ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Φουλ

φουλ-390631

Φουλ

Για αυτή την εβδομάδα είχε οριστεί η συνεδρίαση των εκπροσώπων της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος, προκειμένου να αποφασιστούν οι κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν στην κατεύθυνση άμεσης χρηματοδότησης των κοινωνικών δομών των ΟΤΑ που είναι στον αέρα, όσο δεν υπάρχει η προκήρυξη μέσω ΕΣΠΑ.

Η συνεδρίαση όμως αναβλήθηκε για την εβδομάδα μετά του Αγίου Πνεύματος. Αιτία; Δεν υπήρχαν αρκετά διαθέσιμα δωμάτια στα ξενοδοχεία της Αθήνας για τη διαμονή των συνέδρων.

«Στείλτε και κανένα γκρουπ στην επαρχία» η προτροπή με διάθεση για χιούμορ του προέδρου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Βόλου, Βασίλη Κοντορίζου.

Ε.Χ.

Ιδωμεν

Δυνατότητα συνταγογράφησης σε ανασφάλιστους πολίτες από το ΠΕΔΥ Μαγνησίας ακόμη δεν υπάρχει. Οπως και σε όλα τα πρωτοβάθμια δίκτυα υγείας έτσι και στο Βόλο οι ανασφάλιστοι ασθενείς αν και υποβάλλονται σε εξετάσεις δεν έχουν φαρμακευτική αγωγή καθώς συνταγογράφηση δεν γίνεται. Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας έχει δεσμευτεί για την αντιμετώπιση του θέματος. Εδώ και αρκετές εβδομάδες ακούμε για ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανασφάλιστων πολιτών. Ας ελπίσουμε η δέσμευση του υπουργείου να γίνει πράξη. Να μην αποδειχτεί προεκλογικό πυροτέχνημα.

Κ. Μ.

Τεστ γνώσεων

Στη δημιουργία μίας μάζας φτηνού, ευέλικτου και χωρίς δικαιώματα επιστημονικού – τεχνικού προλεταριάτου με μισθούς της πείνας αποσκοπούν κατά το Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών οι εξετάσεις για τους ενεργειακούς επιθεωρητές. Πραγματικά πως μπορεί να εξηγηθεί ότι Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί με πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών πρέπει να δώσουν εξετάσεις; Καινούργια επιστήμη είναι η ενεργειακή αναβάθμιση; Σίγουρα απαιτείται αναβάθμιση των γνώσεων με την παρακολούθηση σεμιναρίων όχι όμως και κανονικές εξετάσεις.

Κ. Μ.

Αμεσα λύση

Αμεσα λύση αναμένεται να δοθεί στο πρόβλημα της στελέχωσης του περιφερειακού ιατρείου Γλώσσας. Ο Διοικητής του ΓΝΒ κ. Καραμπάτσας δήλωσε πως υπάρχουν δύο σχέδια για την επίλυση του προβλήματος. Πάντως, δε συμφωνεί με το σταύρωμα των χεριών.

Β.Π.

Τα παίζουν όλα για όλα

Συνταξιούχοι είναι κατά το πλείστον οι περισσότεροι παίχτες τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, παίζοντας ακόμα και μεγάλο μέρος των συντάξεών τους με την ελπίδα ότι θα βγάλουν περισσότερα.

Β.Π.

Αποστάσεις

Κινδυνεύει να χάσει τα ερείσματά του και στη Μαγνησία ο Φώτης Κουβέλης. Σταδιακά ακόμη και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του στην τοπική οργάνωση, αρχίζουν και κρατούν αποστάσεις από τους μετεκλογικούς χειρισμούς του και ειδικότερα από την ανακοίνωση της παραίτησής του και μετά. «Εδωσε λαβή να τον αμφισβητήσουν δημοσίως και ορισμένοι να τον λοιδορήσουν» υπογραμμίζουν στελέχη που ήταν εξαρχής μαζί του. Βλέπουν όμως ότι έχει χάσει πολύ έδαφος και ότι στην Κεντρική Επιτροπή θα υπάρξουν ζητήματα…

Β.Κ.

Περισσότερη αυτοκριτική

Μοναδική θετική επιλογή σύμφωνα με την τοπική ΔΗΜ.ΑΡ. έγινε στο πρόσωπο του Ν. Τσιλιμίγκα. Αυτό τουλάχιστον λέει ο επίσημος απολογισμός του κόμματος, σε αντίθεση με Δήμο Βόλου που εμμέσως πλην σαφώς «βλέπει» ότι ούτως η άλλως ήταν χαμένη υπόθεση ο Δήμος λόγω «καθοδικής πορείας» της δημοτικής αρχής ενώ για τις ευρωεκλογές ευθύνεται το θολό στίγμα. Πολλοί πάντως θα περίμεναν περισσότερη αυτοκριτική από τους έχοντας σήμερα τα ηνία της τοπικής οργάνωσης και οι οποίοι φυσικά δεν είναι άμοιροι ευθυνών του κλίματος διάσπασης που είχε δημιουργηθεί στη ΔΗΜ.ΑΡ. εδώ και πολλούς μήνες με αφορμή κυρίως το Δήμο Βόλου.

Β.Κ.

Ακόμη

Στο ΠΑΣΟΚ δεν αποτολμούν ακόμη απολογισμό και αυτό διότι το όλο κλίμα δεν είναι ευνοϊκό. Με αρκετά στελέχη κεντρικά να θέτουν θέμα ηγεσίας, όπως και να το κάνεις δεν είναι εύκολο να κάνεις απολογισμό στη Μαγνησία. Ασε που έχουν «μπερδευτεί» ΠΑΣΟΚ και ΕΛΙΑ με αποτέλεσμα ο«συνωστισμός» που επικρατεί στο κέντρο να έχει άμεσα επίπτωση και τοπικά.

Β.Κ.

Οργασμός μετά τις εκλογές

Ο Μπέος χτες εγκαινίασε το γραφείο του στο δημαρχείο.

…Αχιλλέα, πότε είναι η φιέστα;

Φ.Τ.

Οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας

Στους δρόμους σήμερα, για άλλη μια φορά, οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες περικοπές στις συντάξεις, για την έλλειψη γιατρών και για τα ολοένα και ακριβότερα φάρμακα.

…Η εξαθλίωση είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουν τα άτομα και οι κοινωνικές ομάδες προκειμένου να συνεχίσουν να ανέχονται τη σημερινή, ακραία έκφανση, του πολιτικοοικονομικού μας συστήματος.

Φ.Τ.

Μηχανολογικό Βόλου

Επειδή κατά καιρούς δημοσιεύονται εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων τα μύρια όσα, θα ήθελα να επαινέσω δημόσια τη στάση των υπαλλήλων του Μηχανολογικού Βόλου, που με ευγένεια, προσήνεια, κατανόηση και ταχύτητα έδωσαν λύση σε ένα πρόβλημα ιδιαίτερα δύσκολο, που θα μου δημιουργούσε μεγάλους μπελάδες.

…Είναι αλήθεια ότι μερικοί υπάλληλοι από μόνοι τους δεν μπορούν να αλλάξουν τη λειτουργία της κρατικής μηχανής. Αν δεν νιώθουν όμως κάθε μέρα την υποχρέωση να ενεργούν ώστε να αλλάξουν τα πράγματα, ποτέ δε θα μπορέσουν να κάνουν εκείνο το μικρό ή μεγαλύτερο καλό που είναι σε θέση να κάνουν και που συμβάλλει στην αλλαγή της λειτουργίας της κρατικής μηχανής.

Φ.Τ.

Σκάσε, ρε!

Ο χρυσαυγίτης Μιχαλολιάκος χτες στον πρόεδρο της Βουλής: Σκάσε, ρε λιγδιάρη!

…Πολιτικός τρόμος και κοινωνική παρακμή.

Φ.Τ.

Ποια δημοκρατία;

Αναστάτωση για το εσπευσμένο κλείσιμο της Ολομέλειας της Βουλής.

…Και τι θέλατε να κάνει η κυβέρνηση, ωρέ; Αφού στα θερινά τμήματα τα νομοσχέδια περνούν ευκολότερα!

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου