ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μάχη σώμα με σώμα

μάχη-σώμα-με-σώμα-437704

Μάχη σώμα με σώμα

Στην πρώτη του αντίδραση μετά την ατυχή δικαστική απόφαση για τη ΔΕΥΑΜΒ, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, μεταξύ άλλων είπε ότι «αν χρειαστεί για τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΜΒ θα δώσουμε μάχη σώμα με σώμα».

Δεν γνωρίζουμε και πολλούς που θα ήθελαν να παλέψουν σώμα με σώμα με το νέο Δήμαρχο Βόλου.

Ν.Τ.

Η χαρά του πατέρα

Ιδιαίτερα χαρούμενος χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Δεν έκανε μάλιστα ούτε προσπάθεια να κρύψει τη χαρά του. Η κόρη του, Αλεξάνδρα, είναι μεταξύ των αριστούχων των σχολείων της Λάρισας και μάλιστα πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία στο σχολείο της συγκεντρώνοντας 19.200 μόρια.

Μεγάλη επιτυχία αν σκεφθεί κανείς ότι ήταν αναγκασμένη να διαβάζει μέσα στην προεκλογική ένταση της προσπάθειας του πατέρα της. Συγχαρητήρια.

Ν.Τ.

Καμπανάκι

Ο νέος κανονισμός λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί καμπανάκι για τους μονίμους διαφωνούντες. Η βασικότερη πρόβλεψή του είναι ότι οι Βουλευτές δεν μπορούν να εκφράζουν συνεχώς τις προσωπικές τους απόψεις ή τις απόψεις της τάσης στην οποία ανήκουν αλλά είναι υποχρεωμένοι να εκφράζουν και τη συνισταμένη των συλλογικών αποφάσεων του κόμματος. Οσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν. Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να διαφωνούν.

Ν.Τ.

Βλέπουν μακριά;

Μυρίζουν εκλογές αποφαίνονται όλο και περισσότεροι από το χώρο των ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης. Τόσο μεγάλη μύτη έχουν; Μυρίζουν… από τώρα μέχρι τον Οκτώβριο;

Ν.Τ.

Ευθύνες

Ολοι εύχονται στη δικαστική διαμάχη με την ΕΡΓΗΛ να βγει τελικά νικήτρια η ΔΕΥΑΜΒ. Σε διαφορετική περίπτωση, η επιχείρηση ύδρευσης θα κληθεί να καταβάλλει περίπου 6 εκ. ευρώ στην εργοληπτική εταιρεία. Βεβαίως οι Βολιώτες θα κληθούν να συμβάλλουν σε ένα τέτοιο λογαριασμό γι’ αυτό και όλοι το απεύχονται. Σε κάθε περίπτωση όμως είτε κερδίσει την υπόθεση, είτε την χάσει η ΔΕΥΑΜΒ, η αναζήτηση ευθυνών για τη μεγάλη περιπέτεια πρέπει να ξεκινήσει. Παραλείψεις, αστοχίες ή δόλος όταν εμπλέκουν ολόκληρη την πόλη δεν πρέπει να περνάνε στο ντούκου.

Ν.Τ.

Γιατί δεν είπε τίποτα;

Πριν καλά – καλά συγκροτηθεί σε προεδρείο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, η Κίνηση για Ενιαίο Ψηφοδέλτιο εξέδωσε χθες ανακοίνωση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, όπου μεταξύ άλλων αφήνει αιχμές κατά του επικεφαλής της ΔΑΚΕ για επιθετική και αλαζονική συμπεριφορά με αποτέλεσμα να έχει αναπτυχθεί συγκρουσιακό σκηνικό. Εξειδικεύοντας στις συμπεριφορές του προέδρου της ΔΑΚΕ, η Κίνηση για Ενιαίο ψηφοδέλτιο σημειώνει ότι προαναφερόμενες συμπεριφορές καταγράφηκαν κατά της Κίνησης αλλά και κατά της ίδιας της ΔΑΚΕ, πριν αλλά και μετά τις εκλογές! Ευνόητα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα γιατί τόσο καιρό η Κίνηση για Ενιαίο Ψηφοδέλτιο δεν κατήγγειλε το παραμικρό; Τι άλλαξε και σήμερα έβγαλε αυτήν την ανακοίνωση;

Κ.Μ.

Επεται και συνέχεια

Απίστευτη η κατάσταση με τους άνεργους μηχανικούς. Από τη μία να μην εργάζονται και από την άλλη να εξαναγκάζονται ή σε καταβολή εισφορών ή σε διαγραφή από το ΤΕΕ! Οι άνεργοι δηλαδή μηχανικοί ούτε στο συνδικαλιστικό φορέα του κλάδου τους μπορούν να συμμετέχουν ούτε και πιστοποίηση να έχουν ώστε να διεκδικήσουν στο μέλλον δουλειά, αφού με τη διαγραφή χάνουν την άδειά τους! Δεν έφτασε λοιπόν που η οικοδομή επλήγη από την οικονομική κρίση σε ποσοστό που αγγίζει και το 80% των οικοδομικών εργασιών. Τώρα ξεκαθαρίζουν και το σκηνικό με τους μηχανικούς…

Κ.Μ.

Σκεπτικός

Εμφανώς προβληματισμένος συμπολίτης καθισμένος σε τοπικό καφέ, έπινε χθες το πρωί τον καφέ του, σκεπτικός. «Πως θες να είμαι όταν έρχομαι από Τράπεζα» απάντησε σε φίλο του που τον ρώτησε γιατί είναι κατηφής. Ο ίδιος σχολίαζε λίγο αργότερα «με όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε πώς να έχουμε κέφι. Μας έχουν αφαιρέσει το χαμόγελο αυτοί που μας κυβερνούν» προσέθεσε με έμφαση.

Γ.Υ.

Συλλογικό έργο

«Μόνον η κοινωνία προσώπων, δηλαδή πολιτών, μπορεί να ξεφύγει από την τυραννία της ιδιοτέλειας και να αναζητήσει μέσα από την ύλη -το ξύλο, την κλωστή, την κίνηση, τον ήχο, τον λόγο, την πέτρα- τους αιώνιους νόμους της συμμετρίας, της αρμονίας και της συν-κίνησης». Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο. Με αφορμή την παρουσίαση του νέου φορέα πολιτισμού της τοπικής Εκκλησίας, ο κ. Ιγνάτιος κατέστησε σαφές ότι «για την Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, η ομορφιά και η χαρά, το κάλλος της ζωής, αποτελεί καρπό συλλογικότητας».

Γ.Υ.

Οδύσσεια επιβατών

Η απαξίωση της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου – Λάρισας συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους επιβάτες. Επιβάτες που ταξίδευαν χθες από Αθήνα για Βόλο είδαν την ώρα άφιξης να αποκλίνει κατά δύο ώρες σε σχέση με την αναγραφόμενη στο εισιτήριο ώρα άφιξης στον προορισμό τους.

Β.Π.

Στη Σκιάθο ο Μεϊκόπουλος

Στο νησί του Παπαδιαμάντη παραβρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ο οποίος συναντήθηκε με φορείς και άκουσε τα προβλήματα του νησιού. Ας ελπίσουμε του χρόνου να επισκεφτεί και τα τρία νησιά και τα προβλήματά τους να έχουν λυθεί.

Β.Π.

Αρχοντικά και Ξενία στο «σφυρί»

Την αξιοποίηση 14 μη λειτουργούντων ακινήτων ανακοίνωσε χθες το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου, τα οποία αναμένεται να μετατραπούν από τους επενδυτές σε πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες.

Στην κατηγορία Boutique Hotels – Historic Buildings εντάσσονται επιλεγμένα ξενοδοχεία Ξενία, μεταξύ τους της Τσαγκαράδας και της Σκιάθου, καθώς και τα Αρχοντικά Ξηραδάκη, Μουσλή και Ευαγγελινάκη στο Πήλιο. Πρόκειται για ακίνητα ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτισμικής αξίας, τα οποία τοποθετούνται σε μερικά από τα πιο προνομιακά τοπία της χώρας.

Τα τρία Αρχοντικά Ξηραδάκη, Μουσλή και Ευαγγελινάκη αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα της Πηλιορείτικης Αρχιτεκτονικής με αξιόλογα επιμέρους στοιχεία και λειτούργησαν επί σειρά ετών ως ξενώνες.

Τα Αρχοντικά Ξηραδάκη και Μουσλή βρίσκονται στη Μακρινίτσα, μόλις 17 χλμ από την πόλη του Βόλου. Το Αρχοντικό Ξηραδάκη έχει δομημένη επιφάνεια 637 μ2 ενώ το Αρχοντικό Μουσλή 439 μ2.

Το Αρχοντικό Ευαγγελινάκη βρίσκεται στο ιστορικό χωριό των Μηλιών, οικισμό με σημαντική ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά που αποτελεί την αφετηρία της τουριστικής σιδηροδρομικής διαδρομής του Πηλίου. Το Αρχοντικό έχει δομημένη επιφάνεια 390 μ2.

Η υπόσχεση ότι θα μετατραπούν σε αρχοντικά πολυτελείας, αφήνει ανάμικτες εντυπώσεις.

Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου