ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σε «προεκλογικούς ρυθμούς»

σε-προεκλογικούς-ρυθμούς-392564

Σε «προεκλογικούς ρυθμούς»

Σε «προεκλογικούς ρυθμούς» κινείται ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου- Νέας Ιωνίας καθώς μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου θα διενεργηθούν οι εκλογές του Συλλόγου. Μάλιστα ο Κώστας Τσέλιος, ήδη εξέφρασε την επιθυμία του να είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες διαφαίνεται ότι γίνονται προσπάθειες και ζυμώσεις για ενιαίο ψηφοδέλτιο, πράγμα που αν ισχύει φανερώνει ότι οι έμποροι παραμερίζουν τις όποιες συνδικαλιστικές διαφορές έχουν, για το καλό του κλάδου. Αλλωστε είναι πολύ περισσότερα αυτά που τους ενώνουν από αυτά που τους χωρίζουν.

Αθ.Τ.

Επίδειξη δύναμης

Επίδειξη δύναμης από την ΑΓΕΤ Ηρακλής. Αφού πέρασε από «πρέσα» τους εργαζόμενους βάζοντας διάφορα διλήμματα και πήρε το ΟΚ και υπογράφηκε η νέα επιχειρησιακή σύμβαση, άρχισε το «ξεκαθάρισμα» στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης όπως την ονομάζει. Ετσι προχθές υποχρέωσε ένα νέο μηχανικό – ηλεκτρολόγο -που όπως λένε οι συνάδελφοί του ήταν εξαιρετικός στη δουλειά του- σε οικειοθελή αποχώρηση γιατί δεν δέχτηκε να μετακινηθεί στο Μηλάκι. Και μπορεί ορισμένοι να προσπάθησαν να περάσουν το όλο θέμα με χαμηλά φώτα, όμως η αποχώρηση σημαίνει μείον ένας… Και επειδή δεν είναι η πρώτη, μακάρι να είναι η τελευταία, διότι εάν ανοίξει τέτοιος φαύλος κύκλος, με οποιαδήποτε δικαιολογία εκ μέρους της εταιρείας που ασφαλώς και δεν πρέπει να υιοθετείται και από τους εργαζόμενους, τότε θα κλαίνε με «μαύρο δάκρυ» μέσα στο εργοστάσιο …

Β.Κ.

Να επιληφθεί

Τα όσα καταγγέλλουν οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Βόλου θα πρέπει να ελεγχτούν σοβαρά από το Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου διότι εάν μη τι άλλο πρόκειται για εργαζόμενες που δεν μπορεί να είναι όμηροι καμίας σύμβασης και καμίας ανάγκης να εργαστούν. Πρόκειται για ανθρώπινες ψυχές που έχουν αξιοπρέπεια και εάν μη τι άλλο έχουν δικαίωμα να ξέρουν πότε θα πληρώνονται, πως, πόσα χρήματα και για ποια ωράρια. Η κρίση δεν μπορεί να είναι άλλοθι για κανέναν, ειδικά όταν η εργασία που παρέχουν για το Δημόσιο, είναι μέσω ιδιώτη.

Β.Κ.

Εστω καθυστερημένα

Πρόσθετη παρέμβαση στον Αρειο Πάγο υπέρ των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών θα ασκήσει η ΓΣΕΕ. Οπως έγινε γνωστό, η Συνομοσπονδία θα παρέμβει με τους νομικούς της εκπροσώπους με στόχο να μη γίνει αποδεκτή η αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία συζητείται την Τρίτη 10 Ιουνίου και με την οποία διεκδικεί το Ελληνικό Δημόσιο την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο τάχθηκε υπέρ της επαναπρόσληψής τους. Με καθυστέρηση η παρέμβαση της ΓΣΕΕ αλλά έστω και τώρα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Β.Κ.

Θύματα «αεριτζήδων»

Την παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή προκάλεσαν οι αναφορές στην Ενωση Καταναλωτών Βόλου για την ύπαρξη ενώσεων που υπόσχονται διαγραφή χρεών. Προσοχή! Η κρίση δυστυχώς ευνοεί την ύπαρξη «αεριτζήδων».

Β.Π.

Διακοπές

Τις διακοπές τους φαίνεται να ξεκινούν αρκετοί από τους βουλευτές ύστερα από το κλείσιμο της Βουλής για τη θερινή σεζόν, οι οποίοι ίσως υπολόγισαν και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, μήπως και τους φωτίσει λίγο ο Θεός.

Β.Π.

Οι τυχεροί του Μπέου

Σε ομάδες εργασίας οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του Αχιλλέα Μπέου.

…Οι μη εκλεγμένοι σύντομα θα αντιληφθούν πόσο τυχεροί είναι που έμειναν απέξω.

Φ.Τ.

Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλο τα ίδια μένουν

Δημοτική Αρχή Βόλου: Προχωρούν τα έργα στην πλαζ Αλυκών.

…Προχωρούν τα έργα στον Περιφερειακό! Προχωρούν τα έργα στο γκαράζ της Φιλελλήνων! Κ.τ.λ., κ.τ.λ.!

(Ήμουνα νιος και γέρασα…)

Φ.Τ.

Φύλλο και φτερό

Βουλευτές φεύγουν κι απ’ τον Κουβέλη κι απ’ τον Καμμένο. Φύλλο και φτερό τα αριστερά και τα δεξιά μαξιλάρια της κυβέρνησης.

…Η σοσιαλδημοκρατία κι η δεξιά αναδιατάσσονται απέναντί μας με σκοπό την παραμονή τους στην εξουσία, την οποία θα ασκούν όπως σήμερα, υπέρ των λίγων και των ισχυρών και χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα.

Φ.Τ.

Bravo, Antonis!

Η κυβέρνηση έκλεισε τη Βουλή! Βαρύ πλήγμα στη δημοκρατία! (Αντιπολίτευση).

…Πρώτα η κυβερνητική σταθερότητα! (Πλάτων – Γαλιλαίος – Σαμαράς – Βενιζέλος).

Φ.Τ.

Μπουμπλής

Ανασχηματισμός με στόχο την πλαστή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

…Μαγειρεύει ο Σαμαράς, μαγειρεύει ο Βενιζέλος, στο τέλος οι δεξιοί κι οι σοσιαλδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας οποιονδήποτε, ακόμα κι αν υποψήφιος είναι ο Χουάν Ραμόν Ρότσα!

Φ.Τ.

Ε, και;

Τέλος ο Θεοχάρης!

…Ε, και; Αφού η πολιτική δεν αλλάζει, εχέστηκαν αι φοράδαι εις τα αλώνια!

Φ.Τ.

Γιουσουφάκια

Τσίπρας στη Le Monde: Ο Στουρνάρας ήταν επιλογή του Βερολίνου και του έδινε διαταγές ο Σόιμπλε.

…Αν είναι δυνατόν! Μόνο ο Στουρνάρας;!;

Φ.Τ.

Δημιουργεί επιτροπές

Στο γραφείο του βρέθηκε και χθες έως αργά το μεσημέρι, ο νέος Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, συνεχίζοντας την ενημέρωσή του γύρω από τα δημοτικά θέματα.

Σήμερα, ο κ. Μπέος, θα καλέσει τους εκλεγμένους του συνδυασμού του να χωριστούν σε ομάδες εργασίας που θα παρακολουθούν στενά συνεδριάσεις επιτροπών και θέματα του Δήμου, προκειμένου από 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και θα αναλάβουν καθήκοντα ως η νέα δημοτική αρχή να είναι πλήρως ενημερωμένοι και έτοιμοι να αναλάβουν το «τιμόνι» του Βόλου.

Ε.Χ.

Επεισόδιο

Παρά λίγο επεισόδιο, προχθές το απόγευμα, έξω από το Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Δημητριάδος, στην οδό Κ. Καρτάλη.

Γυναίκα με καροτσάκι με παιδί, που κινούνταν επί του πεζοδρομίου στο δεξί μέρος της Καρτάλη, σταμάτησε λίγο πριν φθάσει στο παρεκκλήσι που είναι δίπλα από το Πνευματικό Κέντρο. Αναγκάστηκε να κατέβει στο δρόμο και μαζί με τα αυτοκίνητα να συνεχίσει την πορεία της.

Αιτία; Σταθμευμένο αυτοκίνητο πάνω στο πεζοδρόμιο, που δεν άφηνε δίοδο ούτε για πεζό χωρίς καροτσάκι.

Όταν δε, συγκεντρωμένοι στο χώρο έκαναν παρατήρηση στην οδηγό, εκείνη μόνο που δεν τους ζήτησε τα ρέστα και έφυγε μόνο όταν άκουσε ότι έχει κληθεί Τροχαία.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου