ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Να βρεθεί λύση

να-βρεθεί-λύση-397683

Να βρεθεί λύση

«Ξεκαθαρίστηκαν» πολλά πράγματα στη χθεσινή συνάντηση του ΕΚΒ με το Διοικητή του ΓΝΒ Κων. Καραμπάτσα όσον αφορά τις καθαρίστριες διότι το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και έχει να κάνει με εργαζόμενες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης λόγω μη πληρωμής. Οι δύο πλευρές όπως έλεγε ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος συμφώνησαν ότι το θέμα πρέπει να επιλυθεί. Ο δρόμος για τη λύση, περνά από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που αναμένεται μέχρι τέλος του μήνα, ώστε να βγει ανάδοχος και στο συμφωνητικό που θα υπογράψει να υπάρχει σαφή ρήτρα για το προσωπικό. «Θα μπει ένα τέλος στις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα» όπως συμφωνήθηκε, διότι το κακό είχε παραγίνει.

Β.Κ

Σημαντικό θέμα

Ιδιαίτερα σημαντικό το θέμα της ημερίδας για τα αντιβιοτικά που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας το ερχόμενο Σάββατο στο Συνεδριακό Κέντρο.

Το ακριβές θέμα της ημερίδας είναι «Η ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών από το Νοσοκομειακό Γιατρό» και ο τίτλος από μόνος του τα λέει όλα για την υπερκατανάλωση που γίνεται. Σε μία ευρεία ηλικιακή κατηγορία των ασθενών όπως είναι οι ηλικιωμένοι ασθενείς, εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης τα αντιβιοτικά δεν φέρνουν αποτέλεσμα στη χρήση τους.

Κ.Μ.

Αποζημιώθηκαν

Ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Οι αποδράσεις σε παραθαλάσσιους προορισμούς του Πηλίου αλλά και στα νησιά των Σποράδων αποδείχτηκαν σωτήριες αν και ο καιρός ήταν απέναντι από τους εκδρομείς. Οσοι τόλμησαν πάντως και βγήκαν έξω από το καβούκι τους, αποζημιώθηκαν. Λίγο ο φρέσκος αέρας , λίγο η θάλασσα, το μυαλό καθάρισε από τα χρέη και τις φουρτούνες της οικονομίας.

Κ.Μ.

Ο ΥΕΘΑ

Ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε χθες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε, στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας με τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Γεώργιο Σούρλα, ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα αρμοδιότητάς του. Χαλαρός ο ΥΕΘΑ δεν είχε κανένα λόγο να ανησυχεί αφού ήταν από τους πρώτους που ενημερώθηκε ότι δεν «ανασχηματίζεται».

Β.Κ

Οι αγορές

Είδαμε τις αγορές να πανηγυρίζουν, για τον ορισμό του Γκίκα Χαρδούβελη στη θέση του τσάρου της Οικονομίας. Για ποιους λόγους λίγο πολύ είναι γνωστό, προσωπικά ωστόσο περιμένω να δω, πότε θα πανηγυρίσουν και οι πολίτες και αυτό θα γίνει μόνο εάν υπάρξει σαφή στροφή στην οικονομική πολιτική. Και αυτό όσο εξαρτώμαστε από δανεικά, δύσκολο να γίνει. Μην ξεγελιόμαστε.

Β.Κ.

Για αντεπίθεση

Στην τοπική ΔΗΜ.ΑΡ. παραμένουν διχασμένοι όσον αφορά τα αποτελέσματα της Κεντρικής Επιτροπής. Οι μισοί είναι ικανοποιημένοι, οι άλλοι μισοί απογοητευμένοι και μόνο ορισμένοι ψύχραιμοι βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο. Πάντως όσοι νομίζουν ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα κατακάτσει η σκόνη… μάλλον τρέφουν φρούδες ελπίδες καθώς όπως μαθαίνω ετοιμάζεται γερή αντεπίθεση.

Β.Κ.

Κανένας συνειρμός

Επειδή δεν πρέπει να δημιουργούνται παρεξηγήσεις, περί κλειδιών και δημαρχείου ο λόγος, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας ήταν αυτός που ζήτησε κλειδιά για να εργάζεται στο Δήμο και τα απογεύματα και έλαβε την «αφοπλιστική απάντηση» ότι αυτό δεν γίνεται και ότι μόνο ωράριο γραφείου… μπορεί να χρησιμοποιεί το δημαρχείο. Η διευκρίνιση απαραίτητη διότι διαβάζοντας ορισμένοι καλοί φίλοι τη στήλη, έκαναν άλλους συνειρμούς.

Β.Κ.

Αίσθηση ο ανασχηματισμός

Αίσθηση προκάλεσε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης στην τοπική κοινωνία του Βόλου στην οποία συζητήθηκε ότι η Θεσσαλία δεν εκπροσωπείται στο νέο υπουργικό συμβούλιο.

Β.Π.

Ανησυχία στους φοιτητές

Την ανησυχία τους εκδηλώνουν οι φοιτητές του τμήματος ΙΑΚΑ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για το μέλλον του τμήματος. Η υπό μελέτη μείωση των μαθημάτων τους στο πρόγραμμα σπουδών τους προκαλεί ανησυχία στη φοιτητική κοινότητα καθώς συνδέουν τη μείωση των μαθημάτων με την υποβάθμιση του επιστημονικού αντικειμένου της σχολής.

Β.Π.

Ρύθμιση οφειλών

Περίπου 700.000 ευρώ είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο Σκοπέλου, σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού Γιώργο Μιχελή. Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο όρισε τους όρους διακανονισμού για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που βεβαιώθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2010. Ευκαιρία για τους επαγγελματίες να προβούν σε ρυθμίσεις για να μην τρέχουν…

Β.Π.

Οι ψεκασμένοι

Κώστα Αγοραστέ, τέσσερα χρόνια τώρα ιδρώνεις τη φανέλα, μην κουράζεσαι άλλο να μας παραδώσεις έγκαιρα τον Περιφερειακό! Ακόμα δεν έφτασε το μεσοκαλόκαιρο τού 2015!

…Είδες μαγκιές;

Φ.Τ.

Νέος ΥΠΟΙΚ

Γκίκας Χαρδούβελης: Ο άνθρωπος των τραπεζών.

…Ο ανασχηματισμός τελείωσε! Η μνημονιακή πολιτική συνεχίζεται! Τα μέτρα ξανάρχονται!

(Μας περιμένουν μέρες τσεκουράτες. Ας προσέχαμε).

Φ.Τ.

Τα λιμά

Λοβέρδος, Γκερέκου, Βούλτεψη, Ντινόπουλος, Ορφανός, Κουκοδήμος, Γιακουμάτος, Βορίδης…

…Λίγο κεντροαριστερά, λίγο κεντροδεξιά, λίγο ακροδεξιά, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και η τρόικα.

(Πλήρης ορατότης: Ο καιρός να περνάει, να θολώνουμε τα νερά και να κρατήσει η συγκυβέρνηση λίγο περισσότερο).

Φ.Τ.

Τι Χαρδούβελης, τι Στουρνάρας

ΔΝΤ (προς ανασχηματισμένη κυβέρνηση): Από φθινόπωρο νέα μέτρα, απολύσεις, καμία αύξηση σε μισθούς – συντάξεις κ.τ.λ.!!!

…ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ξερό ψωμί, βρε! Όχι που θ’ αφήσουμε να μας παρασύρει ο λαϊκισμός της Αριστεράς που υπόσχεται τα πάντα στους πάντες, ακόμα κι ότι δεν θα μείνει ούτε ένα σπίτι δίχως νερό κι ηλεκτρικό ρεύμα!

Φ.Τ.

Η δημοκρατία δεν μένει πια εδώ

Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου: Κάθε χρόνο ένα μεγάλο λουκέτο.

…Πέρσι τέτοιον καιρό στην ΕΡΤ. Φέτος στη Βουλή.

Φ.Τ.

Ανησυχούν

Αδιευκρίνιστες παραμένουν μέχρι στιγμής οι προθέσεις των Ελλήνων τουριστών, με αποτέλεσμα να εντείνεται η ανησυχία των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό. Οι εποχές των πολυήμερων οικογενειακών διακοπών, που αποτελούσαν σημείο αναφοράς κατά το παρελθόν και στην προ κρίσης περίοδο, δεν φαίνεται να αναβιώνουν, τουλάχιστον στην παρούσα, για την συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτών, εκτός εξαιρέσεων, γεγονός που δημιουργεί έντονο προβληματισμό.

Γ.Υ.

Στοχευμένη προβολή

«Αυτό που χρειάζεται, είναι να υπάρχει στοχευμένη προβολή για την περιοχή μας και επιτέλους να αναπτύξουμε μια πολιτική για το αεροδρόμιο, η οποία να μπορέσει να αλλάξει την κατάσταση γενικώς» σχολίαζε τις προάλλες σημαίνον στέλεχος του τουριστικού χώρου. Με το βλέμμα στραμμένο στη φετινή σεζόν, οι ξενοδόχοι της περιοχής μας χαρακτηρίζουν «πολύ σημαντικό» το γεγονός ότι υπάρχει αεροδρόμιο στην περιοχή μας, ενώ τονίζουν παράλληλα ότι «αποτελεί αναμφίβολα πύλη εισόδου» για τον τουρισμό.

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου