ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν απαντούν

δεν-απαντούν-431743

Δεν απαντούν

Πολλές οι καταγγελίες που έχουν γίνει ενόψει των πρυτανικών εκλογών. Κάποιες ήταν επώνυμες και βαριές. Τα μέλη του Συμβουλίου επιλέγουν το δρόμο της σιωπής, χωρίς να τοποθετούνται επισήμως. Μήπως είναι ώρα ο απερχόμενος πρύτανης, Γιάννης Μεσσήνης, να τοποθετηθεί για τα όσα ακούγονται; Σημειώνουμε βεβαίως ότι έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ακύρωση των επερχόμενων εκλογών.

Ν.Τ.

Επιβάλλεται η συμμετοχή

Σε εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία διεξάγονται οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και Νέας Ιωνίας. Η προσέλευση και των τετρακοσίων μελών που μετρά ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου στην κάλπη που θα στηθεί στο Επιμελητήριο την Πέμπτη, επιβάλλεται. Τα θέματα που ταλανίζουν τον κλάδο δεν είναι λίγα. Ελλειψη ρευστότητας, ρυθμίσεις οφειλών, ασφαλιστικές εισφορές και δεν συμμαζεύεται.

Κ.Μ.

Δοκιμάζεται

Η επιδιωκόμενη ενότητα μεταξύ των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου δοκιμάζεται. Μεθαύριο Τρίτη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συγκρότηση του προεδρείου θα ξεκαθαριστεί το κλίμα που θα υπάρξει στο Νοσοκομείο από εδώ και στο εξής. Από την πορεία της συνεδρίασης θα κριθεί και η κοινή μάχη των εργαζομένων σε αιτήματα όπως αυτό της αξιολόγησης, του προσωπικού κ.α.

Κ.Μ.

Εσυμμορφώθην

«Δύσκολη αλλά αναγκαία για τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία της κοινωνίας, της οικονομίας, των επιχειρήσεων και του τουρισμού» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την απόφαση για πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμένει θεατής, απέναντι στις τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις από τις διακοπές ρεύματος», από τη στιγμή που οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις των δικαστηρίων που κήρυξαν την απεργία παράνομη και καταχρηστική, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ «συμμορφούμενο» πλήρως με τις κυβερνητικές επιταγές. Ετσι είναι η συγκυβέρνηση, θέλει «θυσίες»…

Β.Κ.

Για ηγεσία

Στο Βόλο εκτός από το ΠΑΣΟΚ ορισμένοι αρχίζουν και κάνουν σενάρια για την ηγεσία στην ΕΛΙΑ και μάλιστα χρησιμοποιούν το όνομα του Υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου ως ενός από τους επικρατέστερους να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας. Δεν ξέρω εάν ο κ. Λοβέρδος ενδιαφέρεται για αρχηγός της Ελιάς, σίγουρο πάντως είναι ότι το επόμενο σημείο τριβής… με τον Ε. Βενιζέλο μάλλον θα είναι αυτό αφού και ο Ευάγγελος, ένα θέμα με τις ηγεσίες το έχει. Τι ΠΑΣΟΚ , τι ΕΛΙΑ, σκέφτονται οι δικοί του συνεργάτες και δεν αποκλείουν τίποτα.

Β.Κ.

Στο μεϊντάνι…

«Αν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ αρνηθούν να πάρουν τα φύλλα επίταξης, θα εφαρμοστεί ο νόμος και θα απολυθούν. Και φαντάζομαι πως κανείς δεν θέλει να απολυθεί τέτοια εποχή», είπε χθες ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην εφαρμοστεί ο νόμος. Σιγά μην δεν έβγαινε ο Αδωνις να διατρανώσει «τα φιλεργατικά του αισθήματα…» αφού είναι «φτιαγμένος» για να ανάβει φωτιές. Τον έχει στο αίμα του ο άνθρωπος τον «ωμό εκβιασμό».

Β.Κ.

Περιμένουμε

Δεν γνωρίζω εάν ο Διοικητής του ΓΝΒ Κων. Καραμπάτσας είχε γνώση για τα προβλήματα του διαγωνισμού όσον αφορά την πρόσληψη οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας όμως το γεγονός ότι κρίθηκε άκυρος προφανώς και δεν είναι δυνατόν να τον αφήνει αδιάφορο, αφού θα υπάρξει νέα καθυστέρηση στις προσλήψεις. Ολα αυτά την ώρα που στα Κέντρα Υγείας οι διακομιδές λόγω έλλειψης προσωπικού είναι στον αέρα… για αυτό και η άποψή του έχει βαρύνουσα σημασία και την περιμένουμε.

Β.Κ.

Πρώτη προτεραιότητα

Από τις πρώτες προτεραιότητες του νέου Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατή Κουτσάφτη, θα είναι και οι ενέργειες για ενίσχυση και αναβάθμιση των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου. Οπως ανέφερε ο ίδιος, σήμερα ολόκληρος Δήμος εξυπηρετείται μόνο από το Αστυνομικό Τμήμα Ζαγοράς, το οποίο είναι στελεχωμένο με τέσσερις άντρες. Αυτή η κατάσταση όπως είναι λογικό έχει δημιουργήσει αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Αθ.Τ.

Αναβαθμίζεται η Σκιάθος

Εγκρίθηκε πριν λίγες μέρες από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου η αγορά δύο νέων πίλαρ τα οποία θα τοποθετηθούν στο λιμάνι της Σκιάθου προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ηλεκτρικές και υδροδοτικές ανάγκες των σκαφών αναψυχής που προσεγγίζουν το νησί. Αυτό συνεπάγεται την αύξηση του όγκου των σκαφών που μπορούν να φιλοξενηθούν.

Β.Π.

Ενισχύθηκε με προσωπικό

Οκτώ πυροφύλακες και τέσσερις εργάτες καθαριότητας προσλήφθηκαν από το δήμο Σκιάθου πριν από λίγες ημέρες για την κάλυψη των αναγκών του δήμου κατά τη θερινή σεζόν.

Β.Π.

Επιδρομή

Επιδρομή από κατσαρίδες καταγγέλλουν ότι δέχονται κάτοικοι του Βόλου, που μένουν πάνω από την οδό Αναλήψεως.

Σύμφωνα με τους ίδιους πρόκειται για… ιπτάμενες κίτρινες κατσαρίδες, που ξεπετάγονται από τους υπονόμους και φθάνουν μέχρι και τα διαμερίσματα στο δεύτερο όροφο των πολυκατοικιών.

«Αν ξεχαστείς και αφήσεις φως ανοιχτό, θα βρεθείς με την κατσαρίδα στον καναπέ ή δίπλα από το μαξιλάρι σου κι αν γεννήσει αβγά, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα», ανέφερε κάτοικος της περιοχής, που ζητά από τη ΔΕΥΑΜΒ να ψεκάσει τους υπονόμους για να γλιτώσουν και οι ίδιοι από το πρόβλημα.

Ε.Χ.

Μπλεξίματα

Ολα δείχνουν ότι η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας θα έχει σοβαρά μπλεξίματα με το θέμα της πρόσληψης οδηγών ασθενοφόρων για τα Κέντρα Υγείας. Μαθαίνουμε ότι είναι πλήρως ενημερωμένος ο υπουργός Υγείας και μάλλον θα πρέπει να αναμένονται ελεγκτές. Είναι σοβαρό το θέμα.

Ν.Τ.

Καινούργιος όρος

Εκτός από τους γνωστούς όρους όπως είναι τα προαπαιτούμενα, κούρεμα του χρέους, πρωτογενές πλεόνασμα κ.α., κρατείστε και τον όρο «κατάρτιση προϋπολογισμού». Θα μας χρειαστεί από τον Οκτώβριο.

Ν.Τ.

Δικαιολογημένες διαμαρτυρίες

Δεν ήταν λίγα χθες τα τηλέφωνα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ από αγανακτισμένους πολίτες που δεν είχαν ούτε σταγόνα νερό στα διαμερίσματά τους. Επί πέντε μέρες συνεχώς γράφουμε για το συγκεκριμένο θέμα ιδιαίτερα για τους πολίτες των βορείων συνοικιών και της Νέας Ιωνίας που έχουν την ατυχία να μένουν από το δεύτερο όροφο και πάνω. Γράφουμε, γράφουμε αλλά δεν είμαστε και βροχοποιοί… Οι βροχοποιοί της ΔΕΥΑΜΒ μάλλον κρατάνε ομπρέλα λόγω ήλιου.

Ν.Τ.

Ασύμφορα

«Κάποτε, στις καλές εποχές, επενδύαμε σε ακίνητα, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσουμε ένα επιπλέον εισόδημα. Σήμερα όμως, τα χαράτσια και η βαριά φορολογία, τα έχουν καταστήσει ασύμφορα για όλους μας». Τα παραπάνω ανέφερε τις προάλλες συμπολίτης, σχολιάζοντας τις δυσάρεστες επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής, που έχουν αναστρέψει τα δεδομένα που ίσχυαν προ κρίσης.

Ανάλογες θέσεις διατυπώνουν, έντονα προβληματισμένοι, δεκάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι μη μπορώντας να ανταποκριθούν στις μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις τους, οδηγούνται κατ’ ανάγκη στη λύση της πώλησης, προκειμένου να αποβάλουν «το μεγάλο βραχνά» όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου