ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κάλυψη αναγκών

κάλυψη-αναγκών-439729

Κάλυψη αναγκών

Εβδομήντα πέντε χιλιάδες εκατόν έντεκα ευρώ θα διαθέσει ο δήμος Σκιάθου για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, σύμφωνα με την απόφαση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου που έγινε την περασμένη Πέμπτη.

Σύριζα καλεί Ποτάμι;

Χαιρετισμό στο ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού απηύθυνε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας. Πρόκειται για σημάδι υγιούς δημοκρατίας. Ως προς τις δηλώσεις και από τις δύο μεριές που έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη λες.

Παραφωνία

Παράπονα διατυπώνουν επισκέπτες απομακρυσμένων περιοχών του Πηλίου, οι οποίες κατά βάση δεν είναι προσβάσιμες οδικώς, παρά μόνο δια θαλάσσης. Η εικόνα των πλαστικών μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων που ξεβράζει η θάλασσα, είναι μάλλον αποκαρδιωτική, κι αποτελεί παραφωνία στο ειδυλλιακό τοπίο. «Καλό θα ήταν, σχολίαζε τις προάλλες συμπολίτης, να στραφεί και προς τις συγκεκριμένες ακτές το ενδιαφέρον των αρμοδίων».

Στα πέριξ

Ιδιαιτέρως δημοφιλείς είναι οι γύρω ακτές στη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών, για ευνόητους λόγους. Η οικονομική στενότητα της πλειοψηφίας είναι απαγορευτική σε σχέση με τον προγραμματισμό ή έστω την σκέψη των διακοπών και γι’ αυτό το λόγο επιλέγονται ανέξοδες λύσεις.

Το αντιμετωπίζει αποσπασματικά

Αν και η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τους ανασφάλιστους πολίτες λύνει το πρόβλημα με τη νοσηλεία στα Νοσοκομεία, ωστόσο η φαρμακευτική κάλυψη παραμένει μείζον θέμα. Η ιατρική κοινότητα εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για το αν θα καλυφθεί στην πράξη το κενό που υπάρχει. Η δέσμευση για αντιμετώπιση του προβλήματος μέσω απόφασης του υπουργείου Οικονομικών δεν εξευμενίζει την κατάσταση. Απαιτεί χρόνο, υπομονή και ανοχή που δεν περισσεύουν.

Ούτε έναν αντιτετανικό…

Ξέρουμε ότι η κατάσταση που υπάρχει στο Νοσοκομείο Βόλου όπως και στα περισσότερα Νοσοκομεία της χώρας είναι δύσκολη αφού τα οικονομικά προβλήματα φέρνουν περικοπές σε κονδύλια για προμήθειες, εξοπλισμό και γενικότερα στα έξοδα των Ιδρυμάτων. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι υπάρχουν ελλείψεις σε υλικά όπως γάντια, σύριγγες κ.α. Ωστόσο δεν περιμέναμε ότι στα Επείγοντα Περιστατικά δεν υπάρχει καν αντιτετανικός ορός όταν το εν λόγω σκεύασμα είναι τόσο απαραίτητο ώστε να χρησιμοποιείται σε πάσης φύσεως περιπτώσεις ατυχημάτων. Τέτοια πια κατάσταση;

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων

Με αφορμή τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι και κυρίως η πτώση τιμών και τζίρων στα τουριστικά καταλύματα, τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα αλλά και η φορολογία, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα Γενική Συνέλευση της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας με στόχο να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις και παράλληλα να ξεσηκώσουν και τους υπόλοιπους συναδέλφους τους σε όλη της Ελλάδα. Μακάρι από την κινητοποίηση να βγει κάτι καλό για τον κλάδο, καθώς οι ίδιοι εν μέσω καλοκαιριού προσπαθούν να βγάλουν τα «σπασμένα» των περασμένων μηνών.

Με καθυστέρηση

Δεν είναι δυνατόν σε ένα Δήμο, που κάθε καλοκαίρι παρατηρούνται περιστατικά πνιγμών ανθρώπων, το Δημοτικό Συμβούλιο να λαμβάνει απόφαση για τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις παραλίες του Δήμου τέλη Ιουνίου και να εκτιμούν ότι από αρχές Ιουλίου θα πιάσουν δουλειά οι ναυαγοσώστες. Γιατί σε αυτή τη χώρα θα πρέπει πρώτα να θρηνήσουμε θύματα και μετά να κινητοποιηθούμε, γιατί θα πρέπει πρώτα να γίνει το κακό για να ληφθεί μια απόφαση;

Γέμισαν φίδια

Την παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου, Θεολόγου Διαμαντένια, προκάλεσαν τα δημοτικά οικόπεδα του Βόλου, που έχουν μετατραπεί σε… ζούγκλες.

Με επερώτηση που καταθέτει στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, ο κ. Διαμαντένιας αναφέρεται στην περίπτωση του παλιού ελαιουργείου στην περιοχή «Λιμανάκι» στη Ν. Αγχίαλο, που έχει καλυφθεί από βάτα.

«Πέρα από την άσχημη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης φθάνοντας στη Νέα Αγχίαλο, η περιοχή έχει γεμίσει φίδια και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς», επισημαίνει ο κ. Διαμαντένιας ζητώντας άμεση λύση.

Ν.Τ.

Οδηγίες

Παρά τη θερινή ραστώνη από τη Χαριλάου Τρικούπη αποστέλλεται εγκύκλιος τοπικά όπως και σε όλες τις νομαρχιακές επιτροπές με «οδηγίες προς ναυτιλομένους» ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που προσδιορίζεται για το Φθινόπωρο. Επειδή ωστόσο κινητικότητα παρατηρείται σε όλα τα κόμματα σπεύδουν και από την Τρικούπη να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο ώστε να προλάβουν τυχόν αιφνιδιασμό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου