ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το φράγμα Παναγιώτικο

το-φράγμα-παναγιώτικο-409493

Το φράγμα Παναγιώτικο

Ο Νικόλας Δεληγεώργης, Μελετητής Δημοσίων Εργων, Πολιτικός Μηχανικός, Διδάκτωρ Υδραυλικής Πανεπιστημίου Padova, ανέφερε τα εξής: «Οσον αφορά τις διαρροές του παρουσιάζει το φράγμα Παναγιώτικο, εδώ και αρκετό καιρό εκφράζονται απόψεις, διαφορετικές, χωρίς να διατυπώνεται ένα συγκεκριμένο συμπέρασμα, ίσως λόγω άγνοιας.

Κατά την άποψή μου πρέπει κατ’ αρχήν να κληθεί ο μελετητής του έργου να εκφράσει υπεύθυνα τις απόψεις επί του θέματος και να προτείνει λύσεις. Κατόπιν η επιβλέπουσα υπηρεσία της κατασκευής του έργου να διατυπώσει και αυτή τη γνώμη της. Η Περιφέρεια να τα θέσει αυτά ενώπιον επιτροπής ειδικών μελετητών, οι οποίοι θα αποφανθούν περί του πρακτέου. Ολα τα άλλα είναι έπεα πτερόεντα». Δεν έχει άδικο, άλλωστε η εμπειρία του σε ζητήματα υδραυλικής είναι αξεπέραστη.

Ν.Τ.

Συναντήσεις

Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή γίνονται πλέον οι γνωστές συναντήσεις συνεργασίας στο κέντρο του Βόλου. Τώρα τι συνεργασία είναι αυτή στα μπαρ και στα εστιατόρια πολυτελείας ουδείς γνωρίζει. Γιατί δεν καθιερώνουν Τρίτη – Πέμπτη στην αγορά για ψώνια και Σάββατο Λαϊκή;

Ν.Τ.

Το νερό στο αυλάκι

Οι τελευταίες δικαστικές εξελίξεις στη ΔΕΥΑΜΒ και κυρίως στο μέτωπο με την ΕΡΓΗΛ έχουν βάλει το νερό στο αυλάκι. Εάν το αυλάκι θα παραμείνει ήρεμο ποταμάκι ή θα εξελιχτεί σε χείμαρρο δεν το γνωρίζουμε. Εκείνο που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον είναι ότι αυτοί που φεύγουν εκφράζουν αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης και αυτοί που έρχονται τρέμει το φυλλοκάρδι τους. Η εικόνα θυμίζει αυτούς που απολύονται από το στρατό και τους άλλους που παρουσιάζονται πρώτη μέρα ως νεοσύλλεκτοι.

Ν.Τ.

Μπουγέλα

Το επεισόδιο που έγινε μεταξύ παραγόντων και συμβούλων της νέας δημοτικής αρχής Βόλου στην Πορταριά, την προηγούμενη εβδομάδα με αφορμή τη διαχείριση των υδάτων, αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση. Οι κάτοικοι των χωριών δεν είναι διατεθειμένοι να συνδιαχειριστούν τα νερά με μία επιχείρηση όπως η ΔΕΥΑΜΒ. Κάποιοι θυμήθηκαν την εποχή Πιτσιώρη, τότε που επιχείρησε να φέρει το νερό από το πουρί και όταν άρχισαν οι εργασίες για την εγκατάσταση του αγωγού, έπεφταν τόσοι δυναμίτες που η περιοχή θύμιζε Λωρίδα της Γάζας. Πρέπει να ήταν το 1992. Βέβαια ο καινούργιος δήμαρχος έχει εκφράσει άποψη, λέγοντας ότι τίποτα δεν θα γίνει χωρίς συνεννόηση με τα τοπικά συμβούλια και τους κατοίκους των χωριών. Νερό υπάρχει. Συνεννόηση υπάρχει;

Ν.Τ.

Οργάνωση

Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, απλώνει δίχτυα και στη Μαγνησία. Εγγράφονται συνεχώς καινούργια μέλη και δημιουργούνται ομάδες εργασίας. Σήμερα στις παραλίες άμα δείτε τίποτα περίεργους με καπέλα τύπου Ιντιάνα Τζόουνς (PANAMA) δεν είναι η ακτοφυλακή της Φλόριντα, οι εθελοντές του Σταύρου είναι.

Ν.Τ.

Αρωμα εκλογών;

Από το Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα γίνει η αξιολόγηση των υπαλλήλων που δουλεύουν στα γραφεία των βουλευτών και των ευρωβουλευτών. Και μετά εκλογές;

Β.Π.

Μόνο το κόμμα

Τον τελευταίο καιρό, οι δημόσιες απόψεις του Φώτη Κουβέλη περιορίζονται στο κλίμα και στο αύριο της ΔΗΜΑΡ. Σαν να μην έχει άποψη για το τι γίνεται στην κοινωνία, σαν η ΔΗΜΑΡ να είναι ένα απομονωμένο κάστρο υπό διάλυση μακριά από τον κόσμο.

Β.Π.

Εκπαιδευτικοί υπάρχουν

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, ως το τέλος του Σεπτεμβρίου οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στα σχολεία. Τώρα μένει να δούμε αν και τα βιβλία θα είναι στη θέση τους.

Β.Π.

Χάσαμε την Ολγα, stop

Εφυγε η Ολγα Τρέμη από το MEGA!

Ναι, αυτή που μας έλεγε πόσο καλά είναι τα μνημόνια κι οι τραπεζίτες, ο Γιωργάκης, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε! Που μας ενημέρωνε ότι η Τζένιφερ Λόπεζ έχασε πέντε κιλά κι ομόρφυνε ο ποπός της, «ξεχνούσε» όμως να μας πει για τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής στους μισθούς, τις συντάξεις, την Υγεία, την Παιδεία!

…Και τώρα πού θα βρούμε άλλη που να εκφράζει τόσο καλά το μίσος του εθελόδουλου προς το φτωχό που δε δουλώνεται;

Φ.Τ.

Ο Βενιζέλος και τα χρυσόψαρα

Ευ. Βενιζέλος: Υπάρχει τρίτη λύση και είναι η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.

…Ο κύριος 8% ή αυτοκράτωρ ή κίνηση των 58 ή Ελιά ή Κεντροαριστερά ή Σοσιαλδημοκρατία ή ΠΑΣΟΚ φτιάχνει ένα ακόμα καινούριο κόμμα μπας και διασωθεί.

Φ.Τ.

Μεγάλα συμφέροντα

Σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας – Πάνω από το 80% των θυμάτων είναι άμαχοι.

…Η άρχουσα τάξη του Ισραήλ και οι σύμμαχοί της εμφανίζουν τα εγκλήματά τους ως πράξεις τις οποίες θα έκανε ο καθένας που αγαπάει το δίκιο, τους αποδίδουν οικουμενική ισχύ και τις εμφανίζουν ως τις μόνες ορθολογικές και έγκυρες πράξεις, προκειμένου να εξαφανίσουν από τα μάτια του κόσμου το αποτρόπαιο συμφέρον τους που τις υποκινεί.

Φ.Τ.

Επανέρχεται…

Την ικανοποίησή του για την επιστροφή του τηλεοπτικού «Παρασκήνιου» στη ΝΕΡΙΤ διατυπώνει ο βραβευμένος Βολιώτης σκηνοθέτης Λάκης Παπαστάθης, «ψυχή» της επιτυχημένης τηλεοπτικής εκπομπής. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Παπαστάθης ανέφερε ότι η εκπομπή επανέρχεται στους τηλεοπτικούς δέκτες από το Σεπτέμβριο. Στους στόχους του διακεκριμένου συμπολίτη σκηνοθέτη είναι, μεταξύ άλλων, η δημιουργία αφιερωμάτων για την περιοχή μας, στο πλαίσιο του «Παρασκήνιου», τα οποία θα προβληθούν από τη νέα σεζόν.

Γ.Υ.

Ικανοποίηση

Ικανοποιητική χαρακτηρίζεται η κίνηση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ τα επίσημα στατιστικά στοιχεία κάνουν λόγο για αύξηση 15% στις αφίξεις εξωτερικού το φετινό Ιούνιο. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θα σημειώσουν ανάλογη πορεία με αυξητικές προδιαγραφές, γεγονός που δημιουργεί ικανοποίηση και στους επαγγελματίες. Αυτό που συζητείται ευρέως στα νησιά, είναι ότι δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με το παρελθόν, αλλά τηρουμένων των αναλογιών, ωστόσο, είναι ικανοποιητική η φετινή τουριστική κίνηση.

Γ.Υ.

Κοινό όραμα

Μείζον θέμα είναι η εφαρμογή των Σχεδίων Χωρικής και Οικιστικής Ανάπτυξης Ανοικτής Πόλης των πρώην δήμων με τα σημερινά δεδομένα. Οι μελέτες συντάχθηκαν με το ΕΣΠΑ προγραμματικών περιόδων 2006-2013. Η εφαρμογή τους γίνεται σήμερα που ο Καλλικράτης έχει αλλάξει τα αντικειμενικά δεδομένα. Σίγουρα τρόποι υπάρχουν για την χωρίς προβλήματα υλοποίηση των μελετών τους. Ομως θα πρέπει να υπάρξει μία πρόβλεψη ώστε όλες οι ενότητες να παρουσιάζουν ομοιογένεια. Να έχουν ένα κοινό προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες των πρώην ΟΤΑ όραμα.

Κ.Μ.

Δεν ωφελεί

Την κατιούσα έχουν πάρει τα οικονομικά του ΟΛΒ. Απ’ ότι φαίνεται από τα οικονομικά στοιχεία, ο κύκλος εργασιών φαίνεται να μειώνεται κάθε έτος. Επί της παρούσης ο Οργανισμός δεν είναι ζημιογόνος. Ομως σίγουρα πρέπει να υπάρξουν προβλέψεις. Στον ΟΛΒ απαραίτητο είναι να αναπτυχθεί κινητικότητα. Η ακινησία -έστω και φαινομενική- δεν νομίζουμε ότι ωφελεί την εικόνα του λιμανιού της πόλης.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου