ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χρυσές δουλειές

χρυσές-δουλειές-429226

Στον Υπουργό

Το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τις διακομιδές που βρίσκονται στον αέρα εξαιτίας της ακύρωσης του διαγωνισμού για την πρόσληψη οδηγών στα ασθενοφόρα, επικαλείται ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς που κατέθεσε και σχετική ερώτηση μαζί με το δημοσίευμα της εφημερίδας στον Υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη τονίζοντας ότι «πρέπει επιτέλους να σταματήσει η αγωνία των κατοίκων και των επισκεπτών της Μαγνησίας, για την επιχειρησιακή ικανότητα των ασθενοφόρων και ότι δεν είναι αποδεκτό από την κοινωνία μας, οποιαδήποτε λανθασμένη διαγωνιστική διαδικασία, να επιτρέπει να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και ζητά παρέμβαση για να επιλυθεί το θέμα».

Β.Κ.

Χρυσές δουλειές

Δε θα έχουν ξαναβρεί καλύτερους πελάτες από τους Βολιώτες οι εταιρείες εμφιάλωσης νερού. Μέχρι τώρα είχαμε μονίμως το πρόβλημα της ποιότητας. Τώρα ενέσκηψε και το πρόβλημα της επάρκειας. Το χρυσό βραβείο του… όχι αυτό που σκέπτεστε, του καταναλωτή θα μας απονείμουν το Σεπτέμβριο.

Ν.Τ.

Ανήσυχοι για το μέλλον

Αναστατωμένοι με τις εξελίξεις στον κλάδο τους ήταν χθες στη Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας οι φαρμακοποιοί. Η συνεχόμενη μείωση της κρατικής δαπάνης για τη φαρμακευτική κάλυψη, η συρρίκνωση του ποσοστού κέρδους, το ευέλικτο ωράριο και η είσοδος των σούπερ μάρκετ στην αγορά φαρμάκου βρίσκει τους φαρμακοποιούς αντίθετους. Οι εξελίξεις όμως είναι τέτοιες που απ’ ότι φαίνεται τους προλαβαίνουν.

Κ.Μ.

Απέφερε καρπούς

Αποτέλεσμα είχε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, με την οποία εγκρίνεται η αποπληρωμή παλαιότερων οφειλών στο δήμο σε 24 δόσεις. Δεν έχει περάσει πάνω από μήνας από τη λήψη της απόφασης και ήδη αύριο η Οικονομική Επιτροπή συζητεί εννέα αιτήματα πολιτών για ρύθμιση. Κανένας δεν θέλει να «φάει» τα χρήματα του δήμου. Οικονομική κρίση έχουμε και υπάρχει ανάγκη για ρυθμίσεις.

Κ.Μ.

Το σύστημα

Τέτοιου είδους αξιολόγηση που προωθεί το Υπουργείο ασφαλώς και δεν τη θέλουμε έλεγε χθες στη στήλη ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Δημ. Κουτσούκος αφού όπως προέβλεψε με το σύστημα αυτό οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι το πολύ – πολύ να προβιβαστούν ενώ αρκετοί θα είναι αυτοί που θα αποτελέσουν σταδιακά την επόμενη δεξαμενή για απολύσεις και διαθεσιμότητες… Αυτό το έργο δεν τελείωσε ακόμη.

Β.Κ.

Αναφορά

Tο κρουαζιερόπλοιο «SALAMIS FILOXENIA», μεταφέροντας 581 επιβάτες Κυπριακής καταγωγής και πλήρωμα 223 άτομα κατέπλευσε προχθές στο Βόλο. Πολλοί επιβάτες αναχώρησαν για τα Μετέωρα, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να περιηγηθούν στις ομορφιές της πόλης μας και να πραγματοποιήσουν κοντινές εκδρομές στην Πορταριά και στη Μακρινίτσα. Ως εδώ όλα καλά. Στο πλοίο επέβαινε κι εξαμελές συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ΡΙΚ, το οποίο είχε ενημερώσει εδώ και μέρες το Δήμο Βόλου ότι θα αποβιβαζόταν στην πόλη μας, για να πραγματοποιήσει λήψεις, με σκοπό τη δημιουργία σειράς εκπομπών προβολής και ανάδειξης της περιοχής μας. Μολονότι ο Δήμος Βόλου δεσμεύτηκε να παρέχει κάθε σχετική διευκόλυνση, οι φορείς και οι επαγγελματίες της περιοχής μας είχαν ειδοποιηθεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα και τα στελέχη του Τμήματος Τουρισμού ανέμεναν για αρκετή ώρα την αποστολή στο λιμάνι, το συνεργείο επέλεξε να ματαιώσει για ανεξήγητους λόγους την εργασία του στην πόλη μας κι επέλεξε να πραγματοποιήσει εκδρομή στα Μετέωρα. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Βόλου Σ. Μπαρτζιώκα ασφαλώς δεν το άφησε αυτό να περάσει έτσι και ήδη συντάσσει σχετική αναφορά την οποία και θα αποστείλει στο Διευθυντή του Σταθμού.

Β.Κ.

«Τα έκανε μούσκεμα»

«Το φίδι από την τρύπα» φαίνεται ότι βγάζει και πάλι ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ κ. Νικήτας Πρίντζος όσον αφορά το θέμα της νέας ΚΑΠ καθώς σε λίγες ημέρες θα πρέπει να κατατεθεί η τελική πρόταση της Ελλάδας προς την Ε.Ε. χωρίς ωστόσο η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να έχει καταλήξει κάπου. Σε αυτό το πλαίσιο ο Ν. Πρίντζος ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό να γίνει Πανθεσσαλική σύσκεψη με στόχο να ακουστούν οι προτάσεις και τα συμφέροντα του τόπου και να γίνει σχετική εισήγηση στο υπουργείο. Ο Ν. Πρίντζος αναφερόμενος στο θέμα της νέας ΚΑΠ και το πώς το διαχειρίστηκε το αρμόδιο υπουργείο, ανέφερε χαρακτηριστικά «τα έκανε μούσκεμα, η κατάσταση είναι απαράδεκτη».

Αθ.Τ.

Ποντάρει πολλά

Ο πρόεδρος των δασκάλων Απόστολος Μούσιος έδωσε το παρών στη σύσκεψη στην ΑΔΕΔΥ για το θέμα της αξιολόγησης καθώς τα συνδικάτα αύριο πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Εκτός των άλλων ο κ. Μούσιος συνδέεται με φιλία με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Αντ. Αντωνάκο που βρέθηκε χθες στο Βόλο στο πλαίσιο ενημερωτικής σύσκεψης. Η ΑΔΕΔΥ ποντάρει πολλά στην αυριανή απεργία.

Β.Κ.

Με ψυχή

Δεν ξέρω τι λένε για το ΠΕΔΥ αλλά όσοι γιατροί έχουν επιλέξει να το υπηρετήσουν στο Βόλο πραγματικά δίνουν ψυχή. Η υπογράφουσα το διαπίστωσε χθες εξ ιδίων, παρ’ ότι μεσημέρι και τελευταίο προγραμματισμένο ραντεβού και μολονότι καθυστερημένη στην έλευση, ο γιατρός ήταν στο πόστο του και έτοιμος να παρέχει τις υπηρεσίες του ως ΩΡΛ. Για να λέμε και τα καλά.

Β.Κ.

Σε συνεχή ενημέρωση

Διαρκώς ενήμεροι είναι οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι του νέου δημάρχου Σκοπέλου, κ. Χρήστου Βασιλούδη, για τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του νησιού, καθώς σε τακτά χρονικά διαστήματα ο κ. Βασιλούδης προβαίνει σε σύγκληση της ομάδας πλειοψηφίας που εκλέχτηκε στις περασμένες δημοτικές εκλογές.

Β.Π.

Σημαντικό βήμα

Η δημοπράτηση του υδατοδρομίου της Σκοπέλου που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 28 Ιουλίου αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των συγκοινωνιών του νησιού.

Β.Π.

Συνείδηση

Το άκρον άωτον του παραλογισμού, έζησαν πολίτες του Βόλου.

Την ίδια ώρα που -λόγω της λειψυδρίας- εκείνοι που μένουν σε διαμερίσματα σε υψηλούς ορόφους δεν είχαν ούτε σταγόνα νερού για να κάνουν έστω ένα ντους, έβλεπαν γείτονές τους να ποτίζουν με λάστιχα αυλές και δρόμους.

Τι να πει κανείς; Είναι τελικά θέμα μόρφωσης και συνείδησης, που ελπίζουμε να διαμορφωθεί σε όλους έστω και μέσα από τα πρόστιμα για τη χρήση λάστιχου.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου