ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ερωτήματα

ερωτήματα-433032

Ερωτήματα

Ο τρόπος με τον οποίο η 5η ΥΠΕ χειρίστηκε το θέμα του διαγωνισμού για τους οδηγούς των ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας αποδείχτηκε ότι ήταν ερασιτεχνικός. Από τον προηγούμενο Νοέμβριο είχαν χτυπήσει τα «καμπανάκια» ότι θα υπάρχουν πολλές ενστάσεις και φτάσαμε στον Ιούλιο για να κηρυχθεί άκυρος αφού ορισμένοι είχαν την φαεινή ιδέα να αποδεχτούν αιτήσεις από ενδιαφερόμενους που δεν είχαν καν πτυχίο οδηγού ασθενοφόρου αλλά προϋπηρεσία με επαγγελματικό δίπλωμα.. Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Λάζαρος Μακρής δέχεται επικρίσεις για το πώς χειρίστηκε το θέμα και εάν μη τι άλλο θα πρέπει να απαντήσει.

Β.Κ.

Μέχρι εσχάτων

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ φαρμακοποιών και κυβέρνησης. Το θέμα του ποσοστού κέρδους είναι ένα ζήτημα που δεν πρόκειται να το διαπραγματευτούν οι φαρμακοποιοί. Την κινητοποίηση των Ιδιωτικών Κλινικών σε τοπικό επίπεδο δεν ξέρω πόσο την αντιλαμβανόμαστε αφού σε επίπεδο Νομού η συμμετοχή είναι μικρή. Ομως, τις σχεδιαζόμενες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών νομίζω ότι θα τις καταλάβουμε όλοι πολύ καλά, αφού οι φαρμακοποιοί είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι εσχάτων.

Κ.Μ.

Καταργούν τους Συλλόγους

Την κατάργηση Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου με στόχο την περιφερειακή εκπροσώπηση και μόνο πιστεύεται ότι επιδιώκει η κυβέρνηση. Σύλλογοι όπως ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, ο Οδοντιατρικός αναφέρθηκε ότι σχεδιάζεται να καταργηθούν. Δεν ξέρουμε εάν ευσταθεί αυτή η πληροφορία όμως εάν είναι όντως έτσι, τότε σίγουρα ο σκοπός δεν είναι άλλος από τον προφανή, την αποδιοργάνωση δηλαδή των αντίστοιχων επαγγελματικών κλάδων.

Κ.Μ.

Η εκδήλωση

«Γενναία απόφαση» από τη Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ να διοργανώσει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση μέσα στο καλοκαίρι για να θέσει ουσιαστικά τον κομματικό μηχανισμό -όποιον έχει απομείνει δηλαδή- σε εγρήγορση ενόψει Φθινοπώρου. Ειδικά με το κλίμα που υπάρχει στο Βόλο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ελιάς, η απόφαση πράγματι αποτελεί ρίσκο, εάν σκεφτεί κανείς ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα και μετά από εκλογές να συγκεντρωθεί κόσμος για να ακούσει μακρόπνοα σχέδια.

Β.Κ.

Επιστρατεύσεις

Εχουμε χάσει το μέτρημα με τις «επιστρατεύσεις» αυτής της Κυβέρνησης. Μία οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, μία οι καθηγητές, μία οι λιμενεργάτες και τώρα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Το μήνυμα σαφές προς όσους κινητοποιούνται όπως επίσης και προς όσους εξετάζουν το ενδεχόμενο να αντισταθούν όταν αισθάνονται ότι θίγονται.

Β.Κ.

Μέλλον αβέβαιο

«Ακούμε συνεχώς για αυξημένες αφίξεις ξένων τουριστών με κρουαζιερόπλοια, πλοία και αεροπλάνα, αλλά δεν έχουμε συναντήσει μέχρι στιγμής κανένα» ανέφερε τις προάλλες συμπολίτης οδηγός ταξί. Απαντώντας στο σύνηθες πλέον ερώτημα «πως πάει η δουλειά;» ο συμπολίτης ταξιτζής εξέφρασε την αγωνία και τον προβληματισμό του, τονίζοντας ότι το μέλλον παραμένει αβέβαιο.

Γ.Υ.

Αγωνία

Εντονη ανησυχία δημιούργησε στους συμμετέχοντες στη γιορτή βιβλίου, ο δυνατός αέρας που σάρωσε τα πάντα στο διάβα του. Αρκετοί έσπευσαν επιτόπου στη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας, προκειμένου να διαπιστώσουν αν δημιουργήθηκαν προβλήματα, αλλά ευτυχώς, δεν σημειώθηκαν ζημιές.

Γ.Υ.

Κάποιοι ενοχλούνται

Από τα όσα δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος, φαίνεται πως κάποια συμφέρονται ενοχλούνται από την ανάπτυξη και την πορεία που διαγράφει τα τελευταία χρόνια η γαλακτοβιομηχανία. Στη παραπάνω περίπτωση φαίνεται όμως ότι επιβεβαιώνεται η γνωστή παροιμία «Οσο και να γαβγίζουν τα σκυλιά τα άλογα θα περάσουν».

Ο Γιοχάνες Χάνς στην ΕΒΟΛ

Την επιθυμία του να επισκεφθεί το εργοστάσιο της ΕΒΟΛ προκειμένου να δει από κοντά την επένδυση,-αποκάλυψε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ν. Πρίντζος- όπως την εξέφρασε στον ίδιο ο Αυστριακός Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Γιοχάνες Χανς. Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη για τις 10 Ιουλίου ωστόσο λόγω υποχρεώσεων την ανέβαλε για λίγο αργότερα.

Αθ.Τ.

Σε επιφυλακή

Συντονιστικά Τοπικών Οργάνων συγκλήθηκαν χθες στα νησιά των Βορείων Σποράδων με τους φορείς να δηλώνουν έτοιμοι και σε επαγρύπνηση για έκτακτες ανάγκες.

Β.Π.

Πολλά τα προβλήματα

Πολλά ήταν τα παράπονα των κατοίκων του Βόλου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις ζημιές που προκλήθηκαν από το δυνατό αέρα με τα μεγάλα σπασμένα κλαδιά να βρίσκονται σε πολλά σημεία της πόλης. Ωστόσο, χθες η καθυστέρηση σε ορισμένα σημεία οφείλεται στο μεγάλο φόρτο εργασίας των υπαλλήλων για πολλά περιστατικά.

Β.Π.

Σκληρό καρύδι

Είναι «σκληρό καρύδι» ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος και όσο και εάν προσπαθούν διάφορα συμφέροντα να «θαμπώσουν» την προσπάθεια που κάνει έχοντας αναδείξει την ΕΑΣ στην πιο υγιή συνεταιριστική οργάνωση, δεν πρόκειται να το πετύχουν. Εχει αποδείξει άλλωστε ότι ξέρει να μάχεται, ειδικά όταν έχει να παρουσιάσει τόσο σημαντικό έργο στην ΕΒΟΛ, η οποία πρωταγωνιστεί πλέον στην αγορά. Αυτό είναι που τελικά «πονάει» τους ανταγωνιστές.

Β.Κ.

Ενδιαφέρον

Οι τελευταίες εκλογές στο ΙΚΑ για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως και τα αποτελέσματα. Μπορεί η Δημοκρατική Συνεργασία να παραμένει πρώτη δύναμη όμως νιώθει πλέον «την ανάσα» της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης, που για πρώτη φορά στις εκλογές κέρδισε τρεις έδρες στη νέα διοίκηση. Τα προβλήματα των εργαζομένων στο ΙΚΑ κινητοποίησαν και άλλες δυνάμεις και άλλους συνδικαλιστές που βλέπουν πλέον ότι και αυτοί βρίσκονται στο στόχαστρο διαφόρων αποφάσεων που αφορούν στη δημόσια διοίκηση.

Β.Κ.

Θετικό

Ενα ακόμη θετικό στη μεταφορά της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου, στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, εκτός από την ίδια την ανάπτυξη της σχολής, βρήκε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Βόλου, Σούλα Μπαρτζιώκα.

Η ύπαρξη σπουδαστών και καθηγητών και κατά τις απογευματινές ώρες και μέχρι τις δέκα το βράδυ, στο συγκρότημα, θα αποτρέψει τυχόν νέα κρούσματα διαρρήξεων από επίδοξους «ποντικούς» που κάθε μήνα ίσως και πιο συχνά τρύπωναν στο συγκρότημα, προκαλώντας φθορές.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου