ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με τον κανονισμό

με-τον-κανονισμό-439789

Με τον κανονισμό

Χαμηλούς τόνους κρατά ο Γιώργος Μουλάς, που προχθές δέχονταν τα πειράγματα των δημοσιογράφων ότι θα βγάλει καλοκαίρι με τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, αφού θα πρέπει να είναι έτοιμος το Σεπτέμβριο για να αναλάβει μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου, καθήκοντα στο νέο του ρόλο.

Β.Κ.

Τραγική κατάσταση

Απίστευτη η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις οφειλές στο Δημόσιο. Ακόμη και για ποσά που φτάνουν μέχρι 75.000 ευρώ γίνονται συλλήψεις. Αν και δεν υπάρχουν εντάλματα σύλληψης οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να συλλαμβάνουν τους οφειλέτες σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων. Τόσο απλά και για τέτοια ποσά.

Κ.Μ.

Συμμόρφωση

Δεν θα κάνουν φέτος διακοπές τρεις στους τέσσερις Ελληνες. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών, οι Ελληνες φέτος δεν θα κάνουν διακοπές για οικονομικούς λόγους. Βεβαίως το ποσοστό αυτό αφορά τους Ελληνες που κάποτε έκαναν διακοπές. Τουλάχιστον έτσι φανταζόμαστε. Δεν ήμασταν ποτέ και από εκείνους τους Ευρωπαίους που κάθε χρόνο χαίρονταν τις παραλίες των πιο γνωστών ελληνικών νησιών επί εβδομάδες… Ασχέτως αν σήμερα είμαστε αυτοί οι Ευρωπαίοι που κατά τα άλλα χρειάζονται συμμόρφωση.

Κ.Μ.

Με τον κανονισμό

Χαμηλούς τόνους κρατά ο Γιώργος Μουλάς, που προχθές δέχονταν τα πειράγματα των δημοσιογράφων ότι θα βγάλει καλοκαίρι με τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, αφού θα πρέπει να είναι έτοιμος το Σεπτέμβριο για να αναλάβει μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου, καθήκοντα στο νέο του ρόλο.

Β.Κ.

Επιλογές

Ο νέος δήμαρχος του Δήμου Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας ξεκινά τις επόμενες μέρες τις επαφές του με τους δημοτικούς συμβούλους για την αξιοποίησή τους με γνώμονα όπως έλεγε χθες στη στήλη πάνω από όλα το συμφέρον των δημοτών και του Δήμου. Βέβαια όπως παραδέχτηκε ο ίδιος η επιλογή θα είναι δύσκολη υπό την έννοια όπως υπογραμμίζει ο νέος δήμαρχος ότι έχει να επιλέξει μεταξύ άξιων και ικανών στελεχών που έχουν εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και ξέρουν πως μπορεί να γίνει πιο αποδοτικό το δημοτικό έργο.

Β.Κ.

Εμείς;

Ξεκάθαρηθέσηαπότην πλευράτηςκυβέρνησηςαναφορικάμετηναποκατάστασητωναποδοχώντωνενστόλωνζήτησεοβουλευτήςτηςΝέαςΔημοκρατίας, ΙορδάνηςΤζαμτζής. Και με εμάς, κύριοι του ιδιωτικού τομέα τι θα γίνει, «στην ψάθα θα πεθάνουμε»;

Β.Κ.

Και στη Σκόπελο

Σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Σκοπέλου τίθεται σήμερα το θέμα του Ν. 4250/2014 για την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων. Στη Σκιάθο, το δημοτικό συμβούλιο με απαρτία 11 από τα 21 μέλη ομόφωνα εξέφρασε την αντίθεσή του στο συγκεκριμένο νόμο.

Β.Π.

Μειωμένος ο τουρισμός

Χαμηλότερη των προσδοκιών είναι σύμφωνα με Σκοπελίτες η τουριστική κίνηση αυτό τον καιρό τόσο εξαιτίας της αστάθειας του καιρού όσο και της κρίσης. Ο τουρισμός για τα νησιά των Σποράδων είναι η βαριά «βιομηχανία» τους για να δουν σημαντικά έσοδα οι επιχειρήσεις τους.

Β.Π.

Ο κίνδυνος του ολοκληρωτισμού

Η επίθεση εναντίον των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ στη βάση της συλλογικής ευθύνης δεν περιέχει το στοχασμό σχετικά με τον κίνδυνο του ολοκληρωτισμού.

…Αντίθετα, τροφοδοτεί την τάση προς το φασισμό που υπάρχει στην εποχή μας.

Φ.Τ.

Καθαρίστριες

Αύριο απεργούν οι καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας γιατί η Πρυτανική Αρχή δεν υπογράφει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

…Κι οι εργολάβοι καθαριότητας τι θ’ απογίνουν; Αυτοί δεν έχουν ψυχή; Κι έπειτα, αν δεν κόψουν λίγο από σας, λίγο από συνταξιούχους, λίγο από μισθωτούς, λίγο από άνεργους κι από αδύναμους, αγαπητές μου κυρίες, πώς θα βγουν τα αναπροσαρμοσμένα στην προ κρίσεως εποχή μιστά των δικαστών, των ενστόλων, του βαθέως κράτους εν γένει;

(Ούτε ίση μεταχείριση υπάρχει ούτε η πολιτεία δίνει στον καθένα τόσα δικαιώματα όσα δεν προσβάλλουν τα δικαιώματα των άλλων. Τι άλλο πέρα από τον αγώνα απομένει στις καθαρίστριες;)

Φ.Τ.

Το έσωσαν

«Η θα το πάμε το καράβι ή θα πνιγούμε όλοι μαζί». Αυτό ήταν το στοίχημα που έβαλαν τα μέλη της προσωρινής διοίκησης του Γηροκομείου Βόλου.

Ανέλαβαν τη διοίκηση του ιδρύματος, με κίνδυνο να καταστραφούν και οι ίδιοι επαγγελματικά, τελικώς όμως τα κατάφεραν.

Το έσωσαν το… καράβι και μαζί το «σπιτικό» για δεκάδες ηλικιωμένους.

Ελλειψη

Πρέπει τελικώς να μας λείψει κάτι για να το εκτιμήσουμε. Το νερό που στερήθηκαν χιλιάδες Βολιώτες και το γεγονός ότι ήρθαν αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα της λειψυδρίας, έκανε πολλούς να… συμμαζευτούν.

Μείωσαν την κατανάλωση, κάτι που καταγράφτηκε και στο σύστημα της ΔΕΥΑΜΒ.

Ε.Χ.

Τολμούν

Ευοίωνη είναι η διαπίστωση ότι ανοίγουν διαρκώς νέες επιχειρήσεις, δίνοντας ζωή σε καταστήματα που παρέμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε εποχές δύσκολες είναι ευοίωνο το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που τολμούν, σε πείσμα των εποχών των ισχνών αγελάδων, να κάνουν ένα μεγάλο επαγγελματικό βήμα.

Γ.Υ.

Δίπλα στο κύμα

Ειδυλλιακές περιοχές των νησιών επιλέγουν αρκετοί αλλοδαποί, οι οποίοι αναζητούν ρομαντικές πινελιές και ανάλογο τοπίο για να τελέσουν τους γάμους τους. Ο απόηχος της ταινίας «Μάμα μία», που έχει κάνει το γύρο του κόσμου, παραμένει ζωντανός, ενισχύοντας το ενδιαφέρον πολλών μελλονύμφων. Πρόσφατα μάλιστα, τελέστηκε γάμος στην παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σκόπελο, δίπλα στο κύμα, με ρομαντική διάθεση και φόντο το τοπίο του καταπράσινου νησιού.

Γ.Υ.

Σε ώρα αιχμής έπεσε τεράστιο κλαδί στην Πλατεία Ελευθερίας!

Από τύχη δεν είχαμε θύματα χθες το μεσημέρι… στην Πλατεία Ελευθερίας όταν στα «καλά καθούμενα» υπήρξε πτώση τεράστιου κλαδιού από δέντρο ακακίας, λίγα μέτρα πιο πέρα από καφενείο που βρίσκεται στο σημείο. Το περιστατικό σημειώθηκε σε ώρα που η πλατεία ήταν γεμάτη από κόσμο. Οπως φαίνεται η δημοτική αρχή θα πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο με το πράσινο της πόλης, προβαίνοντας σε κλαδέματα και συντηρήσεις όπου χρειάζεται.

Αθ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου