ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νέος πρόεδρος

νέος-πρόεδρος-441557

Νέος πρόεδρος

O Βολιώτης ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς ανέλαβε χθες νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, αντικαθιστώντας το βουλευτή Φθιώτιδας Νίκο Σταυρογιάννη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Μουτσινά, ορίστηκε πρόεδρος μετά από ομόφωνη απόφαση των 17 μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Νέος Γραμματέας της Κ.Ο. ανέλαβε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Γιάννης Κουράκος αντικαθιστώντας το Βουλευτή Β’ Αθήνας Οδυσσέα Βουδούρη. Νέα βάρη για τον Πάρι.

Β.Κ.

Δεν αλλάζει εύκολα

Κατά της αξιολόγησης είναι και η δημοτική αρχή Αλμυρού. Στο χθεσινό έκτακτο διοικητικό συμβούλιο όλοι τάχθηκαν κατά του μέτρου. Μάλιστα εκδόθηκε και σχετικό ψήφισμα. Μένει λοιπόν να δούμε τι θα γίνει από τη νέα χρονιά. Ολοι κατά της αξιολόγησης είναι αλλά απ’ ότι φαίνεται η τροπή που έχουν πάρει τα οικονομικά πράγματα δεν αλλάζει εύκολα.

Κ.Μ.

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Δεν μας έφταναν όλα τα άλλα, στέρεψαν και οι δεξαμενές νερού στη ΔΕΥΑΜΒ. Το πρόβλημα με το νερό είναι εξαιρετικά σοβαρό. Ποτέ τουλάχιστον μέχρι σήμερα έστω τα τελευταία δέκα χρόνια δεν παρουσιάστηκε παρόμοιο φαινόμενο με την πίεση του νερού. Σίγουρα πρέπει να υπάρξουν μέτρα και μάλιστα άμεσα. Αλλιώς οι υπεύθυνοι πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους.

Κ.Μ.

Για τον Ντε Κίρικο

Διήμερο εκδηλώσεων, αφιερωμένες στον κορυφαίο της μεταφυσικής ζωγραφικής, προγραμματίζεται στις 10 και 11 Ιουλίου στο Βόλο. Η γενέτειρα του Τζώρτζιο Ντε Κίρικο, τιμάει για μια ακόμη χρονιά τη μνήμη του, με έκθεση ζωγραφικής του Βολιώτη Νίκου Σίσκου, ο οποίος διαπρέπει στην Αθήνα και παρουσίαση του βιβλίου της πολυτάλαντης Δέσποινας Καφενταράκη, η οποία έχει δώσει λαμπρά δείγματα εικαστικής γραφής.

Γ.Υ.

Στάση αναμονής

Πληθαίνει σταδιακά η τουριστική κίνηση, με επίκεντρο τον εισερχόμενο τουρισμό. Εκατοντάδες αλλοδαποί τουρίστες επιλέγουν τη χερσαία και τη νησιωτική Μαγνησία ως τόπο καλοκαιρινών διακοπών, ενώ την ίδια στιγμή οι Ελληνες εμφανίζονται μάλλον διστακτικοί, τηρώντας στάση αναμονής, για ευνόητους λόγους.

Γ.Υ.

Οι εκλογές στο ΙΚΑ

Το σχόλιο με τίτλο συμπορεύσεις που γίνονταν αναφορά στις εκλογές στο σωματείο εργαζομένων Ι.Κ.Α. και στην κάθοδο των δύο ψηφοδελτίων, προκάλεσε απάντηση από στελέχη του ΙΚΑ τα οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Εμείς που συγκροτήσαμε την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση αφήσαμε τις πολιτικές μας διαφορές έξω από την πόρτα του Ι.Κ.Α. και δεσμευτήκαμε να παλέψουμε για τον εκδημοκρατισμό του συλλόγου, τη λειτουργία, τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και την ανατροπή των αντεργατικών- αντιασφαλιστικών νόμων.

Η συμμετοχή μας στην Ε.Α.Κ, δεν θα μεταφέρει κέρδη ή ζημιές στους πολιτικούς ή συνδικαλιστικούς φορείς όπου μετέχουμε εκτός Ι.Κ.Α.

Εμφανής η προσπάθεια και ο λόγος του ταμπελώματος των συμμετεχόντων, όμως σας πληροφορούμε ότι στην Ε,Λ.Κ, μετέχουν περισσότεροι συνάδελφοι μη ενταγμένοι σι; πολιτικούς σχηματισμούς.

Ο φόβος της «πηγής» σας εμφανής και δικαιολογημένος, όμως δεν αναφερθήκατε ποτέ όλα αυτά τα έτη για την κοινή κάθοδο ΙΙ.Λ.Σ.Ο.Κ.- ΔΕΞΙΑΣ με την καθοδήγηση της «πηγής» σης. Για την Αριστερά ξαναγράψατε πριν τρία χρόνια, όσον αφορά για τα στελέχη του Κ.Κ.Ε. Θα ήτανε τιμή για εμένα (Κυρίτσης) να είμαι στέλεχος, αλλά αν και ψηφίζω Κ.Κ.Ε. από κτήσης εκλογικού βιβλιαρίου και θα ψηφίζω μέχρι αποχώρησης μου από τον κόσμο ετούτο, δεν είμαι εγγεγραμμένος στο μητρώο μελών του κόμματος.

Οι προσπάθειες σας για να βλάψετε συγκεκριμένα τα κόμματα και παρατάξεις και να κρεμάσετε ταμπέλες στους συμπορευθέντες πέφτουν στο κενό. Γνωστή η τακτική της «πηγής» σας και η πρακτική της. Την αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων.»

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Βασίλης Κυρίτσης υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο, και οι συμπορευόμενοι υποψήφιοι Βασίλης Πανουτσόπουλος, Ναούμ Συνάτικας, Ι. Χατζηγιάννης, Κων. Λαγός, Μαρία Παπαδημητρίου, Αννα Χολέβα.

Υ.Σ Οι πηγές πληροφόρησης της υπογράφουσας δεν περιορίζονται σε ένα πρόσωπο και ούτε φυσικά σε μία παράταξη και αυτό το γνωρίζουν αρκετοί από τους υπογράφοντες την ανακοίνωση καθώς πολλές φορές για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, έχουν ερωτηθεί για ζητήματα που αφορούν το ΙΚΑ και πάντα για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και την ανάδειξη των προβλημάτων τους.

Β.Κ.

Με είσοδο

Στο τεχνολογικό πάρκο του Λαυρίου αρχίσει χθες το 1ο συνέδριο του Ποταμιού, το οποίο στις πρόσφατες ευρωεκλογές κατέγραψε 6,6% και εξέλεξε δύο ευρωβουλευτές. Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε, αφού πρώτα τοποθετήθηκαν οι ευρωβουλευτές Γραμματικάκης και Κύρκος ενώ όσοι επισκέφτηκαν το χώρο, έπρεπε να πληρώσουν είσοδο 5 ευρώ μετά από απόφαση του κόμματος, όπως γίνεται και στο εξωτερικό σε πολιτικές εκδηλώσεις κομμάτων. Από το Βόλο πάντως στο συνέδριο δίνουν το παρών 8 μέλη από «το Ποτάμι».

Β.Κ.

Αναμονή

Σύμφωνα με το νέο δήμαρχο Σκιάθου, Δημήτρη Πρεβεζάνο, η ανάθεση αρμοδιοτήτων στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο δημοτικό συμβούλιο του νησιού θα γίνει τον Αύγουστο.

Β.Π.

Εκτακτο συμβούλιο με απουσίες

Την Πέμπτη κλήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στη Σκιάθο. Ανάμεσα στα θέματα, πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για την πλήρη αντίθεση στο Ν. 4250/2014 για την αξιολόγηση. Ωστόσο, παρόντες ήταν 11 από τους 21 δημοτικούς συμβούλους.

Β.Π.

Απορία

Δύσκολος ο ορισμός των αντιδημάρχων κατά τον Μπέο, γιατί και οι 29 εκλεγμένοι με την παράταξή του είναι υπέροχοι.

…Απορία: Ο δήμαρχος τούς πιστεύει στ’ αλήθεια τους παίχτες;

Φ.Τ.

Ελληνικό Γκουαντανάμο

Τέταρτη μέρα μαζικής απεργίας πείνας στις φυλακές. 4.500 κρατούμενοι σε 15 φυλακές της χώρας απέχουν από το συσσίτιο διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης (οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν πως σε ιδρύματα χωρητικότητας 900 ατόμων στοιβάζονται πάνω από 2.000 κρατούμενοι) και για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, το ελληνικό Γκουαντανάμο, που δημιουργεί η κυβέρνηση. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ, όπως ήταν αναμενόμενο, αποσιωπούν πλήρως το γεγονός.

…Όταν κλείνουν τα νοσοκομεία, ανοίγουν στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ποια ανθρώπινα δικαιώματα κι άλλα ηχηρά παρόμοια. Το καθεστώς να ’ναι καλά και ας πεθαίνουν οι άνθρωποι σαν τις μύγες.

Φ.Τ.

Κόκκινες γραμμές

Κόκκινες γραμμές τράβηξε ο νέος Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος από ήθη και πρακτικές του παρελθόντος.

Εκανε γνωστό ότι δεν θα είναι Δήμαρχος lifestyle που θα τρέχει από εκδήλωση σε εκδήλωση, ούτε θα υποκύψει σε αιτήματα – εξυπηρετήσεις, κοινώς ρουσφέτια.

Φρόντισε να το ξεκαθαρίσει δημοσίως, ώστε να μην υπάρξουν στη συνέχεια… παρεξηγήσεις.

Ε.Χ.

Διαπληκτισμοί

Τους… αστυνόμους στη γειτονιά τους, αναγκάστηκαν να κάνουν χθες πολίτες για το νερό.

Απουσία ελεγκτικών μηχανισμών από τη ΔΕΥΑΜΒ, οι ίδιοι αναγκάστηκαν να διαπληκτιστούν με γείτονές τους που δεν αντιλαμβάνονταν ότι δεν μπορούν να ποτίζουν με λάστιχα τα πεζοδρόμια, όταν κάποιοι άλλοι δεν είχαν ούτε σταγόνα.

Ε.Χ.

Το «ψάχνει» ακόμη!

Το πρώτο πλάνο για τις δραστηριότητες που θα αναλάβουν οι αντιδήμαρχοι έχει ήδη σχηματίσει ο νέος Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατής Κουτσάφτης, ωστόσο όπως δήλωσε ακόμη δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο. Οπως φαίνεται θα εξαντλήσει κάθε χρονικό περιθώριο μέχρι να καταλήξει για το ποια θέση ταιριάζει καλύτερα για κάθε αντιδήμαρχο και σε ποιον τομέα ο καθένας θα μπορεί να αποδώσει το 100% των δυνάμεών του.

Αθ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου