ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νερό στη Σκιάθο

νερό-στη-σκιάθο-399871

Νερό στη Σκιάθο

Ενθαρρυντικά τα στοιχεία από τις γεωτρήσεις στο νησί του Παπαδιαμάντη, σύμφωνα με το δήμαρχο Νίκο Πλωμαρίτη. Οι νέες γεωτρήσεις αναμένεται να δώσουν λύση στο χρόνιο πρόβλημα του νησιού επιτέλους και ειδικότερα στη συγκεκριμένη περίοδο που ξεκίνησε η τουριστική σεζόν και το νησί ετοιμάζεται να υποδεχτεί χιλιάδες τουρίστες.

Β.Π.

Ούτε επίτηδες να το έκαναν

Μετά από τόσα χρόνια οικονομικής κρίσης και ταυτόχρονα πολύμηνης αναμονής για την έκδοση των συντάξεων, το ΙΚΑ προχωρεί σε προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την έκδοση συντάξεων σε μία μέρα. Ο διαγωνισμός από μόνος του θα κρατήσει έξι μήνες και τα αποτελέσματά του δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν χειροπιαστά… Η ταλαιπωρία δηλαδή των ασφαλισμένων θα συνεχιστεί για άγνωστο χρονικό διάστημα, ενώ αναπάντητο είναι το ερώτημα γιατί οι υπάλληλοι του ΙΚΑ δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν οι ίδιοι έγκαιρα την έκδοση των συντάξεων.

Κ.Μ.

Ερωτήματα

Απίστευτη η ταλαιπωρία που υφίστανται οι λογιστές για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Η αναμονή στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή για την υποβολή μίας δήλωσης φτάνει και τη μιάμιση ώρα. Είναι κατανοητό ότι οι εφαρμογές του συστήματος είναι πολλές και ο όγκος της δουλειάς μεγάλος. Αυτό που δεν είναι εύκολα αντιληπτό είναι γιατί παρουσιάζονται τα ίδια προβλήματα (δυσλειτουργία των συστημάτων) σε ημέρες αργιών όταν ο όγκος δηλαδή της δουλειάς δεν είναι αυξημένος.

Κ.Μ.

Ζωντανή φωνή

Πολλοί συμπολίτες έσπευσαν χθες να δηλώσουν τη στήριξή τους στους απολυμένους της ΕΡΑ Βόλου, που δίνουν το δικό τους αγώνα, ένα χρόνο μετά, προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανή η φωνή του ραδιοφωνικού σταθμού Βόλου. Μεταξύ των ένθερμων υποστηρικτών της προσπάθειας, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και ο ανεξάρτητος Βουλευτής Πάρις Μουτσινάς, οι οποίοι βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο ραδιοφωνικό σταθμό Βόλου, μαζί με δεκάδες Βολιώτες, δηλώνοντας την πλήρη αντίθεσή τους στο μαύρο της ΕΡΤ.

Γ.Υ.

Τίνος είναι;

Αντιπαράθεση μεταξύ δήμου Βόλου και περιφέρειας για το έργο του Περιφερειακού του Βόλου έχει ξεσπάσει σχετικά με τη λειτουργία του έργου. Πάντως, γνωρίζουμε πως τα φανάρια ανήκουν στην Ε.Υ.Δ.Ε. αεροδρομίων Βορείου Ελλάδος.

Β.Π.

Στέρηση

Αυτό που με ξεπερνά… στο νέο κυβερνητικό σχήμα είναι η αλαζονεία του νέου Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου που ούτε λίγο ούτε πολύ αισθάνεται ότι κουβαλά στις πλάτες του όλη την Κυβέρνηση. «Εμένα οι πρωθυπουργοί με επιλέγουν πάντα για τα δύσκολα…» είπε και άφησε όλη την Ελλάδα άφωνη, ο κ. Λοβέρδος που έμεινε ενάμιση χρόνο εκτός κυβέρνησης και είχε πάθει στέρηση…

Β.Κ.

Εχετε τον Κώστα

«Επρεπε να ενισχυθούν άλλες περιοχές, εσείς έχετε Κώστα Αγοραστό» μου επισήμανε κυβερνητικό στέλεχος χθες που μιλούσαμε και σχολιάζαμε ότι από τη Θεσσαλία δεν υπουργοποιήθηκε κανένας γαλάζιος βουλευτής. Η εκλογική νίκη του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τα υψηλά ποσοστά και στους τέσσερις Θεσσαλικούς νομούς προφανώς και μέτρησαν… έτσι ώστε να δοθεί βαρύτητα σε άλλες περιοχές όπου η Ν.Δ. είχε προβλήματα.

Β.Κ.

Αποτίμηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να προλάβει τους Δρόμους Συνεργασίας και εξέδωσε ανακοίνωση για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Η νομαρχιακή επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πριν ακόμη γίνει απολογισμός στην ίδια τη δημοτική παράταξη που προγραμματίζει συνέλευση έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση με το δικό της απολογισμό όσον αφορά το Δήμο Βόλου, τις ευρωεκλογές και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για να καταθέσει τη δική της εκτίμηση με αρκετή δόση αυτοκριτικής για τις περιφερειακές εκλογές και ορισμένες αιχμές για όσους διαβάζουν πίσω από τις γραμμές για τους «Δρόμους Συνεργασίας» που φαντάζομαι δεν θα μείνουν αναπάντητες τις επόμενες μέρες.

Β.Κ.

Παράλειψη

Αίσθηση ωστόσο αποτελεί -παραμένοντας στο ΣΥΡΙΖΑ- το γεγονός ότι στην αποτίμηση δεν γίνεται καμία αναφορά στις επιδόσεις των ψηφοδελτίων που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στήριξε σε περιφερειακούς Δήμους όπου υπήρξε μία σημαντική καταγραφή δυνάμεων και εάν υπήρχε και η ανάλογη στήριξη από τον κομματικό μηχανισμό ενδεχομένως τα αποτελέσματα να ήταν ακόμη πιο θετικά σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Β.Κ.

Δέκα μικροί Αδώνιδες

Ολα κι όλα, για τις αλλαγές στο υπουργείο Υγείας ένα δίκιο το ’χει ο πρωθυπουργός! Ο Βορίδης είναι δέκα μικροί Αδώνιδες μαζί!

…Κι η Παπακώστα δέκα μικρές Ζέττες!

(Ηθικόν δίδαγμα εις τριπλούν:

α) Οι ρυθμοί κατεδάφισης της Υγείας γίνονται πλέον καταιγιστικοί.

β) Η φάρσα επαναλαμβάνεται ως φάρσα.

γ) Ο Σαμαράς έχει περισσότερη αυτογνωσία και χιούμορ από όσο νομίζαμε ως τώρα).

Φ.Τ.

Το αυταρχικό κράτος

Εκδηλώσεις στο Βόλο και σ’ όλη τη χώρα για το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

…Από τη στιγμή που η κυβέρνηση εκλαμβάνει την ελεύθερη ενημέρωση του λαού σαν ιδιοκτησία της, τη μετατρέπει στο αντίθετό της. Στην περίπτωση αυτή ο λαός υπόκειται σε μια πλύση εγκεφάλου που αντλεί τα στοιχεία της από τις αρχές, τις αξίες και τα συμφέροντα των ισχυρών.

Φ.Τ.

Κλαυσίγελος

Εχουμε μια κυβέρνηση που με κλεισμένη Βουλή θα προσπαθήσει να περάσει στη ζούλα τα νέα μέτρα και να εξαγοράσει «ανεξάρτητους» βουλευτές για να επιβιώσει.

…Εχουμε μια κυβέρνηση με την οποία μπορούμε να κλαίμε και να γελάμε συγχρόνως.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου