ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι προσφορές του Ιδρύματος Δεληγεώργη

οι-προσφορές-του-ιδρύματος-δεληγεώργ-396692

Οι προσφορές του Ιδρύματος Δεληγεώργη

Οταν ως Δήμαρχος ο Πάνος Σκοτινιώτης έκλεινε τα Κοινωνικά Κέντρα και αφαιρούσε τις πινακίδες που είχε το Ιδρυμα Δεληγεώργη σε διάφορες συνοικίες, οι κάτοικοι τα έβλεπαν και εξοργίζονταν μαζί του. Ο Νικόλας Δεληγεώργης σ’ αυτές τις ενορίες δημιούργησε μετά δώδεκα Πνευματικά Κέντρα και έδωσε ζωή σ’ αυτές τις συνοικίες.

«Ο κόσμος δεν είναι χαζός, αυτά τα έβλεπε. Περίμενε ο κ. Σκοτινιώτης να τον ψηφίσουν; Ετσι έχασε τις εκλογές, πέραν όλων των υπολοίπων παραγόντων και γεγονότων», υποστηρίζει ο πρόεδρος του ιδρύματος.
Τέλος, για την αφαίρεση των πινακίδων το Ιδρυμα απαιτεί την επιστροφή 150.000 ευρώ από τις δωρεές που έχει κάνει. Θα τα πληρώσει άραγε ο Δήμος Βόλου ;

Ν.Τ.

Προβληματίζει ο σκοπός

Σε ένα είδος αξιολόγησης παραπέμπει το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης για το οποίο ο τεχνικός κόσμος υποχρεώνεται να… ξαναδώσει εξετάσεις. Η πλειοψηφία των εξεταζομένων κόβονται σε λεπτομέρειες άνευ ουσίας, άσχετες προς το αντικείμενο. Ο προβληματισμός που επικρατεί για τις κατευθύνσεις κεντρικά είναι διάχυτος. Υπάρχει έντονη υποψία ότι οδηγούν στη δημιουργία μίας μάζας φτηνού ευέλικτου και χωρίς δικαιώματα τεχνικού προλεταριάτου.

Κ.Μ.

Δεν ζημίωσε κανένα

Εξαιρετικά ενθαρρυντική είναι η συμμετοχή δεκάδων νοσηλευτών νεφρολογίας σήμερα στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Νεφρολογίας στην Πορταριά. Οι χρόνιοι ασθενείς παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα και χρειάζεται εξειδίκευση. Ομως το θέμα είναι η εξειδίκευση σε μία εποχή όπου ο κάθε κλάδος λόγω κρίσης υποφέρει θα έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα; Οπως και να ‘χει η γνώση δεν ζημίωσε ποτέ κανέναν.

Κ. Μ.

Ας ξεστολίσουν

Οι δημοτικές εκλογές τελείωσαν, δήμαρχος αναδείχτηκε όπως και οι μειοψηφίες. Τα εκλογικά κέντρα έκλεισαν και ο καθένας πλέον προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα. Μοναδική εξαίρεση… το εκλογικό κέντρο του Μιχάλη Μιτζικού που παραμένει «στημένο» Καρτάλη με Ιάσονος, λες και ήταν χθες. Μήπως κάποιος πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για το «ξεστόλισμα»; Λέω μήπως;

Β.Κ.

Πρώτο βήμα

Θετική η δόση αυτοκριτικής από το Δημ. Παπαδημούλη, για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς υπογράμμισε ότι «τίποτα δεν έχει μπει στον αυτόματο πιλότο. Ο λόγος μας πρέπει να είναι πιο τεκμηριωμένος, πιο πειστικός και ταυτόχρονα πιο εύληπτος και λαϊκός… Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει πιο μαζικός και πιο εξωστρεφής» τόνισε.

Β.Κ.

Απίστευτο

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), από την οποία ο προϋπολογισμός είχε μόλις 108,90 ευρώ έσοδα τα τελευταία δέκα χρόνια. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Βουλή, η εταιρεία που σήμερα διαχειρίζεται περί τα 80.000 ακίνητα, είναι μονίμως ζημιογόνα, με αποτέλεσμα το δημόσιο να έχει λάβει σχεδόν μηδενικό μέρισμα από το 2004 μέχρι σήμερα. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί πιάσαμε πάτο…

Β.Κ.

Εν χορώ…

«Χτύπησε» ο Φίλιππος Σαχινίδης. Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» αναφέρει: «Το ερώτημα ποιος θα ηγηθεί της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς δεν θα το θέσω εγώ. Θα το θέσει η κοινωνική βάση, που θα αντιπροσωπευθεί στο Συνέδριο, όπου θα αξιολογηθούν τα προγράμματα, τα πρόσωπα, ο ηγέτης και η ηγετική ομάδα. Και ο ηγέτης πρέπει να προκύψει από τη βάση με ανοικτή διαδικασία, που αποτελεί κεκτημένο του χώρου μας». Ο χορός της αμφισβήτησης καλά κρατεί, μόνο που μέχρι στιγμής ο Ευάγγελος έχει δείξει ότι είναι «χαλκέντερος».

Β.Κ

Της ζωής γυρίσματα

Από τους τελευταίους πάντως που είχαν την τύχη να συναντηθούν με το Γ.Γ Εσόδων Χ. Θεοχάρη πριν «αποκαθηλωθεί» ήταν οι Βολιώτες καθώς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στο Βόλο σε σύσκεψη με τους εφοριακούς, δίνοντας μάλιστα οδηγίες για το επόμενο διάστημα. Προφανώς και δεν περίμενε ότι λίγες μέρες αργότερα θα τον «κρεμάσουν στα μανταλάκια» οι πολιτικοί του προϊστάμενοι. Ετσι είναι η ζωή, έχει πολλά γυρίσματα.

Β.Κ.

Αχιλλέα, παλεύουμε;

Προς μεγάλη απογοήτευση των απανταχού Βολιωτών ο Αχιλλέας, ως την ώρα τουλάχιστον που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν προέβη ακόμα σε καμιά δήλωση χαρακτηριστική των νέων «απολίτικων» ηθών που εισάγει στην πόλη. Τίποτα εντελώς. Ούτε καν μια χοντράδα.
…Αχιλλέα, παλεύουμε ποιος θα βάλει τον άλλο κάτω, για να ’χω μετά κάτι να γράψω προς τέρψιν των χιλιάδων θαυμαστών και των ισάριθμων αντιπάλων σου;
(Ποιος Αχιλλέας; Ένας είναι ο Αχιλλέας στο Βόλο!)

Φ.Τ.

Υφυπουργός Ζέττα

Ζέττα Μακρή: Έχουμε γυρίσει σελίδα στον τομέα της Υγείας στη Μαγνησία το τελευταίο έτος.
…Πράγματι. Προς το χειρότερο.

Φ.Τ.

Ο αγώνας συνεχίζεται

Συνεχίζουν τον αγώνα τους στην Αθήνα. Αρχίζουν τον αγώνα τους στο Βόλο.
…Καθαρίστριες: Γυναίκες, εργάτριες, περήφανες…

Φ.Τ.

Εμπρός, στο δρόμο του ’65!

Σπύρος Λυκούδης (ΔΗΜΑΡ): Δεν πιστεύω σε ανθρωποθυσίες.
…Εκτός κι αν είναι του Φώτη.
(Οικοδομούμε τη νέα, μεγάλη κυβερνητική πλειοψηφία! Εμπρός στο δρόμο που χάραξε το 1965!)

Φ.Τ.

Σατανικό σχέδιο

Φίλιππος Σαχινίδης (ΠΑΣΟΚ) θέτων εμμέσως θέμα ηγεσίας: Από τη βάση ο ηγέτης της κεντροαριστεράς.
…Και δεδομένης της έλλειψης βάσης ο νέος ηγέτης να προκύψει από μια κλειστή ηγετική ομάδα στην οποία θα ανήκεις κι εσύ, έτσι δεν είναι, Φίλιππε;

Φ.Τ.

Προσευχή

Καλή μας τρόικα, αν είναι να ανασχηματίσεις τον Άδωνι, στείλτον στο υπουργείο Παιδείας για να μπορεί να πουλάει άνετα τα βιβλία του και θα στο ανταποδώσει στο χιλιαπλάσιο!
…Σε πέντε μήνες από τώρα θα πλημμυρίσουμε γενόσημα μαθήματα, γενόσημους δασκάλους, γενόσημα σχολεία, γενόσημους πολίτες…

Φ.Τ.

Αγωνία

Σε όλους τους δήμους της Μαγνησίας με αγωνία περιμένουν τις δικαστικές αποφάσεις, πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη, για να διαπιστώσουν τις πραγματικές συνθέσεις των νέων δημοτικών συμβουλίων. Εκτιμήσεις μπορεί να γίνονται, αλλά αν δεν πέσουν οι τζίφρες των δικαστών, δεν κουνιέται ρούπι κανείς. Δράμα και αυτό… Να μπαίνεις υποψήφιος και να περιμένεις ένα μήνα να δεις εάν έχεις εκλεγεί.

Χ.Μ.

Το στοίχημα

Εκτός από τη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, που συνηθίζεται να την καταλαμβάνει ο δήμαρχος, το στοίχημα για τη νέα δημοτική αρχή είναι ποιος θα αναλάβει αντιπρόεδρος και θα έχει και τις ευθύνες. Το μαγαζί μπορεί να είναι μονοπωλιακού χαρακτήρα, αλλά έχει και τα ανοίγματά του και τα προβλήματά του. Για να δούμε ποιος θα είναι ο τυχερός.

Ν.Τ.

Πρόεδρος Δ.Σ.
Η μπίλια για τη θέση του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Βόλου μαθαίνουμε ότι κινείται μεταξύ δύο ονομάτων. Αναστάσιος Μπατζιάκας και Δημήτρης Λιβογιάννης. Ο ένας έμπειρος και ο άλλος νομομαθής. Ποια ιδιότητα θα βαρύνει περισσότερο κανείς δεν το γνωρίζει.

Ν.Τ.

Το ποδόσφαιρο

Το ότι το ποδόσφαιρο στη δημόσια ζωή της Μαγνησίας παίζει ιδιαίτερο ρόλο, το έχουμε αντιληφθεί όλοι. Ομως τη νέα χρονιά, που θα υπάρχει σίγουρα μία και πιθανότατα δύο ομάδες στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και άλλες δύο (Ρήγας Φεραίος και Πύρασος) στη Γ’ Εθνική, μάλλον η ζωή μας θα γίνει στρόγγυλη. Σαν τη στρόγγυλη θεά.

Ν.Τ.

Απώλειες για τη Μαγνησία

Τελικά, παρά το γεγονός ότι επικράτησε κατά κράτος στις εκλογές, όλα δείχνουν ότι ο συνδυασμός του Κώστα Αγοραστού στη Μαγνησία θα εκλέξει 7 περιφερειακούς συμβούλους και έναν στις Βόρειες Σποράδες. Στις προηγούμενες εκλογές είχε εκλέξει 9+1. Μεγάλη η διαφορά με την απώλεια δύο θέσεων για τη Μαγνησία. Πήγαν πολλές έδρες στο νομό Τρικάλων, όπου ο συνδυασμός του Κ. Αγοραστού ξεπέρασε το 65%. Μάλιστα από την ερχόμενη Τρίτη ξεκινά η επανακαμέτρηση των ψηφοδελτίων για τρεις περιφερειακούς συμβούλους: Κ. Χαλέβας 7ος, Π. Μπατζιάκας 8ος και Αντ. Ακτσιαλής 9ος. Η τριπλή επανακαμέτρηση επιβάλλεται, διότι εκπνέουν οι προθεσμίες του νόμου και αν αλλάξει κάτι από την επανακαταμέτρηση των σταυρών ενός περιφερειακού συμβούλου, οι υπόλοιποι δύο στερούνται του δικαιώματος της επανακαταμέτρησης. Οπότε τριπλό τσεκάρισμα μία και έξω…

Χ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου