ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανειλημμένες υποχρεώσεις

ανειλημμένες-υποχρεώσεις-444248

Ανειλημμένες υποχρεώσεις

Την παραίτησή της από τη θέση της προέδρου της «Πρότασης ζωής» υπέβαλε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, λόγω των ανειλημμένων υποχρεώσεων που συνεπάγεται η θεσμική ιδιότητα που αναλαμβάνει από 1ης Σεπτεμβρίου, ως χωρικός αντιπεριφερειάρχης. Η ίδια ανακοίνωσε την απόφασή της στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι θα είναι πάντα παρούσα και θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια όποτε παραστεί ανάγκη, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει, προκειμένου να συνδράμει το Κέντρο, που είναι αναγκαίο για την περιοχή μας.

Γ.Υ.

Χρειάζονται διεκδικητικό Συμβούλιο

Αθρόα ήταν χθες η προσέλευση των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Βόλου στην κάλπη που στήθηκε στο ισόγειο αμφιθέατρο για τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Τουλάχιστον χθες, πρώτη μέρα των εκλογών (συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σήμερα) το 50% των εργαζόμενων ψήφισε. Οι εργαζόμενοι «καίγονται» για πολλά θέματα και χρειάζονται ένα διεκδικητικό Διοικητικό Συμβούλιο.

Κ.Μ.

Πρέπει η θέση να καλυφθεί

Στο μεταξύ, απ’ ότι ενημερωθήκαμε, η αξιολόγηση ακόμη δεν έχει προχωρήσει. Τα έντυπα είναι έτοιμα, όμως πρέπει πρώτα να καλυφθεί η θέση του Ιατρικού Διευθυντή, που θα αναλάβει διεκπεραίωση…

Κ.Μ.

Δεν μπορεί να περιμένει

Σε οριακή λειτουργία βρίσκει η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών τη λειτουργία των κέντρων του ΟΚΑΝΑ. Και δυστυχώς το πρόβλημα των ναρκωτικών όταν υπάρχει δεν μπορεί να περιμένει λίστες αναμονής. Η Πολιτεία πρέπει σίγουρα να ενισχύσει τις μονάδες. Οι ανάγκες για απεξάρτηση εν μέσω κρίσης έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Κ.Μ.

Οχι άλλες αναλύσεις

Σταθερό είναι το ενδιαφέρον των συμπολιτών για τη γιορτή βιβλίου, που κάνει και φέτος αισθητή την παρουσία της. Αξιο αναφοράς είναι, ωστόσο, το γεγονός ότι το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας του αναγνωστικού κοινού, στρέφεται προς την κατεύθυνση του μυθιστορήματος, έναντι των πολιτικών και οικονομικών αναλύσεων που κυριάρχησαν τα προηγούμενα χρόνια. Η συγκεκριμένη διαπίστωση εναρμονίζεται, ίσως, με την άποψη ότι ο κόσμος αναζητάει διεξόδους διαφυγής από το ασφυκτικό κλίμα που τον περιβάλλει, στρέφοντας το ενδιαφέρον του σε ευχάριστα αναγνώσματα.

Γ.Υ.

Τραπέζι

Στο νεοεκλεγέν περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας παρέθεσε δείπνο χθες το βράδυ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Μία συνάντηση σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και προκειμένου να «γνωριστούν» οι σύμβουλοι όλων των νομών μεταξύ τους πριν από την έναρξη της νέας περιφερειακής περιόδου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ο περιφερειάρχης νωρίτερα μάλιστα είχε και περιφερειακό συμβούλιο ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να είναι ευδιάθετος και χαλαρός.

Β.Κ.

Συμπορεύσεις

Εκλογές στο σωματείο εργαζομένων στο ΙΚΑ, και δύο είναι τα ψηφοδέλτια που κατέρχονται από ότι πληροφορείται η στήλη στις εκλογές. Στο ένα μάλιστα «συναντώνται» δυνάμεις από το Επαναστατικό Κόμμα, το ΚΚΕ μ-λ, μέχρι και το ΠΑΜΕ και αυτό ήταν πράγματι έκπληξη… καθώς τα στελέχη του ΚΚΕ δεν κάνουν εύκολα τέτοια ανοίγματα λόγω «ιδεολογικής καθαρότητας». Ισως να το ξανασκέφτηκαν.

Β.Κ.

«Παντρολογήματα»

Σε πολύ μεγάλη απόγνωση πρέπει να είναι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Παν. Καμμένος για να κάνει ανοίγματα και να συμπορεύεται με τον Νικ. Νικολόπουλο που οι εκλογικές του δυνάμεις είναι αν μη τι άλλο ελάχιστες και δεν ανιχνεύονται καν στις δημοσκοπήσεις. Με τέτοια παντρολογήματα… χωριό δεν γίνεται, λέω εγώ…

Β.Κ.

Ακτογραμμή

Από την Ακτή του Ελεφαντοστού …στην Πλούσια Ακτή;

1) Το Πειρατικό βγήκε στην Ακτή του Ελεφαντοστού και την πάτησε…;

Costa De Marfil στα ισπανικά σημαίνει Ακτή του Ελεφαντοστού…

2) Νέο λιμάνι και νέα ακτή για το Πειρατικό η Πλούσια Ακτή ;
Costa Rica στα ισπανικά σημαίνει Πλούσια Ακτή.

Και πάμε και για άλλες ακτές…

Αντε και στο Marakana.

Στη Βραζιλία ήρθα,

στη χώρα του Πελέ,

τα βλέπω όλα μπλε!

Η.Μπ.

Περίεργο κλίμα

«Περίεργο» ήταν χθες το κλίμα στο οποίο διεξήχθη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου. Ο λόγος ήταν ότι δημοτικοί σύμβουλοι που βρίσκονται στην αντιπολίτευση από 1η Σεπτεμβρίου θα αναλάβουν καθήκοντα συμπολίτευσης. Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν από τις τελευταίες της απερχόμενης δημοτικής αρχής και στόχος ήταν να περάσουν τα θέματα που «καίνε», όπως το θέμα των ναυαγοσωστών στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου ενόψει καλοκαιριού.

Αθ.Τ

Εν αναμονή

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει η ομάδα πλειοψηφίας του νέου δήμαρχου Σκοπέλου, Χρήστου Βασιλούδη, προκειμένου να κατανεμηθούν οι αρμοδιότητες για τη σύνθεση της νέας δημοτικής αρχής.

Β.Π.

Περιμένει τους μηχανικούς

Στο νόμο περί προσλήψεων έχει κολλήσει το θέμα της πρόσληψης δύο μηχανικών στο δήμο Σκοπέλου. Η πρόσληψη των μηχανικών που χρειάζονται στη ΔΕΥΑ Σκοπέλου και στο δήμο έχει εγκριθεί από το ΑΣΕΠ. Αυτό αποτέλεσε θέμα στη συζήτηση που είχε ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Μιχελής, με το νέο υπουργό εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο.

Β.Π.

Οι Απαράδεκτοι

Σύσκεψη, λέει, σήμερα στο Δημαρχείο του Βόλου για τον Περιφερειακό. Για την ακρίβεια, άλλη μια σύσκεψη. Σα στάχτη στα μάτια ακούγεται.

…Δημαρχαίοι, περιφεραρχαίοι, κυβερνητικοί βουλευτές, όλοι οι εκ του αποτελέσματος αποδεικνυόμενοι Ακάλυπτοι κι Απαράδεκτοι, τώρα τρέχουν και δε φτάνουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Καλύπτονται όμως τόσα χρόνια απραξίας τους για το θέμα, αναποτελεσματικότητας και πολιτικής τους ανυπαρξίας; Δεν καλύπτονται.

(Και για την παράκαμψη Αγριάς, παλικάρια και λεβέντισσες, που όλη μέρα κι όλη νύχτα την ξεσκίζουν τα αυτοκίνητα καθ’ όλο της το μήκος και το πλάτος, θα κάνετε τίποτα ή την προσεχή πεντηκονταετία οι Αγριώτες είναι υποχρεωμένοι να φτύσουν το αίμα της μάνας τους, για να χρησιμοποιήσουμε μια έκφραση που χρησιμοποιείται πολύ από τους εκπροσωπούντες τα νέα πολιτικά ήθη στο Βόλο;)

Φ.Τ.

Αλλη μια μέρα δίχως σκοπό

Ακόμα μια μέρα παίρνει παράταση η ανακοίνωση των νέων αντιδημάρχων του Βόλου και των προέδρων Οργανισμών του Δήμου.

…Πώς; Δεν είναι οικογενειακό και χριστουγεννιάτικο το κλίμα στη δημοτική σου ομάδα, Αχιλλέα Μπέο;;; Σοκάρομαι!!!

Φ.Τ.

Ποτέ μη λες ποτέ

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν μπορεί να υπάρχουν υπουργοί δύο ταχυτήτων.

…Ούτε ελληνική κυβέρνηση που εφαρμόζει τις εντολές ξένων κέντρων αποφάσεων μπορεί, αλλά υπάρχει.

Φ.Τ.

Το ’να χέρι νίβει τ’ άλλο

Τα δικαστήρια έκριναν αντισυνταγματικές τις μειώσεις στους μισθούς των δικαστών και η κυβέρνηση σπεύδει να τους επαναφέρει στα προ των μνημονίων επίπεδα. Την ίδια στιγμή οι μειώσεις μισθών των εργαζομένων κρίνονται από τα δικαστήρια… συνταγματικές!

…Ναι, αλλά οι εργαζόμενοι δεν δικάζουν.

Φ.Τ.

Διευκρίνιση

Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις: το δημοτικό αναψυκτήριο που πρόκειται να δημοπρατήσει ο Δήμος Βόλου και που παραμένει κλειστό από τον περασμένο Οκτώβριο, είναι αυτό που βρίσκεται στον Αναυρο, γι’ αυτό και αναφέρεται ως «πρώην Γιούσουρι», γνωστό και ως πρώην «Ισαλος».

Το σημερινό «Γιούσουρι» που λειτουργεί πίσω από την Εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, παραμένει ανοιχτό και μάλιστα πρόσφατα ανακαινίστηκε και υποδέχεται τους θερινούς του επισκέπτες.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου