ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συνεργασίες

συνεργασίες-435801

Συνεργασίες

Προχθές το μεσημέρι με το λιοπύρι να λιώνει σίδερα και χωρίς κανένα συνωμοτικό κανόνα να τηρείται, σε κεντρικό στέκι του Βόλου τα έλεγαν επί δίωρο ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Απόστολος Παντσάς με το διάδοχό του Τάσο Μπατζιάκα. Το έμπειρο μάτι της στήλης διέκρινε περιβάλλον φιλικό και πνεύμα συνεργασίας. Για το καλό της πόλης. Θεωρούμε ότι παρά τα εκλεκτά μεζεδάκια μάλλον τα αδέσποτα θα τους απασχόλησαν περισσότερα αφού είναι και αυτό αντικείμενο της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας.

Ν.Τ.

Οι ευθύνες

Προς άρση παρεξηγήσεων από το χθεσινό δημοσίευμα να διευκρινίσουμε ότι οι ευθύνες για τη δικαστική περιπέτεια της ΔΕΥΑΜΒ δεν αφορούν τον απερχόμενο δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη και τη δημοτική του αρχή, αφού πρόκειται για περίπτωση του 2009. Σίγουρα όμως αφορούν υπηρεσιακούς παράγοντες και πρέπει να αναζητηθούν. Σε αυτό συμφωνεί, πιστεύουμε, σύσσωμη και η επερχόμενη δημοτική αρχή όπως και η καινούργια.

Ν.Τ.

Καταγγελίες

Κύριοι να το καταλάβετε! Καταγγελίες χωρίς ονόματα και διευθύνσεις είναι ριζόγαλο χωρίς κανέλλα. Ανοστες και κουραστικές δηλαδή. Για να μην πω το άλλο το γνωστότερο, πολύ τυρί και μακαρόνι τίποτα.

Ν.Τ.

Δάσκαλε που δίδασκες;

Τα όσα καταγγέλλονται τις τελευταίες μέρες σχετικά με τις εκλογές για την ανάδειξη πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν περιποιούν τιμή για το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της περιοχής μας. Θα μπορούσε να αναφωνήσει κανείς: Δάσκαλε που δίδασκες;

Ν.Τ.

Σχέδια

Να εγκαταλείψει άμεσα τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και να αποσύρει το απαράδεκτο νομοσχέδιο, καλεί η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου την κυβέρνηση.

Το Εργατικό Κέντρο, μιλά για ξεπούλημα του πολύτιμου κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος που μετατρέπεται σε εμπόρευμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ν.Τ.

Ξερή γη

Κίνδυνο αντί για… καμένη, να παραδώσει στην κυριολεξία ξερή γη, η απερχόμενη δημοτική αρχή, επισημαίνει ο Γιώργος Μουλάς.

Το μέτρο της ΔΕΥΑΜΒ που αφορά στη διακοπή του ποτίσματος στα πάρκα και τους χώρους πρασίνου, στο πλαίσιο εξοικονόμησης νερού, στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, προκαλεί την αντίδραση του κ. Μουλά, ο οποίος υπογραμμίζει ότι μια τέτοια ενέργεια θα έχει ως αποτέλεσμα να ξεραθούν το γκαζόν, τα λουλούδια και τα φυτά στους χώρους πρασίνου, όπου εκτός των βλαπτικών επιπτώσεων στο αστικό περιβάλλον, θα υπάρξει ζημιά δεκάδων χιλιάδων ευρώ για την αποκατάστασή τους.

Ν.Τ.

Ξερή γη

Κίνδυνο αντί για… καμένη, να παραδώσει στην κυριολεξία ξερή γη, η απερχόμενη δημοτική αρχή, επισημαίνει ο Γιώργος Μουλάς.

Το μέτρο της ΔΕΥΑΜΒ που αφορά στη διακοπή του ποτίσματος στα πάρκα και τους χώρους πρασίνου, στο πλαίσιο εξοικονόμησης νερού, στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, προκαλεί την αντίδραση του κ. Μουλά, ο οποίος υπογραμμίζει ότι μια τέτοια ενέργεια θα έχει ως αποτέλεσμα να ξεραθούν το γκαζόν, τα λουλούδια και τα φυτά στους χώρους πρασίνου, όπου εκτός των βλαπτικών επιπτώσεων στο αστικό περιβάλλον, θα υπάρξει ζημιά δεκάδων χιλιάδων ευρώ για την αποκατάστασή τους.

Ν.Τ.

Ερωτηματικά

Θα είχε αξία η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του νέου Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, αν συμπεριλάμβανε ονόματα και διευθύνσεις.

Κι αυτό γιατί, ούτε όλοι οι δημοσιογράφοι ούτε όλα τα ΜΜΕ είναι ίδια.

Ποιους εννοείτε κύριε Δήμαρχε; Για να γίνουμε κι εμείς σοφότεροι…

Ν.Τ.

Προς κινητοποιήσεις

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται οι φαρμακοποιοί με τις αλλαγές που επέρχονται στον κλάδο τους. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακευτικών Συλλόγων κάλεσε χθες σε σύσκεψη τους προέδρους προκειμένου να συζητηθούν τα «καυτά» θέματα του κλάδου. Και δυστυχώς τα αποτελέσματα της σύσκεψης δεν αναμένονται καθόλου θετικά αφού τον τελευταίο καιρό αν κάτι περίμεναν και δεν κινητοποιούνταν οι φαρμακοποιοί ήταν να δουν την πολιτική που θα ακολουθήσει η καινούργια ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τώρα έχουν χειροπιαστά στοιχεία στα χέρια τους.

Κ.Μ.

Είναι δύσκολοι οι καιροί

Την Τρίτη θα φανεί εάν θα επιτευχθεί κλίμα ενότητας μεταξύ των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Με τη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα συγκροτηθεί σε Σώμα θα ξεκαθαριστούν και οι προθέσεις. Ας ελπίσουμε ότι προτεραιότητα θα έχουν τα προβλήματα που έχουν οι εργαζόμενοι στη δημόσια Υγεία.

Κ.Μ.

Αλλαγή σκυτάλης

«Είναι η τελευταία αναφορά που κάνουμε ως Δημοτική Αρχή καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, διότι του χρόνου θα παραλάβει τη σκυτάλη η νέα Δημοτική Αρχή». Τα παραπάνω ανέφερε στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πολιτισμού Απόστολος Παντσάς. Ο ίδιος υπογράμμισε παράλληλα ότι «είμαστε υπερήφανοι διότι καταφέραμε να κρατήσουμε ζωντανές τις εκδηλώσεις σε όλες της Δημοτικές Ενότητες, με τη συμμετοχή του Δήμου, διατηρώντας παράλληλα τη συνοχή και στον τομέα της πολιτισμικής έκφρασης».

Γ.Υ.

Ζωντάνεμα μνημείων

Πολύ σημαντική είναι η πρωτοβουλία διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων σε δύο αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής μας, το Αρχαίο θέατρο Δημητριάδος και το αρχαίο θέατρο Φθιωτίδων Θηβών, αντίστοιχα, στη διάρκεια του καλοκαιριού. Το ζωντάνεμα των αρχαίων μνημείων της περιοχής μας και η ένταξή τους στις σύγχρονες πολιτιστικές δραστηριότητες, είναι πολύ σημαντική υπόθεση, δεδομένου ότι με αυτό τον τρόπο, γίνονται πιο οικεία στην τοπική κοινωνία και ταυτόχρονα γίνεται πιο κατανοητός ο ρόλος και η σημασία τους, στο ευρύ κοινό.

Γ.Υ.

Η «μακεδονική» γλώσσα

Μια άκρως προκλητική ερώτηση δέχτηκε χθες ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του απολογισμού της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, στο ευρωκοινοβούλιο. Δημοσιογράφος από μέσο ενημέρωσης της ΠΓΔΜ ρώτησε τον κ.Σαμαρά για την πορεία των σχέσεων της Ελλάδας με τη γειτονική χώρα, κάνοντας αναφορά σε ύπαρξη δήθεν μακεδονικής γλώσσας.

Αμεση και κατηγορηματική ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ξεκαθάρισε σε έντονο ύφος ότι τέτοια γλώσσα δεν υπάρχει.

«Δεν γνώριζα ότι υπάρχει “μακεδονική γλώσσα”» είπε ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στην ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ, σημείωσε ότι η χώρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια.

«Οταν η αδιαλλαξία αντικαθιστά το διάλογο, τότε τα προβλήματα καθίθστανται εξαιρετικά δύσκολο να επιλυθούν» επισήμανε ακόμη ο κ.Σαμαράς απευθυνόμενος στο λαλίστατο Σκοπιανό δημοσιογράφο και κατηγόρησε τα Σκόπια ότι ακολουθούν μια στάση ακραίας αδιαλλαξίας. Αυτοί που είχαν κρυφτεί τόσα χρόνια;

Ν.Τ.

Αλλο ένα έργο

Ενα ακόμη έργο από την περιφέρεια Θεσσαλίας προστίθεται στο δήμο Αλοννήσου ύστερα από την έγκριση δημοπράτησης δύο έργων από την περιφέρεια. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας δείχνει έμπρακτα τη στήριξή του στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Β.Π.

Αξιολόγηση υπό όρους

Το δημοτικό συμβούλιο της Σκοπέλου ψήφισε κατά της αξιολόγησης καθώς τα κριτήρια δεν θεωρούνται αντικειμενικά και οι ποσοστώσεις είναι αυθαίρετες. Επίσης, ο δήμος Σκοπέλου δεν θα αποστείλει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα στοιχεία με τις ποσοστώσεις.

Β.Π.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου