ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πολιτικοί γάμοι

πολιτικοί-γάμοι-448633

Πολιτικοί γάμοι

Σημαντικά έσοδα αναμένεται να προκύψουν από τους πολιτικούς γάμους, τόσο στο ταμείο του δήμου Σκιάθου όσο και στις επιχειρήσεις του νησιού. Οι πολιτικοί γάμοι πιθανόν να ξεπεράσουν τους 100 αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Σκιάθου, Λίτσα Τσολοβίκου. «Τραβάει…» το νησί της Σκιάθου…

Β.Π.

Δεν προσφέρονται

Σχεδόν αθόρυβα κινούνται οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου. Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι έχουν εκλογές. Ούτε φωνή όμως ούτε ακρόαση για τα ζητήματα που καίνε το Σύλλογο. Προφανώς τα θέματα του Συλλόγου δεν προσφέρονται για συνδικαλιστικές κορώνες.

Κ.Μ.

Εχει γίνει βιομηχανία

Ολο και λιγότερες μητέρες θηλάζουν τα μωρά τους. Οπως αναφέρθηκε χθες από μέλος της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης για το μητρικό θηλασμό, οι τοκετοί με καισαρική έχουν γίνει βιομηχανία. Τα μέλη λοιπόν του Συλλόγου επιδιώκουν την ευαισθητοποίηση τονίζοντας ότι πρέπει να αποκατασταθεί η επικοινωνία με το παιδί.

Κ.Μ.

Περνάει ως πρώτη η Εθνική

Βρέθηκε ακόμη ένας τόνος κοκαΐνης στην Αθήνα και αν μέχρι σήμερα το βράδυ βρεθεί ακόμη ένας, περνάμε την Κολομβία και βγαίνουμε πρώτοι στον όμιλο.

Ν.Τ.

Νέες δράσεις

Υπέρμαχοι του αγροτουρισμού δηλώνουν ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. Η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα, των φυσικών καλλονών, των μονοπατιών, αλλά και της ιστορίας με τον τουρισμό, καθίσταται πλέον επιτακτική, σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνουν ολοένα και περισσότεροι ξενοδόχοι, προωθώντας δράσεις και προτάσεις που αποσκοπούν στη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν.

Γ.Υ.

Χωρίς μεμψιμοιρία

«Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε με μεμψιμοιρία την κρίση και τις δυσκολίες που συνεπάγεται, αλλά να δραστηριοποιηθούμε ο καθένας στον τομέα του, αναζητώντας δρόμους και λύσεις στο πρόβλημα» σχολίαζε τις προάλλες νέος επαγγελματίας. Ο νεαρός, ο οποίος έκανε την κρίση ευκαιρία, δημιούργησε τη δικιά του δουλειά, έχοντας κατά νου ότι «η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς».

Γ.Υ.

Αφίσες

Πριν από ένα μήνα, το τοιχίο που περιβάλλει το αντλιοστάσιο στη συμβολή των οδών Αθηνών και Λαρίσης, είχε καθαριστεί.

Δεν πρόλαβε να περάσει ένας μήνας και επιτήδειοι κόλλησαν πάλι αφίσες.

Τελικώς χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα για να γίνει αντιληπτό ότι οι δημόσιοι χώροι δεν είναι τσιφλίκι κανενός

Δυσοσμία

Με την άνοδο του υδραργύρου, αρχίζει και γίνεται αισθητή και η δυσοσμία των κάδων απορριμμάτων στην πόλη.

Δεν είναι τυχαίο… Οι κάδοι την τελευταία φορά που πλύθηκαν ήταν λίγο πριν το Πάσχα. Μετά αποδεκατίστηκε από προσωπικό η υπηρεσία καθαριότητας και το πλύσιμο των κάδων ήταν μία από τις δραστηριότητες που ανεστάλησαν.

Ε.Χ.

Εργα εν αναμονή

Σύντομα αναμένεται να δημοπρατηθούν τα έργα του δήμου Σκοπέλου που εντάχθηκαν στο ΟΣΑΝ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Σκοπέλου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, Γιώργος Μιχελής, ύστερα από τη συνάντηση που είχε χθες με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Β.Π.

Προβληματισμός

Στην τοπική ΔΗΜ.ΑΡ. μέλη και στελέχη είναι ιδιαίτερα προβληματισμένα καθώς εκτός από την καθίζηση των εκλογικών ποσοστών έχουν να αντιπαλέψουν και την εσωστρέφεια που είναι ότι χειρότερο ειδικά στην παρούσα φάση που δεν περισσεύει κανείς και το «φάγωμα» είναι πολυτέλεια. Ορισμένοι πάντως από τους πολύ αισιόδοξους έλεγαν χθες στη στήλη ότι με κατάλληλες κινήσεις μπορεί το κόμμα να ανακάμψει. Το θέμα είναι εάν όλοι το θέλουν αυτό… διότι ήδη ορισμένοι λοξοκοιτάνε προς άλλες κατευθύνσεις.

Β.Κ.

Θερμό καλοκαίρι

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Νίκος Χαυτούρας δεν απέκλεισε το επόμενο διάστημα να ακολουθήσουν «θερμές κινητοποιήσεις» στο χώρο της υγείας που όπως υποστηρίζεται τα προβλήματα είναι εκρηκτικά τόσο με το θέμα της έλλειψης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού όσο και με τη διαρκή συρρίκνωση των πόρων αφού πάλι οι προϋπολογισμοί ψαλιδίζονται… Είναι αυτό που λένε «Θανάση σφίξε και άλλο το ζωνάρι σου…» και ποτέ δεν τελειώνει αυτή η λιτότητα.

Β.Κ.

Η Αργώ, η μαρίνα κι ο Μπέος

Παρέμβαση του Λιμεναρχείου για τη μεταφορά της Αργούς με αλιευτικό σκάφος κι όχι με ρυμουλκό, όπως είχε εκδοθεί η σχετική άδεια.

…Σωστή η παρέμβαση. Θα υπήρχε όμως, εάν δεν είχε προηγηθεί η σφοδρή αντίδραση του Δήμου Βόλου στην πρόθεση του Λιμεναρχείου να δημιουργηθεί μαρίνα στο Κορδόνι;

(Ας μην ξεχνάμε ότι ο Μπέος υποσχέθηκε να κάνει το Βόλο… Μονακό, άρα μία μαρίνα θεωρείται εκ των ουκ άνευ. Ο νέος δήμαρχος θα συνταχθεί, άραγε, με την άποψη του Λιμεναρχείου για μαρίνα στο Κορδόνι; Εάν το κάνει, μπορεί να καταστρέψει δια παντός τη φυσιογνωμία της πόλης, στον αντίποδα όμως ενδεχομένως το Λιμεναρχείο θα αφήνει τον Δήμο να ρυμουλκεί την Αργώ με ψαρόβαρκα!).

Φ.Τ.

Χαλίφης στη θέση του χαλίφη;

Ενα ακόμα βήμα προς το κέντρο έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Σύνοδο της Κεντρικής του Επιτροπής.

…Τι προσπαθείτε να κάνετε, παιδιά; Να γίνετε ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ;

Φ.Τ.

Βασίλισσα Μέρκελ

Spiegel: Η «βασίλισσα Μέρκελ» βρίσκεται στη γωνία – Ο Νότος της Ευρώπης την αποδομεί.

…Λάθος, κύριοι. Εξαιρούνται ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου