ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι εξαιρέσεις

οι-εξαιρέσεις-442545

Οι εξαιρέσεις

Η απερχόμενη δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου, έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται πικραμένη γιατί είναι η μεγάλη «ηττημένη» των δημοτικών εκλογών. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να αποκλείει τους αναγνώστες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ από την ενημέρωση όσον αφορά ζητήματα που αφορούν το Δήμο Ρήγα Φεραίου. Η ενημέρωση είναι δημόσιο αγαθό ως εκ τούτου, όποιος το στερεί αναλαμβάνει και την ευθύνη του «αποκλεισμού».

Β.Κ.

Πρέπει να προβληματίσει

Αδιαμφισβήτητη η νίκη της ΔΑΚΕ στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, αφού αν προσμετρηθούν τα λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια, συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 50%. Το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών μάλλον πρέπει να προβληματίσει τους συνδικαλιστές στο Νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι δεν ψήφισαν τυχαία αλλά γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα.

Κ.Μ.

Δύναμη ενότητας

Κάθε λόγο για να είναι ικανοποιημένος έχει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ κ. Γιάννης Γιαννακός. Το ψηφοδέλτιό του είχε μία αδιαμφισβήτητη νίκη στις εκλογές. Αξιολογώντας ορθά το ποσοστό ψήφων, ο κ. Γιαννακός δεσμεύτηκε η δύναμη που συγκέντρωσε η ΔΑΚΕ να αποτελέσει δύναμη ενότητας μεταξύ των εργαζομένων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Κ.Μ.

Αλλαγή σκυτάλης

Ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Κώστας Χαλέβας ορίστηκε πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας «Πρόταση Ζωής» του Βόλου. Η αλλαγή σκυτάλης έγινε μετά την παραίτηση που υπέβαλλε προχθές η κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, λόγω των αυξημένων αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνει από 1ης Σεπτεμβρίου, ως χωρική αντιπεριφερειάρχης.

Γ.Υ.

Σε εγρήγορση

Σε εγρήγορση βρίσκονται σύλλογοι και φορείς πολιτισμού ανά την περιφέρεια, λόγω καλοκαιριού. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και η αναβίωση θεσμών που ανάγονται στο μακρινό παρελθόν, προκειμένου να διασωθεί η παράδοση, προς όφελος των μεταγενέστερων.

Γ.Υ.

Σε ετοιμότητα

Σε ετοιμότητα ήταν οι δήμοι Σκιάθου και Σκοπέλου ενόψει του τριήμερου καύσωνα που «επισκέφθηκε» τη Μαγνησία. ΚΑΠΗ, δημοτικοί χώροι και ξενοδοχεία ήταν σε επιφυλακή για όσους ήθελαν μια ανάσα δροσιάς.

Β.Π.

Προσοχή στο διαδίκτυο

Οχι ένα ούτε και δύο αλλά δεκαεννιά ήταν τα προφίλ που διατηρούσε ο παιδόφιλος που συνελήφθη στις 4 Ιουνίου στο Βόλο. Προσοχή στους γονείς και κηδεμόνες των ανήλικων χρηστών του κυβερνοχώρου.

Β.Π.

Κι άλλο καλοκαίρι έφυγε και χάθηκε

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας δηλώνει τώρα ότι γίνεται αγώνας(!) ώστε ο κατ’ ευφημισμόν Περιφερειακός του Βόλου (μέχρι τα Αστέρια της Αγριάς θα φτάσει, όταν φτάσει) να παραδοθεί στις… 27 Αυγούστου!

Μπράβο! Πάνω που ανοίγει η τουριστική σεζόν!

…Βάζει ένα στοίχημα ότι και τούτη τη φορά θα πέσει έξω κι αυτός κι ο Σκοτινιώτης κι ο Μπέος κι η Κολυνδρίνη (τα άλλα πολιτικά πρόσωπα που συμμετείχαν στη χτεσινή σύσκεψη για τον Περιφερειακό και που δεν βρήκαν να πουν ούτε μία λέξη για το θέμα, προφανώς καλυπτόμενα από την τοποθέτηση του Αγοραστού);

Φ.Τ.

Πού είναι;

Εντάξει, χάρηκαν -και σωστά- οι Βολιώτες με την επιτυχία της Εθνικής στη Βραζιλία και βγήκαν στους δρόμους.

…Πού είναι όμως όταν τους κόβουν το μισθό και τη σύνταξη; Όταν κατακρεουργείται η Υγεία και η Παιδεία; Όταν ξεπουλιέται κοψοχρονιά η πατρίδα τους;

Φ.Τ.

Πολίτες δύο ταχυτήτων

Μετά τους δικαστές ξαναπαίρνουν πίσω ολόκληρο το μισθό τους οι στρατιωτικοί κι οι αστυνομικοί.

…Άντε και στους παπάδες, για να ολοκληρωθεί στην πράξη η ευαρέσκεια της τρόικας και των ντόπιων βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών και μεγαλοεργολάβων προς το βαθύ κράτος.

(Όλοι εμείς οι υπόλοιποι να κόψουμε το λαιμό μας, δεν τους καίγεται καρφί).

Φ.Τ.

8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου

Πολεμάμε το σύστημα της εξαθλίωσης, όχι τους εξαθλιωμένους.

…Αύριο και την Κυριακή. Στην παραλία του Βόλου.

Φ.Τ.

Οαση

Επανάληψη λένε, μήτηρ μαθήσεως. Ετσι, επαναλαμβάνουμε για την περίπτωση του δημοτικού αναψυκτηρίου που πρόκειται να δημοπρατήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Βόλου: πρόκειται για το κατάστημα που λειτουργούσε στο παραλιακό πάρκο του Αναύρου μέχρι και τον περασμένο Οκτώβριο, γνωστό ως πρώην «Ισαλος».

Το «Γιούσουρι» που λειτουργεί πίσω από τον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου, ούτε έκλεισε, ούτε δημοπρατείται.

Αντιθέτως, ανακαινίστηκε και λειτουργεί υπό την ίδια διεύθυνση, προσφέροντας τώρα το καλοκαίρι, μια ξεχωριστή πρόταση στο χώρο της εστίασης, μια όαση δροσιάς μέσα στην πόλη.

Οποιοδήποτε άλλο σενάριο δεν μας αντιπροσωπεύει.

Ε.Χ.

Θα δείξει

Επεσαν οι τόνοι μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Βόλου για το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη συντήρησης και λειτουργίας του Περιφερειακού, όταν επιτέλους παραδοθεί.

Ποιος όμως θα αναλάβει το βαρύ φορτίο δεν διευκρινίστηκε. Για έξι μήνες θα είναι ο εργολάβος. Μετά… θα δείξει. Οι δηλώσεις πάντως που έγιναν μετά το τέλος της σύσκεψης θύμισαν… χρησμό της Πυθίας.

Ε.Χ.

Ωραία υποδοχή

Ωραία υποδοχή… επιφυλάσσουν στους τουρίστες κλιμάκια του ΚΤΕΟ. Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει γνωστό ότι μόλις αποβιβάζονται στο λιμάνι του Βόλου τουρίστες από τα πλοία της γραμμής, συνεργεία του ΚΤΕΟ τους «τσιμπάνε» για κάρτες καυσαερίων. Σίγουρα το ότι γίνονται έλεγχοι είναι θετικό ωστόσο ο τόπος που πέφτουν οι «καμπανιές» είναι άκρως ακατάλληλος, πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για τουρίστες.

Αθ.Τ.

Αντιδήμαρχοι

Σήμερα, ανακοινώνει αντιδημάρχους και προέδρους Οργανισμών, ο νέος Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος.

Η αγωνία των συνεργατών του θα λήξει στις 12:30 το μεσημέρι, οπότε θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Ανεπίσημες όμως πληροφορίες, μιλούν για την αξιοποίηση των κ.κ. Δημ. Καντόλα, Αρ. Σαββάκη, Θαν. Σταυρίδη, Μίνας Καλογήρου, Δημ. Λιβογιάννη, Απ. Βεργή και Δημ. Πέγιου στις θέσεις των αντιδημάρχων.

Θέσεις επίσης αναμένεται να λάβουν οι Γ. Μουλάς και Τάσος Μπατζιάκας.

Ε.Χ.

Ολγα Τρέμη, με κάνεις να… τρέμω

Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Megaμπορεί να γνωρίζει καλά την πολιτική σκηνή της χώρας, δεν φαίνεται να τα καταφέρνει όμως το ίδιο καλά και στο χώρο του ποδοσφαίρου. Τι γίνεται όμως όταν, λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου, καλείσαι να βουτήξεις σε άγνωστα νερά, κάνοντας σχόλια για την… στρογγυλή θέα;

Στο χθεσινό κεντρικό δελτίο, η Ολγα Τρέμη, ρωτώντας, τον απεσταλμένο του καναλιού στη Βραζιλία, τι σκέφτεται ο προπονητής Φερνάντο Σάντος αναφορικά με την αρχική ενδεκάδα του σπουδαίου παιχνιδιού της Εθνικής με την Κόστα Ρίκα, τόνισε πως η επόμενη προπόνηση θα διαλευκάνει την υπόθεση, αφού θα προπονηθούν μονάχα όσοι προορίζονται για το βασικό σχήμα.

Μοναδική δική μας ευχή είναι να μην μεταφερθεί αυτό το σχόλιο στο Φερνάντο Σάντος. Κόουτς, προπόνησέ τους όλους, όπως πάντα, και… ανακάτεψε την τράπουλα. Μην γίνουμε εύκολη βορά για τον αντίπαλο και άσε την Τρέμη να νομίζει ότι θα παίξουμε την ερχόμενη Κυριακή με τρεις βασικούς τερματοφύλακες και 23 συνολικά ποδοσφαιριστές.

Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου