΔΝΤ προχτές και χτες το ξαναείπε ο Σόιμπλε: Νέο μνημόνιο, νέα μέτρα, αλλιώς έξω απ’ το ευρώ!

…Bέβαια και έχουν τις δικαιολογίες κάτω από τη γλώσσα ο εκλαμπρότατός μας πρωθυπουργός Σαμαράς και ο μεγαλειότατος συμπρωθυπουργός μας Βενιζέλος -τι θέλατε να έχουν; κλωβόν με καναρίνια;

(Μέχρι σήμερα οι άνθρωποι στη χώρα μας θεωρούνταν αντικείμενα που ανήκαν στον εαυτό τους. Στο εξής θα θεωρούνται μόνον αντικείμενα).

Φ.Τ.

Χλωμή

Χλωμή… φαίνεται η λειτουργία της πλαζ Αλυκών και φέτος το καλοκαίρι.

Στην καλύτερη περίπτωση που τα μηχανήματα μπουν αύριο για την ανακαίνιση του χώρου, θα χρειαστεί αν μη τι άλλο ένας μήνας για να ολοκληρωθούν οι εργασίες και η σεζόν θα περιοριστεί το πολύ στο δίμηνο.

Στη χειρότερη βεβαίως, ο χώρος θα παραμείνει ως έχει -εγκαταλελειμμένος- και φέτος το καλοκαίρι.

Ναυαγοσώστης

Η σύμβαση για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων ακτών του Δήμου Βόλου, περιλαμβάνει και την πλαζ! Από τους οκτώ ναυαγοσώστες ο ένας προορίζεται για εκεί.

Αλήθεια ποια πλαζ; Αυτή που δεν έχει ανακαινιστεί και δεν λειτουργεί, τουλάχιστον ακόμη;

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Ε.Χ.

Μεγάλες ελλείψεις

Μη εφαρμόσιμη είναι για το Αχιλλοπούλειο η διάταξη για χειρουργικές επεμβάσεις με αμοιβή το απόγευμα στα Νοσοκομεία. Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκος Χαυτούρας είπε ότι η εν λόγω πρόταση είχε εφαρμοστεί και στο παρελθόν, το 2001, και είχε αποτύχει. Το ίδιο εκτίμησε ότι θα συμβεί εάν όντως γίνει νέα απόπειρα καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, αλλά και στα υλικά είναι τέτοιες, ώστε δεν επιτρέπουν ούτε κατά διάνοια μία τέτοια εξέλιξη στο Νοσοκομείο Βόλου.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου