ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι διαμαρτυρίες

οι-διαμαρτυρίες-437993

Οι διαμαρτυρίες

Εντονη και μαζική η χθεσινή διαμαρτυρία των πωλητών λαϊκών αγορών στο δημαρχείο του Βόλου. Ηταν εμφανές πάντως από το κλίμα ότι οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών συνεννοούνται καλύτερα με το νέο δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του Σωματείου Λαϊκών Αγορών Απόστολος Τσακανίκας εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του νέου δημάρχου. Με τη χθεσινή διαμαρτυρία μάλλον καταστάσεις επιχείρησαν να προλάβουν.

Ν.Τ.

Είναι χολωμένος

Στην Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων στην Αγριά βρέθηκε χθες ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος. Μετά τη λειτουργία και το κήρυγμα είπε και δυο λόγια για τον υπό κατασκευή παιδικό σταθμό, διαμηνύοντας ότι δεν θα τον σταματήσουν ούτε οι αντιδράσεις, ούτε τα δημοσιεύματα. Ο παραβρισκόμενος στην πανηγυρική θεία λειτουργία δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Ζάχος θίχτηκε προσωπικά και μας έλεγε χθες τα εξής: «Δεν φταίνε οι Αγιοι Απόστολοι αν ο παιδικός σταθμός σχεδιάστηκε στην κοίτη του ρέματος. Εμείς για άλλους είδους κηρύγματα πήγαμε στην Εκκλησία», συμπλήρωνε με νόημα.

Ν. Τ.

Χωρίς εκπρόσωπο

Τελικά το Ποτάμι έμεινε χωρίς εκπρόσωπο από τη Θεσσαλία. Παρά το γεγονός ότι συμμετείχαν αρκετοί σύνεδροι και από τη Μαγνησία. Παρά τη δέσμευση της ηγεσίας του νέου κόμματος ότι θα υπάρξει και περιφερειακή εκπροσώπηση στη Συντονιστική Επιτροπή η Θεσσαλία απουσιάζει. Γιατί κ. Σταύρο μας το κάνεις αυτό; Δεν πήγες και άσχημα στις ευρωεκλογές σε επίπεδο Θεσσαλίας.

Ν. Τ.

Αγαπημένο σήριαλ

Τελευταίο δημοφιλές σήριαλ της πολιτικής επικαιρότητας είναι οι συνεργασίες των κομμάτων μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές. Αλλοι τις προαναγγέλλουν και άλλοι τις ξορκίζουν. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο διότι αυτός που θα μιλήσει για τις συνεργασίες θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα. Δηλαδή το εκλογικό σώμα. Δηλαδή ο ελληνικός λαός. Οι υπόλοιποι κάνουν σχέδια επί χάρτου.

Ν.Τ.

Κυκλοφοριακό έμφραγμα

Κυκλοφοριακό… έμφραγμα χθες στη Λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη, μπροστά από το Δημαρχείο, όπου η μία από τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, είχε καταλειφθεί από αγροτικά αυτοκίνητα και μικρά φορτηγά των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών που έφθασαν στο σημείο με αυτοκινητοπομπή.

Η κίνηση των οχημάτων περιορίστηκε στις δύο λωρίδες στο ρεύμα προς Λαρίσης, με αποτέλεσμα η ροή της κυκλοφορίας να είναι συνεχής. Την πλήρωσαν πεζοί που ήθελαν να διασχίσουν το οδόστρωμα και περίμεναν στη νησίδα να… μετρούν διερχόμενα αυτοκίνητα, μέχρι να βρουν ένα κενό για να μπορέσουν επιτέλους να περάσουν απέναντι.

Ε.Χ.

Είναι ανοιχτή

Υπάρχει επάρκεια, σχεδόν αφθονία σε αντιτετανικούς όρους διαβεβαιώνει η διοίκηση του νοσοκομείου με αφορμή χθεσινό σχόλιο της στήλης. Το ίδιο συμβαίνει και με αναλώσιμα (γάντια, σύριγγες κλπ.) Ουδεμία σχετική καταγγελία υπήρξε από κάπου για ελλείψεις. Και αν ποτέ υπάρξει κάποιο ζήτημα, ο διοικητής Κ. Καραμπάτσας τονίζει με έμφαση ότι το γραφείο του είναι πάντα ανοιχτό προς κάθε πολίτη… Πράγματι έτσι πρέπει να κάνουν οι πολίτες εκεί που φτάσαμε. Αντί να τρέχουν φρεσκοχτυπημένοι να βρουν φαρμακείο για να κάνουν αντιτετανικό ορό είναι απαραίτητο να απευθύνονται στο Διοικητή όταν τα Επείγοντα τους παραπέμπουν αλλού. Ευτυχώς αυτή η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή!

Κ.Μ.

Υπάρχει εκπροσώπηση

Στο σχόλιο την Κυριακή στη σελίδα 22 γράψαμε ότι επειδή δεν υπάρχει συμμετοχή φορέων του Αλμυρού στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Μαγνήτων Κιβωτός» υπάρχει δυσαρέσκεια. Στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν υπάρχουν φορείς. Υπάρχουν φυσικά πρόσωπα που εκπροσωπούν περιοχές στη Μαγνησία. Δυστυχώς όμως στην περίπτωση του Αλμυρού κανένα φυσικό πρόσωπο δεν συμμετέχει στο Δ.Σ., όπως τουλάχιστον ανέφεραν δυσαρεστημένοι αναγνώστες.

Κ. Μ.

Παιδεία και πολιτισμός

Εμφανίσεις εκτός Βόλου θα πραγματοποιήσει τις επόμενες μέρες η θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που προσεγγίζει φέτος την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Την Πέμπτη προγραμματίζεται εμφάνιση στα Τρίκαλα, την Παρασκευή στην Καλαμπάκα και την ερχόμενη Δευτέρα 7 Ιουλίου στο θερινό Δημοτικό θέατρο Βόλου, για την ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών. Παιδεία και πολιτισμός βαδίζουν παράλληλα σε μια προσπάθεια που αγγίζει το θεατρόφιλο κοινό και παράλληλα προσφέρει ανάταση ψυχής στους συμμετέχοντες.

Γ.Υ.

Αδημονούν…

Με ιδιαίτερη αδημονία παρακολουθούν δεκάδες συμπολίτες τους αγώνες του Μουντιάλ, συντροφιά με φίλους. Υπαίθρια καφέ, μπαλκόνια και κάθε γωνιά που διαθέτει δροσιά, «επιστρατεύεται», προκειμένου να απολαύσουν οι φίλαθλοι τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, που αποτελούν, για ορισμένους, «μια καλή αφορμή να ξεφύγουμε, έστω για λίγο, από τα καθημερινά και τετριμμένα».

Γ.Υ.

Μικρή συμμετοχή αλλά… μεγάλα προβλήματα

Μικρή συμμετοχή είχε η χθεσινή Γ.Σ. της Ενωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου. Μάλιστα αυτό σχολιάστηκε και από τον πρόεδρο της Ενωσης κ. Γιώργο Ζαφείρη, τονίζοντας ότι η συμμετοχή είναι πολύ μικρή ενώ τα προβλήματα του κλάδου πολύ μεγάλα και πάρα πολλά. Επίσης ο ίδιος σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσει τους συναδέλφους του τόνισε ότι «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» και γι’ αυτό θα πρέπει να αντιδράσουν.

Αθ.Τ.

Κορυφαίο γεγονός

Κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός όχι μόνο για τη Σκιάθο αλλά και για ολόκληρη τη Μαγνησία είναι το συμπόσιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στη Σκιάθο προς τιμήν της όπερας «Η Φόνισσα».

Β.Π.

Συνεχίζεται η αναμονή

Συνεχίζεται η αναμονή για τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της νέας δημοτικής αρχής Σκοπέλου. Ο νέος δήμαρχος Σκοπέλου δεν έχει μοιράσει τις αρμοδιότητες στα νέα μέλη του Δ.Σ. της Σκοπέλου.

Β.Π.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου