ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Είναι πολλά τα λεφτά

είναι-πολλά-τα-λεφτά-447295

Είναι πολλά τα λεφτά

Την ένστασή του για το ποσό που θα δαπανηθεί για τον εορταστικό φωτισμό στις δημοτικές ενότητες Βόλου, κατέθεσε χθες στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Βόλου, ο σύμβουλος Γιώργος Μουλάς.

Περί τις 30.000 ευρώ θα δαπανήσει ο Δήμος για τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, ποσό που κρίθηκε υπερβολικό από τον κ. Μουλά, που θυμάται άλλες χρονιές, τα έξοδα να περιορίζονται στις 5.000 ευρώ για τον εορταστικό φωτισμό στο Βόλο. «Είναι πολλά τα λεφτά», σχολίασε ο κ. Μουλάς.

Ε.Χ.

Στην ώρα τους

Τον επόμενο μήνα θα ανακοινώσει ο νέος δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, του αντιδημάρχους της καινούργιας δημοτικής αρχής. Επί του παρόντος ο κ. Εσερίδης συνεχίζει να συμμετέχει σε οτιδήποτε αφορά στη δημοτική αρχή, να ενημερώνεται για τα πάντα, να ακούει τα παράπονα των δημοτών. Ο κύριος προβληματισμός του είναι ο πολίτης και η πόλη την επόμενη τετραετία. Δε βιάζεται να ορίσει αντιδημάρχους. Ολα πρέπει να γίνουν σωστά και στην ώρα τους.

Κ.Μ.

Υιοθετεί τις απόψεις τους

Τις απόψεις των γιατρών υιοθετεί το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στην υπόθεση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, κάνοντας δεκτή την αίτηση γιατρών και διατάσσοντας τις ΔΥΠΕ να τους απασχολούν χωρίς να κλείσουν τα ιατρεία τους. Η απόφαση χαρακτηρίστηκε ως πολλή θετική αφού δέχεται τη θέση των γιατρών ότι δεν τους δόθηκε μεταβατική περίοδος. Ανοίγει δε το δρόμο και για νέες προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

Κ.Μ.

Με συνεργασία

Την πεποίθηση ότι, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίες οι ουσιαστικές εκδηλώσεις πολιτισμού, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του νέου φορέα πολιτισμού της τοπικής Εκκλησίας. Ο επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας υπογράμμισε ότι «σε αυτή την κρίσιμη εποχή, προσπαθούμε μειώνοντας το κόστος, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ώστε ο λαός να μετέχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα τον ψυχαγωγούν, αλλά και θα τον εκπαιδεύουν ταυτόχρονα». Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι παράλληλος στόχος είναι η διάσωση στοιχείων του πολιτισμού που κινδυνεύουν να χαθούν, σημειώνοντας παράλληλα ότι το επίκεντρο της προσπάθειας είναι η συνεργασία και σε καμία περίπτωση η επικάλυψη φορέων ή θεσμών.

Γ.Υ.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Αίσθηση προκάλεσε η επισήμανση του καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη, ότι ο εφιάλτης της φυματίωσης επανέρχεται δριμύτερος, ως ένα δυσάρεστο παρελκόμενο της κρίσης. Παρά το γεγονός ότι τα ιατρικά επιτεύγματα πολλαπλασιάζονται, προς όφελος χιλιάδων ασθενών, εντούτοις, αποδεικνύεται στην πράξη ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι δύσκολες εποχές που καταγράφηκαν στο μακρινό παρελθόν, αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας, με ότι αυτό συνεπάγεται σε όλα τα πεδία…

Γ.Υ.

Στα έδρανα

Μετά από αρκετά χρόνια ένας Βλιώρας επιστρέφει στα δημοτικά έδρανα. Ο Γιώργος Βλιώρας εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του νέου δημάρχου Αχιλλέα Μπέου και από το Σεπτέμβριο ο γνωστός προπονητής και εκπαιδευτικός στο επάγγελμα θα συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου. Ανιψιός του αδικοχαμένου αντιδημάρχου Βόλου επί δημαρχίας του Δημ. Πιτσιώρη Μιχάλη Βλιώρα.

Β.Κ.

Κληρώσεις

Και τέταρτη έδρα «κλήρωσε» για το συνδυασμό «Δύναμη Βόλου» και έτσι εκλέγεται ο δημοτικός σύμβουλος Θεολόγης Διαμαντένιας από τη Νέα Αγχίαλο. Η χθεσινή ανακήρυξη είχε και άλλες αλλαγές καθώς τελικά η τέταρτη έδρα από το συνδυασμό «Επιλογή Ευθύνη- Πάμε Μπροστά» κληρώθηκε στην Αγριά και εκλέγεται ο Νίκος Στόικος ενώ για τους Δρόμους Συνεργασίας «κλήρωσε» και τέταρτη έδρα στη Νέα Ιωνία και εκλέγεται η πρώην αντιδήμαρχος Φωτεινή Κοκκινάκη. Αντίθετα δεν εκλέγονται ο Γ. Σκλιάς και ο κ. Ζούπης από το συνδυασμό του Αχ. Μπέου στη Νέα Ιωνία. Πολύπλοκη η διαδικασία της ανακήρυξης για αυτό και δικαιολογημένη η καθυστέρηση.

Β.Κ.

Προβληματισμό

Τον προβληματισμό τους για τα λιμενικά θέματα της Σκοπέλου εξέφρασαν χτες ο νυν δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, και ο νέος δήμαρχος, Χρήστος Βασιλούδης, στους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Ναυτιλίας.

Β.Π.

Φωνή βοώντος…

Καμία απάντηση δεν έχουν λάβει οι Σκοπελίτες από τη διοίκηση του ΙΚΑ από τις 15 Οκτωβρίου του 2012, όταν η Ενωση Ξενοδόχων του νησιού έστειλε επιστολή στο διοικητή, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, για τα προβλήματα που προκύπτουν από την υποβάθμιση του τοπικού καταστήματος του ΙΚΑ σε γραφείο διαβιβαστικού χαρακτήρα. Tόσο πολυάσχολος πια ο κ. Σπυρόπουλος;

Β.Π.

Ετελείωσε!

Σκοτινιώτης: Καμία καθυστέρηση στην εργολαβία του Περιφερειακού.

…Επιτέλους, τα όνειρά μας γίνονται πραγματικότητα! Πότε παραδίδεται στην κυκλοφορία, δήμαρχε;

(Εάν αυτή τη φορά απαντήσεις σωστά, κερδίζεις ένα Σαββατοκύριακο με τον Κώστα Καρτάλη, τη Ροδούλα Ζήση, τη Ζέττα Μακρή, τον Κώστα Αγοραστό, τους νομάρχες Π. Σκοτινιώτη, Κ. Πρίντζο και Απ. Παπατόλια στη Σκιάθο).

Φ.Τ.

Τα λερωμένα τ’ άπλυτα

Μιχάλης Μιτζικός: Η «Δύναμη Βόλου» προχώρησε με καθαρά χέρια και πρόσωπο.

…Μιχάλη, η μισή αλήθεια δε φτάνει. Ποιοι είναι αυτοί που προχώρησαν με βρώμικα χέρια και πρόσωπο εναντίον της παράταξής σου;

Φ.Τ.

Απίστευτη πρόκληση

Πάγκαλος: Υποφέρω, μου έκοψαν τη σύνταξη στα 1.800 ευρώ.

…Δείρτε τις καθαρίστριες για να ’ρθουν επενδύσεις ώστε ν’ αυξηθούν τα μιστά του Πάγκαλου!!!

(Έτσι έχουν τα πράγματα. Η πραγματικότητά τους, ακόμα κι η καλύτερη πραγματικότητά τους, όλους εμάς τους υπόλοιπους μας θεωρεί ασήμαντους).

Φ.Τ.

Το ανασχηματισμένο τσεκούρι

Μ. Βορίδης (νέος υπουργός Υγείας): Έρχονται κι άλλες αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ.

…Μικρέ μου Μαυρουδή, δε θα απομείνει άνθρωπος για άνθρωπος, θα μας ξεκάνεις όλους.

Φ.Τ.

8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου

Σάββατο και Κυριακή πραγματοποιείται στην παραλία το 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου.

…Τι αναπαριστά ο ρατσισμός; Το σύνολο των αρνήσεων των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων των μελών της κοινωνίας. Τι ο αντιρατσισμός; Ακριβώς το αντίθετο.

(Σήμερα η ανοιχτή προβολή του ντοκιμαντέρ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΕ» στο παρκάκι που βρίσκεται στη συμβολή Λ. Βύρωνος – Περραιβού στις 8.30 μ.μ. από την Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας).

Φ.Τ.

Μυστικό

Επτασφράγιστο μυστικό, κρατά ο νέος Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, τα ονόματα των αντιδημάρχων και Προέδρων των Οργανισμών που θα αναλάβουν καθήκοντα από 1η Σεπτεμβρίου, θα κληθούν όμως μέσα στο καλοκαίρι να ενημερωθούν πλήρως επί των τομέων που θα αναλάβουν.

Αύριο, Πέμπτη, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από το νέο Δήμαρχο, για να μπει τέλος στην αγωνία των συνεργατών του, που ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν αν και ποιο πόστο θα αναλάβουν.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου