ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Λογαριασμοί

λογαριασμοί-450247

Λογαριασμοί

Η πιο οδυνηρή διαδικασία αποδεικνύεται αυτή της αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος για τα τοπικά κομματικά επιτελεία. Την αλήθεια όλοι τη γνωρίζουν γιατί οι αριθμοί είναι τόσο ψυχροί και αδιαμφισβήτητη που μπορεί να τη διαβάσει ο καθένας. Τα εκλογικά αποτελέσματα είναι δεδομένα. Επιχειρούν να τα εξωραΐσουν για να κοροϊδέψουν ποιόν άραγε; Τους πολίτες που και τα διάβασαν και τα χώνεψαν; Μάλλον τον εαυτό τους κοροϊδεύουν. Οι δύο σχετικές διαδικασίες που είδαμε μέχρι τώρα στο Βόλο και οι ανακοινώσεις που ακολούθησαν αποδεικνύουν ότι οι έχοντες τα κομματικά ηνία ζουν στο δικό τους κόσμο. Ενα κόσμο που δεν χωράει ούτε αμφισβητήσεις, ούτε στεναχώριες. Αυτά είναι για τον κοσμάκι.

Μορφή συνεργασίας

Κύκλοι της βουλευτή Μαρίνας Χρυσοβελώνη υποστηρίζουν ότι θα διαψευστούν όσοι ισχυρίζονται ότι τοποθέτησε την κόρη της μετακλητή υπάλληλο στη Βουλή. Συνιστούν υπομονή μέχρι τη δημοσίευση του ΦΕΚ. Μιλούν για κάποια ειδική σχέση συνεργασίας με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. Πάνο Καμμένο και τίποτα περισσότερο. Ας αναμένουμε λοιπόν το ΦΕΚ.

Στη μνήμη του

Δεκαοχτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Ως ελάχιστη τιμή στη μνήμη του, το τοπικό ΠΑΣΟΚ, καλό θα ήταν αντί «να τρώει» τις σάρκες του να διοργανώσει μία εκδήλωση αναφοράς στην προσφορά του στη χώρα. Εκτός και εάν η ΕΛΙΑ πλέον δεν τους έχει αφήσει χρόνο να ασχολούνται με άλλα πράγματα στη Νομαρχιακή.

Κόλαφος

Η ανακοίνωση των συλλόγων νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλίας για τα προβλήματα ανά Νοσοκομείο είναι πραγματικά «κόλαφος» για όσους υποστηρίζουν ότι όλα βαίνουν καλώς στην υγεία. Στο Βόλο ειδικά μπορεί ορισμένοι να καμάρωναν για τις προσλήψεις επικουρικών, όμως η λειτουργία των περισσοτέρων κλινικών παραμένει οριακή για αυτό και δεν έχουν άδικο οι γιατροί που βιώνουν τις δυσλειτουργίες από μέσα, όταν μιλάνε για «ασπιρίνες» που δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Κουφό

Στη Ν.Δ. στη Μαγνησία αισθάνονται «γενναίοι» παρά το γεγονός ότι είναι δεύτερο κόμμα με 9.000 ψηφοδέλτια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι όπως τονίστηκε και στην προχθεσινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το 2012, οι δυνάμεις του μειώθηκαν. Απίστευτη λογική για κυβερνών κόμμα. Μου θυμίζει το «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…».

Υπολογισμοί

Βέβαια στη Μαγνησία όλα τα κόμματα, εάν διαβάσει κανείς την εκλογική αποτίμηση που έκαναν, όλοι κερδισμένοι είναι και μάλιστα το πήραν «γραμμή» και έκαναν σύγκριση με τα ποσοστά των εθνικών εκλογών του 2012 για να «βγούνε κερδισμένοι». Μιλάμε για απόγνωση τώρα.

Β.Κ

Εφτασε ο καιρός

Επιτέλους αύριο Τρίτη θα συνεδριάσει το Πλημμελειοδικείο Βόλου για την ανακήρυξη των εκλεγέντων δημοτικών συμβούλων και την οριστική κατανομή των εδρών. Οι δημοτικές αρχές θα είναι έτσι σε θέση να ανακοινώσουν επισήμως αντιδημάρχους το προσεχές διάστημα. Ενα μήνα μετά τις εκλογές οι δημοτικές αρχές είναι καιρός να συγκροτηθούν.

Τραγικό

Απίστευτη η κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΕΕ. Από τη μία να μην παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους επαγγελματοβιοτέχνες και από την άλλη να χρεώνει και μάλιστα με προσαύξηση παροχές υγείας που δεν πρόσφερε. Απολύτως άδικο. Και να σκεφτείτε ότι οι χωρίς βιβλιάριο λόγω οφειλών, επαγγελματοβιοτέχνες μέχρι σήμερα έπρεπε παρά την οικονομική κρίση να απευθυνθούν σε ιδιώτη γιατρό για συνταγογράφηση φαρμάκων. Ακόμη και το Κοινωνικό Φαρμακείο δεν μπορούσε να τους χορηγήσει φάρμακα.

Είναι γνώση…

Την πεποίθηση ότι το βιβλίο προωθεί τη γνώση και ως εκ τούτου είναι ουσιαστικής σημασίας για μικρούς και μεγάλους, εκφράζουν από κοινού, βιβλιοπώλες, εκδότες και βιβλιόφιλοι. Η γιορτή βιβλίου που άνοιξε προχθές τις πύλες της, προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού, προς μεγάλη ικανοποίηση των διοργανωτών, οι οποίοι εκτιμούν ότι σε δύσκολες εποχές, ο συγκεκριμένος θεσμός προάγει τη φιλαναγνωσία.

Οδυνηρή διαπίστωση

Αισθητή είναι η αύξηση των συμπολιτών που οδηγούνται κατ’ ανάγκη στο κοινωνικό φαρμακείο, όντας ανασφάλιστοι. Είναι αμέτρητες οι αθέατες πτυχές της κρίσης και οδυνηρή η διαπίστωση ότι πληθαίνει διαρκώς ο αριθμός των νεόπτωχων συμπολιτών.

Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου