ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αδικες

αδικες-388617

Αδικες

«Αλλο η εφαρμογή του Νόμου και άλλο αν οι προβλέψεις του Νόμου είναι δίκαιες και λογικές κι αν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πολιτών», η απάντηση του Ηλία Ξηρακιά σε δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τον επιχειρηματία που ήθελε να ρυθμίσει τα χρέη του προς το Δήμο και κλήθηκε να πληρώσει προκαταβολή δόσεων μεγαλύτερη από το ποσό που θα έδινε για εφάπαξ αποπληρωμή του συνόλου των οφειλών του.

Να θεωρήσουμε ότι πρόκειται για έμμεση παραδοχή και από επίσημα χείλη ότι ο Νόμος δεν είναι δίκαιος και λογικός;

Ε.Χ.

Στο Βόλο

H βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Μίκα Ιατρίδη που χθες ανεξαρτητοποιήθηκε είναι γνωστή στην κοινωνία του Βόλου καθώς ο σύζυγός της είναι Βολιώτης και η ίδια επισκέπτεται πολύ συχνά την πόλη και τους συγγενείς του συζύγου της. Πρόσφατα μάλιστα είχε βρεθεί στην περιοχή στο πλαίσιο περιοδείας και πραγματοποίησε διάφορες επαφές με τους φορείς της πόλης.

Β.Κ.

Ταραγμένα νερά

Τάραξε τα νερά του Ποταμιού η επιστολή του Δημήτρη Παπαδημητριάδη, πρώην Γενικού Συντονιστή Μελών και Εθελοντών του κόμματος, ο οποίος άφησε αιχμές για τις διεργασίες που γίνονται πριν τη διεξαγωγή του πρώτου συνεδρίου του κόμματος.

Β.Π.

Δίκτυο δωρεάς ποδηλάτων

Οχι μόνο την πράξη της δωρεάς αλλά και την οικολογική συνείδηση ενισχύει η πρωτοβουλία των Πολιτών Εν Γνώσει για τη δωρεά των ποδηλάτων σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Β.Π.

Απτόητη

Δεν πτοείται από τις ταλαιπωρίες η Δήμητρα Μανώλη παρ’ όλο που ο αγώνας που δίνει μαζί με τις συναδέλφισσές της γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες. «Θα βαρεθούν να μας βλέπουν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών» μέχρι να δικαιωθούμε λέει η ίδια που έχει κυριολεκτικά εγκατασταθεί στην Αθήνα, μακριά από την οικογένειά της μόνο και μόνο γιατί πιστεύει ότι στο τέλος θα δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.

Β.Κ

Παρούσα

Η παράταξη «Βόλος Ανοιχτή – Δημοκρατική Πόλη» σε διευρυμένη σύνθεση, αποτίμησε το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Βόλου και αποφάσισε την πορεία της κίνησης την επόμενη πενταετία. «Η κίνησή μας θα βρίσκεται σε ετοιμότητα και θα εργασθεί με προτάσεις, δημιουργική κριτική και παρεμβάσεις, με μόνο κριτήριο και στόχο την βελτίωση της ζωής των δημοτών» επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εκδόθηκε. Η παράταξη πάντως στο νέο συμβούλιο και με τους «Δρόμους Συνεργασίας» δεν κατάφερε να εκλέξει κανένα σύμβουλο, παρ’ όλα αυτά παραμένει ενεργή, όπως τονίζεται.

Β.Κ

Και μεταξύ τους

Στη ΔΗΜ.ΑΡ. μέχρι πρότινος βρίσκονταν σε αντιπαράθεση οι δύο τάσεις μεταξύ τους. Εγιναν εκλογές στην οργάνωση, η μία τάση αποχώρησε και δεν συμμετείχε στη διαδικασία, οι άλλοι έμειναν μόνοι τους, πήραν τις αποφάσεις, έγιναν οι εκλογές όμως από ότι φαίνεται ούτε και μεταξύ τους το «τρώνε» καθώς αρκετοί φαίνεται ότι μετά την πανωλεθρία άρχισαν ένας – ένας να αποστασιοποιούνται.

Β.Κ

Τάδε έφη Μπέος

Αχιλλέας Μπέος (νέος δήμαρχος Βόλου): Λαϊκιστής, στα όρια της φαιδρότητας και του γελοίου ο (πρόεδρος της Νίκης Βόλου) Ανδρέας Πάτσης, περαστικός από την πόλη μας…

…Α, επιτέλους, πήρα και σήμερα τη δόση μου από Μπέο κι η μέρα άρχισε να αποκτά νόημα.

Φ.Τ.

Στη Δ΄ Εθνική!

Γερουλάνος εναντίον Βενιζέλου για την Ελιά!

…Προδιαγεγραμμένη η μοίρα του ΠΑΣΟΚ! Ξέρει αυτός! Εκεί, εκεί, στη Δ΄ Εθνική!

Φ.Τ.

Υφυπουργικά μεγαλεία

Η Ζέττα έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

…Από τον Πρόεδρο έχουν περάσει σωρηδόν αναγνωρισμένες και σοβαρές μορφές της πολιτικής, όπως Γιωργάκης, Άδωνις, Καρατζαφέρης, Βορίδης, Λοβέρδος, Γερουλάνος… Γιατί όχι κι η Ζέττα;

(Και μετά στο Βόλο οι Νεοδημοκράτες γκρινιάζουν που πάτωσε η ΝΔ στις δημοτικές εκλογές! Βρε αχάριστοι, έχετε ξαναδεί ποτέ άλλοτε τέτοια μεγαλεία;)

Φ.Τ.

Νατσιοναλμανσάφτ

Γερ. Γιακουμάτος: Ο Σόιμπλε είναι… κρυφοΣΥΡΙΖΑ!

…Συριζαίοι, τώρα που αρχίζει το Μουντιάλ όλοι στο σπίτι με τα φιλαράκια απ’ το κόμμα, σουβλάκια, μπίρα, Νόβα και κασκόλ της Νατσιοναλμανσάφτ. Τι, μόνο οι Νεοδημοκράτες κι οι Πασόκοι θα υποστηρίζουν εσαεί κι άνευ όρων τη Γερμανία;

Φ.Τ.

Αυτοί είναι

Στ. Μπούκουρας (βουλευτής της Χρυσής Αυγής): Ποτέ δεν υπήρξα χρυσαυγίτης!

…Ποτέ δεν μπήκα σε γραφείο της Χρυσής Αυγής, ποτέ δεν έλαβα μέρος ή άκουσα για τα εγκλήματά της, ποτέ δεν κυνήγησα μετανάστες, ποτέ δε χαιρέτισα ναζιστικά, ποτέ δεν έμαθα τι είναι η σβάστικα, ποτέ δεν άκουσα για τον Χίτλερ, ποτέ δεν κατάλαβα πώς έγινα βουλευτής, εγώ περαστικός ήμουν απέξω όταν ζητούσαν υποψηφίους κι αυτοί με είδαν και μ’ έβαλαν στο ψηφοδέλτιο χωρίς καν να ρωτήσουν ποιος είμαι!

Φ.Τ.

Δέντρα

Αίτημα προς τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου να φυτέψει δέντρα γύρω από το διάδρομο άθλησης στο γήπεδο του Μαγνησιακού απευθύνουν αθλούμενοι από την ευρύτερη περιοχή για να μη… λιώνουν κάτω τον καλοκαιρινό ήλιο.

Το αίτημα μάλιστα είναι συγκεκριμένο. Θέλουν φυλλοβόλα δέντρα, όχι φοίνικες. «Μπροστά στο Πήλιο είμαστε, όχι στο Κατάρ», αναφέρουν χαρακτηριστικά»…

Ε.Χ.

Εκ παραδρομής

Εκ παραδρομής στο σχόλιο που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Κυριακής αναφέρθηκε ότι προκλήθηκε ένταση στο πρώτο Δ.Σ. του Δήμου Νοτίου Πηλίου, μετά τις εκλογές. Στο σχόλιο αναφέρθηκε ότι η ένταση σημειώθηκε μετά από παρέμβαση Δημοτικού Συμβούλου από την παράταξη του Σ. Βακούλα ενώ προκλήθηκε από δημοτικό σύμβουλο που είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη του Ν. Φορτούνα. Συγκεκριμένα η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Νίκη Ζούζουλα συγχάρηκε αυτούς που έκαναν έναν τίμιο και ευγενή προεκλογικό αγώνα και από την πλευρά του ο Ν. Φορτούνας αντέδρασε καθώς θεώρησε ότι θίγεται προσωπικά!

Αθ.Τ.

Θα πίνουν στην υγειά μας

Μέχρι το Πεκίνο θα φτάσει η χάρη των κρασιών της Μαγνησίας. Στη διεθνή έκθεση που διοργανώνεται από τις 29 μέχρι τις 31 Ιουλίου από το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο οι παραγωγοί μας θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους σε μία ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη αγορά όπως είναι η κινέζικη. Η συμμετοχή της Μαγνησίας εξασφαλίστηκε με απόφαση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας μετά από πρωτοβουλία του Αρ. Μπασδάνη. Ποιος τη χάρη μας. Οι Κινέζοι θα πίνουν στην υγειά μας.

Κ. Μ.

Είναι έτοιμη

Καθ’ όλα έτοιμη φέρεται να είναι η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου για την ενδεχόμενη παραχώρηση δυνατότητας και στους χειρουργούς του ΕΣΥ να ασκούν το απόγευμα ιδιωτικό επάγγελμα στο Νοσοκομείο έπειτα από το τέλος της βάρδιάς τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προβλήματα που υπάρχουν σε προσωπικό και μέσα δεν φαίνεται να πτοούν τους Διευθυντές του Χειρουργικού Τομέα. Τουλάχιστον αυτό διαφάνηκε σε συζήτηση που είχε η Διοίκηση μαζί τους. Η Διοίκηση είναι έτοιμη…

Κ. Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου